Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο τα πιο εθιστικά πράγματα στον κόσμο.

και πιο θανατηφόρο απο όλα.

Τα ποσοστά υποτροπής στο τσιγάρο είναι μεγαλύτερα απο την ηρωίνη!!! 
Μόνο που τα οπιοειδή  δεν προκαλούν καρκίνο.

Αν ζούσαμε σε υγιή κοινωνία Ανθρώπων και όχι ηλιθίων, το πρώτο πράγμα που θα είχει απαγορευτεί δια ροπάλου θα ήταν το κάπνισμα.
Με το που βγήκαν οι πρώτες έρευνες για το τσιγάρο θα έπρεπε να είχαμε  κέντρα απεξάρτησης παντού.

Καλά χριστούγενα.

Δυστυχώς μιλάμε για "κοινωνία" κέρδους και αρμέγματος, μια ΦΑΡΜΑ ΖΩΩΝ..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τα πιστεύω αυτά. Ατμός είναι, ατμός. Τί να φοβηθεί κανείς από τον ατμό;

έτσι είπαν και στην ουκρανια μόλις έσκασε το Τσερνομπιλ, ένα συννεφάκι είναι....

• Like 1
Δημοσ.

Πρωτον δεν καπνιζω.

Δευτερον θεωρω τραγικο να μην μπορεις να αντιληφθεις πως εφοσον εχουμε δημοκρατια και εφοσον υπαρχουν καποια ατομικα δικαιωματα ο καθενας κανει ο γουσταρει με την παρτη του επειδη μπορει.(εαν καταπιεσες η καταπιεσεις την μελλοντικη η παρουσα γυναικα σου να μην παει σε αυτα τα μαγαζια λογο της αποψης σου εσυ εισαι ο αντιδημοκρατικος αουγκανος που δεν σεβεσαι τα δικαιωματα της)

Τριτον μαζι με το τριγαρο παρα πολλα ειναι τρομερα βλαβερα ισως οσο και το τσιγαρο για τον οργανισμο (τροφες,life style) αλλα δεν λεω ειστε βλακες και αδυναμοι που πχ τρωτε τηγανιτα,fast food η που πατε και καταπονητε το σωμα σας με ηλιθιες ασκησεις.

Οπως και εγω ετσι και εσυ κοιτα την παρτη σου και ασε τους αλλους να κανουν οτι θελουν χωρις να τους  κρινεις.

Μπερδεύεις αυτά που διαβάζεις...εννοείται ότι αφήνω τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν από την στιγμή που δεν με εππηρεάζουν.

ας πηγαίνουν στα club και ας καπνίζουν ...πραγματικά χέστηκα.

από την στιγμή όμως που μπλέκει και ενοχλεί εννοείται θα μιλήσω. όταν πάω για καφέ με την γυναίκα μου και το παιδί μου και ο διπλανός φυσάει τον καπνο πάνω ΝΑΙ θα του την πώ. αν τώρα πάω σε ένα μαγαζί και στο τέρμα πίσω τραπέζι ένας φουκαράκος ανάψει τσιγάρο δεν νομίζω ότι προκαλεί ενόχληση.

στο θέμα της εγκύου είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι το έμβρυο έχει δικαιώματα. έχει το δικαιώμα να μην βγεί παραμορφωμένο και με προβλήματα υγείας. έχει το δικαιώμα να γεννηθεί σωστά...αν δεν μπορεί να το καταλάβει το γίδι η μάνα του αυτό , τότε λυπάμαι αυτό το παιδάκι...

μα το θέο έχω δεί έγκυο μέσα στα μπουζούκια να καπνίζει..μα πόσο χαζή πρέπει να είναι;

αν η γυναίκα μου ενώ κουβαλούσε ένα παιδί δεν μπορούσε να κάνει υπομονή για εννιά μήνες τότε μάλλον θα δεν θα μπορούσε να κάνει υπομονή για τίποτα στο μέλλον..

• Like 1
Δημοσ.

Ατμιστης από το 2011.οι χρήστες του χώρου που έχουν ασχοληθεί και λίγο, έχουν διαβάσει έρευνες και ξέρουν τι παίζει. Μάλιστα υπάρχουν και καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες με πρωτοποριακές έρευνες και βραβευμένοι στον τομέα αυτό και όχι από τους δικούς μας αλλά σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια ιατρών επιστημόνων.

Αυτη η έρευνα μου θυμίζει μια άλλη που είχε αποδειχθεί τελικά ότι το είχαν το τσιγάρο στα 4.5+ volt και η αντίσταση άντεχε πολύ πιο κάτω και μετρούσαν πυρωμενο σύρμα με καμένο υγρό και μετρούσαν ότι να'ναι. Έστω ότι είναι σωστές οι μετρήσεις και δεν μετρούσαν καμένο και έστω ότι δεν είχαν noname κινέζικα υγρά και απενεργοποιουνται αυτά τα γονίδια. Έχουν κλινικής σημασίας ή απλά είναι σαν να λένε ότι ένας άνθρωπος που αναπνέει φιλτραρισμενο αέρα είναι πιο υγιείς από έναν άλλο που ζει σε μια μικρή πόλη.

Όσοι καπνίζουν δεν είναι άχρηστοι ή βλάκες. Ότι δεν σε επηρεάζει άμεσα δεν σε απασχολεί. Είναι στην φύση του ανθρώπου να αψηφά τους έμμεσους κινδύνους διαφορετικά ούτε skate θα κάναμε ούτε αυτοκίνητα θα οδηγουσαμε ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Μ' αρέσει που κάνετε και "ντιμπέιτ" και γενικά αραδιάζετε θεωρίες κτλ...

...Εφόσον ΔΕΝ... ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ να ...καπνίζουμε κάτι (οτιδήποτε), άρα ΑΝΑΠΝΕΟΝΤΑΣ το οτιδήποτε προφανώς και δεν είναι υγειές. Αν ΔΕΝ αναπνέεις τίποτα εκτός του αέρα-οξυγόνου (λέμε τώρα! Ποιός ξέρει ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ πια στις μέρες μας!), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα...

...Για όσους έκαναν την ΧΟΝΤΡΟ-Μ@Λ@ΚΙ@ και ξεκίνησαν το κάπνισμα (όπως κι εγώ στα... 30 μου!!!!!! Ως τότε δεν είχα καπνίσει ούτε ως "παθητικός"!)... τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το κάπνισμα τσιγάρου ή πούρου ή πίπας είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ στον οργανισμό μας.

Τώρα... όσο αφορά το "κανονικό" και το ΗΛΕΚΤΡ. ΤΣΙΓΑΡΟ (που κάνω πια), μπορούμε να δεχτούμε τα εξής:

1) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι τόσο επιβλαβές όσο το "κανονικό" τσιγάρο. Το διαπιστώνει κάποιος ήδη απ' τον πρώτο μήνα που αλλάζει από "κανονικό" σε ηλεκτρ. τσιγάρο.

2) Όταν ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ (κι όχι όταν "ΑΤΜΙΖΕΙΣ", στην περίπτωση του ηλεκτρ. τσιγάρου - μάλιστα βγήκε απ' το Κέμπριτζ και νέα ΛΕΞΗ στο αγγλικό λεξιλόγιο για το ηλεκτρ. τσιγάρο), όταν καπνίζεις συμβαίνουν τα εξής... Καύση, άρα διοξίδιο του άνθρακα, που παράγεται απ' το κάψιμο του τσιγάρου σε συνδιασμό με την πίσσα που έχει το χαρτί και φυσικά την ΧΗΜΙΚΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ που έχει ο ΧΗΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΣ καπνός μέσα στο τσιγάρο.

3) Βρωμάς και ζέχνεις καπνίλα ολόκληρος, στα ρούχα, στα μαλλιά σου, στα (κιτρινισμένα) χέρια σου, η αναπνοή σου, τα (κατακίτρινα) δόντια σου κτλ.

4) Δεν αντέχεις να ανέβεις έναν όροφο με τα πόδια, λαχανιάζεις αμέσως και ανεβαίνουν κατακόρυφα οι παλμοί της καρδιάς σου.

5) Με το ηλεκτρικό τσιγάρο ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... γιατί "καπνίζεις" (ΑΤΜΙΖΕΙΣ πιο σωστά) έναν ατμό που παράγεται από το "ζέσταμα" ενός ΧΗΜΙΚΟΥ υγρού, από έναν ατμοποιητή με αντίσταση (και μπαταρία).
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τί είναι αυτό το χημικό υγρό - τουλάχιστον όχι ακόμα. Σίγουρα όπως τόνισα αρχικά, εφόσον ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ να... "ατμίζουμε" ή καπνίζουμε κάτι, είτε καπνίζοντας ένα τσιγάρο είτε "ατμίζοντας" ένα ηλεκτρ. τσιγάρο ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υγειές.

Απλά... νομίζω ΩΣ ΤΩΡΑ (μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο), το ηλεκτρικό τσιγάρο είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ του "κανονικού".

Βέβαια... το ζητούμενο είναι τελικά να το ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ, εντελώς, ηλεκτρονικό ή όχι!

• Like 1
Δημοσ.

Νικοτίνη: Δηλητήριο. Το φυσικό εντομοκτόνο του καπνού για να απωθεί τα έντομα. Δημιουργεί εξάρτηση με ταχύτερο ρυθμό και από την ηρωϊνη. Υπευθυνη για αποφράξεις των αρτηριών της καρδιάς (γνωστή και σαν αρτηριοσκλήρωση) με πλάκες ασβεστίου.

Πίσσα: Κατάλοιπο της καύσης γενικότερα. Υπεύθυνη για όλες τις ασθένειες του αναπνευστικού.

Υ.Γ. Και δεν βάζω κάν μέσα τα υπόλοιπα χημικά που απελευθερώνονται με το κάπνισμα λόγω της χημικής κατεργασίας του καπνού.

Άτμισμα (γνωστό και ως vaporization, γνωστή διαδικασία στους γιατρούς από το 1970 διότι με άτμισμα γίνεται η θεραπεία ασθενειών με κάνναβη, π.χ. γλαύκωμα, κ.λ.π.).

Εν ολίγοις, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα φορητό vaporizer. Αν ατμίζεις έλαια με νικοτίνη, προφανώς γλυτώνεις μόνο τις επιπτώσεις της πίσσας καθώς αποφεύγεις την καύση όπως με το απλό τσιγάρο. Αν ατμίζεις με έλαια χωρίς νικοτίνη, τότε γλυτώνεις και απο τις 2 επιπτώσεις. Το αν επιβαρύνει την υγεία θα το δούμε όταν γίνουν αρκετές έρευνες. 

Προς το παρόν, το ότι εναντίον του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι οι βασικοί θιγόμενοι (δηλαδη οι τσιγαροβιομηχανίες γιατί χάνουν πελάτες, και οι πνευμονολόγοι, για τους ίδιους λόγους προφανώς) θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.

Υ.Γ. Καπνιστής είμαι, και προσπαθώ να το κόψω.

Δημοσ.

Εγω παντως μεγαλη απορία εχω για πιο λογο η Ελλάδα ειναι η μονη ανεπτυγμένη χώρα που εχει τοσο μεγάλο αριθμό καπνιστων (περιπου 40% των ενηλίκων) και ΕΝ ΕΤΗ 2016 θεωρείται της μοδας το καπνισμα σε αντιθεση με τις περισσότερες χώρες.Ακομη και αν τον παρεις οτι φταιει η ανατολίτικη κουλτούρα δεν πολυ στεκη μιας και στην Τουρκία πχ απαγορεύεται το καπνισμα σε δημοσιους χωρους.Πάντως σαν μη καπνιστης ειμαι πολυ θετικος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και μακαρι να αντικαταστήσουν πολυ καπνιστες το κανονικο τσιγαρο με το ητ.Καλα εχω πεσει κατω απτα γελια με συγκρίσεις του τσιγάρου με την απειροελάχιστη και ασήμαντη αυξηση του ποσοστού καταναλώνοντας κοκκινο κρεας καθως και τη καταναλωση αλκοολ σαν social drinker και την ρυπανση λες και ζουμε στο Πεκίνο ξερω γω.

• Like 3
Δημοσ.

Μου άρεσε όταν πέταξαν Ελληνα έξω από μπαρ γιατί άναψε τσιγάρο, ο άνθρωπος μου εξήγησε ότι μόλις είχε αφιχθεί μερικές ώρες πριν από τη χώρα του κό... όπου όλοι καπνίζουν παρά την απαγόρευση.Προσωπικά έχω υπερευαισθησία στον τσιγαρόκαπνο και ενώ υπερασπίζομαι το δικαίωμα των καπνιστών στη συνήθειά τους υποφέρω από το παθητικό κάπνισμα και εύχομαι να εξαπλωθεί το ηλ. τσιγάρο.

Έχω υπάρξει περίπου 10 χρόνια καπνιστης (κάθε μέρα πακέτο) και έχω ζήσει και Άγγλια θα σου πω ότι έχω βγάλει 3 γκομενες επειδή οποια με ενδιέφερε όταν έβγαινε εξω από το μαγαζί και καπνιζε τότε χωνομουν. Πολύ πιο εύκολο να πιάσεις κουβέντα όταν η άλλη είναι μόνη η με μια φίλη παρά ολόκληρη παρέα. Και γενικά όταν βγαίνουν έξω για τσιγαρακι είναι πολύ χαλαρή φάση και άνετα μίλας με όποιον θες. Άντε τώρα Ελλάδα να πετύχεις ωραία γκομενα σε καφέ μαζί με φίλες. Τι κάνεις; Τίποτα απλά κοιτάς σαν μαλακας.
Ιδιες εμπειρίες :-) Μέχρι και καπνό τρώω στη μάπα για πάρτυ τους
Δημοσ.

Μετά απο αυτό

http://www.amazon.com/Allen-Carrs-Easy-Stop-Smoking-ebook/dp/B012YRMG76/ref=pd_sim_351_2?ie=UTF8&dpID=51LI3C4BYPL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR104%2C160_&refRID=0KBNTT1S8Z7C8Z77T30B

Είμαι άκαπνος για οχτώ χρόνια τώρα.

Κάπνιζα 1-2 πακέτα την ημέρα για 12 χρόνια.

Δεν το ξανά βάζω ποτέ στο στόμα μου το βρωμοτσιγαρο

• Like 2
Δημοσ.

Μετά απο αυτό http://www.amazon.com/Allen-Carrs-Easy-Stop-Smoking-ebook/dp/B012YRMG76/ref=pd_sim_351_2?ie=UTF8&dpID=51LI3C4BYPL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR104%2C160_&refRID=0KBNTT1S8Z7C8Z77T30B Είμαι άκαπνος για οχτώ χρόνια τώρα. Κάπνιζα 1-2 πακέτα την ημέρα για 12 χρόνια. Δεν το ξανά βάζω ποτέ στο στόμα μου το βρωμοτσιγαρο

Ο τύπος είναι εκπληκτικός, έχει κάνει και ιδρύματα όπου βοηθούν στην απεξάρτηση του.

Λίγο παλιός βέβαια, αλλά μόνο Σερβία και Βουλγαρία μας ρίχνουν :P

cigarettes.jpg?new=

Σε λάθος χάρτη είναι η Ελλάδα, με την ανατολή έπρεπε να είναι η σύγκριση.

Δημοσ.

30 χρόνια εγώ οπότε σου ρίχνω στα αυτιά....το έκοψα μαχαίρι στις 27/02/2013 και ακόμα έχω φυλάξει το τελευταίο πακέτο που έχει απείραχτα τα τελευταία 8 τσιγάρα. Μόνο κάτω από έντονη συναισθηματική πίεση (υπερβολικό άγχος, στενοχώρια κλπ.) είναι πολύ έντονη η επιθυμία να ανάψω ένα τσιγάρο, αλλά μέχρι στιγμής το παλεύω. 

Με λίγα λόγια  κόντευες γίνεις συνταξιούχος καπνιστής εγώ να δω πως θα τα καταφέρω που καπνίζω πάνω κάτω τα ίδια χρόνια με σένα το μόνο που έχω καταφέρει είναι να το περιορίσω εδώ και 3 χρόνια στα 15 τσιγάρα ημερησίως. 

Δημοσ.

Αφού λοιπόν κάποια προσθετικά είναι βλαβερά απλά τα αντικαθιστούμε με άλλα οπότε η είδηση δεν είναι ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα καθαυτό μπορεί να είναι πιο βλαβερό αλλά κάποια από τα πρόσθετα. Και βεβαια μία απλή παρατήρηση δείχνει ότι βελτιώνει άμεσα την καθημερινότητα του καπνιστή και των γύρω του και αυξάνει τις πιθανότητες διακοπής, και τελικά η πίσσα μαζί με το κοκτέιλ των χιλιάδων χημικών του συμβατικού τσιγάρου είναι καλή;

Οι προβλεψεις λένε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα κυριαρχήσει σε 20 χρόνια πράγμα που σημαίνει απώλειες τεράστιων κερδών για κάποιους και πιθανόν να δούμε πόλεμο λάσπης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...