Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ έχω δεί έγκυο γυναίκα να καπνίζει, τι να λέμε τώρα...

Μόνο μία τιμωρία ταιριάζει σε τέτοιες περιπτώσεις: ΚΡΕΜΑΣΜΑ

Επειδη ειχα μια εγκυο φιλη οταν ρωτησε τον γιατρο σχετικα με το καπνισμα της ειπε οτι εφοσον εκανες πολλα τσιγαρα προτιμοτερο ειναι να το ελλατωσεις στα 3-4 την ημερα παρα να το κοψεις μαχαιρι απο την πρωτη ημερα,ασχετος εαν αυτη δεν καπνισε καθολου.

Τωρα για ποιο λογο και πως επιρεαζει την υγεια του μωρου το κοψιμο δεν ξερω ισως η ξαφνικη στερηση να δημιουργει θεματα?

Γιατρος δεν ειμαι αλλα εκτος και αν εισαι εσυ η αποψη μας ειναι ακυρη και καλυτερο ειναι να αποφευγεις τετοιες εκφρασεις ασε που κουμαντο στο σωμα αλλου δεν κανει κανενας.

Θα μπορουσαν βεβαια οι εγκυες να κανουν ηλεκτρονικο(αυτα που δεν εχουν νικοτινη) και να τελειωνει το θεμα,λιγο θα τις ξεγελουσε

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατρος δεν ειμαι αλλα εκτος και αν εισαι εσυ η αποψη μας ειναι ακυρη και καλυτερο ειναι να αποφευγεις τετοιες εκφρασεις ασε που κουμαντο στο σωμα αλλου δεν κανει κανενας.

Μία έγκυος γυναίκα με ποιο δικαίωμα κάνει κουμάντο και παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή του αγέννητου παιδιού της;

• Like 1
Δημοσ.

Μία έγκυος γυναίκα με ποιο δικαίωμα κάνει κουμάντο και παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή του αγέννητου παιδιού της;

Με το δικαιωμα ελεγχου του σωματος της απο την στιγμη που μπορει να κανει εκτρωση σιγουρα μπορει να κανει οτιδηποτε αλλο θελει.Το αν συμφωνω εγω και εσυ δεν ενδιαφερει κανεναν.

Δημοσ.

Δηλαδή δικαιολογείται το κάπνισμα στην κύηση γιατί υπάρχουν και χειρότερα, όπως η... έκτρωση, αυτό λες;

Στο σώμα της από τη στιγμή που φιλοξενεί ένα άλλο σώμα δεν μιλάμε απλά για το "σώμα της"

• Like 2
Δημοσ.

Όλα είναι βλαβερά ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε απλά με το τσιγάρο ηλεκτρονικό και μη πλησιάζουμε γρηγορότερα σε χρόνιες παθήσεις το πνευμόνων.

Π.Χ όπως γράφτηκε στο παραπάνω άρθρο  αποφρακτική βρογχιολίτιδα καρκίνος και πολλά άλλες παθήσεις του 

αναπνευστικού συστήματος. 

Δημοσ.

Συγνώμη για την φαιδρότητα της απάντησης...

Αλλά σε όσους υποστιρίζουν ότι είναι δικαίωμα τους να καπνίζουν όπου θέλουν.

Θα έρχομαι και εγώ φίλε μου εκεί που πίνεις το ποτό σου με την ησυχία σου η τρως το φαί σου, και θα σε κλάνω στην μούρη... συνέχεια και ασταμάτητα. Και εγώ...και οι φίλοι μου... και χίλιοι δυο άλλοι... γιατί είναι πια της μόδας, και δεν μπορώ να το σταματήσω. Να βρωμάει σκατό κάθε μαγαζί που πας.Να θες να πιεις ένα ποτό και να σου έρχεται να ξεράσεις. Να πηγαίνεις να δείς ένα μπασκετάκι να μην μπορείς να σταθείς απο την μπόχα. Να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και κάθε μπουκιά να μην κατεβαίνει. Να δούμε αν θα θελήσεις εσύ να βγεί φασιστικός νόμος να κάνει το κλάσιμο η όχι.

• Like 5
Δημοσ.

Δηλαδή δικαιολογείται το κάπνισμα στην κύηση γιατί υπάρχουν και χειρότερα, όπως η... έκτρωση, αυτό λες;

Στο σώμα της από τη στιγμή που φιλοξενεί ένα άλλο σώμα δεν μιλάμε απλά για το "σώμα της"

Λεω πως κανει οτι θελει μαρεσει δεν μαρεσει γιατι μπορει,εχει αυτο το δικαιωμα και ουτε προκειτε να με ρωτησει και σιγουρα δεν εχω το δικαιωμα να την αποκαλω με ονοματα λογο των επιλογων της.Τελος το οφτοπικ?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως που είμαι ατμιστής εδώ και 3.5 χρόνια, μπορώ να δηλώσω υπεύθηνα ότι αρρωστένω λιγότερες φορές από όταν ήμουν καπνιστής.

Τυχαίο;; Μπορεί!

• Like 1
Δημοσ.

Τραγικό σε νοήμονα όντα να υπάρχουν απόψεις του τύπου :

"έγκυος μπορεί να κάνει ότι θέλει στο σώμα της"

"αφήστε εμάς τους καπνιστές να πεθάνουμε πιο νωρίς"

"θα καπνίζω με το ποτό μου ότι και να γίνει"

"στα κλαμπ και τα μαγαζία πάνε πακέτο αυτά"

Κάτι που αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο πρέπει να είσαι τρομερά αδύναμος χαρακτήρας για να μην κάνεις προσπάθεια να το κόψεις.

Δεν δικαιολογείται έγκυος να καπνίζει όταν είναι έγκυος ή να πηγαίνει σε μαγαζία με καπνό...

εννιά μήνες είναι βρε ηλίθια κάνε υπομονή...

• Like 4
Δημοσ.

Δεν τα πιστεύω αυτά. Ατμός είναι, ατμός. Τί να φοβηθεί κανείς από τον ατμό;

Και αυτό ατμός είναι σε μεγάλο ποσοστό...

carexhaust.jpg

στα κλάμπ και στα μαγαζιά πάνε πακέτο αυτά,αν εσύ είσαι η εξαίρεση ας είσαι στην γωνία μόνο σου,δεν θα υποφέρουν όλοι οι υπόλοιποι.....

επίσης υπάρχουν και χώροι για καπνίζοντες και μη !

Έχεις πάει σε μαγαζιά/κλάμπς εκτός Ελλάδας; Μάλλον όχι... :rolleyes:

• Like 4
Δημοσ.

Τραγικό σε νοήμονα όντα να υπάρχουν απόψεις του τύπου :

"έγκυος μπορεί να κάνει ότι θέλει στο σώμα της"

"αφήστε εμάς τους καπνιστές να πεθάνουμε πιο νωρίς"

"θα καπνίζω με το ποτό μου ότι και να γίνει"

"στα κλαμπ και τα μαγαζία πάνε πακέτο αυτά"

Κάτι που αποδεδειγμένα προκαλεί καρκίνο πρέπει να είσαι τρομερά αδύναμος χαρακτήρας για να μην κάνεις προσπάθεια να το κόψεις.

Δεν δικαιολογείται έγκυος να καπνίζει όταν είναι έγκυος ή να πηγαίνει σε μαγαζία με καπνό...

εννιά μήνες είναι βρε ηλίθια κάνε υπομονή...

Πρωτον δεν καπνιζω.

Δευτερον θεωρω τραγικο να μην μπορεις να αντιληφθεις πως εφοσον εχουμε δημοκρατια και εφοσον υπαρχουν καποια ατομικα δικαιωματα ο καθενας κανει ο γουσταρει με την παρτη του επειδη μπορει.(εαν καταπιεσες η καταπιεσεις την μελλοντικη η παρουσα γυναικα σου να μην παει σε αυτα τα μαγαζια λογο της αποψης σου εσυ εισαι ο αντιδημοκρατικος αουγκανος που δεν σεβεσαι τα δικαιωματα της)

Τριτον μαζι με το τριγαρο παρα πολλα ειναι τρομερα βλαβερα ισως οσο και το τσιγαρο για τον οργανισμο (τροφες,life style) αλλα δεν λεω ειστε βλακες και αδυναμοι που πχ τρωτε τηγανιτα,fast food η που πατε και καταπονητε το σωμα σας με ηλιθιες ασκησεις.

Οπως και εγω ετσι και εσυ κοιτα την παρτη σου και ασε τους αλλους να κανουν οτι θελουν χωρις να τους  κρινεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κάπνιζα 17 χρόνια και το έκοψα μαχαίρι είπα μέσα μου τι διάολο μια συνήθεια δεν μπορείς να κόψεις, αυτό ήταν δεν το αναζήτησα ποτέ μου πρόσκαιρα πήρα 3 με 4 κιλά αλλά αυτά έφυγαν μα το τσιγάρο δεν μπήκε στο στόμα μου ποτέ ξανά.

Όταν βλέπω άλλους με τσιγάρο στο στόμα που δεν καπνίζουν καταλαβαίνω δεν έχουν τη σπίθα να αποκοπούν με μιας.

Αλλά ο ευκολότερος τρόπος είναι να το κόψης απότομα με ευκαιρία μιας αλλαγής πχ μιας εκδρομής άλλων παραστάσεων.

Μετά θα απορείς για την ευκολία του τολμήματος.

30 χρόνια εγώ οπότε σου ρίχνω στα αυτιά....το έκοψα μαχαίρι στις 27/02/2013 και ακόμα έχω φυλάξει το τελευταίο πακέτο που έχει απείραχτα τα τελευταία 8 τσιγάρα. Μόνο κάτω από έντονη συναισθηματική πίεση (υπερβολικό άγχος, στενοχώρια κλπ.) είναι πολύ έντονη η επιθυμία να ανάψω ένα τσιγάρο, αλλά μέχρι στιγμής το παλεύω. Τότε είχα μόνο ένα παιδί και κυρίως για την μικρή το έκοψα, γιατί όσο και να κάπνιζα στα μπαλκόνια ή κάτω από τον απορροφητήρα δεν είναι λύση. Τώρα πλέον με 2 παιδιά θα ήταν ακόμα χειρότερα.

Πραγματικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το κόψει κάποιος μιας και η εξάρτηση μετά το πρώτο χρονικό διάστημα είναι καθαρά εγκεφαλική.

Για το ηλεκτρονικό δεν το σκέφτηκα καν για να είμαι ειλικρινείς, αλλά και να ήταν δεν βλέπω τον λόγο να ξοδευόμουν. ΄Ενα καλό ατμοσίδερο (τη stirella, τη stirella....) κάνει και αυτό δουλειά :P

Tέλος για χάρη της τριχοτόμησης δεν είναι ΟΛΑ τα μέτρα άριστα, αλλά το μέτρο θα πρέπει να είναι άριστo. ΄Αρα είναι μέτρον άριστον και όχι παν μέτρον άριστον. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

Δημοσ.

εγινε η εγκυμοσυνη , φιλοξενια 

το σωμα της γυναικας , ξενοδοχειο δημοκρατιας που θα παρει αποφασεις το κοινωνικο συνολο (τα καταφερνουμε τοσο καλα στα τεχνητα μεσα οποτε γιατι οχι ; δημοκρατια και στα σωματα μας ! οτι πει ο κοσμος ! )   ή θα μπορουσε να αποφασισει και το εμβρυο  !

τα σκεφτοσαστε καθολου αυτα που λετε η απλως μιμοσαστε φωνες που εχετε ακουσει ; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...