Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρείται ευρέως ότι η αντικατάσταση του τσιγάρου με ένα ηλεκτρονικό είναι καλύτερο για την υγεία. To ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και αποτελείται από ένα αναλώσιμο φίλτρο (cartridge) που περιέχει υγρό, τα σταγονίδια του οποίου διοχετεύονται σε ένα μηχανισμό που παράγει ατμό σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (atomizer).

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, λέγεται ότι προσφέρει την ίδια ικανοποίηση με ένα κανονικό τσιγάρο, χωρίς όμως τις βλαβερές ουσίες του τελευταίου (π.χ που προέρχονται από την καύση), όπως είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, η πίσσα κ.ά.

 

Οι ερευνητές ωστόσο, εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις στην υγεία από την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, και να ανιχνεύσουν τα συστατικά των υγρών που εξατμίζονται. Τα τελευταία δεδομένα από έρευνες, δείχνουν ορισμένες αναπάντεχες επιπτώσεις στην υγεία από την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Πιο συγκεκριμένα, μετά την σύγκριση γενετικών πληροφοριών που πήραν από την μύτη καπνιστών τσιγάρων, χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων, και μη χρηστών, διαπιστώθηκε ότι το κάπνισμα καταστέλλει την δραστηριότητα 53 γονιδίων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επίσης καταστέλλει τα ίδια 53 γονίδια μαζί με ακόμη 305.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Ένωσης για την Πρόοδος της Επιστήμης στην Ουάσιγκτον. Αν και η έρευνα για την καταστολή των συγκεκριμένων γονιδίων είναι ακόμη σε εξέλιξη, τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι χρήστες ηλεκτρικών τσιγάρων μπορούν να έχουν μειωμένη ανοσολογική απόκριση, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτοι σε ασθένειες και μολύνσεις. Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν, ότι τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση κανέλας ή βουτύρου, είχαν την μεγαλύτερη επίδραση στα γονίδια.

 

Σύμφωνα με την Ilona Jaspers, του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, μπορεί αυτά τα πρόσθετα να είναι ασφαλείς ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα, ωστόσο είναι ασφαλείς μόνο στα φαγητά, και δεν έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά όταν εισπνέονται. Μία γεύση βουτύρου για παράδειγμα (diacetyl) έχει ανακαλυφθεί ότι προκαλεί αποφρακτική βρογχιολίτιδα, μία σοβαρή πάθηση των πνευμόνων.

 

Link.png Site: ArsTechnica

  • Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που υπάρχει το μπέρδεμα.. Οτιδήποτε και να κανεις πέραν του φυσιολογικού και κανεις κατάχρηση σου δημιουργεί προβλημα! Παν μέτρον αριστον.. Τωρα όσον για το ηλεκτρονικό ας βγάλουν καρκίνο και μ αυτό.. Το παθητικό πείτε μας τι μας κανει..

  • Like 11
Δημοσ.

Δεν λεμε οτι το ηλ. τσιγαρο ειναι σαν να αναπνεεις αερακι του βουνου, αλλά σε συγκριση με το κανονικο τσιγαρο που αποδεδιγμενα ειναι καρκινος, η διαφορά ειναι τεραστια, η μερα με την νυχτα... παθων και μαθων.

  • Like 3
Δημοσ.

Οι μελέτες για τις επιπτώσεις μιας ουσιας στον οργανισμο εχουν τουλαχιστον δεκαετες βαση. Αυτο σημαίνει οτι αφενός χρειάζεται τουλάχιστον 10 χρονια για να δούμε εγκυρα τι προκαλεί στον οργανισμο και αφετέρου πολλα περισσότερα για να δούμε σε ποσο ποσοστό. Ένα όμως ειναι σίγουρο... ΈΧΕΙ επιπτώσεις (επίσημα) αγνωστες για την υγεία!

  • Like 2
Δημοσ.

Μιας και έχω κόψει τα 50-60 στριφτα τσιγάρα και το γύρισα στο ηλεκτρονικό εδώ και 3 εβδομάδες αν και νωρίς νομίζω πως μπορώ να έχω μια μικρή άποψη επει του θέματος...κανείς δεν λέει ότι δεν είναι επηβλαβες αλλά για το πόσο θα μάθουμε μετά από 10-15 χρόνια από έναν καπνιστή όχι όμως τωρα.. Για την ώρα ότι ακούγεται είναι λίγο ότι νάνε και βάση απλής λογικής είναι φαρμακευτική νικοτινη και πουρεδες γεύσεων και τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Εκεινοι οι 3 που ειχαν παει στο νοσοκομείο με υγρο στον πνευμονα εζησαν τελικα; μαθαμε ποιοι ηταν και που βρίσκονται;Απ οτι ειχα καταλαβει πηγαν σε ολα τα νοσοκομεία της Ελλαδος παντως. Οπου κυκλοφορουσα εκεινο το καιρο για αυτους μιλουσαν (3 ατομα στο νοσοκομειο με υγρό στον πνευμονα λογο ηλεκτρ. Τσιγαρου) .... Παρακαλω οποιος εμαθε κατι ας ενημερωσει. Ευχαριστώ χαχαχα

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...