Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Σιγουρα ειναι παρανομο γιατι δεν ρωτηθηκε ποτε ο σεκιουριτας δεν καταπαταει ανθρωπινα δικαιωματα αυτο?

Σίγουρα δεν είναι, αλλά αρκετά πιθανό...

Σε άλλες χώρες όπως είπα ούτε ρωτάνε καν, πχ Αμερική που τραβάνε αστυνομικούς να δέρνουν κόσμο νομίζεις ότι τους ρωτάνε ή στην Ρωσία με τις dash cams οι οποίες απαγορεύονται εδώ? :P

Βγηκανε ολοι να σχολιασουν στο βιντεο απο κάτω αλλα στην Ομονοια που τιγκαρει ο συρμος θα βριζανε για τις αποσκευες και κάποιοι θα λεγανε "κανεις δεν του ειπε να τις πάει αλλου?" αυτοι οι σεκιουριτι τι κανουν ξυνονται? χαχαχ ακομα χειροτερα αμα κάποιος σκονταφτε και έπεφτε και έσπαγε κανα ποδάρι? ποιος θα κανε μηνυση σε ποιον τοτε?

Προσωπικά δεν γνωρίζω τι παίζει με τον κανονισμό για τις αποσκευές. Τι διαστάσεις πρέπει να έχουν, αν ισχύουν μόνο για τα λεοφορεία ή και για το Metro/Ηλεκτρικό.

Μου φαίνεται λογικότατο να ισχύει για τα λεοφορεία/τρόλει, αλλά όχι για το Metro/Ηλεκτρικό μιας κι εύκολα μπορεί να πετύχεις κόσμο που να έρχεται από το αεροδρόμιο με βαλίτσες. Μέχρι πρότεινος πάντως ήξερα μόνο για τα ποδήλατα ότι έπρεπε να πηγαίνουν στο τελευταίο βαγόνι, για βαλίτσες δεν μου είχε τύχει...

Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι δουλειά του σεκιουριτά να υποδεικνύει κάτι τέτοιο. Μην κοιτάς που τους έχουμε καταντήσει πχ να δίνουν οδηγίες στο Πλαίσιο ή να βοηθάνε σε ό,τι να 'ναι στα Supermarket...

• Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι, αλλά αρκετά πιθανό...

Σε άλλες χώρες όπως είπα ούτε ρωτάνε καν, πχ Αμερική που τραβάνε αστυνομικούς να δέρνουν κόσμο νομίζεις ότι τους ρωτάνε ή στην Ρωσσία με τις dash cams οι οποίες απαγορεύονται εδώ? :P

Εκει καλα τους κάνουν και τους τραβανε γιατι κάνουν φοβερά πράγματα. Εδω τωρα εντάξει τι βγαλαμε? ενας σεκιουριτι ο οποιος ειπε κάτι παραπανω έχασε τη δουλεια του διαπομπεύθηκε κιολας και ο αλλος που δεν ξέρουμε αν τελικα ειχε κάτι λαθραιο μεσα στους σάκους εφυγε κυριος. Και ολο αυτο την εταιρεια εθιξε. Διοτι η εταιρεια πριν τους πάρει τους ελεγχει.... ειναι δυνατον να ειναι ρατσιστης? και να προσεληφθει? σε τέτοιο ποστο?

Και σου λεω εγω ρε φιλε με έχουν ενοχλησει και μενα τα μπαγαζια τους μέσα στο τρενο ειδικα οταν τιγκάρει πρεπει να προσέχεις μην παραπατησεις με καμια κινηση του τρενου και βρεθεις κάτω εκει σε ποιον θα έκανες μηνυση? αν υποθέσουμε οτι το τραβουσες? στην εταιρεια και στους σεκιουριτι διοτι δεν μεριμνησαν ωστε να μην μπει επιβάτης έτσι. Λεμε τωρα. Καταλαβες δηλαδη? δεν ξερουμε τι θελουμε αυτο ειναι το προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Το να τραβαει βιντεο η τυπισσα χωρις την άδεια του σεκιουριτα και να τον διαπομπευει στα μεσα ειναι νομιμο?

Aπό το thread που είχε γίνει για το αν είναι νόμιμο να βιντεοσκοπήσεις κάποιον και να δημοσιοποιήσεις το video χωρίς την άδειά του θυμάμαι είχαμε καταλήξει ότι στην Ελλάδα είναι παράνομο και μπορεί να μπλέξει αυτός που ανέβασε το video αν ο άλλος το κυνηγήσει

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εκει καλα τους κάνουν και τους τραβανε γιατι κάνουν φοβερά πράγματα. Εδω τωρα εντάξει τι βγαλαμε?

Δεν υπάρχει καλά κάνουν ανά περίπτωση, αν το επιτρέπει ο νόμος/σύνταγμα τους, τότε επιτρέπεται και για τα μη φοβερά πράγματα σε δημόσιους χώρους...

ενας σεκιουριτι ο οποιος ειπε κάτι παραπανω έχασε τη δουλεια του διαπομπεύθηκε κιολας και ο αλλος που δεν ξέρουμε αν τελικα ειχε κάτι λαθραιο μεσα στους σάκους εφυγε κυριος. Και ολο αυτο την εταιρεια εθιξε. Διοτι η εταιρεια πριν τους πάρει τους ελεγχει.... ειναι δυνατον να ειναι ρατσιστης? και να προσεληφθει? σε τέτοιο ποστο?

Έχασε την δουλειά του ή απλά απομακρύνθηκε από τα πόστα του ΗΣΑΠ?

Τώρα για το "δεν είναι δυνατόν να είναι ρατσιστής επειδή η εταιρεία τους ελέγχει" γελάω, ειδικά αυτοί του ΗΣΑΠ παίζει να μην έχουν καν την ΦΥΣΙΚΗ κατάσταση για να είναι σεκιουριτάδες... :P

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καλά κάνουν ανά περίπτωση, αν το επιτρέπει ο νόμος/σύνταγμα τους, τότε επιτρέπεται και για τα μη φοβερά πράγματα σε δημόσιους χώρους...

Ναι να το επιτρεπει ο νομος και το συνταγμα τους και εδω ο νομος επιτρεπει την ελευθερια λογου αλλα οπως ειδες ο τυπος που εκανε επιθεση στους νεκρους αξιωματικους έμπλεξε ή τουλαχιστον ετσι διαδοθηκε.Κάποιοι υποστηριζαν οτι δεν υπάρχει λογος διωξης του λογω της ελευθεριας της έκφρασης.Αρα υπάρχουν αντιφάσεις στο πως αντιλαμβάνεται ο καθενας την κατασταση. Ακομα και οταν υπάρχουν οι νομοι.

Αν ηταν ετσι δεν θα χρειαζοντουσαν δικηγοροι θα ερμηνευαμε απλα τους νομους και θα έπεφτε ποινη. Αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις ενα ατομο που βγαζει οπλο σε τελειως αοπλους με αυτο το περιστατικο εκει ναι πρεπει να διαπομπευθει ωστε να ξέρουν ολοι με τι ψυχάκια έχουν να κάνουν εδω ομως γιατι?

Η τυπισσα εκανε μεγαλη ζημια στον άνθρωπο ακομα και νομιμη να ειναι η βιντεοσκοπηση ολο αυτο τον έκανε να χάσει τη δουλεια του και τον ξεφτιλισε σε ολο το δικτυο πρέπει να βαλει εναν καλο δικηγορο να τον υπερασπιστει εναντια σε αυτη την αδικια. Ουτε η κυρια λειτουργησε ψυχραιμα εχει καθε λογο να ειναι εκνευρισμενη με την κακη συμπεριφορα οπως την θεωρει αυτη συμφωνα με τις δικές της ηθικές αρχες γιατι σου ξαναλέω το εγω κανω κουμάντο για μενα που δεν ειμαι ευαισθητος σε αυτα οταν ο άλλος παει να σου πιάσει το γκωλο και ειναι παρανομος ειναι οτι πρέπει σαν ατάκα. Πάς να φερθεις πουστικα? τελειωνουν οι ευγενιες.

Την κυρια την προσβαλλε ειναι ευαισθητη οκ ας το δεχτουμε αυτο ομως δεν της δινει το δικαιωμα να λειτουργησει έτσι υπάρχει διοικηση να κάνει τα παραπονα της και να δειξει εκει οτι εχει να δειξει. Οχι σε ολο το Ιντερνετ ημαρτον. Αν το ανεβασε αυτη. Αυτος που το ανεβασε τελοςπαντων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Από το έμπλεξε μέχρι κατάδικάστηκε έχει μεγάλη διαφορά όμως. Βέβαια εδώ καταδικάστηκε ο Παστίτσιος...

Μια χαρά το συγκρίνω γιατί και στην Αμερική έχουν καταγράψει χιλιάδες διαφορετικές περιπτώσεις χωρίς να είναι τόσο σοβαρές, απλά επιτρέπεται...

Εδώ από την στιγμή που απαγορεύεται, όπως είπα πιο πάνω ας το πάει δικαστικά ο τύπος.

• Like 1
Δημοσ.

Από το έμπλεξε μέχρι κατάδικάστηκε έχει μεγάλη διαφορά όμως.

Μια χαρά το συγκρίνω γιατί και στην Αμερική έχουν καταγράψει χιλιάδες διαφορετικές περιπτώσεις χωρίς να είναι τόσο σοβαρές, απλά επιτρέπεται...

Εδώ από την στιγμή που απαγορεύεται, όπως είπα πιο πάνω ας το πάει δικαστικά ο τύπος.

Ναι σιγουρα. Για μενα πρέπει να το πάει δικαστικα διοτι ειναι φορες που και εγω ο ιδιος λέω αστο να παει στο διαολο δε τρεχει τιποτα το προσπερνάμε αλλα και άλλες που πρεπει να το κυνηγησεις.

Για μενα παντως μεγαλο μεριδιο έχει και η εταιρεια θα μπορουσε να κάνει τη μαγκια να εξετάσει πιο ψυχραιμα το περιστατικο και να βγάλει μετά αποφαση. Αλλα εντάξει πρέπει να έχεις και @@ σαν προισταμενος για να πάρεις σοβαρες αποφάσεις και να μην ακολουθεις την πεπατημένη των προηγουμενων.... τι εχουμε εδω? ελα μωρε απολυσε τον ποιος παιρνει την ευθυνη τωρα οτι δεν θα το ξανακάνει κτλπ. τον καλεσε κανεις να δωσει εξηγησεις?

Δηλαδη η εταιρεια δεν εχει δικια της κριση? κανει οτι της πει η κάθε επιβάτης? αυτα να τα βλέπουμε ολοι να ξέρουμε ποσο τυπικοι και απομακροι πρεπει να ειμαστε στις δουλειες μας χωρις πολλα πολλά , πας κανεις αυτα που σου λενε τυπικος με ολους δεν ασχολεισαι με κανεναν και σηκωνεσαι και φευγεις ουτως ή αλλως σε μια δυσκολη στιγμη ελαχιστοι θα ενδιαφερθουν να σε καλυψουν ο καθενας κοιταει το κωλο του παρα τις μλκιες που γράφουν κάποιοι στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης για να δειξουν ενα καλο προσωπο "στη δουλεια ειμαστε ολοι μια οικογενεια... περναμε υπεροχα .... αγαπιομαστε ολοι μεταξυ μας στηριζομαστε..." @@ σε μια δυσκολη στιγμη φαινονται αυτες οι βαρυγδουπες δηλώσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι θα το έλεγε σε άδειο συρμό και βραδιάτικα ο σεκιουριτάς σε κάποιον Έλληνα ή τουρίστα...

Αν ήταν πράγματι τόσο τυπικός, θα έλεγε στην τύπισσα να πάει τις αποσκευές στο τελευταίο βαγόνι όταν του είπε επίτηδες ότι ήταν δικές της, δεν θα το άφηνε να περάσει...

Πέρα από αυτό, από πλευράς ευγένειας, ανύπαρκτη, στο ενικό σε αγνώστους, παρακαλώ κτλπ πολυτέλειες...

• Like 3
Δημοσ.

Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι θα το έλεγε σε άδειο συρμό και βραδιάτικα ο σεκιουριτάς σε κάποιον Έλληνα ή τουρίστα...

Αν ήταν πράγματι τόσο τυπικός, θα έλεγε στην τύπισσα να πάει τις αποσκευές στο τελευταίο βαγόνι όταν του είπε επίτηδες ότι ήταν δικές της...

Πέρα από αυτό, από πλευράς ευγένειας, ανύπαρκτη, στο ενικό σε αγνώστους κτλπ κτλπ...

Τωρα εντάξει. Έχει ο άλλος τις αποσκευές μπροστά του , και πετάγεται η αλλη που κάθεται 3-4 θέσεις πιο μακρυα και λέει οτι ειναι δικές της και περιμενει οτι θα την πιστέψεις ο σεκιουριτας? :-D  τεσπα θα δουμε τι θα γινει και με αυτο. Αν γινει κάτι.

Το οτι δεν μιλάει στον πληθυντικο ειναι λογος επιπληξης και συστασης απο τον προισταμενο του δεν ειναι λογος απολυσης μη τρελαθουμε τελειως τωρα. Που έκλεισε μετα η πορτα και η άλλη του ελεγε ελα μην ανησυχεις και κάτσε κάτω. Το "κατσε κάτω" στον ενικο και η προστακτικη του ειναι ευγενικος τονος? αμα ειναι ρε παιδι μου και ειμαστε τοσο λεπτολογοι να ειμαστε σε ολα.Γιατι εγω ξέρω οτι οταν προσφέρεις θέση σε κάποιον ή του λες καθιστε ... ή λες παρακαλώ και δειχνεις με το χερι. Δεν λες ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ. ε ψιτ εσυ ... ελα κατσε κατω. Πολυ ευγενικο τι να σου πω!

Και στο τελος τι εγινε? εκαναν αυτοι οι 2 το δικο τους .... και απολυθηκε κιολας ο άλλος. Και διαπομπευεται κιολας στο Ιντερνετ. Τι μένει? να πέσει στα γονατα και να περιμένει με τα ποδια ανοιχτα. Ε ντάξει ζουμε στη χωρα της παραλογιας. Δε μου φαινεται καθολου περιεργο ολο αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν ήθελε να την ταπώσει ο σεκιουριτάς θα της έλεγε να την πάει πίσω. Αυτομάτως θα έδειχνε ότι δεν ήταν και θέμα χρώματος ή γενικότερα ότι ήθελε να το παίξει εξουσία σε κάποιον αδύναμο...

Επίσης με τον πληθυντικό και το παρακαλώ, θα ήταν τελείως τυπικός και ελάχιστοι θα μπορούσαν να του πουν κάτι, αλλά ήθελε να το παίξει "εγώ κάνω κουμάντο εδώ"...

Πάντως η ΣΤΑ.ΣΥ απαίτησε την απομάκρυνση από το πόστο, όχι την απόλυση...

• Like 6
Δημοσ.

Α δεν απολυθηκε τελειως? αν ειναι ετσι τοτε οκ. Καλυτερα να πάει σε αλλο ποστο τοτε γιατι τον πειράζει απο οτι καταλαβα που ειναι τοσο χάρβαλο τα πράγματα.

Παντως και στην ιδια να το ελεγε δεν θα τις πηγαινε στο λεω εγω.... δεν το χειριστηκε σωστα βεβαια δεν διαφωνουμε πρέπει να μαθεις να ελισσεσαι οπως προεγραψα γιατι ο κοσμος κάποιες φορές ειναι μυστηριος. Θελει ειδικο χειρισμο. Μπορεις να κάνεις τη μαγκια και να σου περάσει επειδη την έκανες με ενα συγκεκριμενο τροπο.

Θα μπορουσε πχ αυτος πιο μετα αφου μιλουσε στο πληθυντικο να πετάξει και ενα "ακουστε κυριε τον χωρο εδω τον ελεγχω εγώ. Δεν θα φτασουμε στο σημειο να φωνάξουμε την αστυνομια δεν εχω τέτοια προθεση απλα κάντε αυτο που σας λέω."

• Super Moderators
Δημοσ.

Α δεν απολυθηκε τελειως? αν ειναι ετσι τοτε οκ.

Δεν είμαι σίγουρος αν πήγε για το overkill η εταιρεία security και τον έδιωξε τελείως...

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αν πήγε για το overkill η εταιρεία security και τον έδιωξε τελείως...

Παντως οταν σε έχουν βαλει σε μια περιοχή να φυλάξεις λές κατι και δεν τηρειται ειναι σαν να σε αναιρουν και στην ουσια να εισαι μια γλάστρα εκει. Ειναι μια δυσκολη περιπτωση γιατι ειναι σαν να ξεφτυλιζεσαι. Θελει να έχει προετοιμάσει κάποιος απο πριν μερικές ατακες σε τέτοιες δυσκολες περιπτώσεις. Γιατι θα πέσει σε ενα στραβοξυλο θα χάσει τη ψυχραιμια του θα πετάξει κάτι αμφιλεγομενο και θα βρουν ευκαιρια να του την φέρουν.

Οπως εγινε και εδώ. Πρεπει ή να κανεις το κοροιδο και οτι δε βλέπεις ή οταν θα πεις κατι και θα εισαι εκει υπεύθυνος να τηρηθει. Δυστυχως ετσι ειναι γιατι αμα σε βλεπουν και καθεσαι μπορει να σε διώξουν και για αυτο το λογο , πχ βλεπουν οτι δεν κανεις υποδειξεις , οτι δεν βγάζεις αυτους που κάνουν μλκιες απο τους συρμους... δηλαδη εξωτερικα μπορει να το βλέπουμε αλλιως οσοι δεν το κάνουμε και να λεμε ελα μωρε σιγα τη δουλεια δε βαριέσαι. Αν ομως περνάει ανα μια ωρα ο υπευθυνος του βλέπει κάποια πραγματα και του τη λέει δημιουργειται θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έπαιρνε μόνο 500 ευρώ, δε νομίζω να δυσκολευτεί να βρει αλλού παρόμοια δουλειά. Απλά ίσως να αναγκαστεί να τραβήξει προς Μαγούλα/ Ασπρόπυργο μεριά.

Αν ήθελε να την ταπώσει ο σεκιουριτάς θα της έλεγε να την πάει πίσω. Αυτομάτως θα έδειχνε ότι δεν ήταν και θέμα χρώματος ή γενικότερα ότι ήθελε να το παίξει εξουσία σε κάποιον αδύναμο...

Επίσης με τον πληθυντικό και το παρακαλώ, θα ήταν τελείως τυπικός και ελάχιστοι θα μπορούσαν να του πουν κάτι, αλλά ήθελε να το παίξει "εγώ κάνω κουμάντο εδώ"...

Πάντως η ΣΤΑ.ΣΥ απαίτησε την απομάκρυνση από το πόστο, όχι την απόλυση...

Κάποτε είχε βγει οδηγία στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ ότι οι επιβάτες έπρεπε να βγάζουν τα σακίδια πλάτης όταν επιβιβάζονται. Υπεύθυνοι για την εφαρμογή του μέτρου ήταν οι οδηγοί. Μπορείς να φανταστείς τι γινόταν. "Ε, εσύ, τη τσάντα. Τη τσάντα σου λέω, βγάλε τη τσάντα.". Το πιο πιθανόν, δεν υπήρχε "επίσημη" οδηγία.

Δημοσ.

Για ποδήλατο το έχω δει πάντως (άσχετο αλλά στη δική μου περίπτωση στην Ομόνοια δεν φορούσε στολή σεκιουριτά αλλά κανονικά ρούχα -σεκιουριτάς με πολιτικά;- και το ποδήλατο ήταν μιας κοπέλας που είχε καθίσει, εγώ ήμουν όρθιος κοντά στο ποδήλατο)  Είχε ρωτήσει στην αρχή εμένα αν είναι δικό μου, του είπα όχι, μου είπε συγγνώμη και μετά με ρώτησε ποιανού είναι, δεν απάντησα αν και ήξερα (κύριος :P) και μετά ρώτησε τους καθήμενους οπότε και η κάτοχος ομολόγησε :P και της είπε να πάει στο τελευταίο βαγόνι. Το γέλιο έπεσε μετά καθώς η δεσποινίς άρχισε να ποδηλατεί (!) :lol: προς το τελευταίο βαγόνι, κάτι που απαγορεύεται ρητά απ' τους κανονισμούς! Της φωνάζει τότε ο σεκιουριτάς ( ; ) μην κάνετε ποδήλατο κυρία μου μέσα στο σταθμό, θα σας περιμένει ο οδηγός  :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...