funbreaker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα κουτί 2.5" και για να αναγνωριστεί πρέπει να το συνδέσω ένα καλώδιο Υ με δύο θύρες usb. Γενικά έτσι είναι όλα τα κουτιά χωρίς τροφοδοσία ή έτυχα στην περίπτωση? Αν πάρω άλλο θα δουλεύει κανονικα? Και το σημαντικότερο: Με ενδιαφέρει για χρήση otg σε android. Θα δουλεύει?
zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Κάποια δουλεύουν και με μία θύρα, Νομίζω ότι παίζει ρόλο και η θύρα όμως, αν το συνδέσεις σε θύρα που είναι απευθείας στη μητρική είναι πιο πιθανό να παίξει. Για κινητό δεν ξέρω, δεν έχω συνδέσει ποτέ.
funbreaker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε laptop δεν είναι όλες απευθείας στην μητρική?Και για να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, στα πόσα volt παίζουν? Έχω ένα μαραφέτι που μετράει volt στις usb.
zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε laptop δεν είναι όλες απευθείας στην μητρική? Και για να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, στα πόσα volt παίζουν? Έχω ένα μαραφέτι που μετράει volt στις usb. Όχι δεν είναι όλες. Κάποιες είναι και σε κάρτα που συνδέεται στη μητρική. Βολτ δεν έχω μετρήσει, θεωρητικά 5 δεν είναι;
funbreaker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Όχι δεν είναι όλες. Κάποιες είναι και σε κάρτα που συνδέεται στη μητρική. Βολτ δεν έχω μετρήσει, θεωρητικά 5 δεν είναι; Έχω πετύχει usb με 5+ και άλλες με 5-. Ο δίσκος που έχω δεν δουλεύει πουθενά με 1 usb.
zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Έχω πετύχει usb με 5+ και άλλες με 5-. Ο δίσκος που έχω δεν δουλεύεις πουθενά με 1 usb. Ναι νομίζω ότι είναι φυσιολογικό το 5+-. Περίεργο για το δίσκο, έχω πετύχει σίγουρα θήκες που δουλεύουν με ένα usb.
funbreaker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Και πως ξέρει κανείς αν η θήκη που θα πάρει θα δουλεύει με ένα usb? Δεν εχω δει να γράφουν στα χαρακτηριστικά τους τα volts λειτουργίας.
Hristos.S Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 H τάση της θύρας είναι στα 5V με πολύ μικρή απόκλιση. Το αν θα δουλέψει με ένα ή με δύο καλώδια έχει να κάνει: 1, Με το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να δόσει η θύρα χωρίς να δημιουργείται μεγάλη πτώση τάσης κατά την εκκίνηση του δίσκου. 2. Με το ρεύμα εκκίνησης του κάθε δίσκου, Απόδειξη το ΄οτι μετά την εκκίνηση αν αφαιρέσετε το 2ο καλώδιο, λειτουργεί κανονικά. Εμένα συγκεκριμένα μόνο ένας seagate 160gb 5.400 χρειάζεται 2ο καλώδιο. Οι υπόλοιποι ανεξαρτήτου ταχύτητας λειτουργουν με μία θύρα. Νομίζω όσοι έχετε προβλήματα με τη μία παροχή είναι πιο παλιοί δισκοι. Αναφέρομαι πάντα σε 2.5" δίσκους.
funbreaker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 H τάση της θύρας είναι στα 5V με πολύ μικρή απόκλιση. Το αν θα δουλέψει με ένα ή με δύο καλώδια έχει να κάνει: 1, Με το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να δόσει η θύρα χωρίς να δημιουργείται μεγάλη πτώση τάσης κατά την εκκίνηση του δίσκου. 2. Με το ρεύμα εκκίνησης του κάθε δίσκου, Απόδειξη το ΄οτι μετά την εκκίνηση αν αφαιρέσετε το 2ο καλώδιο, λειτουργεί κανονικά. Εμένα συγκεκριμένα μόνο ένας seagate 160gb 5.400 χρειάζεται 2ο καλώδιο. Οι υπόλοιποι ανεξαρτήτου ταχύτητας λειτουργουν με μία θύρα. Νομίζω όσοι έχετε προβλήματα με τη μία παροχή είναι πιο παλιοί δισκοι. Αναφέρομαι πάντα σε 2.5" δίσκους. Ευχαριστώ για την απάντηση, Οπότε απ όσο καταλαβαίνω είναι περισσότερο θέμα δίσκου παρά θυρών usb. Εγώ δοκίμασα έναν παλιό WD 5400. Αυτόν συγκεκριμένα: Με τα νέα δεδομένα, σκέφτομαι πως αντί να αντικαταστήσω την θήκη πρέπεί να αντικαταστήσω τον δίσκο οπότε θα ήθελα να ρωτήσω: Πώς μπορώ να καταλάβω από τα χαρακτηριστικά ενός δίσκου αν μπορεί να αναγνωστεί χωρίς 2ο καλώδιο, Αν θα μπορεί να αναγνωριστεί κανονικά και από κινητό τηλέφωνο με λειτουργία otg (είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο) Επειδή το κουτί που έχω είναι 2bay, αν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να διαβάζει 2 δίσκους με ένα ή έστω δύο καλώδια, με κατάλληλη επιλογή δίσκων.
Hristos.S Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση, Οπότε απ όσο καταλαβαίνω είναι περισσότερο θέμα δίσκου παρά θυρών usb. Εγώ δοκίμασα έναν παλιό WD 5400. Αυτόν συγκεκριμένα: Netbook WD 160GB 2.5'' 5400rpm HHD.jpg Με τα νέα δεδομένα, σκέφτομαι πως αντί να αντικαταστήσω την θήκη πρέπεί να αντικαταστήσω τον δίσκο οπότε θα ήθελα να ρωτήσω: Πώς μπορώ να καταλάβω από τα χαρακτηριστικά ενός δίσκου αν μπορεί να αναγνωστεί χωρίς 2ο καλώδιο, Αν θα μπορεί να αναγνωριστεί κανονικά και από κινητό τηλέφωνο με λειτουργία otg (είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο) Επειδή το κουτί που έχω είναι 2bay, αν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να διαβάζει 2 δίσκους με ένα ή έστω δύο καλώδια, με κατάλληλη επιλογή δίσκων. 1.Μόνο με δοκιμή 2. Δύσκολο έως ακατόρθωτο 3. Δύσκολο, από θέμα επάρκειας τροφοδοσίας και μπούκωμα δεδομένων σε USB2
funbreaker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση, Οπότε απ όσο καταλαβαίνω είναι περισσότερο θέμα δίσκου παρά θυρών usb. Εγώ δοκίμασα έναν παλιό WD 5400. Αυτόν συγκεκριμένα: Netbook WD 160GB 2.5'' 5400rpm HHD.jpg Με τα νέα δεδομένα, σκέφτομαι πως αντί να αντικαταστήσω την θήκη πρέπεί να αντικαταστήσω τον δίσκο οπότε θα ήθελα να ρωτήσω: Πώς μπορώ να καταλάβω από τα χαρακτηριστικά ενός δίσκου αν μπορεί να αναγνωστεί χωρίς 2ο καλώδιο, Αν θα μπορεί να αναγνωριστεί κανονικά και από κινητό τηλέφωνο με λειτουργία otg (είναι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο) Επειδή το κουτί που έχω είναι 2bay, αν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να διαβάζει 2 δίσκους με ένα ή έστω δύο καλώδια, με κατάλληλη επιλογή δίσκων. 1.Μόνο με δοκιμή 2. Δύσκολο έως ακατόρθωτο 3. Δύσκολο, από θέμα επάρκειας τροφοδοσίας και μπούκωμα δεδομένων σε USB2 Οπότε με λίγα λόγια δεν μπορώ να κάνω τίποτα απ το να αγοράζω δίσκους, να τους δοκιμάζω και αν δεν κάνουν αυτό που θέλω να τους επιστρέφω. γμστ φάση....
Hristos.S Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασα HGST 7κ1000 7.200 rpm και λειτουργεί κανονικά σε θύρα laptop usb 2. Λόγικά όλοι οι υπόλοιποι 5κ1000, Ζ7κ500 και Ζ5κ500 θα λειτουργούν με μία θύρα
Hristos.S Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Ναι φίλε funbreaker μια sharkoon usb 2 αλουμινένια από e-shop , 11,5 ευρώ και μια natec 6 ευρώ. Μόλις κοίταξα και δεν υπάρχουν, μπορεί να την ξαναφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα