logokrimenos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σας παιδιά, έχω ένα λαπτοπ hp που έχει 2 κάρτες γραφικών. Μια AMD 6770M και μια Intel HD Graphics 3000. Προχτές και ενώ έπαιζα στο dod, κολλάει (γενικά το έχει κάνει αρκετές φορές στο dod και νομίζω οτι κάτι έχει να κάνει με flash player γτ κρασάριζε πολλές φορές), σκάει μπλέ οθόνη και σβήνει το μηχάνημα. Σε επανειλημμένες προσπάθειες να ανοίξει κωλούσε στο σημείο που φορτώνουν τα windows και όσες φορές πέρναγε έσκαγε μπλε οθόνη και επανεκκίνηση. Μετά απο ώρα κατάφερα να μπω με safe mode, (έκανα και τσεκάρισμα σε σκληρό, έβγαλα και τις μνήμες RAM και δοκίμασα μια μια κάθε φορά, συνέχιζε το πρόβλημα) σκέφτηκα οτι θα φταίει η κάρτα γραφικών. Πήγα στην διαχείριση συσκευών και έκανα απεγκατάσταση τον driver της AMD και άφησα μόνο την απλή. Μετά απο ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά και απροβλημάτιστα. Δοκιμάζοντας διάφορους drivers (ξεκινόντας απο τους official της AMD) με το που έκανα εγκατάσταση και μετά επανεκκίνηση πάλι εμφανιζόταν το ίδιο πρόβλημα. Μετά ξανα απεγκατασταση κλπ μέχρι που κατάφερα να έχω μόνο την Intel και να μην κάνει εγκατάσταση απο μόνο του τον driver της AMD (έβρισκε την κάρτα και έκανε αναζήτηση οδηγού απο μόνο του). Τι πιστεύετε οτι φταίει? Παρέδωσε πνεύμα η AMD? Να δοκιμάσω να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (τύπου φορματ το έχει το λάπτοπ σαν επιλογή, αλλά κάνω την διπλωματική μου τώρα και δεν γίνεται). Να το ξεβιδώσω και να κοιτάξω μπα και την "κουνήσω", πειράξω? Δεν ξέρω και αν βγαίνει απο την μητρική.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα! Η κάρτα είναι κολλημένη στην μητρική. Από θερμοκρασίες πως ήταν το λαπτοπ? Επειδή έχεις εναλλάξιμα γραφικά intel-amd ο μόνος driver που λειτουργεί σωστά είναι της HP, ωστε να λειτουργούν και οι δυο κάρτες.
tsilitheo1 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν εχει καει η gpu ,αλλα χρειαζεται reballing και ενα καλο καθαρισμα ο ανεμιστηρας... Οπως γραφει και ο φιλος απο πανω, απο θερμοκρασιες πως ησουν;;. Πιθανον δεν ειχε καθαριστει ποτε, ουτε ειχε δει αλλαγη σε παστα ή thermal pad, ο,τι φοραει τελος παντων...
logokrimenos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Υπερπένα ήμουν απο θερμοκρασίες, δεν ζεσταινόταν καθόλου! Το είχα ανοίξει και πριν μερικούς μήνες για καθάρισμα του ανεμιστήρα, με το νέο σχεδιασμό που είχαν κάνει στην HP δεν είχε πιάσει το κλασσικό μαλλί απο την σκόνη. Πάστα δεν άλλαξα γιατί δεν είχα! Γενικά δεν το ζόριζα με παιχνίδια και ιστορίες.
kSiS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 επειδή ανοίχτηκε πρόσφατα και δεν άλλαξες πάστα είναι ένας παραπάνω λόγος να πιστεύω ότι προκλήθηκε βλάβη από αυτή την ενέργεια.από drivers τώρα το πιο σωστό και αξιόπιστο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι αυτό που είπε πιο πάνω μέλος. δηλαδή να δοκιμάσεις τους δικούς του, αυτούς που του έβαλε η ΗΡ. σώσε τα αρχεία σου και ξεκίνα recovery στο εργοστασιακό image. εαν δεν δουλέψει τότε μάλλον μιλάμε για ζημιά στην ΑΤΙ. μπορείς να την απενεργοποιήσεις από την διαχείριση συσκευών και να συμβιβαστείς μόνο με την Intel.ο ανεμιστήρας δούλευε υψηλές στροφές καθ όλα την διάρκεια που ήταν αναμένος ο υπολογιστής ?
logokrimenos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Είμαι σίγουρος οτι δεν έκανα ζημιά γιατί δεν ξεβίδωσα την ψύκτρα πάνω απο cpu και gpu. Μόνο τον ανεμιστήρα έβγαλα με 3 βιδούλες για να καθαρίσω απο πίσω εκεί που παίρνει αέρα, αλλα δεν είχε τίποτα. Έχει σχεδιασμό που παίρνει φρέσκο αέρα απο πίσω ακριβώς κάτω απο την οθόνη και τον διώχνει απο αριστερά δίπλα απο τις θήρες usb. Ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου και το έχω βάλει στην πιο ψυχρή λειτουργία γιατί έχει επιλογή απο το HP Coolsense. Θα δοκιμάσω και το recovery, αν δεν δουλέψει +ΕΥΛΟΓΗCON+
logokrimenos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δεν πρόσεξα καθόλου γτ σηκώθηκα απο το γραφειο μέχρι να σταματήσει και να κανει επανεκκίνηση. Τις επόμενες φορές που πετούσε μετά το σήμα των windows που φορτώνουν ήταν για 1 δευτερόλεπτο και ακαριαία πήγαινε σε επανεκκίνηση.
kotsos72 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Σε safe mode δουλευει? Με live cd δουλευει?
logokrimenos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Το έγραψα, οτι μπήκα με safe mode και κατήργησα την καλή κάρτα γραφικών και δουλεύει πένα το pc. Το θέμα μου είναι αν έχει θέμα με drivers ή αν έχει καεί, γιατί όταν πάω να την ενεργοποήσω και να βάλω κάποιον driver κάνει τα ίδια. Τώρα δουλευει με την απλή κάρτα
sil_unique Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Πρόβλημα της κάρτας φαίνεται. Αν είσαι μια χαρά με την μια κράτα το έτσι...
kotsos72 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/help-troubleshoot-the-blue-screen-of-death-by-preventing-automatic-reboot/ Καλο θα ητσν να δεις πρωτα τι προκαλει την μπλε οθονη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα