lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν, πήρα το Corsair RM650x. Το συνέδεσα όλα καλά (το τροφοδοτικό αθόρυβο) και κάνει ακριβώς τα ίδια! Αυτή τη στιγμή γράφω απο το πισί γιατί τελικά μετα τα 7-8 boot άνοιξε κανονικότατα. Το επόμενο βήμα ειναι να κοιτάξω μια μια τις ράμ; (3 dimm) Φοβάμαι μήπως έκανα κάτι λάθος με την ψύκτρα και εκανα βραχυκύκλωμα. Μήπως έβαλα πολύ πίεση στη CPU και στράβωσα τα πινακια της μητρικής και βραχυκυκλώνει;
La_MoRt Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό δε παίζει να έγινε από τη δύναμη στη ψύκτρα. Δοκίμασε και τις μνήμες σου να δεις τι παίζει.
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασα τις μνήμες και αυτές τίποτα. Εκανα cmos reset. Εβγαλα όλα τα περιφερικά. Ξελάσκαρα λίγο τις βίδες της μητρικής :Ρ. Κοίταξα ένα ενα τους πυκνωτές Τώρα να μου ξεχείλησε η πάστα της ψύκτρας και να κάνει κάποια μονωση να μην αφήνει να περάσει το ρεύμα; Υπερβολικό μου ακούγεται. Αυτο που παρατηρώ πάντως είναι πως στην αρχή κλείνει πολύ γρήγορα. Στην πορεία όλο και πάει να δώσει την απαιτούμενη δύναμη και στο τέλος τα καταφέρνει και ενεργοποιείται το σύστημα. Απαξ και ενεργοποιηθεί, μετά δεν υπάρχει κανένα θέμα και να κάνω ρισταρτ. Μονο αν τον ξανακλείσω. Επειδή δε βλέπω άσπρη μέρα, σκέφτομαι αν ειναι να τον κρατήσω έτσι όσο πάει, να τον κλείνω όσο το δυνατόν λιγότερο και όταν έρθει ο καιρός να πάω σε κάτι καινούργιο. Ευχαριστώ πάντως που προσπαθείτε μαζί μου :Ρ 1
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Ανάλογες περιπτώσεις που είχα με το να ξεκινά μόνο του ήταν θέμα μητρικής. Αφού σιγουρευτείς ότι έχουν πατήσει καλά το 24πινο και το 8πινο δοκίμασε κάποιες άλλες μνήμες. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 ρε συ αφου στο ειπα πιο πανω να τις κοιταξεις ξεχωριστα τις μνημες μια μια για να τις αποκλεισεις στα σιγουρα. και οταν το κανεις αυτο, πλεον ξερεις οτι μενει η μητρικη..
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 To έκανα παραπάνω. Μου φαίνεται κλείνει πριν "ελέγξει" τις μνήμες γιατί τη μια την είχα βάλει σε λάθος slot και έσβησε το πισι χωρίς συγκεκριμενο μπιπ. Οπότε πράγματι μάλλον ειναι η μητρική και απορώ πώς μπορεί να το έπαθε. Το περίεργο είναι οτι bootαρει κανονικά μετα απο λιγα on/off και μετά τα restart πάνε μια χαρά.
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 κοιτα οπως τα λες ακομα παιζεται να ειναι καποια απο τις μνημες ή καποιο σλοτ της μητρικης να εχει θεμα!πρεπει να δοκιμασεις καθε μνημη μονη της και σε καθε σλοτ ξεχωριστα!
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω και θα γράψω τα αποτελέσματα. Αλλά απόψε κουράστηκα πια, απο αύριο.. που θα κλείσω το πισι ξανά . Πάντως τα 2 pass του memtest δεν εβγαλαν σφάλμα. Θα το δοκιμάσω πάντως!
pnick Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ πάντως που προσπαθείτε μαζί μου :Ρ Πήρες like για αυτήν και μόνο την φράση... Η μητρική είναι αρκετά παλιά. Έχεις αλλάξει ποτέ μπαταρία CMOS;
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Να'σαι καλά Δεν την έχω αλλάξει. Παρόλαυτα την έβγαλα και την ξαναέβαλα μετα απο 5 λεπτά και πράγματι έκανε clear-cmos. Όμως δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Πάντως μεταξύ των μπουτ δεν "ξεχνάει" τις ρυθμίσεις που του είχα βάλει, με κανει να υποθέσω πως δεν εχει τελειώσει. Είναι και η ιδέα να την αλλάξω όπως γράφεις όμως, απ'ότι βλέπω στο σκρουτζ υπάρχει μόνο ενός είδους μπαταρία. Θα κοιτάξω να προμηθευτώ.
pnick Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Αν ήταν cpu δεν θα έπαιζε ό,τι και να έκανες, εκτός αν έχει στραβώσει κάποιο πιν και με την αλλαγή θερμοκρασίας αλλάζει η επαφή. Εμένα σε μητρική με πάει πάντως. Επίσης, πρόσεξε στα τεστ που κάνεις, μη βάζεις-βγάζεις μνήμες με τον διακόπτη του τροφοδοτικού αναμμένο. Πρώτα κλείνε το μέχρι να αποφορτιστεί το σύστημα, και μετά αλλαγή στις μνήμες.
La_MoRt Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Έχεις τσεκάρει μήπως έχεις κανένα σκασμένο πυκνωτή στη μητρική ή να έχει φάει κανένα ζόρι ή να έχει "ξεράσει" κανένα υγρό;
lucidsteve Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) ναι τα τσέκαρα και αυτά. Έβγαλα όλες τις μνήμες - δεν μπουταρε Εβαλα μια παλι δεν μπουταρε Εβαλα διαφορετική, τα ίδια ξεβίδωσα τη μητρική μήπως εχει κολλήσει καμια βίδα, τίποτα ξαναεβαλα την ψύκτρα, άνοιξα και τον επεξεργαστή να δω τα πινάκια. Όλα έχουν μια μικρή κλίση - δηλαδή δεν ειναι κατακόρυφα αλλά γέρνουν ας πουμε 20 μοίρες. Βλέποντας φωτο και στο νετ, έτσι κάπως φαίνονται να ειναι και φυσιολογικά. Προσπαθησα να μπουταρω χωρίς μπαταρια στη μητρική, τίποτα. Πιστεύω πως πολύ απλά χάλασε η μητρική, είτε απο το OC είτε απο τη διακοπή ρεύματος. Θα κοιτάξω για νέο σύστημα μητρική-cpu-ram αλλά βλέπω πως πάει κάπου 400ευρώ όλα μαζί . Εν τω μεταξύ σήμερα δεν κατάφερα να το μπουτάρω καθόλου. - Τελικά μπούταρε μετά απο αρκετή ώρα.. Μήπως σαν τελευταία λύση να βάλω απο το bios παραπάνω ρεύμα στην μητρική; (PCH voltage) Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2016 από lucidsteve
Silverage Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δες και τα slot της ram, της pcie μήπως έχει λυγίσει εκεί τίποτα.
lucidsteve Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασα να μπουταρω χωρις καρτα γραφ. και έκανε πάλι τα ίδια. Η τωρινή μου θεωρία γιατί το κάνει αυτό, είναι οτι έκανα λάθος που προσπάθησα overclocking (πολύ ελαφρύ και πάντα εντός intel specs) σε μια μητρική 6ετίας που ούτως ή άλλως δεν ήταν και μητρική για overclocking. Αυτό το παρατήρησα γιατί ενώ στην αρχή το είχα σταθερό με -σχετικά- χαμηλά vcore Μέσα σε λίγες μέρες απαιτούσε παραπάνω vcore για να το κάνω σταθερό αλλά και να μπουτάρει. Δηλαδή, όταν δεν έδινα αρκετό vcore μου έκανε ακριβώς τα ίδια που κάνει τώρα - με τη διαφορά οτι τώρα ειμαι με default clocks. Ένα άλλο που σκέφτομαι να κάνω, είναι να ενεργοποιήσω το LLC για να δίνει σταθερό ρεύμα στον επεξεργαστή. Και ίσως να δόσω παραπάνω vcore ακόμα και σε default clocks. Και όσο τραβήξει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα