lucidsteve Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Το παρακάτω πρόβλημα συνέπεσε με τα παρακάτω συμβάντα: Πρώτον χθες έκανα oc τον i5 απο 2.66 σε (180x 20=) 3.6 και πείραξα μόνο το VTT (απο 1.100 σε 1.150) - το vcore το άφησα και αυτομάτως το πήγε στα 1.2volt. Σε γκέιμινγκ και λίγο benchmarking που έκανα ήταν σταθερός ενώ bootare χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεύτερον, χθες το βράδυ έγινε διακοπή ρεύματος ενω ειχα ανοιχτο το πισι. Έπειτα απο αυτή τη διακοπή ρευματος, όταν προσπάθησα να τον ανοίξω, μέσα σε 2 δευτερόλεπτα έκλεινε μονο του και προσπαθούσε ξανα απο μονο του - για να αποτύχει ξανά. Δεν ακουγοταν κάν το beep της μητρικής. Τελικά μετά απο 8-9 φορές κατάφερε να ανοίξει. Το άφησα ώρες ανοιχτό - και σε γκέιμινγκ μια χαρά ολα. Στο επόμενο ριστάρτ πάλι τα ίδια. Μετα απο αρκετά reboot , τελικά μπήκα στο bios και μου έβγαλε μήνυμα οτι ίσως δε μποοταρω λόγω oc και να τα πάω factory default (το multiplier ktl). To έκανα και τελικά πράγματι έκανε boot χωρίς απανοτες αποτυχίες αλλά πια ακούγεται ένας ρυθμίκός μεταλικός ήχος απο το PSU πιστεύω έρχεται ( ανα δυο δευτερόλεπτα σα να κατεβάζεις διακόπτη ρεύματος απο τον πίνακα) που σταματάει όταν μπω στα windows. Οταν μπήκα στα windows το ένα fan της GPU πήγε χωρίς λόγο full speed (τρόμαξα απο το θόρυβο :Ρ) και το άλλο τελείως ακίνητο (φυσιολογικό). Τελικά μετά απο 30 λεπτά έφαγα BSOD. Έκανα rr πάλι και πάλι τα ίδια (normal boot + μεταλικός ήχος + fan GPU) και τον έκλεισα αμέσως. Πια δεν τον ξανανοίγω - φοβάμαι μη μου κάψει τα πάντα. 1) Μάλλον τροφοδοτικό είναι; 2) Πειράχτηκε τιποτα με το oc; Το οτι δε ξεκινούσε έχει να κάνει με το οτι μπορει να έβαλα ανεπαρκές core voltage; Δε θα έπρεπε να με βάζει τουλάχιστο στο bios και να κολλάει στο loading των windows; 3) Πώς ερμηνεύεται η συμπεριφορά της gpu οπου μονο το ένα ανεμιστηράκι πήγε full speed χωρίς λόγο; Το σύστημα μου - είναι πια 6ετίας εκτός απο το gpu και τα 4gb της ραμ. * Case (Κουτί): lian-li pc7fb Dimensions : 210mm x 450mm x 490mm (W, H, D) * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Silverstone 750W ST75EF * Motherboard (Μητρική): Gigabyte p55 ud3 * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): i5 750 * RAM (Μνήμη συστήματος): 8gb DDR3 1333mhz * GPU (Κάρτα γραφικών): gtx 960 επιπλέον έχω σκληρό hdd 300gb και μια pci καρτα ηχου Αν τελικά είναι το τροφοδοτικό - μπορείτε να προτείνετε κάποιο αποδοτικό future proof τροφοδοτικό πχ. αν αναβαθμίσω gpu i cpu και αν γίνεται αθόρυβο; Μέχρι +-70e περίπου. Ευχαριστώ πολύ!
Formation Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 http://www.skroutz.gr/s/4055518/EVGA-600B-Bronze.html http://www.skroutz.gr/s/6256304/Thermaltake-TR2-700W-Gold.html http://www.skroutz.gr/s/3048827/Thermaltake-Smart-SE-730W.html
La_MoRt Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δε ξέρω αν είναι τροφοδοτικό, δοκίμασε να κάνεις BIOS reset με τη μπαταρία μήπως και στρώσει μπορεί απλά να έχει φάει κάποιο σκάλωμα από τις ρυθμίσεις που πείραξες στον επεξεργαστή.
ZELOMOTH Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 το πρωτο που θα κανεις ειναι να βαλεις ενα αλλο τροφοδοτικο (που να σηκωνει το συστημα σου εννοειται) πανω στο pc και να δεις τι γινεται. αυτο με το θορυβο μου κανει περισσοτερο για σκληρο δισκο θεμα παντως(οχι πως εχει σχεση με τα αλλα περιεργα που κανει αλλά σαν συμπληρωματικο προβλημα λανθασμενης τροφοδοσιας λογο μισοκαμμενου τροφοδοτικου).μολις κατεβασες το overclocking που τραβαγε περισσοτερο ρευμα, ξεκινησε να μπουταρει..
lucidsteve Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 ο ήχος ήταν απο το φαν της gpu γιατί ακουμπούσε ενα καλώδιο πάνω... Τελικα όταν μπούταρα μου έργαφε "οτι λόγω του OC και των βολτ που πείραξες δε μπορούσε να bootarei το σύστημα σε παναφέρουμε στις αρχικές ρυθμίσεις". Ωραία λέω αυτό ήταν. Όμως τώρα, ακόμα και τα default clocks (fail - safe settings στο bios) έχω ακόμα το πρόβλημα ότι π.χ. πατάω το κουμπί να ανοίξει και πριν κάνει post σβήνει και ξανανοίγει και ξανασβήνει κοκ. Τελικά μετα απο 10-20 φορές θα μπει στα windows. Αφ'ότου μπω στα windows το σύστημα είναι άψογο και σταθερό ακομα και σε benchmarking. Θα μπορούσε να είναι βλάβη της CPU; Ή πάει προς τροφοδοτικό;
La_MoRt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Clear CMOS έκανες ή όχι; Μπορεί να έχει κρατήσει κάποια ρύθμιση από το OC.
lucidsteve Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Clear CMOS έκανες ή όχι; Μπορεί να έχει κρατήσει κάποια ρύθμιση από το OC. Έκανα ακόμα και bios update για να είμαι σίγουρος, αλλά δυστυχώς συνεχίζει το ίδιο. Αν ήταν η CPU ή η mobo κανονικά δε θα έπρεπε να μην κάνει ποτέ boot;
ZELOMOTH Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 κοιτα τηε μνημες με memtest86 κι αν εχεις 2 dimm κανε το εναλλαξ μια το ενα και μια το αλλο
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 εκανα memtest, έχω 3 dimm (2 + 2 +4) και στο τέλος μου έγραψε tested without errors. Είχε μια λασκαρισμένη βίδα η mobo, την έσφηξα αλλά πάλι τα ίδια δυστυχώς.
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 το θεμα ειναι οτι για να το σιγουρεψεις με τις μνημες πρεπει να το αφησεις τουλαχιστον 3-4 ωρες. αν το σταματησες μολις ολοκληρωσε το πρωτο περασμα, τοτε και παλι οι μνημες ακομα παιζονται..
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 2 περασματα και μισό. 3 ωρες το άφησα!
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 οκ αρα και οι μνημες ενταξει ειναι. την εκατσες..αλλο τροφοδοτικο να δοκιμασεις αλλιως μετα πρεπει να δεις για μητρικη. κι αν δεν εχεις κανει clear_cmos , κανε ενα πριν ξεκινησεις τα υπολοιπα
lucidsteve Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Λογικά με το update στο bios της μητρικής δεν είναι σα να έκανα clear cmos με τις νέες ρυθμίσεις; οκ αρα και οι μνημες ενταξει ειναι. την εκατσες..αλλο τροφοδοτικο να δοκιμασεις αλλιως μετα πρεπει να δεις για μητρικη. κι αν δεν εχεις κανει clear_cmos , κανε ενα πριν ξεκινησεις τα υπολοιπα Πρόσφατα άλλαξα και την ψύκτρα της cpu (χωρίς να βγάλω τη CPU). Γίνεται καθώς καθάριζα ή έβαζα τη νεα ψύκτρα πάνω στη CPU να στράβωσα τα πιν της;
benign Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Απο εμπειρια νομιζω οτι επαθε βλαβη το τροφοδοτικο σου μετα την διακοπη ρευματος. Ειχε βγει απο το 2009 το συγκεκριμενο, οποτε τα εχει φαει τα ψωμια του. Επομενως δεν παιρνει σωστα ρευμα η μητρικη και εχει ασταθεια το bios και τα windows. Αλλα αυτο που λες οτι εφου μπεις με την εικοστη προσπαθεια στα windows οτι μετα δεν υπαρχει προβλημα ειναι πολυ περιεργο. Γιατι οτι και να εφταιγε,θα επρεπε με benching που λες οτι εκανες να φαινοταν κατι. Κοιτα,ετσι κι αλλιως απο τροφοδοτικο πρεπει να κανεις αλλαγη ουτως η αλλως γιατι ειναι παλιο.Παρε ενα καινουργιο να δεις αν ολα θα φτιαξουν και βλεπουμε.
Heatspreader Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Κάτι σου έχει ξεφύγει μάλλον. Έχεις φοβηθεί και νομίζεις ότι φταίει το Overclock. Αλίμονο αν ζητούσαμε λίγη τάση παραπάνω από τα τροφοδοτικά και πάθαιναν βλάβη.Στίσε το Hardware εκτός κουτιού με τα απολύτως απαραίτητα ώστε να ποστάρεις. Μετά βάλε και δίσκο. Πρόσθετε ένα Hardware τη φορά να δεις τι γίνεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα