Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χίλια συγγνώμη αν έχει ερωτηθεί ήδη, αλλά είμαι καινούργια στην ιστοσελίδα, στο Paypal και γενικά στον εργασιακό χώρο, οπότε ζητώ την κατανόησή σας.

Εργάζομαι ως αρθρογράφος σε μία ξένη ιστοσελίδα. Ο εργοδότης μου βρίσκεται σε Γαλλία και θα με πληρώσει σε δολάρια (συγκεκριμένα για αυτόν τον μήνα 99 δολάρια, γύρω στα 95 ευρώ δηλαδή). Μου είπε ότι συμφέρει καλύτερα να με πληρώσει μέσω Paypal, μιας και οι τράπεζες θα πάρουν γύρω στα 10-15 ευρώ, τα οποία προφανώς θα αφαιρεθούν από την ήδη μικρή πληρωμή μου.

Αφού από το τίποτα έμαθα κάποια πράγματα για το Paypal σε διάστημα ελάχιστων ωρών, προσπαθώ τώρα να συνδέσω έναν από τους λογαριασμούς μου στο Paypal και μου βγάζει errors και 404, προφανώς λόγω capital controls. Δεν θέλω, όμως, να στείλω λεφτά στο εξωτερικό, αλλά το αντίθετο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδέσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό στο Paypal, ώστε να λάβω την πληρωμή μου και ύστερα να την στείλω στον λογαριασμό μου; Δεν ξέρω σε τι θα μου χρησιμέψουν τα λεφτά αυτά ως Paypal credits στο Internet, θα προτιμούσα να τα είχα "στα χέρια μου" αλλά (όπως είπα) δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα στείλω στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Τέλος, αν τα καταφέρω, ξέρετε αν θα υπάρξει χρέωση για την συναλλαγή αυτή;

Αυτά και σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Γειά σου , για να συνδέσω εγώ τον τραπεζικό μου λογαριασμό στο Paypal πήρα τηλέφωνο ιρλανδία και μου τον συνδέουν αυτοί ,λόγω capital controls δεν μπορείς εσύ από εδώ. Είναι ο μόνος τρόπος.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα που σε απασχολεί έχει συζητηθεί πολλές φορές εδώ και στις τελευταίες σελίδες (αν κουράζεσαι να διαβάζεις από την αρχή).

Το πρόβλημα της σύνδεσης τραπεζικού λογαριασμού λύνεται είτε με τηλεφωνική επικοινωνία (άμεσο αποτέλεσμα) είτε με μήνυμα και αναγραφή του ΙΒΑΝ που θέλεις να συνδέσεις.

Θα μπορείς να μεταφέρεις χρήματα από το balance στον ΙΒΑΝ αλλά με το κόστος του εισερχόμενου εμβάσματος, ανάλογα με την τράπεζα (και το Τιμολόγιο Εργασιών της).

• Like 1
Δημοσ.

Xίλια συγγνώμη για το επιπλέον thread! Aπλα είδα μέσα στον τίτλο "αγορές εξωτερικού" και νόμιζα ότι θα ήμουν off-topic.

Έχω μία τελευταία ερωτήση για τις τράπεζες: μήπως ξέρετε ποια κρατάει μικρότερη προμήθεια, Εθνική ή Πειραιώς;

Απλά, διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια και τα αυτιά ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν γιατί άλλα γράφουν στο site στο Internet, άλλα λένε στο τηλέφωνο αν τους πάρεις και άλλα λένε αν πας στο κατάστημα....

Δημοσ.

Το έχω κάνει ήδη προφανώς. Τον λόγο που έκανα την ερώτηση τον εξήγησα ακριβώς κάτω από αυτήν...

Απλά, διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια και τα αυτιά ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν γιατί άλλα γράφουν στο site στο Internet, άλλα λένε στο τηλέφωνο αν τους πάρεις και άλλα λένε αν πας στο κατάστημα....

Και προφανώς, επειδή αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτό που ούτε οι ίδιες οι τράπεζες δεν ξέρουν να απαντήσουν καλά-καλά.

Τέλος πάντων, θα πάω ξανά στο κατάστημα να ρωτήσω. Καλό απόγευμα!

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε τι θα μου χρησιμέψουν τα λεφτά αυτά ως Paypal credits στο Internet, θα προτιμούσα να τα είχα "στα χέρια μου" αλλά (όπως είπα) δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα στείλω στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Τ

Δεν υπάρχουν paypal credits, δολάρια θα σου στείλει, δολάρια θα μπουν στο λογαριασμό σου στο paypal και όποτε θες τα τραβάς στο λογαριασμό σου της τράπεζας. Η προμήθειες των τραπεζών κυμαίνονται από μηδέν μέχρι 4 ευρώ (ανάλογα την τράπεζα και το είδος του λογαριασμού).

Έχε υπόψη ότι μπορείς και να τα αφήσεις στο λογαριασμό του paypal τα χρήματα και να τα χρησιμοποιήσεις κάνοντας κάποια ονλάιν αγορά ή πληρωμή λογαριασμού.

Δημοσ.

Λόγω cc πρέπει να μιλήσεις τηλεφωνικά με Ιρλανδία για να σου συνδέσουν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Όσον αφορα την χρέωση θα είναι 0,35€ + 3,4%  και αυτό μπορεί να το πληρώσεις ή εσύ ή αυτός που θα σου στείλει τα χρήματα (συνήθως τα πληρώνει όποιος στέλνει). Επίσης όταν τα χρήματα μπουν στο paypal και θες εσύ να τα τραβήξεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό ,αν είναι κάτω απο 100€ το paypal σε χρεώνει 1 € (αν είναι πάνω από 100 δεν χρεώνει τίποτα).

Από κει και πέρα για προμήθεια της ελληνικής τράπεζας νομίζω ότι διαφέρει..αλλά δεν ξέρω να σε διαφωτίσω περαιτέρω (ανώτερο νομίζω είναι 4-6 ευρώ).

Θα μπορούσε ο εργοδότης σου να σε πληρώσει και μέσω western union (δεν ξέρω αν λόγω cc λειτουργεί ακόμα στην Ελλαδα...είμαι εξωτερικό) που η διαδικασία είναι: κατάθεση απ αυτόν στο όνομα σου, σου στέλνει και τα στοιχεία ...και πας άμεσα εσύ με ταυτότητα σε ένα κατάστημα και κάνεις ανάληψη και τα παίρνεις στο χέρι.

Δημοσ.

Λόγω cc πρέπει να μιλήσεις τηλεφωνικά με Ιρλανδία για να σου συνδέσουν τον τραπεζικό λογαριασμό.

Όσον αφορα την χρέωση θα είναι 0,35€ + 3,4%  και αυτό μπορεί να το πληρώσεις ή εσύ ή αυτός που θα σου στείλει τα χρήματα (συνήθως τα πληρώνει όποιος στέλνει). Επίσης όταν τα χρήματα μπουν στο paypal και θες εσύ να τα τραβήξεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό ,αν είναι κάτω απο 100€ το paypal σε χρεώνει 1 € (αν είναι πάνω από 100 δεν χρεώνει τίποτα).

Από κει και πέρα για προμήθεια της ελληνικής τράπεζας νομίζω ότι διαφέρει..αλλά δεν ξέρω να σε διαφωτίσω περαιτέρω (ανώτερο νομίζω είναι 4-6 ευρώ).

Θα μπορούσε ο εργοδότης σου να σε πληρώσει και μέσω western union (δεν ξέρω αν λόγω cc λειτουργεί ακόμα στην Ελλαδα...είμαι εξωτερικό) που η διαδικασία είναι: κατάθεση απ αυτόν στο όνομα σου, σου στέλνει και τα στοιχεία ...και πας άμεσα εσύ με ταυτότητα σε ένα κατάστημα και κάνεις ανάληψη και τα παίρνεις στο χέρι.

Μάλλον κάνεις λάθος σ' αυτά που γράφεις.

Εάν ο εργοδότης της καταθέσει από το balance του τα $, θα μπουν στο αντίστοιχο balance (πρέπει να το ανοίξει η Zadina), χωρίς να χρεωθεί προμήθεια. Αυτά, όμως είναι θέματα που μπορεί να τα διευθετήσει η ίδια με βάση τον οικονομικότερο τρόπο για την ίδια.

Το πρόβλημα, όμως, είναι άλλο με τα $. Όταν θελήσει να τα μεταφέρει στον ΙΒΑΝ, αυτά θα μετατραπούν σε € με την ασύμφορη ισοτιμία του paypal.  

Δημοσ.

Μίλησα για την περίπτωση την πιο κοινή.Πού ξέρουμε αν έχει ή δεν έχει balance ο εργοδότης...και πάλι αυτό που λες ισχύει για να στείλεις σε family/friends.

Επίσης κατά την μεταφορά απ το paypal στην τράπεζα υπάρχει επιλογή που σου λέει αν θέλεις να επιλέξεις την (ασύμφορη συμφωνώ) ισοτιμία του paypal ή την ισοτιμία της τράπεζάς  σου. ;)

Δημοσ.

Πάλι δεν κατάλαβες ή δεν έχεις διαβάσει το νήμα.

Στο 1ο post συζητάει για σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού στο paypal, ώστε να μπορεί να κάνει ανάληψη των χρημάτων που θα κατατίθενται. Όταν συνδέσει τον ΙΒΑΝ, θα μπορεί να μεταφέρει ανέξοδα τα € (στα οποία θα μετατραπούν αναγκαστικά τα $, όπως εξήγησα παραπάνω) στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Δημοσ.

Nαι ναι κατάλαβα...εσύ μιλάς σωστά για το βήμα απ την στιγμή που έχουν μπει τα χρήματα στο paypal της και μετά.Τα 99 δολλάρια για να τα τραβηξει στον τραπεζικό λογαριασμό της.Εκεί θα χρεωθεί 1ευρω απ το paypal (γιατί είναι κάτω απο 100 ευρώ το ποσόν) και ό,τι ισοτιμία δολλαριου/ευρώ ...δεν παίρνει προμήθεια περαιτέρω η ελληνική τράπεζα.. σωστά τώρα? :)

Δημοσ.

Όχι. Εάν ανοίξει δολαριακό balance, όπως έγραψα παραπάνω, τα $99 θα πιστωθούν κανονικά στο λογαριασμό της χωρίς καμία προμήθεια.

Μετά τη μετατροπή των $ σε €, από το paypal, θα μεταφέρει τα € στον συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό της πληρώνοντας στην τράπεζα την προμήθεια του εισερχόμενου εμβάσματος (το θεωρεί έμβασμα η τράπεζα).

Δημοσ.

Μάλιστα οκ...μάλλον ισχύουν τα δικά σου...για την Ελλάδα. Για να μην μπερδεύεται και ο ts.

Σε μένα πάντως (εξωτερικό όχι Ελλάδα) όταν απο το paypal balance μου θέλω να τραβήξω τα χρήματα στον τραπεζικό μου λογαριασμό δεν μου χρεώνει προμήθειες ...εντελώς δωρεάν.

Δημοσ.

Μα, δεν έγραψα πουθενά ότι το paypal χρεώνει προμήθεια από το balance στον τραπεζικό λογαριασμό. Η τράπεζα χρεώνει και όχι το paypal.

Εσύ είπες ότι το paypal  χρεώνει 1€ για ποσά κάτω των 100€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...