heavyrain Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Γι αυτο τον λογο παιρνεις μια καλη FullHD σ αυτα τα λεφτα, αποψη μου Επισης αν δεν κανω λαθος η σειρα JU εχει PLS πανελ οποτε ειναι στα ιδια επιπεδα μαυρου αντιθεσης κτλ με την LG. Καμια σχεση με την προηγουμενη, εξαιρετικη σειρα Η6400. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Γι αυτο τον λογο παιρνεις μια καλη FullHD σ αυτα τα λεφτα, αποψη μου Επισης αν δεν κανω λαθος η σειρα JU εχει PLS πανελ οποτε ειναι στα ιδια επιπεδα μαυρου αντιθεσης κτλ με την LG. Καμια σχεση με την προηγουμενη, εξαιρετικη σειρα Η6400. Και ομως δεν ειναι ετσι. Η JU6400 σε 40 και 48 ιντσες 100% πιστοποιημενο εχει VA type πανελ. Για την ακριβεια PSA. Για την 55'' κραταω επιφύλαξη καθως δεν την εχω τεσταρει ουτε εχω δει το ID στο service menu. Μαλιστα ειναι και full array led (direct lit) οπίσθιο φωτισμό. Πραγμα που δινει πολυ πιο σωστη ομοιομορφία και και γινεται και πιο σωστο local dimming. Φετος επίσης στην ρύθμιση movie ειναι πολυ πιο κοντα στα πρότυπα THX σε out of the box settings. Μετα απο calibration και λευκα επίπεδου 120cd/m τα μαυρα φτάνουν 0.06cd/m2 που ειναι κλασσικά νουμερα για VA. Οποιοδήποτε IPS δεν πεφτει κατω απο 0.102cd/m2! Ποσο μαλλον απο screen uniformity. Και input lag στα 28ms. (pc mode) Σειρες οπως UF6** και UF7707 σε αυτο το κομματι ειναι απαράδεκτες. Για του λογου το αληθες οριστε και στοιχεια με DCE errors (μηδαμινα), και colour accurancy. The JU6400 uses a VA panel but doesn’t have Samsung’s Smart LED local dimming. Instead it uses a form of global dimming, which meant that if we pulled up a 0IRE full screen raster the backlight went out and we measured 0.001cd/m2. Of course this isn’t representative of a normal image and using a 0IRE window we measured black at at 0.06cd/m2, which is the same as all the other Samsung TVs we have reviewed so far this year. Samsung’s video processing is generally excellent and as a result we expected the JU6400 to perform well in all of our tests. It did and the results were impressive, with the TV deinterlacing and scaling content effectively without introducing any obvious artefacts. the picture was excellent with natural colours, plenty of detail and reasonable motion handling. Ultimately you can’t expect everything at this price point but, all things considered, the UE55JU6400 delivers a great picture for the money. Εδω και τρια χρονια η LG το εχει χασει στην εικονα. Εριξε βαρος στο 3D και στο Smart. Αν οχι samsung σε εικονα πολυ καλες και οι φετινες Sony. Τωρα εαν εσενα σε ικανοποιεί, κανενα πρόβλημα. Ολα καλα. Απλα σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα ειναι πίσω. Αν βρω χρονο θα ανεβασω και για αυτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2016 Δεν αντιλεγω αν ειναι VA το πανελ . Δεν εχω ασχοληθει και δεν ασχολουμαι με samsung κυριως για το refresh rate τους που ειναι απαραδεκτο εν ετη 2016. Τοσο αναλυτικα δεν εχω ασχοληθει γιατι εχω ακουσει κατι τιμες100+ ευρω για calib ανα εισοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Ναι άλλα επειδή εγω ασχολούμαι με όλες υποχρεωτικά, έχω σχηματίσει μια σφαιρική άποψη. Το να ασχολείσαι μονο με το refresh rate παλι δεν ειναι σωστό. Μια καλή TV πρέπει να κράτα τις ισορροπίες σε ολους τους τους τομεις. Το να υπερτερεί σε ενα τομέα και να χάνει σε άλλους δεν την κάνει καλή επιλογή. Η LG Φέτος 100HZ εγγενή εχει από 8507 και άνω. Φέτος τα περισσότερα μοντέλα της LG σε out of the box ρυθμίσεις εχουν πολυ κορεσμένη απόδοση σε σχέση με τα πρότυπα που εχει θέσει η ΤΗΧ. Για να είμαι πιο σαφής και παράλληλα πιο ενημερωτικός καθως το ποστ αυτο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε εσένα, ας δουμε όλοι οι συμφορουμητες τι λένε τα νούμερα: LG UF850 Πριν απο calibration Εδω βλέπουμε στις έτοιμες ρυθμίσεις cinema υπάρχει υπερκορεσμός και πολλα DSE errors στην περιοχη blue και red. Αρα χωρίς calibration η LG ειναι μέτριας απόδοσης σε σχεση με αλλες εταιριες που εχουν πιο έτοιμες ρυθμίσεις. Not as accurate out-of-the-box as other TVs we've tested but excellent after calibration. Το καλο ειναι ομως οτι μετα απο calibration γίνεται αλλη τηλεόραση........ Εδω εχουμε πολυ καλύτερη απόδοση. Μπορει στα κοκκινα να παραμένει το πρόβλημα αλλα εχει στρώσει παρα πολυ με γραμμικότητα και ακρίβεια σε ολο το φάσμα. Στα χρωματα τα IPS ανέκαθεν τα πηγαίναν καλά. ΑΛΛΑ.. Η UF850 στις 49'' κοστίζει σχεδον 1000€ και στην κίνηση χωρις το trumotion αποδιδει 300 γραμμες. (οσο η 6400) αλλα απο μαύρα με σταθμη λευκού 120cd/m2 εδωσε σε ANSI 0.120cd/m2. Αυτό εστι contrast 540 : 1 !!!! Απο input lag ειναι στα 54ms Στα φωτεινά πλάνα η TV τα πάει άψογα. Παρα το FPA φιλτρα του passive 3D παραδίδει στα δυναμικά πανω απο 420 nit φωτεινότητα. Απο επεξεργασία και scaler επίσης αρκετά καλη. Σε αυτα ομως καλοι ειναι και οι αλλοι. Αρα δεν βλεπω να υπερισχύει πουθενά το αρκετα ακριβότερο και υποτίθεται ανωτερης κατηγορίας μοντέλο της LG. Ουτε το trumotion λειτουργεί 100% τελεια, αλλα σε αυτο ολοι πονάνε καπως. the UF850 delivered around 300 lines. This could be improved by turning TruMotion on but the resulting picture looks unnaturally smooth, especially with film content, and we could see artefacts in some of our test material. This was this the case regardless of whether we chose Smooth or Clear Αρα το calibration για καποιον που δαπανει ενα ποσο πχ 1000+ για μια TV και ασχολείται με λεπτομέρειες οπως μαύρα, refresh rate κτλ ειναι απαραίτητο. Επιπλεον δεν χρειάζεται να πληρώσει καποιον να το κανει καθως στο διαδίκτυο υπαρχουν για τις περισσότερες ρυθμίσεις στο περιπου απο reviewers. Φιλικά Μάριος AV Group. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Και πολυ καλα κανεις και ενημερωνεις. Απλα η συντριπτικη πλειοψηφια δεν νομιζω να ασχολουνται με τετοιες λεπτομεριες. Για την περσινη σειρα της Lg, UF και εγω διαβασα μετριες κριτικες. Εγω εχω του 2014 τη σειρα την UB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Για την πλειοψηφία του κόσμου και παραπανω μια χαρά τηλεόραση ειναι. Ολα τα προϊόντα εχουν το κοινο τους. Και απο την στιγμή που εισαι ικανοποιημενο με αυτο που βλέπεις, τοτε αυτομάτως θεωρείται μια επιτυχημένη αγορα. Αυτοί ομως που ψάχνουν την λεπτομερια και ειναι ψειρες, οφείλουν να γνωρίζουν. Αλλωστε εν ετη 2015 - 2016 δεν υπαρχει απαράδεκτο προϊόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μπορεις να δεις αν υπαρχει οδηγος ρυθμισης -προτινομενες ρυθμισεις κτλ στα site που ψαχνεις γιατι εγω δεν εχω βρει τιποτα για την σειρα UB της lg; Συγκεκριμενα εχω την ub830v. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Θα σου στείλω το βράδυ δικές μου. Από αρχείο που έχω φτιάξει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασε αυτές. Με αυτο το setup θα αποδώσει σε ANSI 0.157 cd/m2 το καλύτερο σε συνιστώσα με το ζητούμενο λευκό 120cd/m2. Gamma σχεδόν 2,25 με άριστο το 2,4 (δύσκολα ανεβαίνει πιο πάνω καθως θυσιάζουμε και αλλο το μαύρο) και μηδαμινά delta error στο χρωματικό εύρος. Τα DES error κατεβαινουν οριακα κατω απο το 3 που ειναι και το ορατό φασμα, πράμα θετικό.. Picture Mode ISF Expert 1Backlight 85Contrast 90Brightness 55Energy Saving OffH Sharpnes 10V Sharpness 10Color 60Tint 0 EXPERT MODEDynamic Contrast OffSuper Resolution OffColor Gamut Range StandardEdge Enhancer OffColor Filter OffWhite Balance 20pt (See Table)Color Temp Warm2 η normal αν σου φαινεται πολυ sepia.Method 20pt IREPattern OuterAspect Ratio Just Scan 20PT WHITE BALANCEIRE Red Green Blue100 (130 Luminance) -30 1 095 -26 -14 -590 -13 1 8 85 -9 -6 -980 0 -8 -775 0 -14 -1670 0 -13 -12 65 -6 -24 -2060 -9 -20 -1455 -16 -23 -1850 -15 -20 -1345 -18 -19 -1840 -15 -21 -1435 -17 -18 -1630 -15 -14 -1725 -16 -17 -2020 -19 -19 -2415 -20 -18 -2510 -18 -18 -495 8 6 49 Απλα να τονίσω αυτες οι ρυθμίσεις ειναι αυστηρά κατα τα πρότυπα ΤΗΧ και αφορούν μονο θεαση ταινιων 720 η 1080. (αν βρεις και 4Κ εννοειται). Για θέαση καναλιών δεν τις προτείνω. Ισως σου φανουν μουντές. Αλλα τα καθιερωμένα πρότυπα του cinema quality που των Hi-End της εικόνας ειναι αυτα. Οτι θες εδω ειμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα