Προς το περιεχόμενο

Αξίζει τελικά να πάρω DSLR;;

oliviana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

DSLR το 2016 ήμαρτον θα το μετανιώσεις απλά να στο πει κάποιος, χωρίς παρεξήγηση ε! 

εμπεριστατωμενη αποψη, δε μπορω να πω.

NOT

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την D5300 την είχα και είναι πολύ καλή φωτογραφική, την έδωσα για να πάρω την D7100.

Για πες λιγο για αυτη τη μεταβαση, τι σου προσφερε? Ειμαι σε ενα σχετικο διλημμα Επεξ/σία από Επισκέπτης

εμπεριστατωμενη αποψη, δε μπορω να πω.

NOT

Συμφωνούμε ούτε εγώ μπορώ να ισχυριστώ το αντίθετο.

Διαφωνώ περισσότερο στο πρώτη κάμερα με ένα φακό στα 600 ευρώ παρά στο mirrorless ή μη. Θα προτιμούσα κάτι με σχεδόν  ίδιο κόστος και 3 φακούς και σε μεταχειρισμένη δεν θα με πείραζε αρκεί να μπορώ να βουτήξω στη φωτογραφία με τα απαραίτητα εργαλεία, ασφαλώς είναι και ζήτημα προϋπολογισμού του καθενός και δεν μου πέφτει λόγος. 

Διαφωνώ περισσότερο στο πρώτη κάμερα με ένα φακό στα 600 ευρώ παρά στο mirrorless ή μη. Θα προτιμούσα κάτι με σχεδόν  ίδιο κόστος και 3 φακούς και σε μεταχειρισμένη δεν θα με πείραζε αρκεί να μπορώ να βουτήξω στη φωτογραφία με τα απαραίτητα εργαλεία, ασφαλώς είναι και ζήτημα προϋπολογισμού του καθενός και δεν μου πέφτει λόγος. 

πρώτη DSLR κάμερα. δεν είπα ότι δεν είχα άλλες ή ότι είμαι τελείως άσχετη!και compact είχα,και mirrorless έχω δουλέψει(αν και όχι δική μου). :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι στα 600€ μεταχειρισμενη με 3 φακους (της προκοπης) δυσκολα βρισκεις κυριως mirrorless που οι φακοι στοιχιζουν περισσοτερο. Ισως καμια samsung που τελειωσε απο τον χωρο και καποιοι τις ξεφορτωνονται οσο εχουν ακομα αξια με 2-3 φακουδακια που μπορει και να αξιζουν.

Απο εκει και περα στο vfm υπερτερουν οι dslrs αν βαλεις και τους φακους στο παιχνιδι, μπορεις να βρεις π.χ. μια παλιοτερη d3200-d5100 και τον 18-105 + 35mm οσο κανει το σωμα καποια καλυτερης καινουριας μηχανης και ειναι οτι πρεπει για αρχη και καλυτερα απο το να εχεις μονο τον 18-55.

Αυτο για να το αναπαραγεις σε mirrorless της sony (πιθανοτατα) θελεις πολλα περισσοτερα και ο 35mm κοστιζει πολλα και ο 18-105 κοστιζει ακομα περισσοτερα και ας ειναι ανωτεροι απο τους nikon.

Επεξ/σία από Razor333

Την D5300 την είχα και είναι πολύ καλή φωτογραφική, την έδωσα για να πάρω την D7100.  Ο φακός του κιτ θα σε περιορίσει λίγο αλλά μπορείς να πάρεις έναν γενικής χρήσης για αρχή όπως ο 18-105 της Nikon. Σωστό αυτό για τα κινητά, βγάζουν καλές φώτο σε ιδανικές συνθήκες, αν όμως είναι νύχτα ή είναι κινούμενο το θέμα δεν νομίζω ότι έχουν απόδοση.

Φιλε. Τα κινητα δεν εχουν την επιλογη RAW που εχουν οι DSLR και αυτο κανει την μεγαλη διαφορα. Επισης ο αισθητηρας των κινητων ειναι πολυ μικρος. Οποιος συγκρινει κινητο με DSLR ειναι παντελως ασχετος με την φωτογραφια. Και εγω κατι τετοια ελεγα πριν ασχοληθω αλλα οταν ασχοληθηκα καταλαβα την τεραστια διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε. Τα κινητα δεν εχουν την επιλογη RAW που εχουν οι DSLR και αυτο κανει την μεγαλη διαφορα.

Πλέον αρκετά κινητά έχουν την επιλογή jpeg+raw. Την μεγάλη διαφορά την κάνουν οι αισθητήρες και οι φακοί.

Είναι αλήθεια ότι δεν συγκρίνεται η ποιότητά τους με αυτή των DSLR και mirrorless.

Τα καλά εξ'αυτών όμως χτυπάνε στα ίσια τις περισσότερες compact και bridge.

Επεξ/σία από udroxoos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...