karaLRS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 πριν μερικές μέρες βρισκόμουν στο alberobello στην ιταλία και είχα μαζί μου το κινητό (xiaomi mi4) και την MIrrorless μου (nex 3n με 35mm prime). σε θέματα ευκρίνειας δεν το συζητώ. οταν βλέπεις τις φωτογραφίες σε οθόνη είναι σίγουρα υπέρ της mirrorless.. παρόλα αυτά λόγω hdr το κινητό έβγαζε καλύτερα φωτισμένες φωτογραφίες και δεν έκαιγε πχ το background όπως η Mirrorless που για να φωτιστεί το πρόσωπο άνεβαζε πολύ exposure και έκαιγε το background. σίγουρα θα μπορούσα να βάλω flash ή να αλλάξω θέση του ήλιου παρόλα αυτά το κινητό με μια προσπάθεια έβγαλε πολύ καλή φωτογραφία ενώ με την sony έβγαλα 6-7 φωτογραφίες και δεν μου αρέσει καμία... θα ποστάρω σύντομα τις φωτογραφίες να δείτε αυτό που λέω. επίσης έχω εκτυπώσει πάρα πολλές φωτογραφίες του κινητού και ΔΕΝ ξεχωρίζουν από αυτές που είναι με την φωτογραφική.. βέβαια για να βγάλεις καλή φωτο πρέπει να είσαι σταθερός και με καλό φωτισμό...νύχτα τα πράγματα αλλάζουν. τέλος ο φακός είναι hyper wide κάτι που σε δυσκολεύει σε μερικές φωτογραφίες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzepouras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους!Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω την πρώτη μου DSLR κάμερα και μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα ότι η nikon d5300 θα είναι υπεραρκετή. Ωστόσο όλοι μου οι γνωστοί μου λένε ότι δεν αξίζει να την αγοράσω και ότι μέχρι και τα πιο καινούρια smartphones(galaxys6,iphone6s κλπ) βγάζουν ίδιες ή και καλύτερες φωτογραφίες.Ποια είναι η γνώμη σας; επίσης μπήκα στο versus.com και έλεγε ότι το galaxy s6 είναι χίλιες φορές καλύτερο από την συγκεκριμένη κάμερα και 150 ευρώ πιο φθηνό. Καλημέρα, αν σου αρέσει πραγματικά η φωτογραφία και θες να παίζεις με φακούς, ρυθμίσεις flash κλπ τότε θα πας με κλειστά μάτια σε dslr. Επίσης στις φωτογραφίες μιας dslr εχεις περισσότερες δυνατότητες τοποποίησης στα προγράμματα επεξεργασίας (αν τραβάς raw). Δεν λέει κανείς ότι τα νέα κινητά δεν δημιουργούν καλές φωτογραφίες αλλά κατά τη γνώμη μου είναι σαν να συγκρίνεις αυτοκίνητο με μοτοσυκλέτα. Και τα δυο έχουν μηχανή, και τα χρησιμοποιούν βενζίνη αλλά η μοτοσυκλέτα είναι πιο ευέλικτη απο το αυτοκίνητο. Αν καταλήξεις στο να πάρεις dslr μπορείς πάντα να αγοράσεις μια μεταχειρισμένη σε πολύ καλή κατάσταση και με τα υπόλοιπα χρήματα του budget σου να επενδύσεις σε φακούς φλας και άλλα καλούδια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oliviana Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 πριν μερικές μέρες βρισκόμουν στο alberobello στην ιταλία και είχα μαζί μου το κινητό (xiaomi mi4) και την MIrrorless μου (nex 3n με 35mm prime). σε θέματα ευκρίνειας δεν το συζητώ. οταν βλέπεις τις φωτογραφίες σε οθόνη είναι σίγουρα υπέρ της mirrorless.. παρόλα αυτά λόγω hdr το κινητό έβγαζε καλύτερα φωτισμένες φωτογραφίες και δεν έκαιγε πχ το background όπως η Mirrorless που για να φωτιστεί το πρόσωπο άνεβαζε πολύ exposure και έκαιγε το background. σίγουρα θα μπορούσα να βάλω flash ή να αλλάξω θέση του ήλιου παρόλα αυτά το κινητό με μια προσπάθεια έβγαλε πολύ καλή φωτογραφία ενώ με την sony έβγαλα 6-7 φωτογραφίες και δεν μου αρέσει καμία... θα ποστάρω σύντομα τις φωτογραφίες να δείτε αυτό που λέω. επίσης έχω εκτυπώσει πάρα πολλές φωτογραφίες του κινητού και ΔΕΝ ξεχωρίζουν από αυτές που είναι με την φωτογραφική.. βέβαια για να βγάλεις καλή φωτο πρέπει να είσαι σταθερός και με καλό φωτισμό...νύχτα τα πράγματα αλλάζουν. τέλος ο φακός είναι hyper wide κάτι που σε δυσκολεύει σε μερικές φωτογραφίες... σίγουρα και εγώ έχω μια compact που σε σύγκριση με το lg g3 μου δεν πιάνει ΜΙΑ στις φωτογραφίες. παρ'ολα αυτά μιλάω για μια Dslr αξίας 600 ευρώ που είναι και από τις σχετικά καλές της Nikon,και όχι mirrorless.οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι ένα iphone ας πούμε θα βγάζει τις ίδιες φωτογραφίες(και ας είναι πιο ακριβό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 σίγουρα και εγώ έχω μια compact που σε σύγκριση με το lg g3 μου δεν πιάνει ΜΙΑ στις φωτογραφίες. παρ'ολα αυτά μιλάω για μια Dslr αξίας 600 ευρώ που είναι και από τις σχετικά καλές της Nikon,και όχι mirrorless.οπότε μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι ένα iphone ας πούμε θα βγάζει τις ίδιες φωτογραφίες(και ας είναι πιο ακριβό) η nex 3n με prime φακό σίγουρα δεν βγάζει φωτογραφία κατηγορίας compact μηχανής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 πριν μερικές μέρες βρισκόμουν στο alberobello στην ιταλία και είχα μαζί μου το κινητό (xiaomi mi4) και την MIrrorless μου (nex 3n με 35mm prime). σε θέματα ευκρίνειας δεν το συζητώ. οταν βλέπεις τις φωτογραφίες σε οθόνη είναι σίγουρα υπέρ της mirrorless.. παρόλα αυτά λόγω hdr το κινητό έβγαζε καλύτερα φωτισμένες φωτογραφίες και δεν έκαιγε πχ το background όπως η Mirrorless που για να φωτιστεί το πρόσωπο άνεβαζε πολύ exposure και έκαιγε το background. σίγουρα θα μπορούσα να βάλω flash ή να αλλάξω θέση του ήλιου παρόλα αυτά το κινητό με μια προσπάθεια έβγαλε πολύ καλή φωτογραφία ενώ με την sony έβγαλα 6-7 φωτογραφίες και δεν μου αρέσει καμία... θα ποστάρω σύντομα τις φωτογραφίες να δείτε αυτό που λέω. επίσης έχω εκτυπώσει πάρα πολλές φωτογραφίες του κινητού και ΔΕΝ ξεχωρίζουν από αυτές που είναι με την φωτογραφική.. βέβαια για να βγάλεις καλή φωτο πρέπει να είσαι σταθερός και με καλό φωτισμό...νύχτα τα πράγματα αλλάζουν. τέλος ο φακός είναι hyper wide κάτι που σε δυσκολεύει σε μερικές φωτογραφίες... η ψηφιακη εχει σιγουρα μεγαλυτερο dynamic range, κατι λαθος εκανες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 η ψηφιακη εχει σιγουρα μεγαλυτερο dynamic range, κατι λαθος εκανες. φωτογραφία ψηφιακής με φωτογραφία κινητού ναι το dynamic range ειναι μεγαλύτερο...όταν ομως το κινητό βγάζει 2-3 φωτογραφίες τότε κερδίζει αυτό..τουλάχιστον στα μάτια μου. θα ποστάρω τις φωτογραφίες όταν πάω σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 φωτογραφία ψηφιακής με φωτογραφία κινητού ναι το dynamic range ειναι μεγαλύτερο...όταν ομως το κινητό βγάζει 2-3 φωτογραφίες τότε κερδίζει αυτό..τουλάχιστον στα μάτια μου. θα ποστάρω τις φωτογραφίες όταν πάω σπίτι. Οχι δεν το κερδισει, ακομα και με 1 ληψη στο raw εχεις 13-14 stop και στο jpeg με τα βιας 8-9 stop. Ας πουμε οτι δεν θελεις να ασχοληθεις με raw, οποτε jpeg με μια ληψη, η καμερα σου εχει μια ρυθμιση που λεγετε dro, σε τετοιες συνθηκες επρεπε να το ρυθμισεις στο level 5, επισης δεν επρεπε να κανεις φωτομετρηση στο προσωπο ή επρεπε να καταβασεις χειροκινητα την εκθεση 1-2ev αναλογα ποσο εντονο φως ειχες απεναντι και τελος εχεις xeon flash χρησιμοποιησε το και φωτισε το προσωπο, σιγουρα το ενσωματωμενο flash δεν κανει για τρελη δουλεια αλλα για ενα κοντινο πορταιτο θα φτασει. Επισης απο την μια εχεις εναν 50mm στην πραξη και f/1.8 κανονικα επρεπε να διμιουργησεις ενα ωραιο πορτραιτο σε αντιθεση με τον 26-28mm που εχει το κινητο σου και το flat look του μικρου αισθητηρα, σιγουρα δεν κανει για selfies παντως, ειναι στενος για να απλωσεις την καμερα με το χερι σου και να χωρεσεις 2 προσωπα στο καδρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Οχι δεν το κερδισει, ακομα και με 1 ληψη στο raw εχεις 13-14 stop και στο jpeg με τα βιας 8-9 stop. Ας πουμε οτι δεν θελεις να ασχοληθεις με raw, οποτε jpeg με μια ληψη, η καμερα σου εχει μια ρυθμιση που λεγετε dro, σε τετοιες συνθηκες επρεπε να το ρυθμισεις στο level 5, επισης δεν επρεπε να κανεις φωτομετρηση στο προσωπο ή επρεπε να καταβασεις χειροκινητα την εκθεση 1-2ev αναλογα ποσο εντονο φως ειχες απεναντι και τελος εχεις xeon flash χρησιμοποιησε το και φωτισε το προσωπο, σιγουρα το ενσωματωμενο flash δεν κανει για τρελη δουλεια αλλα για ενα κοντινο πορταιτο θα φτασει. Επισης απο την μια εχεις εναν 50mm στην πραξη και f/1.8 κανονικα επρεπε να διμιουργησεις ενα ωραιο πορτραιτο σε αντιθεση με τον 26-28mm που εχει το κινητο σου και το flat look του μικρου αισθητηρα, σιγουρα δεν κανει για selfies παντως, ειναι στενος για να απλωσεις την καμερα με το χερι σου και να χωρεσεις 2 προσωπα στο καδρο. ευχαριστώ για το tip...νιώθω χαζός που δεν ήξερα την λειτουργία DRO...θεωρούσα ότι ήταν ένα είδος αυτόματου hdr που βγάζει πολύ παράξενες τις φωτογραφίες... έκανα μερικές δοκιμές και όντως κάνει καλύτερη δουλεία σε παράξενα φωτισμένα σημεία. όταν έκανα φωτομέτρηση εκτός τους προσώπου τότε αυτό έβγαινε σκοτεινό. μια μέση λύση ήταν να μειώσω λίγο το ev. το flash επίσης το ανέφερα παρόλα αυτά το πρόσωπο ήταν στα 3 μέτρα δεν νομίζω να είχε διαφορά. θα ποστάρω 2 φωτογραφίες μετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 ευχαριστώ για το tip...νιώθω χαζός που δεν ήξερα την λειτουργία DRO...θεωρούσα ότι ήταν ένα είδος αυτόματου hdr που βγάζει πολύ παράξενες τις φωτογραφίες... έκανα μερικές δοκιμές και όντως κάνει καλύτερη δουλεία σε παράξενα φωτισμένα σημεία. όταν έκανα φωτομέτρηση εκτός τους προσώπου τότε αυτό έβγαινε σκοτεινό. μια μέση λύση ήταν να μειώσω λίγο το ev. το flash επίσης το ανέφερα παρόλα αυτά το πρόσωπο ήταν στα 3 μέτρα δεν νομίζω να είχε διαφορά. θα ποστάρω 2 φωτογραφίες μετά. Το ιδανικο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να τραβας raw, ουτε dro ουτε τιποτα ολα στο off και neutral το προφιλ, παιρνεις μια μετρηση που να μην καιει τον ουρανο και να μην ειναι καταμαυρο το προσωπο και τα φερνεις στο lightroom εκμεταλευομενος το dr της μηχανης και του raw αρχειου. Αν εχεις και ενα καλο flash (γιατι στα 3 μετρα οπως λες δεν φτανει το ενσωματωμενο) μπορεις να πετυχεις ακομα καλυτερο exposure στα πολυ φωτεινα, αλλα αν μιλαμε για μερα και πολυ εντονο contrast και αρκετα μετρα πισω, το flash που χρειαζεσαι μοιαζει πιο πολυ με κανονι, αλλα για κοντινα κατω του μετρου και σχετικα αργα προς ηλιοβασιλεμα μπορει και το ενσωματωμενο να κανει δουλεια. Επισης εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποιησεις ae bracketing να παρεις δηλαδη τα τρια καρε που αναφερεις με διαφορετικη εκθεση και να τα ενωσεις σε hdr με καποιο προγραμα, ακομα και 2 καρε φτανουν συνηθως, δεν ξερω αν εχει η 3n κατι τετοιο, δες στο drive mode αν εχει BRKc, αυτο μπορει να ειναι και σε jpeg και σε raw, εννοειται προτιμας raw. Και λογικα η 3n πρεπει να εχει και auto hdr σε jpeg, δες λιγο στο μενου του dro, αφου πρωτα γυρισεις jpeg (οχι +raw) το τυπο αρχειου κατω πρεπει να σου βγει auto hdr, αυτο ειναι οτι κανει και το κινητο σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaLRS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Το ιδανικο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να τραβας raw, ουτε dro ουτε τιποτα ολα στο off και neutral το προφιλ, παιρνεις μια μετρηση που να μην καιει τον ουρανο και να μην ειναι καταμαυρο το προσωπο και τα φερνεις στο lightroom εκμεταλευομενος το dr της μηχανης και του raw αρχειου. Αν εχεις και ενα καλο flash (γιατι στα 3 μετρα οπως λες δεν φτανει το ενσωματωμενο) μπορεις να πετυχεις ακομα καλυτερο exposure στα πολυ φωτεινα, αλλα αν μιλαμε για μερα και πολυ εντονο contrast και αρκετα μετρα πισω, το flash που χρειαζεσαι μοιαζει πιο πολυ με κανονι, αλλα για κοντινα κατω του μετρου και σχετικα αργα προς ηλιοβασιλεμα μπορει και το ενσωματωμενο να κανει δουλεια. Επισης εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποιησεις ae bracketing να παρεις δηλαδη τα τρια καρε που αναφερεις με διαφορετικη εκθεση και να τα ενωσεις σε hdr με καποιο προγραμα, ακομα και 2 καρε φτανουν συνηθως, δεν ξερω αν εχει η 3n κατι τετοιο, δες στο drive mode αν εχει BRKc, αυτο μπορει να ειναι και σε jpeg και σε raw, εννοειται προτιμας raw. Και λογικα η 3n πρεπει να εχει και auto hdr σε jpeg, δες λιγο στο μενου του dro, αφου πρωτα γυρισεις jpeg (οχι +raw) το τυπο αρχειου κατω πρεπει να σου βγει auto hdr, αυτο ειναι οτι κανει και το κινητο σου. Μιλάμε άνοιξε ο κόσμος μου από το μεσημέρι που διαβάζω για αυτά τα Mode... είδα αρκετά πιο ωραίο αποτέλεσμα και σε dro αλλά και σε hdr... μέχρι τώρα νόμιζα ότι το hdr της φωτογραφικής είναι ένα εφφε που κάνει painting καπως...ότι νάναι ... για το raw καλή ιδέα αλλά δεν υπάρχει χρόνος για επεξεργασία στο σπίτι. σε hdr παίρνει τρια καρέ και του βάζεις αναλογα το exposure +-1,2,3,4,5 http://www.dpreview.com/forums/post/35837891 sorry για το hijack του θέματος!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Στις εκτυπώσεις αυτό που παίρνεις είναι κάτω από τα 8 bit. Για το dro υπάρχει βίντεο για τους αμύητους ή όσους δεν έχουν εμβαθύνει στη κάμερα. https://www.youtube.com/watch?v=djgqMoXSTVw ο παρουσιαστής έχει καταλήξει στο 2 για ισορροπημένο αποτέλεσμα, καλό είναι να ξεχαστεί το auto σαν επιλογή, το στυλ θέλει επιλογή όχι ότι λάχει. Τραβώντας σε raw επιλέγεις μετά ότι θέλεις. Η mirrorless θέλει το προφίλ της στο lightroom για να αναδείξει αυτό που μπορεί να βγάλει, χωρίς αυτό χύμα μερικές φορές εκπλήσσει αρνητικά. Υπάρχει μετατόπιση από φακούς σε αισθητήρες και λογισμικό από τώρα και μελλοντικά. Οι καλοί φακοί και ακριβοί φακοί έχουν θέση σε πραγματικά μεγάλες εκτυπώσεις. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2016 από thepoint Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rudolf1983 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε μου κοιτά αυτό το βίντεο γιατί ήθελα να πάρω και εγώ dslr και μόλις το είδα είπα δε πετάω λεφτά είμαι είδη κάτοχος iPhone 6s Plus Και κοιτά και αυτό να δεις ότι είναι ίδιες μ αυτή που θες να πάρεις https://m.youtube.com/watch?v=QV0ur_UXYfk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsourakis13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε μου κοιτά αυτό το βίντεο γιατί ήθελα να πάρω και εγώ dslr και μόλις το είδα είπα δε πετάω λεφτά είμαι είδη κάτοχος iPhone 6s Plus https://m.youtube.com/watch?v=H3DiSr9nHkk Και κοιτά και αυτό να δεις ότι είναι ίδιες μ αυτή που θες να πάρεις https://m.youtube.com/watch?v=QV0ur_UXYfk Από τα λεγόμενα σου μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τη φωτογραφία απλώς ήθελες να πάρεις dslr για να βάζεις καλύτερες φώτο. Οπότε έχεις δίκιο, το 6S στην δική σου περίπτωση βγάζει καλύτερες φωτογραφίες. Μην πάρεις DSLR. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oliviana Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Αποφάσισα ότι θα την πάρω την nikon d5300 με 600ευρώ!(σε δόσεις φυσικά) Θέλω να ασχοληθώ με την φωτογραφία!το θέλω εδώ και χρόνια!(Από τότε που τέλειωσα το λύκειο,και τώρα είμαι σχεδόν 22). στην υγειά των μελλοντικών φακών που θα ακολουθήσουν! Φίλε μου κοιτά αυτό το βίντεο γιατί ήθελα να πάρω και εγώ dslr και μόλις το είδα είπα δε πετάω λεφτά είμαι είδη κάτοχος iPhone 6s Plus https://m.youtube.com/watch?v=H3DiSr9nHkk Και κοιτά και αυτό να δεις ότι είναι ίδιες μ αυτή που θες να πάρειςhttps://m.youtube.com/watch?v=QV0ur_UXYfk sorry αλλά πλανάσαι πλάνην οικτρά αν νομίζεις ότι αυτό το βίντεο είναι αντιπροσωπευτικό των 2 φωτογραφικών!!!!!!!!τελείως παραπλανητικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thepoint Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 DSLR το 2016 ήμαρτον θα το μετανιώσεις απλά να στο πει κάποιος, χωρίς παρεξήγηση ε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα