HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Ξέρω ότι μάλλον θα με κράξετε αλλά κάπως αλλιώς την φανταζόμουν την σειρά στο σύνολό της . Κόπηκαν τεράστια κομμάτια από το στόρι του βιβλίου που έδιναν αυτή την αίσθηση "Stephen King" Την προσθήκη του χαρακτήρα του Billy και το ανακάτεμα με την οικογένεια του Osvald την βρήκα άστοχη. Οι περιπέτειες του Jake μέχρι να φτάσει στο Τέξας και να εγκατασταθεί μόνιμα λείπουν εκκωφαντικά. Οι χαρακτήρες των κατοίκων του Jodi ήταν ελλιπέστατοι . Η προετοιμασία και το πρώτο αποτυχημένο πέρασμα στο 1960 (και όχι στο 1959 του βιβλίου) που φάνηκαν προχειροφτιαγμένες. Οι χαρακτήρες του Osvald , της Μαρίνας και του περίγυρού τους (η μητέρα του πχ. έπαιζε εντελώς διαφορετικό ρόλο απ' ότι στο βιβλίο) μου φάνηκαν επίσης προχειροφτιαγμένες. Επίσης δεν έβγαινε σε καμία περίπτωση η μιζέρια των φτωχογειτονιών και των σπιτιών του Ντάλας και του Φορτ Γουέρθ, το αντίθετο μάλλον. Η ζημιά στο πρόσωπο της Σέϊντι ήταν μεγάλης έκτασης , όχι όπως παρουσιάστηκε σαν μια γραμμή από κραγιόν και έπαιξε ρόλο στην υπόθεση. Εδώ πέρασε τελείως στο φτερό Η σειρά πιστεύω θα ήταν τέλεια αν έπαιρνε και 2ο ίσως και 3ο κύκλο. Δεν κατάλαβα γιατί όχι , όταν άλλες σειρές τις τραβάνε τόσο για να κρατήσουν περισσότερο. Εδώ τουλάχιστον υπήρχε το υλικό. Πάντως ήταν καλογυρισμένη, οι πρωταγωνιστές μου ήταν συμπαθέστατοι και τα σκηνικά σε έπειθαν ότι βρίσκεσαι στα 60's Κρίμα που όπως είπαν ήταν τόσο συμπιεσμένη σ' ένα κύκλο ενώ θα μπορούσε να απλωθεί άνετα σε περισσότερους. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2016 από HALF EVIL
4saken Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Εννοειται οτι πρεπει να φας κραξιμο γιατι εχεις διαβασει το βιβλιο και εχεις πιο σφαιρικη αποψη.Ετσι γινεται σε αυτο το τοπικ.
bluesattack Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Ξέρω ότι μάλλον θα με κράξετε αλλά κάπως αλλιώς την φανταζόμουν την σειρά στο σύνολό της . Κόπηκαν τεράστια κομμάτια από το στόρι του βιβλίου που έδιναν αυτή την αίσθηση "Stephen King" Την προσθήκη του χαρακτήρα του Billy και το ανακάτεμα με την οικογένεια του Osvald την βρήκα άστοχη. Οι περιπέτειες του Jake μέχρι να φτάσει στο Τέξας και να εγκατασταθεί μόνιμα λείπουν εκκωφαντικά. Οι χαρακτήρες των κατοίκων του Jodi ήταν ελλιπέστατοι . Η προετοιμασία και το πρώτο αποτυχημένο πέρασμα στο 1960 (και όχι στο 1959 του βιβλίου) που φάνηκαν προχειροφτιαγμένες. Οι χαρακτήρες του Osvald , της Μαρίνας και του περίγυρού τους (η μητέρα του πχ. έπαιζε εντελώς διαφορετικό ρόλο απ' ότι στο βιβλίο) μου φάνηκαν επίσης προχειροφτιαγμένες. Επίσης δεν έβγαινε σε καμία περίπτωση η μιζέρια των φτωχογειτονιών και των σπιτιών του Ντάλας και του Φορτ Γουέρθ, το αντίθετο μάλλον. Η σειρά πιστεύω θα ήταν τέλεια αν έπαιρνε και 2ο ίσως και 3ο κύκλο. Δεν κατάλαβα γιατί όχι , όταν άλλες σειρές τις τραβάνε τόσο για να κρατήσουν περισσότερο. Εδώ τουλάχιστον υπήρχε το υλικό. Πάντως ήταν καλογυρισμένη, οι πρωταγωνιστές μου ήταν συμπαθέστατοι και τα σκηνικά σε έπειθαν ότι βρίσκεσαι στα 60's Κρίμα που όπως είπαν ήταν τόσο συμπιεσμένη σ' ένα κύκλο ενώ θα μπορούσε να απλωθεί άνετα σε περισσότερους. Σωστος ο παικτης.Και εγω θα ηθελα να δω περισσοτερο 60's (στο κατω κατω χρονοταξιδιωτης ηταν ) και σκιαγραφηση χαρακτηρων.Και εδω που τα λεμε τωρα, με τετοιο κουκλακι πρωταγωνιστρια μπορουσε να περασει η τυχη του Κεννεντυ σε δευτερη μοιρα, μην πω τριτη Μα τι κουκλακι ηταν αυτο !! 2
Sellers Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2016 Εννοειται οτι πρεπει να φας κραξιμο γιατι εχεις διαβασει το βιβλιο και εχεις πιο σφαιρικη αποψη.Ετσι γινεται σε αυτο το τοπικ. Ενα γενικότερο σχόλιο, που δεν απευθύνεται σε σένα, απλά δράττομαι της ευκαιρίας. Το θεωρώ πολύ ανούσιο και άτοπο, το να συγκρίνεις ένα βιβλίο με μια ταινία και να προσπαθεις να βρεις ποιο ειναι πιο καλό. Για μενα ειναι σαν να προσπαθείς να βρεις αν το μπλε ειναι πιο βαρύ απο το τέσσερα. Το ΜΟΝΟ που έχουν κοινο ενα βιβλίο και μια ταινία που βασίζεται στο βιβλίο, είναι το story (χαρακτήρες και εξέλιξη υπόθεσης). Το μόνο. Απο εκει και πέρα το χάος. Το βιβλίο έχει σελίδες, γράμματα, συγγραφικο ταλέντο, αφήγηση της ιστορίας και καθόλου ήχο ενω απο την άλλη η ταινία δεν έχει καθόλου γράμματα, έχει μόνο εικόνες και ήχο, ηθοποιία, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική κλπ. Η υπόθεση (δλδ το μονο κοινο που μπορείς να βασιστείς και να κρίνεις), κανονικά θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει ελάχιστα, καθως το σενάριο είναι ίσως η μεγαλύτερη παγίδα σε μια ταινία. Οπτικά κακές ταινίες, μπορούν να σωθούν απο ενα ενδιαφέρον σενάριο, ενώ σκηνοθετικά τέλειες ταινίες μπορούν να χαντακωθούν αν το σενάριο μπάζει ή αν ακόμα αν το σενάριο ειναι απλά αργό. Γενικά, επειδή ένα βιβλίο όπως προείπα είναι απλά λέξεις στην σειρά, ο καθένας μας ειναι ελεύθερος να πλάσει με την φαντασία του το πως μοιάζουν οι χαρακτήρες, το πως μοιάζουν τα τοπία κλπ. Έτσι κανουν και οι σκηνοθέτες που μεταφερουν το βιβλίο σε ταινία. Ειναι στο χέρι μας να κατανοήσουμε ότι προφανώς ΔΕΝ γίνεται να έχουμε σκεφτεί όλοι ενα βιβλίο με τον ίδιο τρόπο. Και μας κακοφαίνεται η ταινία, απλά επειδή διαφέρει πολύ απο το πως την φανταστήκαμε εμεις στο μυαλό μας όταν διαβάζαμε το βιβλίο. Αν τώρα, στηριζόμαστε για να βγάλουμε συμπερασμα αν η ταινία ειναι καλή ή κακή, στο πόσο πιστή είναι στο βιβλίο (αν λειπουν σημεία κλπ), τότε απλά βγάζουμε συμπεράσματα για μια ολόκληρη ταινία, μόνο απο ενα κομμάτι της (το σενάριο). Και μάλιστα δεν το κρίνουμε αυτο καθαυτό (αν έχει τρύπες, αν εχει γελοιος διαλόγους), αλλά απλά το συγκρίνουμε με το πόσο ίδιο ειναι με το βιβλίο. Οικτρό κατα την γνώμη μου. 8
Alastor192 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Παρα πολυ ωραια σειρα εχω να πω.Καταρχην γουσταρω οταν βγαινουν mini series τυπου True Detective,δινει αρκετο χρονο και να επενδυσεις στους χαρακτηρες περισσοτερο απ'οτι σε μια ταινια 2 ωρων αλλα και δεν τραβαει κιολας μεχρι τον αιωνα τον απαντα σαν τις παμπολες mainstream σειρες Δεν εχω διαβασει το βιβλιο,δεν ξερω τι κοψαν ραψαν οποτε θα πω τα σχολια μου για αυτο που ειδα σε αυτα τα 8 επεισοδεια....Ξεκινησε δυνατα και τελειωσε δυνατα,ομορφο story χωρις να παρα ειναι συνθετο,ουτως η αλλως η εμπειρια του Jake στα 60's ηταν το ζουμι και οχι η πλοκη καθε αυτου.Το μονο που δεν μαρεσε ειναι οτι καπου στην μεση ενιωσα να σερνεται καπως η σειρα και επισης αυτη η τεξανη(?) προφορα που μιλουσαν δεν παλευεται,πρεπει να ναι τα αντιστοιχα βλαχικα των αμερικανων. 8/10 για μενα,θα εβαζα μεγαλυτερη βαθμολογια αν σε καποια επεισοδεια δεν εβρισκα τον εαυτο μου να θελει να ανεβει λιγο η ταχυτητα που προχωρουσε το ολο πραγμα. Cheers 3
Miracle Worker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και οι Αμερικανοί πλέον έχουν σταματήσει να πιστεύουν δογματικά στη θεωρία ότι ο δολοφονία του Κένεντι ήταν κάποιο world-changing event, γι' αυτό και δε ρίσκαραν να το πάνε πολλές σεζόν, αν και όπως φάνηκε η σειρά άξιζε. Αυτή την εντύπωση μου έδωσε κυρίως το τελευταίο επεισόδιο, που εντέχνως απέφυγε να δώσει ξεκάθαρα το λόγο που ο κόσμος είχε γίνει μπουρδέλο το 2016. Αφιέρωσαν πολύ περισσότερο χρόνο ώστε να αποφύγουν να πουν γιατί ο κόσμος έγινε μπουρδέλο, παρά για να πουν γιατί έγινε. Άφησαν βέβαια το υπονοούμενο ότι η καταστροφή ήταν ότι ο Γουόλτερ(?) εκλέχθηκε μετά τον Κένεντι και ο Κένεντι χρηματοδότησε τη δημιουργία καταυλισμών, αλλά γενικά μου φάνηκε πολύ weak για αμερικανιά, σαν να μην πίστευαν ότι το δόγμα Κένεντι μπορεί να πουλήσει πλέον.
aliakas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 μόλις το ξεκίνησα και είμαι ενθουσιασμενος με την σειρά κρίμα που είναι τόσο μικρή
vasioula1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 εγώ δεν κατάλαβα κάτι για όταν έχασε τη μνήμη του δείχνει πως η Σάντυ τον βοηθάει να βρουν σε ποιο σπίτι έμενε γιατί όμως θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε πάει στο σπίτι του και "ανακάλυψε" τα όργανα παρακολούθησης; τότε που άκουσε τον Λι και τη γυναίκα του να μαλώνουν στα ρώσικα άρα παρόλο που έχασε αυτός τη μνήμη του, έπρεπε αυτή να θυμάται που έμενε βέβαια η αλήθεια είναι πως είχα δει τα 5 πρώτα επεισόδια πριν κάτι μήνες και τα 3 τελευταία χθες οπότε δε θυμάμαι μήπως παίζει η περίπτωση να είχε δύο σπίτια. Ένα σπίτι στο Ντάλας (όπου γινόταν η παρακολούθηση) και άλλο σπίτι στο Τζόντι (όπου δούλευε). Οπότε η Σάντι να άκουσε τις κασέτες στο σπίτι στο Τζόντι και να μην είχε επισκεφτεί ποτέ το σπίτι στο Ντάλας Μπορεί κάποιος να μου το ξεκαθαρίσει; Ευχαριστώ
king2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 εγώ δεν κατάλαβα κάτι για όταν έχασε τη μνήμη του δείχνει πως η Σάντυ τον βοηθάει να βρουν σε ποιο σπίτι έμενε γιατί όμως θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε πάει στο σπίτι του και "ανακάλυψε" τα όργανα παρακολούθησης; τότε που άκουσε τον Λι και τη γυναίκα του να μαλώνουν στα ρώσικα άρα παρόλο που έχασε αυτός τη μνήμη του, έπρεπε αυτή να θυμάται που έμενε βέβαια η αλήθεια είναι πως είχα δει τα 5 πρώτα επεισόδια πριν κάτι μήνες και τα 3 τελευταία χθες οπότε δε θυμάμαι μήπως παίζει η περίπτωση να είχε δύο σπίτια. Ένα σπίτι στο Ντάλας (όπου γινόταν η παρακολούθηση) και άλλο σπίτι στο Τζόντι (όπου δούλευε). Οπότε η Σάντι να άκουσε τις κασέτες στο σπίτι στο Τζόντι και να μην είχε επισκεφτεί ποτέ το σπίτι στο Ντάλας Μπορεί κάποιος να μου το ξεκαθαρίσει; Ευχαριστώ Ναι έτσι είναι βρήκε τις κασέτες στο άλλο σπίτι στο υπόγειο σε ένα κουτί το οποίο είχε φέρει από το άλλο σπίτι δίπλα στον Ρώσο. 1
Leokatana Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 8/10 απο μενα, πολυ καλη σειρα αξιζει να την δει καποιος!!!
shini.gami Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 4/10 Για μενα τιποτα το ιδιαιτερο για σειρα.... και οχι δεν εχω διαβασει το βιβλιο. Θα μπορουσε ευκολα ναταν μια απλη ταινιουλα 2,30 -3 ωρες 2
timon92 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 4/10 Για μενα τιποτα το ιδιαιτερο για σειρα.... και οχι δεν εχω διαβασει το βιβλιο. Θα μπορουσε ευκολα ναταν μια απλη ταινιουλα 2,30 -3 ωρες τρου
pontez2 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Χθες ειδα τα τελευταία επεισόδια. Τιποτε το σπουδαίο, παρόλο που μου άρεσε πολύ το τέλος. Όπως σωστά ειπώθηκε είναι μια σειρά που θα μπορουσε να βγει εύκολα και με περισσότερη δράση μέσα σε μια ταινία 2,5 ωρών, όπου η πρωτη ώρα θα ήταν ουσιαστικά το πρωτο επεισόδιο και ο έρωτάς του με τη κοπέλα, η μισή ό,τι διαδραματίζεται σε 6 επιτήδεια και η άλλη μια το τέλος. Ναι αν κάποιος δει το πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο, έχει δει σχεδον όλη τη σειρά. Δεν χάνει παρά ελάχιστα σε θέμα δράσης και υπόθεσης. Και εκεί είναι που έχασε η σειρούλα. Με έπιασα πολλές φορές να προχωράω τη ταινία παρακάτω διότι έβλεπα ανούσιους διαλόγους. Παρόλαυτα δε με χάλασε. Θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες για το εναλλακτικό παρόν με τη μη δολοφονία του προέδρου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα