orck Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Το τελειωσα χθες. Μου αρεσε πολυ, ισως επειδη μου αρεσει το κλιμα της δεκαετιας του '60.Θεωρησα εξαιρετικα τραβηγμενο το τοπιο που αντικρυσε ο πρωταγωνιστης οταν επεστρεψε.
Red Bear Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Υπάρχουν βιβλία που οταν μεταφερονται στη μικρή ή μεγαλη οθονη ειναι αξιοπρεπεστατα και (σπανιοτατα) καλυτερα. Πολλά ομως μεταφερομενα χανουν γιατι οι σεναριογραφοι κανουν μικρες ή μεγαλυτερες αλλαγες για να τρεχει καλυτερα η ταινια κ να μην δημιουργουνται κινηματογραφικά χασματα. Δυστυχως η σειρά αυτή, που την περιμενα σαν τρελλός, εμπιπτει στην 2η κατηγορία. Αντιπαρερχομαι την υποτιμητικη αναφορά ενος φιλου πιο πανω για οσους διαβαζουν ενα βιβλιο κ μετα το κριτικαρουν κ σαν ταινια. Το βιβλιο ειναι πολυ καλο αλλά σε μεγαλο μερος του ειναι ενας μονολογος σε τριτο προσωπο και σε ενεργειες που ο πρωταγωνιστης κανει ή σχεδιαζει να κανει. H δημιουργια του χαρακτηρα του Bill ηταν ακριβως μια σεναριακη επινοηση για να κλεισει αυτο το κενο και μολονοτι δεν μου αρεσε μπορω να πω οτι λειτουργησε Oμως η κινηματογραφικη αφηγηση γενικά ειναι μαλλον χαλαρη και εκει που τα μουσκευει τελειως η σειρά ειναι στο τελευταιο τμημα της οπου δλδ ο ηρωας συνερχεται απο το κωμα κ τρεχει να προλαβει το χρόνο κ τη δολοφονια που το βρηκα εξαιρετικά ανευρο και μη πειστικό. Στα μεγαλα αρνητικά επισης κτγμ ο κινηματογραφικός Jake. Noμιζω οτι ο Franco ήταν ατυχης επιλογή. Ανευρος, επαναλαμβανομενος, πολυ soft και καθολου δυναμικος για τετοιο ρολο. Πιστευω οτι με διαφορετικο πρωταγωνιστη η σειρα θα ηταν πολυ καλυτερη. Αντιθετα η Gadon δημιουργει μια ανεπαναληπτη παρουσια της Sadie και δικαιωνει την επιλογη της στο ρολο. Αλλα και οι υπολοιποι ηθοποιοι ειναι απο πολυ καλοι εως εξαιρετικοι. Η σκηνοθεσια τυπικα καλή (πλην του προαναφερθεντος σημειου της στο τελος). Ο χωρος και τα σκηνικά αποδοθηκαν τελεια και βρηκα σε πολλες σκηνες τον ευατο μου να χαζευει τα υπέροχα αμερικανικα αυτοκινητα των 50s kai 60s (μα που τα βρηκαν τοσα πολλα ?? cgi ητανε ?). Καταπληκτική και η μουσική επενδυση αλλα (λεπτομερεια...) και το σημα των τιτλων (μουσικη κ animation). Εμεινα με αναμεικτα συναισθηματα. Οπωσδηποτε δεν με ενθουσιασε οσο περιμενα αλλα επισης οπωσδηποτε θα τη συνιστουσα σε καποιον που θελει να δει μια μικρη κ ενδιαφερουσα σειρά. Νικος ΥΓ Το οτι ειχα διαβασει το βιβλιο ελπιζω να μην κανει την αποψη μου αναξιοπιστη.... 3
4saken Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ακριβως οτι ειπες...Ας την θεωρουν οι αλλοι αριστουργημα, για οσους εχουν διαβασει το βιβλιο ηταν μια μεγαλη χαμενη ευκαιρια.... 1
mary Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Εναντιθεσι με τον αποπανω, αυτο που κανεις 7 σελιδες τωρα ειναι να μας κοκορευεσαι οτι εχεις διαβασει το βιβλιο, λες και ειναι καποιο επιτευγμα, και να μας τα πρηζεις λεγοντας τα ιδια και τα ιδια. Τουλαχιστον ο Red Bear μας ειπε πολυ πιο εμπεριστατωμενα και ευγενικά την αποψη του. 2
kmanikas13 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 9 στους 10 λένε ότι η σειρά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπέπαστη, για τους άλλους δεν πειράζει ας μείνουν στις σελίδες των βιβλίων. Απο έναν Φιλόλογο λάτρη του βιβλίου! 3
4saken Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Εναντιθεσι με τον αποπανω, αυτο που κανεις 7 σελιδες τωρα ειναι να μας κοκορευεσαι οτι εχεις διαβασει το βιβλιο, λες και ειναι καποιο επιτευγμα, και να μας τα πρηζεις λεγοντας τα ιδια και τα ιδια. Τουλαχιστον ο Red Bear μας ειπε πολυ πιο εμπεριστατωμενα και ευγενικά την αποψη του. Μπηκα στον πειρασμο να σταματησω στο εναντιθεσι αλλα ειπα ας συνεχισω. Βρες μου ενα post που κοκορευομαι οτι εχω διαβασει το βιβλιο, λες και ειναι κανα επιτευγμα. Ο λογος που εγραψα 2-3 φορες για την απογοητευση ειναι οτι πολυ απλα εγω ξεκινησα το θεμα...
mary Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Eγω τελικα εχω ψιλοξενερωσει, εχει ξεφυγει απο το βιβλιο αρκετα και χωρις λογο... Θα σου προτεινα να μην ξαναδεις αλλο επεισοδιο και να διαβασεις το βιβλιο! Aν ο Jake ειναι ο συνεργατης, δεν υπηρχε καν στο βιβλιο. Συμφωνω star, προσπαθω να μην την συγκρινω με το πολυ καλο βιβλιο... Ειδα και το 6ο θα δω και τα 2 τελευταια για να μην την αφησω στην μεση...Μεγαλη αποτυχια... 6/10 για την σειρα κριμα γιατι ειχε φοβερο potential και ειχα ενθουσιαστει (ανοιξα και το topic). Πηρα ομως ενα μαθημα, ποτε ξανα να μην δω σειρα η ταινια βασισμενη σε βιβλιο που εχω διαβασει. Αν ειχες διαβασει το βιβλιο θα χες αλλη αποψη... Χαχαχαχαχαχα. Ακριβως οτι ειπες...Ας την θεωρουν οι αλλοι αριστουργημα, για οσους εχουν διαβασει το βιβλιο ηταν μια μεγαλη χαμενη ευκαιρια.... Οταν τα 7/9 ποστ σου αναφερουν τη λεξη βιβλιο, ε οκ.. Ναι, πουθενα δεν το κοκορευεσαι. 9
4saken Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Η αληθεια ειναι οτι η αναγνωση του συγκεκριμενου βιβλιου ειναι το μοναδικο μου επιτευγμα...
Sellers Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Παιδιά ωραία τα λέτε (στο βιβλίο βέβαια τα λέγατε καλύτερα) αλλα να μεινουμε και λίγο on-topic. 8
Swimmer21 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 11.22.63 1 ώρα · We asked you to submit your questions to Stephen King and he has a few answers for you. Q: Would you ever consider writing a spinoff? I think it would be amazing to see that jake ended up making a change when he went back in time to save Sadie then came back and eventually society starting falling apart. - Steven James A: I’d love to revisit Jake and Sadie, and also revisit the rabbit hole that dumps people into the past, but sometimes it’s best not to go back for a second helping. If I were to write a sequel, it would be about Jake trying to stop unscrupulous people from using the rabbit hole to change the past in some terrible way. - Stephen King Q: Who was the hardest character to write in this novel? Was it harder to write the existing Oswald or more difficult to write the fictional Jake? And Sadie...was she influenced by someone in your life? - Georgette Gibb A: I was scared to death the first time I had to write about Lee Harvey Oswald. In fact, I felt a little like Jake, messing with the past. 11.22.63 was my first stab at a novel with actual historical figures in it, and I felt like I was actually watching them come to life. - Stephen King Q: Before writing this book what was your opinion on the JFK assassination? Did you believe Lee Harvey Oswald was the lone shooter? Did researching the book change your mind on the event? - Scott Alan Johnson A: I always believed Oswald acted alone, probably because he was losing his wife and wanted to impress her. It was (in my view) a crime of opportunity. People don’t want to believe that, because it makes us face up to the idea that our futures and our very lives may be based on coincidences. I read a lot of books positing various conspiracy theories, but they all look flimsy to me. - Stephen King Q: Though I am still reading the book and finished the series i have two burning questions. The wormhole in Al's diner always leads to the exact same day, is there a reason for the wormholes existence? Is the journey through the wormhole not an opportunity for saving JFK but for two people who are meant to be given the means to find each other across space and time? - Stephanie M Reyes A: I thought the rabbit hole (or the wormhole, as you call it) was a cosmic mistake, a basic flaw in the universe. Because of all the potential paradoxes, time travel would be incredibly dangerous—enough to to make nuclear bombs look like toys in comparison. As for Jake and Sadie…made for each other, of course. I never doubted it. - Stephen King Q: What's your current favorite TV show? - Daniel Nivy A: I love The Walking Dead, Fear the Walking Dead, The 100, and The Big Bang Theory. Just to mention a few! - Stephen King
lostresam Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Την εχω δει την σειρα εδω κ καποιες μερες περιπου κ πραγματικα τη γουσταρα απειρα.. Λιγο οτι σε γυρναει στα ομορφα 60s,λιγο η ατμοσφαιρα μυστηριου που προσωπικα ειναι κ η αγαπημενη μου κ λιγο οτι βασιζεται σε βιβλιο του King ε δεν ηθελε κ πολυ! Aπο τις καλυτερες του ειδους που εχω δει προσφατα κ μου εχουν "μεινει" Υ.Γ. ΤΗΝ Ε Ρ Ω Τ Ε Υ Τ Η Κ Α !!! 2
star12 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Δημοσ. 18 Απριλίου 2016 Την εχω δει την σειρα εδω κ καποιες μερες περιπου κ πραγματικα τη γουσταρα απειρα.. Λιγο οτι σε γυρναει στα ομορφα 60s,λιγο η ατμοσφαιρα μυστηριου που προσωπικα ειναι κ η αγαπημενη μου κ λιγο οτι βασιζεται σε βιβλιο του King ε δεν ηθελε κ πολυ! Aπο τις καλυτερες του ειδους που εχω δει προσφατα κ μου εχουν "μεινει" Υ.Γ. ΤΗΝ Ε Ρ Ω Τ Ε Υ Τ Η Κ Α !!! ναι αλλα το βιβλιο ηταν καλυτερο 2
Swimmer21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 We asked you to submit your questions to Stephen King and he has a few answers for you. Q: In the book yellow card man turned into orange card man. And when Jake came back for a third time through the rabbit hole orange card man was dead, why wasn't that in the series? Also why wasn't the Caroline Poulin story or Derry in the series? - Sydney Cameron A: Sometimes (not always) a film or TV version improves on the book that was the source material. That’s very true when it comes to the Yellow Card Man. I really didn’t know what he was doing until very late in the book, when I decided he was some kind of Time Cop. That was a little too science-fictiony, and I was never really satisfied with it. Bridget Carpenter made the Yellow Card man just another guy, like Jake, who happened to get caught in a time-loop he couldn’t escape. So he’s in a kind of purgatory. That was simpler and much more elegant. As for the Caroline Poulin story, I think it was cut mostly for length, and to keep the action moving. - Stephen King Q: I don't understand why Jake spent all the time stalking Oswald. Why wouldn't he just kill him and return to the future? And then if it didn't prevent the assassination, he could go back to the past and try to find out who it is. But I never understood the "I don't want to kill an innocent man, I have to watch him" Why? - Maia Goddard Q: Your solution to the Oswald problem—kill him, return to the present, see what happened as a result—is simple and elegant. The problem is that every time you go back, you have to wait three years to get close to the assassination. (And in the book, it’s five years.) That’s a lot of time to spend! Also very risky, considering that the past pushes back, and you might wind up dead, in jail, or suffering from cancer, like Al. The best solution, even more simple and elegant, is to get it right the first time. -Stephen King Q: How in the world do you continue to come up with new and fresh stories to write? - Lulu Lovelace A: I could tell you how I come up with my ideas, but then I’d have to kill you! Nah, just joking. The truth is, I don’t know. Sometimes I just see something unusual and wonder, “What if I pushed this a little farther?” In the case of 11.22.63, I was haunted by how many things had to go exactly right for Oswald to succeed. That was the seed from which the book sprouted. - Stephen King Q: SK, despite everything "You're not supposed to be here" man tells Jake, if there WERE an actual rabbit hole someplace, would you go back in time and try to change something or would you fight that temptation? - Tonya Jarrett A: Would I go back and try to change the past, if there was a rabbit hole? I don’t know for sure, but I would certainly be terrified, because it seems to me that every step you took would change something. And yet…I don’t think I could resist the temptation. Could you? - Stephen King Q: Does the world of 11.22.63 cross over into the worlds of The Dark Tower series? - Thomas Greenman A: You want to know if there’s a Dark Tower connection to 11.22.63. I’m not going to answer that question directly, but if you’ve read the DT novels, you know two things are absolutely true: “All things serve the Beam, and all men serve the Tower.” - Stephen King Εχει διαβασει κανεις τα Dark Tower; Αξιζουν; 1
king2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Δημοσ. 23 Μαΐου 2016 Αρκετά καλή σειρά που ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά στα πρώτα 2 επεισόδια έπειτα έπεσε λίγο στα επόμενα 5 και το τελευταίο ήταν εξαιρετικο. Μιας και διάβασα τα σχόλια σας για το πόσο έχει γερασει ο τζεικ στο τέλος εγώ κατάλαβα ότι Όταν πάει πίσω στο 1960 γερναει κανονικά. Στο 2016 είναι σαν να ειναι 2 δευτερόλεπτα για τον κόσμο που είναι στο 2016. Αρα την πρώτη φορά που πήγε γερασε 3 χρόνια. Γυρνάει στο νέο 2016 και η ηλικία του είναι αυτή που είχε στο 1963. Ξανά πάει πίσω που λογικά έκατσε ακόμα 3 χρόνια. Άρα είναι +6 χρόνια από την αρχή που μιλούσε με τον Al. Έτσι το κατάλαβα εγώ ίσως να έχω και λάθος. Επίσης θα μπορούσε κάλλιστα να σώσει την οικογένεια του Χάρι. Δεν έφταιξε αυτό που έγινε έτσι το 2016. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα