Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το πρόβλημα μου έχει να κάνει με το σπίτι μου στο οποίο βάζω 6 υπολογιστές σταθερούς και λάπτοπ, ισάξιους, π συνδέονται όλοι στο ρούτερ(καινουριο του οτε)και παίζουμε games σε lan. Επειδή όλη την ώρα κάποιος λέει... Οοο κολλάει... Και επειδή δεν είναι θέμα υπολογιστή θέλω να μου πέιτε αν χρησιμοποιήσω ethernet κατάσταση, θα υπαρχει θεμα;; Και περισσότερο θέλω να μάθω τι υπάρχει σε αυτην τη κατηγορια... Δηλαδη καποιος διαχωριστης ethernet και τα σχετικα.. Γιατι το ρουτερ ειναι σε δυσκολη περιοχη και θελω να τραβωχω μονο ενα καλωδιο.

Δημοσ.

καλημέρα,

Αν καταλαβα καλα απο αυτα που γραφεις αυτο που χρειαζεσαι δεν ειναι το ρουτερ αλλα ενα καλο switch/hub με τα αντοιστιχα καλωδια που σε εξυπηρετουν σε μηκος και ποιοτητα για τα μηχανηματα που θελεις να συνδεσεις...

ωστε  η επεξεργασια του δυκτιου να γινετε στη συσκευη αυτη και οχι στο ρουτερ..!

τωρα αν θελεις και διαδυκτιο συνδεσε το ρουτερακι με το swith και θα ειναι ολοι on line με τη καταλληλη τακτοποιηση των εσωτερικων διευθυνσεων!

Δημοσ.

Σε τι ταχύτητα κλειδώνει ο ρουτερ σου?

Εξι υπολογιστές για το adsl ειναι πάρα πολλοί αν λειτουργούν ταυτόχρονα και πολύ φοβάμαι οτι δεν θα αποφύγεις τα κολλήματα οτι και να κάνεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ οτι διαβασα και γω με ενα switch θα ειμαι καλυτερα απο τωρα... Με το hubδν εχω καταλαβει ποιες διαφορες εχουν,... Και δν ξερω ποιο switch να επιλεξω.. Δηλαδη τι διαφορα εχει ενα με 50€ με ενα με 10€

Και κατι αλλο που θα θελα να μαθω... Γινεται ενα πισι να ειναι συνδεδεμενο με ethernet στο τοπικο δυκτιο (για μεταφορες αρχειων,παιχνιδια κλπ) και να πιανει internet κανονικα απο την καρτα δικτυου ασυρματα

Κ κατι τελευταιο.... Με το switch τι παιζει ακριβως με την ταχυτητα... Την μοιραζει ισαξια? παιρνουν ολοι την ιδια ταχυτητα?Και για το ιντερνετ μηπως μειωνει την ταχυτητα για να εχουν αναγκαστικα ολοι οι υπολογιστες ιδια ταχυτητα

Επεξ/σία από takisanar
Δημοσ.

Απ οτι διαβασα και γω με ενα switch θα ειμαι καλυτερα απο τωρα... Με το hubδν εχω καταλαβει ποιες διαφορες εχουν,... Και δν ξερω ποιο switch να επιλεξω.. Δηλαδη τι διαφορα εχει ενα με 50€ με ενα με 10€

Νικο

Και κατι αλλο που θα θελα να μαθω... Γινεται ενα πισι να ειναι συνδεδεμενο με ethernet στο τοπικο δυκτιο (για μεταφορες αρχειων,παιχνιδια κλπ) και να πιανει internet κανονικα απο την καρτα δικτυου ασυρματα

Κ κατι τελευταιο.... Με το switch τι παιζει ακριβως με την ταχυτητα... Την μοιραζει ισαξια? παιρνουν ολοι την ιδια ταχυτητα?Και για το ιντερνετ μηπως μειωνει την ταχυτητα για να εχουν αναγκαστικα ολοι οι υπολογιστες ιδια ταχυτητα

Hub δεν θα βρεις πλεον στην αγορα, ειναι παρωχημενη τεχνολογια.

Απο switch οποιο και να παρεις θα εισαι κομπλε για αυτο που το θελεις. Εγω εχω αυτο που  το ειχα παρει απο το you χωρις μεταφορικα και με εχει καλυψει χωρις προβληματα.

Γινεται να εχεις ταυτοχρονα και την ασυρματη καρτα για ιντερνετ αλλα δεν θα εχει λογω υπαρξης αφου μπορεις να κουμπωσεις το καλωδιο που ερχεται απο το ρουτερ στο switch και θα εχουν τελειο ενσυρματο ιντερνετ ολα τα πισια!

Το switch που θα αγορασεις θα δινει ισαξια ταχυτητα σε ολους τους υπολογιστες 100mbps. Ολες οι θυρες εχουν ανεξαρτητη ταχυτητα και μπορουν να στελουν και να δεχονται απο 100mbps ταυτοχρονα. Μπορεις δηλαδη να μεταφερεις αρχεια απο το 1 pc στο 2 και απο το 3 στο 4 χωρις να υπαρχει περιορισμος. Οσον αφορα τον διαμοιρασμο του ιντερνετ αυτο ειναι καθαρα θεμα ρουτερ αυτο και μονο καθοριζει πως θα μοιρασει το ιντερνετ στα pc

Επισης υπαρχουν και gigabit switches που μεταφερουν με ταχυτητα 1000mbps. π.χ. αυτο. Δεν τα λες και πανακριβα αλλα δεν θα σου προσφερουν τιποτα παραπνω εκτος αν θες να μεταφερεις μεγαλα αρχεια μεταξυ των υπολογιστων (Απαραιτητη προυποθεση να εχεις τα καταλληλα καλωδια). Στο gaming και στο ιντερνετ δεν θα εχουν καμια απολυτως διαφορα.

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα. Κοινως τα πραματα ειναι πολυ απλα. Απλα παρε ενα switch πετα επανω ολα τα ethernet και voila! Λογικα θα λειτουργουν ολα ρολοι χωρις να κανεις τιποτα αλλο!

Δημοσ.

Ωραια , πιστευω οι αποριες μου καλυφθηκαν... και απο τη στιγμη που δεν ειναι ακριβα ουτε τα switch ουτε τα καλωδια, θα το δοκιμασω, δεν χανω κατι. θα το κανω και θα πω εδω τις εμπειριες μ

Δημοσ.

ναι μεν μιλάει για LAN αλλά το σε και στα ποιο φθηνά ρουτερς είναι 100MBPS

το πρόβλημα μάλλον είναι στην σύνδεση ιντερνετ γιατί ενδεχομένως ο server του παιχνιδιού είναι στο ιντερνετοσυννεφάκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...