Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Και εγώ είμαι της άποψης ότι η Sapphire έχει καλύτερη ψύξη αλλά ο ένας χρόνος λιγότερος εγγύησης που προσφέρει, θεωρώ ότι παίζει συμαντικότερο ρόλο. Εκτως αν την παρεις απο Πλαισιο που δινει για αγνωστο λογο 3 χρονια εγγυηση
mkp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=BhkYrzST7V4 αν κολλήσεις τους ανεμιστήρες οπός δείχνει στο video μπορείς μετά να τους τρέχεις σε υψηλότερα rpm χωρίς πολύ θόρυβο γιατί δεν θα έχεις κραδασμούς. πάντως πολύ περίεργο που έπαιρνες τέτοιες θερμοκρασίες, έχεις κάλο air flow στο case? εγώ έχω την 390 τις sapphire εδώ και 7 μήνες και μπορώ να πω ότι είναι η πιο ήσυχη κάρτα που είχα τα τελευταία 10 χρόνια. για παράδειγμα τρέχοντας valley benchmark loop φτάνει 66C με fan speed μονό 54%(που σχεδόν δεν ακούγατε) και αυτό με OC κιόλας (1105/1730/ +50vm) θερμοκρασία δωματίου 23C. και όταν παίζω games πηγαίνει γύρο στους 63-65C και στα πολύ ελαφριά games περίπου 58C και πιο κάτω. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Λέω τώρα ψιλοχαζά, μήπως είχες τους crimson τους πρώτους με το bug για τους ανεμιστήρες ; Είχαν θέμα και τα fans έπαιζαν σε πολύ χαμηλές στροφές, αν είχες αυτούς τους crimson τότε μάλλον τσάμπα μπήκες σε όλη αυτή την διαδικασία. Αν πάλι είχες θέμα με τους τελευταίους crimson ή με non crimson τότε καλά έκανες και την μόνταρες την 390. 3
LouCi4er Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=BhkYrzST7V4 αν κολλήσεις τους ανεμιστήρες οπός δείχνει στο video μπορείς μετά να τους τρέχεις σε υψηλότερα rpm χωρίς πολύ θόρυβο γιατί δεν θα έχεις κραδασμούς. πάντως πολύ περίεργο που έπαιρνες τέτοιες θερμοκρασίες, έχεις κάλο air flow στο case? εγώ έχω την 390 τις sapphire εδώ και 7 μήνες και μπορώ να πω ότι είναι η πιο ήσυχη κάρτα που είχα τα τελευταία 10 χρόνια. για παράδειγμα τρέχοντας valley benchmark loop φτάνει 66C με fan speed μονό 54%(που σχεδόν δεν ακούγατε) και αυτό με OC κιόλας (1105/1730/ +50vm) θερμοκρασία δωματίου 23C. και όταν παίζω games πηγαίνει γύρο στους 63-65C και στα πολύ ελαφριά games περίπου 58C και πιο κάτω. Ακριβως ιδια συμπεριφορα με την δικια μου εχει η καρτα σου.Σε ελαφρια παιχνιδια κατω απο 60 βαθμους,στα πιο βαρια εχω δει μεχρι 66 βαθμους με χαλαρο προφιλ στο afterburner(100% στους 100 βαθμους,καπου 2600 στροφες) και 62-63 με πιο επιθετικο(100% στους 80 βαθμους καπου 2900 στροφες).Παντως η ψυκτρα της Sapphire εκτος απο φοβερη δουλεια σε θεμα ψυξης(αυτο ελειπε τετοια γκουμουτσα που ειναι) ειναι τερμα αθορυβη. Το εχουμε πει πολλες φορες,για AMD μονο Sapphire. 1
Zergoulini Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=BhkYrzST7V4 αν κολλήσεις τους ανεμιστήρες οπός δείχνει στο video μπορείς μετά να τους τρέχεις σε υψηλότερα rpm χωρίς πολύ θόρυβο γιατί δεν θα έχεις κραδασμούς. πάντως πολύ περίεργο που έπαιρνες τέτοιες θερμοκρασίες, έχεις κάλο air flow στο case? εγώ έχω την 390 τις sapphire εδώ και 7 μήνες και μπορώ να πω ότι είναι η πιο ήσυχη κάρτα που είχα τα τελευταία 10 χρόνια. για παράδειγμα τρέχοντας valley benchmark loop φτάνει 66C με fan speed μονό 54%(που σχεδόν δεν ακούγατε) και αυτό με OC κιόλας (1105/1730/ +50vm) θερμοκρασία δωματίου 23C. και όταν παίζω games πηγαίνει γύρο στους 63-65C και στα πολύ ελαφριά games περίπου 58C και πιο κάτω. Εχω κολισει τους ανεμηστηρες με διπλης οψεως ταινια αντοχης. Κραδασμοι ουτε πριν ειχα, απλα ειχα τρελες θερμοκρασιες και ακομα ποιο τρελο θορυβο απο τα fans. Η Sapphire ειναι απο τις ποιο δροσερες καρτες στην σειρα αυτη. Θεωρω οτι η Shapphire ειναι καλυτερη υλοποιηση απο θεμα Cooling. Λέω τώρα ψιλοχαζά, μήπως είχες τους crimson τους πρώτους με το bug για τους ανεμιστήρες ; Είχαν θέμα και τα fans έπαιζαν σε πολύ χαμηλές στροφές, αν είχες αυτούς τους crimson τότε μάλλον τσάμπα μπήκες σε όλη αυτή την διαδικασία. Αν πάλι είχες θέμα με τους τελευταίους crimson ή με non crimson τότε καλά έκανες και την μόνταρες την 390. Οχι δεν ειχα κανενα τετοιο προβλημα. Ισα ισα που με ενοχλουσε οτι ακουγοτανε οι ανεμηστηρες τρελα πολυ. Το Bug εμφανιζοτανε σε καποιον Crimson driver, κανοντας του τα Fans να τρεχουνε παντα 20%. Το εχουμε πει πολλες φορες,για AMD μονο Sapphire. Ισχυει. 1
Mitsos_The_Great Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν υπάρχει καλό Airflow στο κουτί και με την Sapphire θα υπάρχουν αυξημένες θερμοκρασίες... Με καλό αέρα στο κουτί και με 55% fan gpu (in game) δεν ανέβηκε πάνω από 73 βαθμούς η θερμοκρασία στο Assasin Creed Syndicate που δεν είναι και από τα ελαφριά παιχνίδια... Έχω την MSI R9 390. Αν βάλω στο slient τα fans του κουτιού θα δω και 80 βαθμούς στη θερμοκρασία της κάρτας. Κατά το gaming είναι έτσι: 1
Zergoulini Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Εχω το Case Phanteks Enthoo Pro. Εχω πολα Fans. Ενα 200mm μπροστα που βαζει + εναν 120mm και εναν 140mm κατω που βαζουνε. Εναν πισω που βγαζει (Corsair h60) και 3 πανω που βγαζουνε. Πιστευεις θα μπορουσα να αλλαξω κατι για καλυτερο airflow?
Mitsos_The_Great Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Εχω το Case Phanteks Enthoo Pro. Εχω πολα Fans. Ενα 200mm μπροστα που βαζει + εναν 120mm και εναν 140mm κατω που βαζουνε. Εναν πισω που βγαζει (Corsair h60) και 3 πανω που βγαζουνε. Πιστευεις θα μπορουσα να αλλαξω κατι για καλυτερο airflow? Απλά αν μπορείς αύξησε λίγο τις στροφές από τα fans που έχεις στην οροφή (πάνω μέρος) και στο πίσω που βγάζει επίσης. Μετά φτιάξε και ένα custom profile για τα fan της κάρτας από το MSI Afterburner κάπως έτσι όπως το΄χω κι εγώ και θα είσαι κάπως καλύτερα. Βέβαια εγώ έχω το stock cooler της MSI στην κάρτα. Προφανώς εσύ να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες από μένα. Έτρεξα και 2 συνεχόμενα 3D Mark Firestrike και το max που είχα ήταν 74 βαθμοί. Μια χαρά νομίζω.
Zergoulini Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ειναι λιγο δυσκολο να αυξησω τα πανω Fans μονο. Ο λογος ειναι οτι τα εχω ολα συνδεδεμενα με το Fan Controller του Case. Τα ανεβαζει αυτοματα αναλογα με την θερμοκρασια του CPU. Αν τα αυξησω θα τα κανω ολα μαζι. Επισεις για τον Fan profile της καρτας, προς στιγμη λογου οτι δεν βρηκα πουθενα καλωδιακια απο 4 Pin PWM GPU σε 2 για φανς, και γιαυτο τον λογο τα εχω κουμπομενα πανω σε fans της μιτρκηκης και παλι τα τρεχω αναλογα με την θερμοκρασια του CPU. Εχω παραγγηλει απο εξωτερικο καλωδιακι και θα μου ερθει.
STORM1978 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ακριβως ιδια συμπεριφορα με την δικια μου εχει η καρτα σου.Σε ελαφρια παιχνιδια κατω απο 60 βαθμους,στα πιο βαρια εχω δει μεχρι 66 βαθμους με χαλαρο προφιλ στο afterburner(100% στους 100 βαθμους,καπου 2600 στροφες) και 62-63 με πιο επιθετικο(100% στους 80 βαθμους καπου 2900 στροφες).Παντως η ψυκτρα της Sapphire εκτος απο φοβερη δουλεια σε θεμα ψυξης(αυτο ελειπε τετοια γκουμουτσα που ειναι) ειναι τερμα αθορυβη. Το εχουμε πει πολλες φορες,για AMD μονο Sapphire. Πέστα φίλε, πέστα, εμένα δεν με ακούν φαίνεται... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα