Zergoulini Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια, ολοι γνωριζουμε οτι σειρα καρτων R9 390 ειναι αρκετα ζεστες. Σε παιχνιδια εχει αναφερθει οτι φτανει και τους 95 βαθμους.Κατοχος λοιπον της Msi R9 390 8Giga Gaming, παρατηρησα οτι ακομα και σε χαλαρα games για την καρτα (dota2, starcraft 2) επιανε 78 βαθμους και με τετοια εποχη οπου εχουμε κρυο, δηλαδη το καλοκαιρι θα ψηνω αυγα. Εψαχνα για υδροψυξη αποκλειστικα μονο για Gpu γιατι περα απο τις θερμοκρασιες, ο θορυβος δεν παλευετε (μου αρεσει οτι την πλασαρουνε και σαν silent). Δυστηχως δεν μπορεσα να βρω κατι παρα μονο blocks για costum υδροψυξη, αλλα εκει επρεπε να βαλω βαθεια το χερι στην τσεπη.Οποτε κατι επρεπε να κανω για αυτο και αν γινετε και με χαμηλο κοστος. Σαν πρωτο βημα της αλλαξα παστα και βλεποντας διαφορα θερμοκρασιων μονο 3 με 4 βαθμους αλλα και παλι ο θορυβος ηταν απιστευτος (σαν σεσουαρ). Οποτε επρεπε να γινει κατι παραπανω απο μια απλη αλλαγη παστας.Παρατηροντας λοιπον την καρτα, συνειδητοποιησα οτι στην συγκεκριμενη σειρα καρτων της Msi ειναι πολυ ευκολο να αφαιρεσεις το πλαστικο καπακι πανω απο τα Fans και ακομα ποιο ευκολο να αφαιρεσεις τα Fans χωρις καν να χρειαστει να ανοιγεις τελειως την καρτα και με αποτελεσμα να ξαναχρειαστει περασμα παστας.Και ξεκιναμε, παιρνω λοιπον 2 ποιοτηκα Fan 120mm μαρκας Corsair και τυπο High Perfomance Static Pressure. Κοβω τους πλαστικους βραχυονες απο τα Fans που το κρατανε στο πλασιο ωστε να εχω στο χερι μου μονο το πτερυγιο με την στρογγυλη βαση. Αφαιρω απο την καρτα καλυμα και Stock Fans και με διπλης οψεως ταινια κολαω στι θεσεις τους τα μονταρισμενα 120mm Fans. Συνδεω τα φυσακια στην μιτρικη και ξεκιναω να τεσταρω.Δακρυσα οταν ειδα τα αποτελεσματα..... Σε 65% ταχυτητα των Fans η θερμοκρασια δεν ανεβηκε ποτε πανω απο 63 βαθμους και σε αυτη την καρτα ειναι τρελη επιτυχια. Σε stress test στοκαρισμενη (ακομα και με την αλλλαγη παστας) επιανε 80 - 84 (και θορυβος αεροπλανου), τωρα εφτασε μεχρι 73-74 (και θορυβος ανυπαρκτος).Ειναι απο τα λιγα mods που εχω κανει και εχει τοσο επιτυχια. Τωρα απομενει να βρω εναν διακλαδωτη απο 1 4πινο σε 2 Fans ωστε να τα κουμπωσω πανω στην καρτα γραφικων και οχι στο Mobo οπου ειναι τωρα. Και 2ον να αγορασω οσο ποιο δυνατη διπλης οψεως ταινια γινεται για να μην φυγει κανα Fan και τα οργωσει ολα μεσα.Και το καλυτερο? Δεν εχω πειραξει κατι ωστε να χασω την εγγυηση. Αν θελω την συναρμολογω οπως ηταν μαμισια.Οριστε και φωτος. (Σορρυ αν κουρασα).Ops, το εβαλα σε λαθος ενοτητα ο χαζος. Αν μπορει καποιος admin να το μεταφερει, ευχαριστω. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2016 από Ailuros 8
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Βλεπω οτι εκτως απο τα πληκτρολογια πλεον μπηκε και σε αλλα εξοδα στο pc hardware. Οσον αφορα τις καρτες γραφικων προσωπικα μονο σε Reference καρτες θεωρω οτι αξιζει να τις πειραξεις το συστημα ψυξης των custom υλοποιησεων οπως πχ της Msi. like που καθησες και ασχοληθηκες και πετυχες καλυτερες θερμοκρασιες αν και δεν ξερω αν χανεται ή οχι η εγγυηση σε τετοιες περιπτωσεις δεν το εχω ψαξει. Παντως οπτικα η καρτα σε σχεση με την εμφανιση της Msi εγινε κακασχημη 1
Zergoulini Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ναι ειναι ασχημη + οτι αναγκαστηκα να αφερεσω και το ledακι της (το φυς απλα) αλλα μιλαμε βρηκα την υγεια μου. Πλεον παιζω χωρις Headset! Επισεις σου δινει περιθωριο για Οverclock λογο θερμοκρασιων. Θα συμωνησω οτι η συγκεκριμενη ειναι πολυ ευκολο να την λυσεις. Επισεις ολα τα Warranty Stickers ειναι απειραχτα, οποτε αν χρειαστει κατι την δενω οπως πριν. (Η αλλαγη Hardware εγινε προσφατα οντως)
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Παντως και εδω απο οτι διαβαζω τετοιες θερμοκρασιες εχει ο κοσμος με αντιστοιχες καρτες αν και καποιος αναφερει οτι η Xfx σε full load φτανει μεχρι 75 https://www.reddit.com/r/AdvancedMicroDevices/comments/3fmxmk/r9_390_temperatures_normal/ Προσωπικα τις θεωρω απαραδεκτες τις θερμοκρασιες αυτες γιατι πολυ απλα τετοιες θερμοκρασιες ειχε πχ η Reference R9 290.Οι custom επρεπε να ειχαν πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες αλλωστε δεν διαφερει και πολυ η 390 απο 290/290x. Οταν πχ καθομαι και διαβαζω για θερμοκρασιες πανω κατω στους 60-70βαθμους σε gtx 970+χαμηλοτερη καταναλωση απο την 970+ μεγαλο περιθωριο για oc μου θυμιζει για ποιο λογο δεν προτιμαω στο τελος amd καρτες(ως τωρα παντα). Παντως αφου βλεπεις διαφορα αυτο μετραει και καλοριζικο και το νεο rig 1
Zergoulini Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Εντυπωση μου κανει οτι παρολο μου εχε after mark cooler εχει απαραδεκτες θερμοκρασιες. Σε αλλες υλοποιησεις ισως ειναι καλυτερα.
Sheogorath Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Η msi στην σειρά 390 όπως και η gigabyte έχουν πολύ μικρό σύστημα ψύξης, αντίστοιχο με των δικών τους των nvidia, αν και δεν αποβάλλουν την ίδια ποσότητα θερμότητας. Καλύτερη η asus και h saphire. Αλλά μεγειές, κουκλί έγινε Μπορούσες να βάλεις και ΑΙΟ με zip ties αλλά αφού και έτσι σε βόλεψε. 3
Fulgore Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Η msi στην σειρά 390 όπως και η gigabyte έχουν πολύ μικρό σύστημα ψύξης, αντίστοιχο με των δικών τους των nvidia, αν και δεν αποβάλλουν την ίδια ποσότητα θερμότητας. Καλύτερη η asus και h saphire. Αλλά μεγειές, κουκλί έγινε Μπορούσες να βάλεις και ΑΙΟ με zip ties αλλά αφού και έτσι σε βόλεψε. Κατσε ρε συ πως γινεται και εχουν ιδιο συστημα ψυξης οι R9 390 gigabyte με των nvidia?? https://www.skroutz.gr/s/7289945/Gigabyte-Radeon-R9-390-8GB-GV-R939WF2-8GD.html https://www.skroutz.gr/s/5579878/Gigabyte-GeForce-GTX970-4GB-WindForce-3X-OC-GV-N970WF3OC-4GD.html
Sheogorath Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Κατσε ρε συ πως γινεται και εχουν ιδιο συστημα ψυξης οι R9 390 gigabyte με των nvidia?? https://www.skroutz.gr/s/7289945/Gigabyte-Radeon-R9-390-8GB-GV-R939WF2-8GD.html https://www.skroutz.gr/s/5579878/Gigabyte-GeForce-GTX970-4GB-WindForce-3X-OC-GV-N970WF3OC-4GD.html Ούτε καν με την 970, παρόμοιο με τις 960 είναι. https://www.skroutz.gr/s/6165125/Gigabyte-GeForce-GTX960-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N960WF2OC-2GD.html 1
georsev Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Πληρωνεις ενα σωρο λεφτα και με ενα απλο upgrade μεταμορφώνεται σε αλλη κάρτα...τι να πω.
Zergoulini Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Η msi στην σειρά 390 όπως και η gigabyte έχουν πολύ μικρό σύστημα ψύξης, αντίστοιχο με των δικών τους των nvidia, αν και δεν αποβάλλουν την ίδια ποσότητα θερμότητας. Καλύτερη η asus και h saphire. Αλλά μεγειές, κουκλί έγινε Μπορούσες να βάλεις και ΑΙΟ με zip ties αλλά αφού και έτσι σε βόλεψε. Απο οτι εψαξα δεν βρηκα κατι για την 390 (Πιστευω να καταλαβα καλα οτι εννοεις το Bracket οπου μπαινει η υδροψυξη) και οι εταιριες αναφερουνε οτι μονο για την 290 και 290x ειναι συμβατο. Σημερα το τελειωνω βαζοντας μια ποιο δυνατη διπλης οψεως ταινια. Τωρα ψαχνω splitter για τα fans. Απλα το θεμα ειναι οτι ψαχνω να βρω καλωδιο y cable η ακομα και extension καλωδιο. Πρεπει να ειναι για gpu ομως το 4πινο βυσματακι. Αν εχει βρει κανενας κατι ριχτε το! Βασικα ψαχνω ενα απο τα 2 καλωδια
Ailuros Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Πόσες φορές πρέπει να το πούμε ότι πάνω από ΕΝΑ πολυμέσο ανά συμμετοχή οι όροι χρήσης επιβάλλουν spoiler tags;
Mpiftekis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλή η μόντα. Ελευθερώθηκε και ο χώρος δεξιά κι αριστερά της ψύκτρας. Απλά πρόσεχε με την ταινία διπλής όψης γιατί με τις θερμοκρασίες και τον αέρα εκεί πέρα, την κόβω να παραδίδει πνεύμα γρήγορα. Μπορείς να φτιάξεις κάπως ένα ξύλινο πλαίσιο για να κρατάς τα ανεμιστηράκια.
Inler Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ειχα και εγω την καρτα πριν κανα 4μηνο και ειχα το ιδιο θεμα εφτανε 90-95 βαθμους για πλακα και με το fan 80%....Βεβαια δεν ειχα και το καλυτερο κουτι Απαραδεκτο κατ'εμε για καρτα χωρις o/c να πηγαινει τοσο ψηλα....Μεχρι και τα mv εριξα για να δω πιο λογικες θερμοκρασιες η κατασταση βελτιωθηκε αλλα οχι σε ικανοποιητικο βαθμο..Πραγματι απο τοτε εχω διαβασει μονο για Nitro για την οποια λενε τα καλυτερα Για την εγγυηση δεν ξερω τι γινεται εχω διαβασει μονο για το αυτοκολλητο σε μια απο τις 4 βιδες
Zergoulini Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Εχω βρει ηδη διπλης οψεως ταινια η οποια ειναι πολυ ισχυρη και αντεχει μεχρι 200 βαθμος κελσιου. Το καλυτερο θα ηταν βεβαια με βιδες η πλαισιο οπως ειπες. Φοβαμαι ετσι ομως οτι θα χασω τον ελενχο και θα τα μαμησω ολα χανοντας και την εγγυηση φυσικα. Ναι οι βαθμοι της ειναι απαραδεκτοι απλα. Θυμαμαι ειχα ανοιξει το case panel αφου ειχα κλησει το pc. Το backplate ηταν τοσο καυτο οπου δεν ακουμπουσες χερι πανω.
ulb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Και εγώ είμαι της άποψης ότι η Sapphire έχει καλύτερη ψύξη αλλά ο ένας χρόνος λιγότερος εγγύησης που προσφέρει, θεωρώ ότι παίζει συμαντικότερο ρόλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα