Προς το περιεχόμενο

Samsung ue40j6200 media markt 399 ευρώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα πηγα την είδα, έδειχνε κατι τρέιλερ και καθόμουν την χάζευα εξαιρετικά χρωματα αλλα την ωρα που επεζε το τρέιλερ από ένα παιδικο και είχε εντονες γλήγορες κινησης προσεξα στις κινήσεις αυτές ένα πιξελιαρισμα, ίσως να είναι αυτό που περιγραφει καποιος πιο πάνω

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι δεν περιεγραψε αυτό. Αδυναμία γρήγορης μεταφοράς αν ήταν UHD (που δεν είναι) ή αδυναμία γρήγορης επεξεργασία μου φαίνεται. Πρέπει να δεις την πηγή (από ποιο μέσο προβαλλόταν) για να καταλάβεις.

Δημοσ.

Το template που εχει και το κανει copy-paste ειναι για 42αρα... που να το διορθωνεις τωρα...

Μην ακουτε κανενα παπαγαλο πουθενα. Πηγαινετε δειτε την τηλεοραση, ρωτηστε αλλους που την εχουν ηδη και αποφασιστε.

Και price match απο Public: http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue40j6200-40-smart-led-full-hd/prod7820205pp/

Απλά απαραδεκτός εισαι, προτιμας να κραζεις από το να επιχειρηματολογεις. Μπερδεύτηκα απλώς και νόμιζα ότι ήταν 42", σιγά τη διάφορα έτσι κι αλλιώς.

Για οποίον ενδιαφέρεται. Το pwm dimming το καταλαβαίνεις κάνοντας το παρακάτω τεστ.

http://www.testufo.com/#test=blurtrail

Το rtings στα reviews του βάζει μια εικόνα του λογοτυπου του για να εξετάσει το motion blur. Οποτε βλέπετε πολλαπλά είδωλα του λογότυπου και όχι μια ομοιόμορφη θολούρα, βλέπετε pwm artifacts.

Προς πληροφόρηση, δεν είναι αναγκη να διακρίνεις το flickering για να σε κουράζει το pwm, ούτε είναι ανάγκη να σε επηρεάζει το pwm για να διακρίνεις τα artifacts. Απλώς τα τελευταία είναι πιο ορατά σε συνθήκες gaming, όπου τα fps είναι περισσότερα.

Καλά μη τρελένεστε με αυτά που σας γράφει ο XMorsX, έχει υπερευαίσθητα μάτια και του πονάνε εύκολα :-D . Κόσμος και κοσμάκης αγοράζει όλες τις υπόλοιπες μάρκες πλην της Σόνι και δεν έχει κανένα θέμα με το PWM dimming.

Δεκτή άποψη, δεν αποτελεί για όλους προβλημα. Βέβαια για να μην ξεχνιομαστε, ο κόσμος έτρωγε και τα κεφτεδακια του ΙΚΕΑ και δεν έπαθε τίποτα. Τώρα που ξέρεις τι περιειχανε, θα τα ξαναγοραζες?
  • Like 3
Δημοσ.

εγω ρε φιλε που εχω την 48αρα γιατι δεν βλεπω ουτε πιξελιασμα ουτε εχω ζαλαδες?

δεν λεω οτι ειναι σουπερ τηλεοραση επειδη την εχω παρει, αλλα μην τρομαζουμε τον κοσμο κανοντας την τριχα τριχια

αυτο που θα πρεπει να σκεφτει καποιος με την συγκεκριμενη ειναι οι γωνιες θεασης ,τπτ αλλο

η εικονα της ειναι παρα πολυ καλη για τα λεφτα της κ ξαναλεω οτι ειχα panasonic plasma πριν

Δημοσ.

Δεν ειπα ότι είναι απαραίτητο να κοιτάς 10 λεπτά και να τρέχεις στην τουαλέτα, ούτε ότι δε θα μπορείς να διακρίνεις τι γίνεται από την πολύ θολούρα. Προσπαθώ να μην γίνομαι υπερβολικός. Τόνισα ένα ελλατωμα και τα ενδεχόμενα συμπτώματα του που γενικά διαφεύγουν της προσοχής, και καλό είναι να το έχουμε υπόψιν μας διότι κάποιες ανταγωνιστικές τηλεορασεις δεν τα έχουν.

Όπως ειπα, το πρόβλημα του motion blur εμφανίζεται κυρίως σε παιχνίδια. Και πολύς κόσμος δε συνειδητοποιει τι βλέπει μέχρι να αποκτήσει μέτρο σύγκρισης. Δεν περιμένω όμως να πάρετε τα λεγόμενα μου για ευαγγέλιο, τσεκαρετε μόνοι σας, ψαξτε στο ίντερνετ και δείτε τες και από κοντά.

Δημοσ.

ποιο motion blur μωρε ,εχει mode καθαρισματος της εικονας σε σημειο να ξερνας απο το ποσο αφυσικα καθαρο φαινεται το παρασκηνιο κ ειδικα οταν παναρει η καμερα

προσωπικα το εχω στο minimum κ την τιβι την εχω απο τον νοεμβρη

τεσπα υποψηφιοι αγοραστες γωνιες θεασης να τσεκαρετε μην εχετε εκπληξεις ,σε ολα τα αλλα ειναι ευκολα αρκετα πανω του μεσου ορου

plasma ειχα πριν οπου θεμα κινησης απλα δεν υπαρχει 

Δημοσ.

Oλες εχουν μεθοδους motion interpolation και black frame insertion. Των Samsung ειναι και αποτελεσματικα. Δεν διωχνουν ομως τα pwm artifacts, απο τη στιγμη που ειναι συνδεδεμενα με τη βασικη λειτουργια της οθονης (το pwm ρυθμιζει τη φωτεινοτητα).

Δε θα πω ομως κατι παραπανω, οτι ειχα να πω το ειπα και τελικα ας διαλεξει ο καθενας οτι επιθυμει.

Δημοσ.

δεν θα μαλουσωμε ,προφανως εισαι ευαισθητος σε κατι που αλλοι δεν αντιλαμβανονται ισως

μπορω να καταθεσω οτι στα δικα μου σχετικα απαιδευτα ματια δεν υπαρχει θεμα φλικερινγκ η πιξελιασματος η θολουρας στην κινηση κλπ

σε παλιοτερες lcd που ειχα ναι υπηρχε θεμα 

Δημοσ.

Δεκτή άποψη, δεν αποτελεί για όλους προβλημα. Βέβαια για να μην ξεχνιομαστε, ο κόσμος έτρωγε και τα κεφτεδακια του ΙΚΕΑ και δεν έπαθε τίποτα. Τώρα που ξέρεις τι περιειχανε, θα τα ξαναγοραζες?

Όχι και η καλύτερη σύγκριση φίλε XMorsX. Θα σου πρότεινα μια καλύτερη. Δες τι λένε τα διάφορα τεστ για τα IPS panels στις τηλεοράσεις. Ότι δεν είναι καλό το μαύρο, ότι η αντίθεση είναι φτωχή, ότι δεν ενδείκνυται για θέαση στο σκοτάδι κτλ. Παρόλα αυτά κολοσσός σαν την LG και ενίοτε και άλλες μάρκες το χρησιμοποιούν κατά κόρον και από ότι φαίνεται οι τηλεοράσεις αυτές έχουν μια χαρά πωλήσεις, αν σκεφτείς ας πούμε ότι η LG είναι μέσα στις πρώτες σε πωλήσεις εδώ και χρόνια.

Άρα μήπως, καλά τα τεστ αλλά το τι φαίνεται στο μάτι του καταναλωτή είναι και ο καλύτερος κριτής; Αν ο άλλος γουστάρει IPS panel παρόλα τα μειονεκτήματα του και θεωρεί τα χρώματα πιο ελκυστικά δεν παν να λεν τα τεστ ότι θέλουν; Για αυτό ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά με το PWM Dimming...

Δημοσ.

Χαριτολογουσα με τη σύγκριση, αλλά το νόημα ήταν ότι ο κόσμος δεν είναι αλάνθαστος. Εγώ σου προσέφερα γνώση που δε την βρίσκεις τόσο εύκολα όσο αλλά χαρακτηριστικά. Αν θέλεις να την λάβεις υπόψιν σου ή να την αγνοήσεις είναι δικιά σου υπόθεση. Τα στοιχεία τα έχεις πάντως.

Σχετικά με τις ips, συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ πως μια ips τηλεόραση μπορεί να προσφέρει καλυτερη εμπειρία από μια va με τη χρήση bias lighting, όπου έτσι σχεδόν εξαφανίζεις το μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα των ips, την μικρότερη αντίθεση και βάθος του μαύρου.

Κρίμα μόνο που όλες οι νέες τηλεοράσεις της lg έχουν pwm dimming.

• Like 2
Δημοσ.

Μιας και δε μπορώ πλέον να απαντήσω στο θέμα με την 48ρα ίδιου τύπου, υπάρχει καμία πρόταση για πρόσθετη κάμερα που να συνδέεται με την εν λόγω τηλεόραση για skype κ να είναι νον οεμ κ να κοστίζει σχετικά λίγο???

Δημοσ.

Χαριτολογουσα με τη σύγκριση, αλλά το νόημα ήταν ότι ο κόσμος δεν είναι αλάνθαστος. Εγώ σου προσέφερα γνώση που δε την βρίσκεις τόσο εύκολα όσο αλλά χαρακτηριστικά. Αν θέλεις να την λάβεις υπόψιν σου ή να την αγνοήσεις είναι δικιά σου υπόθεση. Τα στοιχεία τα έχεις πάντως.

Σχετικά με τις ips, συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ πως μια ips τηλεόραση μπορεί να προσφέρει καλυτερη εμπειρία από μια va με τη χρήση bias lighting, όπου έτσι σχεδόν εξαφανίζεις το μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα των ips, την μικρότερη αντίθεση και βάθος του μαύρου.

Κρίμα μόνο που όλες οι νέες τηλεοράσεις της lg έχουν pwm dimming.

ωραιο το bias ,εχεις να προτεινεις καποιο?

Δημοσ.

ωραιο το bias ,εχεις να προτεινεις καποιο?

Βαλε ενα δυνατο (μεχρι και 2600 lumens) λευκο (6500Κ) φως πισω απο την οθονη. Εγω εχω βαλει μια 32w philips tornado. Υπαρχουν ομως και λωριδες led αν δεν εχεις χωρο, πουλαει η antec τετοιες στο amazon, η googlareis και στο skroutz και κατι θα βρεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...