Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 ναι για τα θρησκευτικα και την ιστορια σιγουρα υπαρχει προπαγανδα απο πισω (γελανε μεχρι κι οι ρεγγες με αυτα που πιστευουν οι ελληνες περι βυζαντιου). Αλλα στην φυσικη και τα μαθηματικα δεν υπαρχει προπαγανδα. θυμαμαι μετα την γεωμετρια Α λυκειου οτι εγινα σχεδον στριμενο αντερο, ζηταγα αποδειξεις για τα παντα. μου εμαθε εναν τροπο σκεψης κυριως περα απο τα θεωρηματα. αυτο ειναι που ειπα και πιο πανω «να σε αγγιξει το σχολειο». η γεωμετρία, αλγεβρα, κτλ αναπτύσσουν την αναλυτική, όχι όμως την κριτική σκέψη. Δεν ξέρω αν τώρα μαθαινουν βασικές αρχές φιλοσοφίας, Αριστοτέλη, Πλάτωνα, κτλ. αλλα όταν πήγαινα έγώ δεν κάναμε τιποτα τέτοιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μπαινεις στο facebook, διαβαζεις οτι ενα καρο μπουρδες. Ταχα εχουν βρει την θεραπεια για τον καρκινο,τα εμβολια κανουν κακο, μπαινεις youtube βιντεακια για την γη που ειναι επιπεδη, οπαδικα καφριλικια κτλ κτλ κτλ.... Εχουμε αυτο το μεγαλο δωρο που λεγεται internet και μπορουμε πλεον αμεσα να βρουμε τα παντα η τουλαχιστον να διασταυρωσουμε οτι βλεπουμε και με την κριτικη ικανοτητα (???) που μας διακρινει να ξεχωρισουμε την αληθεια (η εστω το λογικο απο την μπουρδα)... ΥΓ:Αφορμη ενα ποστ για το οτι εχει βρεθει το φαρμακο για καρκινο απο τους εβραιους για αυτο και πεθαινουν μονο 100 τον χρονο. The problem with all of this common sense isn't that it's inherently wrong. It's just that you have too much of it and you can't separate common sense from common nonsense. Εμένα πάντως αυτό που με σοκάρει είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με φοβερά -τυπικά τουλάχιστον- προσόντα που γράφουν τέτοια. Π.χ. γνωστός που στα 35 του ήταν καθηγητής σε ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ποστάρει όλο κάτι μπούρδες ότι μας ψεκάζουν, κάτι hoaxes κτλ. Ή κοπέλα με διδακτορικό από σοβαρή σχολή που πιστεύει τυφλά στα ζώδια κ.ο.κ. Προφανώς ηλίθιοι δεν είναι, αλλά κάτι πάει στραβά! Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό. Τι μάθημα δίδασκε;
opera Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 κάποιος έγραψε “laws” of physics ,they’re just man made ideas that theorize and represent the best of certain dynamics that we’ve come across as of yet. They do not encompass anything that is next, or discoveries to be made 1
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, αυτά που γράφεις είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που ενοχλούν τον topic starter. H γρίπη πριν από κανέναν αιώνα σκότωσε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, μέχρι πριν λίγους αιώνες, γύρω στα μισά παιδιά πέθαιναν πριν τα 5 τους χρόνια και ο μέσος όρος ζωής ήταν 30 ετών. Ένα λεπτό αναζήτηση στο ίντερνετ χρειάζεται για να βρεις αυτά τα στοιχειώδη που διαψεύδουν το βασικό σου επιχείρημα. Χωρίς πλάκα, το παλικάρι στο οποίο αναφέρομαι είναι πραγματικά ιδιοφυία στο επιστημονικό του αντικείμενο με παγκόσμια αναγνώριση. Εντάξει, όχι Νόμπελ, αλλά διακεκριμένος επιστήμονας οπωσδήποτε. Απλώς προφανώς δεν εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια στα καθημερινά πράγματα, το οποίο μου φαίνεται ακατανόητο. Που σκοτωσε??? ευρωπη? αμερικη? αφρικη? κινα? σιβηρια? Σε ολο το πλανητη? Ετσι ξαφνικα εμφανιστηκε μια μερα και ειπε θα σας μαμησω?? Ειναι τυχαιο οτι ολα ξεκινανε στην εποχη της βιομηχανικης επαναστασης? Μηπως οι τυποι σκεφτηκαν: Πως θα βγαλουμε χρημα? να γινουμε εξουσια? Θα δημιουργησουμε ενα προβλημα (γριπη or whatever) και μετα θα παρεχουμε (πουλησουμε) τη λυση. Δεν ξερω τι ακριβως ηταν αυτη η γριπη. Δεν ημουν εκει αλλα ξερω οτι στον κοσμο αυτο το συμφερον ειναι πανω απο ολα οποτε δεν εχω λογο να εμπιστεφω καμια φαρμακοβιομηχανια. Ειδικα σημερα. Πριν λιγους αιωνες...... Εσυ υπηρχες πριν λιγους αιωνες? Κανενας μας δεν υπηρχε τοτε. Αυτα τα ξερεις απο κατι που ονομαζεται ιστορια. Κατι στο οποιο εγω δεν εχω κανεναν λογο να πιστευω. Ειναι κατι εξω απο εμενα. Θα ακουσω πολλα αλλα ποτε δεν θα μαθω με ακριβεια. Ο μονος λογος που οι μαζες ακολουθουν την ιστορια ειναι επειδη αυτο διδασκονται πρωτα, οποτε το υποστηριζουν. Εγω θα πιαστο απο κατι σημερινο, θα βασιστω στη λογικη μου και θα βγαλω συμπερασματα. Ναι, μπορει ετσι να απορριψω και πολλες αληθειες που μας λεει η ιστορια αλλα μου ειναι αχρηστη εφοσον ξερω να σκεφτομαι ο ιδιος. Προτιμω να πω οτι δεν ξερω παρα να θελω να πιστευω οτι ξερω, οπως κανουν ολοι. Οποιον οτι και αν ρωτησεις θα σου δωσει απαντηση. Ο κοσμος δεν θελει να αποδεχτει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. Ειναι ντροπη να μην ξερεις. Απλη η ψυχολογια και παλι. Να ψαξω στο ιντερνετ.....Βλεπεις που ΔΕΝ ξερετε να σκεφτεστε. Εσεις απαντησεις ψαχνετε σε αλλους. Εσεις οι ιδιοι δεν εχετε τιποτα. Ψαχνετε το τι θα πει ο καθε δηθεν ειδικος, οταν ΔΕΝ εχετε ιδεα ποιος ειναι αυτος και γιατι μπορει να λεει αυτα που λεει (τι πουλαει?). Αν αυριο ξαφνικα καποιος σας πει οτι οτι ξερατε μεχρι σημερα ειναι μπουρδες μπορει και να αυτοκτονησετε απο το shock. Το πιο συμαντικο πραγμα, πιο συμαντικο απο καθε γνωση, ειναι η ικανοτητα ανεξαρτητης σκεψης. 1
defacer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μπορει ετσι να απορριψω και πολλες αληθειες που μας λεει η ιστορια αλλα μου ειναι αχρηστη εφοσον ξερω να σκεφτομαι ο ιδιος. Σου είναι άχρηστη επειδή όχι μόνο ξέρεις να σκέφτεσαι εξίσου καλά (ή καλύτερα) αλλά έχεις επίσης τα ίδια (ή περισσότερα) εναύσματα και γνώσεις με το σύνολο της ανθρωπότητας που έζησε πριν απο σένα; Σόρι αλλά λέγοντας ότι η ιστορία είναι άχρηστη το μόνο που αποδεικνύεις είναι το πόσο ανεπαρκής είναι η ικανότητά σου για αυτόνομη σκέψη. QQ 4
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 To αν υπάρχουν εξωγήινοι η όχι δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα να υπάρχουν λόγω αριθμό πλανητών στο σύμπαν με συνθήκες παρόμοιες με τον δικό μας.. που να βάλουμε και διαφορετικές συνθήκες μέσα. Το αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη που "ζουν ανάμεσα μας" είναι η χαζο-θεωρία. Εννοείς προφανώς τους ΕΛληνες που ήρθα(με) από τον Σείριο, έτσι; Παιδια εσας ποια ειναι η αντιδραση σας οταν ακουτε καποιον να μιλαει για bullshit theories; Εγω παντως παντα αμα προσπαθησω να πω κατι με πιανει τρελα. Πας να το εξηγησεις και σου λεει αλλα μετα, τελειως ασχετα. Μαλλον δεν πρεπει να μπαινεις καν στον κοπο της ανταποδειξης υποθετω... Εγώ τον αφήνω να αναλύσει τη θεωριάρα του χωρίς να σχολιάζω και αφήνω μια εντύπωση ότι θα το λάβω υπόψη μου . Μετά πάω και σκίζομαι στο γέλιο με την παρέα μου όταν τους τα διηγούμαι. Και να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω αυτόν που ανάρτησε την ΑΛΗΘΕΙΑ γύρω από τον Έντουαρντ Σνόουντεν (ότι δηλαδή είναι ο Αντίχριστος), στο άλλο τόπικ που κλειδώθηκε.
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Οι περισσότερες από αυτές τις "ειδήσεις" είναι τρανή απόδειξη πως ότι και μ@λ@κία να ειπωθεί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα την πιστέψουν. Αυτό γίνεται επειδή αυτές οι ειδήσεις είναι βολικές Μας βολεύουν προφητείες μοναχών γιατί θα μας δώσουν την Πόλη, θα καεί ο εχθρός Μας βολεύουν οι ψεκασμοί Μας βολεύουν τα ζώδια γιατί ποτέ ουσιαστικά δεν θα σου πουν κάτι κακό και πάντα σου λένε υπομονή και φτιάχνει Μας βολεύει μια παγκόσμια συνωμοσία που θέλει το κακό μας γιατί ποτέ δεν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε και είναι βολικό να ρίχνουμε ευθύνες. Δυστυχώς το internet έχει καταντήσει η μεγαλύτερη πηγή ημιμάθειας αφού οι έρευνες που γίνονται τις περισσότερες φορές είναι τόσο πολύ στοχευμένες που χάνουμε το big picture και από τη γνώση επιλέγουμε να κρατήσουμε την πληροφορία. Και πως διαφερει το συμφερον απο τη συνωμοσια???? Δεν διαφερει ! Συμφερον και συνωμοσια ειναι ενα και το αυτο. Συνομοτω να κανω κατι γιατι με συμφερει!
4saken Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Και να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω αυτόν που ανάρτησε την ΑΛΗΘΕΙΑ γύρω από τον Έντουαρντ Σνόουντεν (ότι δηλαδή είναι ο Αντίχριστος), στο άλλο τόπικ που κλειδώθηκε. Δεν κανει τιποτα! Doubtful πες μας μερικα πραγματα που πιστευεις κοντρα στην πλειοψηφια των ανθρωπων. Ειμαστε ανοιχτομυαλοι... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μηπως οι τυποι σκεφτηκαν: Πως θα βγαλουμε χρημα? να γινουμε εξουσια? Θα δημιουργησουμε ενα προβλημα (γριπη or whatever) και μετα θα παρεχουμε (πουλησουμε) τη λυση. Δεν ξερω τι ακριβως ηταν αυτη η γριπη. Δεν ημουν εκει αλλα ξερω οτι στον κοσμο αυτο το συμφερον ειναι πανω απο ολα οποτε δεν εχω λογο να εμπιστεφω καμια φαρμακοβιομηχανια. Ειδικα σημερα. 1) Παράλληλα οι εταιρίες μπορεί να το σκεφτούν ως εξής. Δεν μας συμφέρει να κάνουμε αυτή τη κομπίνα γιατί ο κόσμος θα μας μάθει και θα χάσουμε πελάτες/έσοδα. Κάνω λάθος; 2) Αφού στον κόσμο αυτό το συμφέρον είναι πάνω από όλα, τότε ποιο είναι το δικό σου συμφέρον σε αυτό το τοπικ;
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 To αν υπάρχουν εξωγήινοι η όχι δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα να υπάρχουν λόγω αριθμό πλανητών στο σύμπαν με συνθήκες παρόμοιες με τον δικό μας.. που να βάλουμε και διαφορετικές συνθήκες μέσα. Το αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη που "ζουν ανάμεσα μας" είναι η χαζο-θεωρία. Γιατι ειναι χαζη θεωρια?? Πως εισαι 100% σιγουρος? Και πριν πεταξετε τις κλασσικες σας μαλακιες. Οχι δεν ξερω αν υπαρχουν εξωηινοι στον πλανητη μας. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Σας κανει το ΔΕΝ ΞΕΡΩ? πως το βλεπετε? -> ΔΕΝ ΞΕΡΩ. 1) Παράλληλα οι εταιρίες μπορεί να το σκεφτούν ως εξής. Δεν μας συμφέρει να κάνουμε αυτή τη κομπίνα γιατί ο κόσμος θα μας μάθει και θα χάσουμε πελάτες/έσοδα. Κάνω λάθος; 2) Αφού στον κόσμο αυτό το συμφέρον είναι πάνω από όλα, τότε ποιο είναι το δικό σου συμφέρον σε αυτό το τοπικ; 1) ΑΝ ΜΑΘΕΙ. Αλλα απο οτι βλεπω ο κοσμος δεν ξερει να σκεφτετε..... τι να μαθει. Εχει πολλα ανουσια πραγματα με τα οποια μπορει να ασχοληθει. Οπως, ποιος σκοτωσε ποιον πριν 1239213921 χρονια (τα παραδειγματα ειναι απειρα). 2) Σας μαθαινω να σκεφτεστε
akpe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 μα καλα δεν τους εσωσαν τα εμβολια και τα φαρμακα?? τι σκατα...... Με πρόλαβαν οι άλλοι. Την ειρωνία σου όμως μπορείς αρχικά να την κατευθύνεις στους γονείς αυτού του παιδιού, και τα περί φύσης στους γονείς αυτού. Αμφιβαλλεις δηλαδη οτι υπαρχουν ατομα που ειναι εδω μεσα για να διαφημισουν/προωθησουν τα συμφεροντα τους? (μηπως εγω ειμαι ασχετος απο marketing?). Το αποκλειεις? Εγω οχι, γιατι απλα εν εχω ιδεα ποιος κρυβεται πισω απο το καθε ονομα. Δεν αμφιβάλλω για τίποτα, από τη στιγμή όμως που ο οποιοσδήποτε έχει διαφορετική άποψη κατηγορείται για συμφέροντα και μάρκετινγκ χωρίς να δίνει τα ανάλογα δικαιώματα και ενώ έχει τοποθετηθεί επί της άποψης του με επιχειρήματα, εμένα προσωπικά αυτό προσβάλλει όχι μόνο τη νοημοσύνη μου, αλλά και την ηθική μου. Να ψαξω στο ιντερνετ.....Βλεπεις που ΔΕΝ ξερετε να σκεφτεστε. Εσεις απαντησεις ψαχνετε σε αλλους. Εσεις οι ιδιοι δεν εχετε τιποτα. Ψαχνετε το τι θα πει ο καθε δηθεν ειδικος, οταν ΔΕΝ εχετε ιδεα ποιος ειναι αυτος και γιατι μπορει να λεει αυτα που λεει (τι πουλαει?). Εσύ δηλαδή ξέρεις κάτι περισσότερο από τους ειδικούς στους συγκεκριμένους τομείς; Με ποιά ακριβώς ιδιότητα, αυτή του «αφυπνισμένου» που διαβάζει τον minpetaslefta; Πριν λιγους αιωνες...... Εσυ υπηρχες πριν λιγους αιωνες? Κανενας μας δεν υπηρχε τοτε. Αυτα τα ξερεις απο κατι που ονομαζεται ιστορια. Κατι στο οποιο εγω δεν εχω κανεναν λογο να πιστευω. Ειναι κατι εξω απο εμενα. Το καλό με την ιστορία (αντικειμενικά) αλλά και την επιστήμη είναι ότι δεν εξαρτάται από το τι πιστεύεις εσύ ή όχι. Αλλιώς ακόμα θα καίγαμε γάτες και θα κάναμε λοβοτομές σε επιληπτικούς. Θα ακουσω πολλα αλλα ποτε δεν θα μαθω με ακριβεια. Ο μονος λογος που οι μαζες ακολουθουν την ιστορια ειναι επειδη αυτο διδασκονται πρωτα, οποτε το υποστηριζουν. Κατά πρώτον, το να μάθεις ή όχι είναι στο χέρι σου και εξαρτάται από το πόσο ανοιχτό (ή κλειστό) μυαλό διαθέτεις και από το πόσο προκατειλημμένος είσαι. Κατά δεύτερον, και εδώ θα επιμείνω, εξήγησε μου γιατί από τη μια δεν «πιστεύεις» την επιστήμη που ακολουθούν οι μάζες, παρά τις όποιες αποδείξεις (μπορείς να) έχεις στα χέρια σου ανα πάσα στιγμή, αλλά από την άλλη δεν έχεις κανένα πρόβλημα να «πιστέψεις» συνωμοσίες, με επιεικώς «γελοίες» αποδείξεις (και αν). Τα γράφουν πιο απλά; Τι παίζει; A άστο, καταλάβαμε: 2) Σας μαθαινω να σκεφτεστε. H ψευδαίσθηση του δασκάλου/σωτήρα. Μιας και σε ενδιαφέρει η ψυχολογία ψάξ'το λίγο, δεν κάνει κακό 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 1) ΑΝ ΜΑΘΕΙ. Σωστά... Ολόκληρο δωρεάν διαδίκτυο και δεν διαδίδεται τίποτα... 2) Σας μαθαινω να σκεφτεστε Άρα το συμφέρον σου δεν είναι υλιστικό. Άρα αυτοαναιρείσαι με πριν που είπες ότι το συμφέρον (aka χρήμα) είναι πάνω από όλα. Anyway για να κλείσω κι εγώ θα πάρω αποσπασματικά μια προηγούμενη δημοσίευση ενός ευφυή ανθρώπου QQ
xgol Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ξαναλέμε υπάρχουν διαταραχές προσωπικότητας, ψυχωσικές και ανοικές διαταραχές που οφείλονται για πολλά περίεργα που πιστεύουν κάποιοι. 2
splashboogie Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Πάμε και λίγο on topic: το τελευταίο μέρος που ανοίγει thread κάποιος που μισεί την αμάθεια αλλά κυρίως την ημιμαθεια είναι το μπλα μόλα στο insomnia νεαρε jedi. Φτάσαμε ως την ύπαρξη ή μη ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ παρακαλώ, βεβαίως βεβαίως. Είχα προετοιμαστεί για χειρότερα ομολογώ παρόλα αυτά. "Και πως διαφερει το συμφερον απο τη συνωμοσια???? Δεν διαφερει ! Συμφερον και συνωμοσια ειναι ενα και το αυτο. Συνομοτω να κανω κατι γιατι με συμφερει!". Ομολογώ ότι πλευρά του μαθηματικού αυτός ο ορισμός με κέρδισε. Συμφέρον και συνωμοσία είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. Οπότε επειδή εγώ κοιτώ το συμφέρον μου, λόγου χάρη εκοψα το κάπνισμα, άρα είμαι ΣΥΝΟΜΟΤΗΣ και ομολογώ πως λόγο Σαρτρ πάντα ήθελα να νιώσω λίγο συνωμότης.
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Που σκοτωσε??? ευρωπη? αμερικη? αφρικη? κινα? σιβηρια? Σε ολο το πλανητη? Ετσι ξαφνικα εμφανιστηκε μια μερα και ειπε θα σας μαμησω?? Ειναι τυχαιο οτι ολα ξεκινανε στην εποχη της βιομηχανικης επαναστασης? Μηπως οι τυποι σκεφτηκαν: Πως θα βγαλουμε χρημα? να γινουμε εξουσια? Θα δημιουργησουμε ενα προβλημα (γριπη or whatever) και μετα θα παρεχουμε (πουλησουμε) τη λυση. Δεν ξερω τι ακριβως ηταν αυτη η γριπη. Δεν ημουν εκει αλλα ξερω οτι στον κοσμο αυτο το συμφερον ειναι πανω απο ολα οποτε δεν εχω λογο να εμπιστεφω καμια φαρμακοβιομηχανια. Ειδικα σημερα. Πριν λιγους αιωνες...... Εσυ υπηρχες πριν λιγους αιωνες? Κανενας μας δεν υπηρχε τοτε. Αυτα τα ξερεις απο κατι που ονομαζεται ιστορια. Κατι στο οποιο εγω δεν εχω κανεναν λογο να πιστευω. Ειναι κατι εξω απο εμενα. Θα ακουσω πολλα αλλα ποτε δεν θα μαθω με ακριβεια. Ο μονος λογος που οι μαζες ακολουθουν την ιστορια ειναι επειδη αυτο διδασκονται πρωτα, οποτε το υποστηριζουν. Εγω θα πιαστο απο κατι σημερινο, θα βασιστω στη λογικη μου και θα βγαλω συμπερασματα. Ναι, μπορει ετσι να απορριψω και πολλες αληθειες που μας λεει η ιστορια αλλα μου ειναι αχρηστη εφοσον ξερω να σκεφτομαι ο ιδιος. Προτιμω να πω οτι δεν ξερω παρα να θελω να πιστευω οτι ξερω, οπως κανουν ολοι. Οποιον οτι και αν ρωτησεις θα σου δωσει απαντηση. Ο κοσμος δεν θελει να αποδεχτει οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. Ειναι ντροπη να μην ξερεις. Απλη η ψυχολογια και παλι. Να ψαξω στο ιντερνετ.....Βλεπεις που ΔΕΝ ξερετε να σκεφτεστε. Εσεις απαντησεις ψαχνετε σε αλλους. Εσεις οι ιδιοι δεν εχετε τιποτα. Ψαχνετε το τι θα πει ο καθε δηθεν ειδικος, οταν ΔΕΝ εχετε ιδεα ποιος ειναι αυτος και γιατι μπορει να λεει αυτα που λεει (τι πουλαει?). Αν αυριο ξαφνικα καποιος σας πει οτι οτι ξερατε μεχρι σημερα ειναι μπουρδες μπορει και να αυτοκτονησετε απο το shock. Το πιο συμαντικο πραγμα, πιο συμαντικο απο καθε γνωση, ειναι η ικανοτητα ανεξαρτητης σκεψης. Φίλε doubtful, αν τυχόν τρολλάρεις πάντως, είσαι ημίθεος. Αν τώρα τα εννοείς: - Η γρίπη του 1918 σκότωσε εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη και το εμβόλιο κατά της γρίπης αναπτύχθηκε δεκαετίες αργότερα. Ο ιδιοκτήτης φαρμακευτικής που επινόησε (sic) τον ιό της γρίπης μάλλον δεν τα σκέφτηκε καλά. Όταν έβγαλε τα εκατομμύρια από το εμβόλιο μάλλον μας είχε αφήσει χρόνους. - ΔΕΝ ξεκινάνε όλα την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Δες εδώ μια λίστα με μεγάλες επιδημίες στην ιστορία: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_epidemics. Βέβαια μας είπες ότι δεν πιστεύεις στην ιστορία, αλλά τότε πώς ξέρεις ότι όλα ξεκίνησαν από την βιομηχανική επανάσταση και μετά; Μήπως ζούσες τότε; Μήπως είσαι o Man from Earth τελικά; - Τα νοσήματα για τα οποία συζητάμε μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο (ή μέσω εντόμων κτλ.). Επομένως είναι λογικό να είναι ευκολότερη η διάδοσή τους όπου και όταν η πυκνότητα του πληθυσμού είναι μεγάλη. Δηλαδή στις πόλεις των τελευταίων -σχετικά- αιώνων. Απλή εξήγηση. - Έστω ότι απορρίπτουμε την ιστορία ως πηγή πληροφορίας και βασιζόμαστε στην ατομική εμπειρία (καλώς ήρθατε στο 5000 π.Χ.). Για ρώτα κανέναν παππού να σου πει πόσα παιδιά επιβίωναν τη δεκαετία του '40 και του '50. Οι δικοί μου παππούδες έκαναν 12 παιδιά σύνολο και στην εφηβεία έφτασαν τα 8. Και το θεωρούσαν φυσιολογικό. 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις