evabb Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν τους το εξηγείς! Απλώς τους λες, καθαρά, ξάστερα και με θάρρος: «Λες βλακείες!»...«Μα, γιατί;»...«Διότι είσαι βλάκας!» ...τέτοιοι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, εκατό φορές προτιμότερο είναι να παρεξηγηθούν, ακόμα και να πάψει η συναναστροφή μαζί τους, παρά να αποτελούν μέρος τού περιβάλλοντός σου. κοιτα αμα θελω να χεστω με ολο τον κοσμο ξερω να το κανω και μονη μου δεν χρειαζομαι υποδειξη ευτυχως επειδη ζω στο εξωτερικο δεν χρειαζεται να τους βλεπω περα απο 1 φορα τον χρονο τους περισσοτερους. στο σχολείο δεν διδάσκεται η πραγματικότητα, ειδικά μαθήματα όπως ιστορία και θρησκευτικά χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια εθνικής και θρησκευτικής συνειδησης... Νομίζω ότι με τον τρόπο διδασκαλίας το σχολείο κάνει τους ανθρώπους πιο ευκολοπιστους στις διαφορες θεωρίες συνομωσίας, ψεκασματα, κτλ. Δηλαδή αμα σε όλη την σχολική ζωή σου λένε ατεκμηρίωτα ψέματα όταν μεγαλώσεις θα συνεχίσεις να πιστεύεις όποιον στα λέει με σοβαροφανές ύφος. Το πανεπιστήμιο ειναι άλλο θέμα, πας εκει για να μάθεις κάτι συγκεκριμένο, όχι γενικές γνώσεις, υποτίθεται ότι μαθαινεις να έχεις κριτική σκέψη αλλά προϋπόθεση για να αμφισβητείς ό,τι ακούς ειναι να συνειδητοποίησεις ότι πολλά από αυτά που έχεις ξέρεις μπορεί να ειναι ψέματα. Και αυτό για πολλούς ειναι επιπονη διαδικασία, αν βάλεις και τον ψευτοεγωισμό που έχουν γενικά πολλοι ελληνες και δεν θέλουν να παραδεχθούν με τιποτα ότι είναι λάθος, τότε χάνεται κάθε ελπίδα. ναι για τα θρησκευτικα και την ιστορια σιγουρα υπαρχει προπαγανδα απο πισω (γελανε μεχρι κι οι ρεγγες με αυτα που πιστευουν οι ελληνες περι βυζαντιου). Αλλα στην φυσικη και τα μαθηματικα δεν υπαρχει προπαγανδα. θυμαμαι μετα την γεωμετρια Α λυκειου οτι εγινα σχεδον στριμενο αντερο, ζηταγα αποδειξεις για τα παντα. μου εμαθε εναν τροπο σκεψης κυριως περα απο τα θεωρηματα. αυτο ειναι που ειπα και πιο πανω «να σε αγγιξει το σχολειο».
4saken Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Παντως προσωπικα το μονο απο ολες αυτες τις "θεωριες" για την μονη που εχω αναθεωρησει ειναι η υπαρξη εξωγηινων, το θεωρω πλεον δεδομενο, οταν ημασταν μικροτεροι δεκαετια 80-90 το θεωρουσα (με) ανεκδοτο... YΓ: 500.000.000.000 γαλαξιες.
alex_000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 To αν υπάρχουν εξωγήινοι η όχι δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα να υπάρχουν λόγω αριθμό πλανητών στο σύμπαν με συνθήκες παρόμοιες με τον δικό μας.. που να βάλουμε και διαφορετικές συνθήκες μέσα. Το αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη που "ζουν ανάμεσα μας" είναι η χαζο-θεωρία. 3
deesnider Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 κοιτα αμα θελω να χεστω με ολο τον κοσμο ξερω να το κανω και μονη μου δεν χρειαζομαι υποδειξη Δεν είχε έννοια υπόδειξης (ίσως, λόγω τού ότι χρησιμοποίησα δεύτερο πρόσωπο, να φάνηκε ως τέτοια. Απλώς εννοούσα ότι αυτό κάνω εγώ και, επειδή έχω ησυχάσει, το προτείνω και στους άλλους. Είναι βέβαια και θέμα χαρακτήρα: Προσωπικά, μπορώ να γίνω εντελώς γαϊδούρι, απέναντι σε όποιον μού τα παραζαλίζει, αλλά δε θεωρώ δεδομένο ότι το κάνουν όλοι το ίδιο άνετα, ούτε και το βλέπω απαραιτήτως ως το πιο «σωστό»... ) Το αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη που "ζουν ανάμεσα μας" είναι η χαζο-θεωρία. ...και υπάρχουμε και ζούμε ανάμεσά σας! Απλώς δεν έχουμε ακόμα αποκαλυφθεί... 2
4saken Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 To αν υπάρχουν εξωγήινοι η όχι δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα να υπάρχουν λόγω αριθμό πλανητών στο σύμπαν με συνθήκες παρόμοιες με τον δικό μας.. που να βάλουμε και διαφορετικές συνθήκες μέσα. Το αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη που "ζουν ανάμεσα μας" είναι η χαζο-θεωρία. Δεν εγραψα συνωμοσιας, απλα "θεωριες" στην Γη υπαρχουν τα λεγομενα ΟΥΦΟ. 1
lepaterious Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Το αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη που "ζουν ανάμεσα μας" είναι η χαζο-θεωρία. Και να υπήρχαν με αυτά που είδαν έφυγαν νύχτα και έβαλαν σε black list τον πλανήτη μας!
alex_000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δεν εγραψα συνωμοσιας, απλα "θεωριες" στην Γη υπαρχουν τα λεγομενα ΟΥΦΟ. και θεωρείς λοιπόν δεδομένο ότι βολτάρουν στην Γή με τα σκάφη τους (ΟΥΦΟ) ? Δεδομένο με βάση τι? Παντως προσωπικα το μονο απο ολες αυτες τις "θεωριες" για την μονη που εχω αναθεωρησει ειναι η υπαρξη εξωγηινων, το θεωρω πλεον δεδομενο, οταν ημασταν μικροτεροι δεκαετια 80-90 το θεωρουσα (με) ανεκδοτο...
4saken Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Θεωρω δεδομενο οτι υπαρχουν εξωγηινοι στο συμπαν. Στην γη υπαρχουν τα λεγομενα ΟΥΦΟ που σχολιαζουμε στο παρον τοπικ! 1
thomasG4 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 από περιέργεια κοίταξα τα permissions που θέλει και δεν βρίσκω κάτι παράλογο όλα δικαιολογούνται από τα features του Παίζει τώρα να ζητάει λιγότερα, δεν ξέρω. Το χρησιμοποιούσα πολύ καιρό αλλά πριν κανα χρόνο περίπου έκανε update και ζήτησε πολλά καινούρια δικαιώματα που ήταν παράλογα για εμένα (τοποθεσία, καμερα κτλ) και το έκανα uninstall. Δεν ξανα ασχολήθηκα απο τότε.
xristos97 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Παιδια εσας ποια ειναι η αντιδραση σας οταν ακουτε καποιον να μιλαει για bullshit theories; Εγω παντως παντα αμα προσπαθησω να πω κατι με πιανει τρελα. Πας να το εξηγησεις και σου λεει αλλα μετα, τελειως ασχετα. Μαλλον δεν πρεπει να μπαινεις καν στον κοπο της ανταποδειξης υποθετω...
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Then again, τους τελευταίους μήνες μήνα έχουν πεθάνει 70 άτομα στη χώρα μας μόνο από επιπλοκές από τη γρίπη. Μake of that what you will Αλλά είπαμε, όσοι διαφωνούμε δουλεύουμε σε φαρμακεία και έχουμε συμφέροντα Κρίμα, περίμενα πιο σοβαρά επιχειρηματα στο θέμα από κάποιον που επικαλέστηκε το the Man from Earth νωρίτερα μα καλα δεν τους εσωσαν τα εμβολια και τα φαρμακα?? τι σκατα...... Αμφιβαλλεις δηλαδη οτι υπαρχουν ατομα που ειναι εδω μεσα για να διαφημισουν/προωθησουν τα συμφεροντα τους? (μηπως εγω ειμαι ασχετος απο marketing?). Το αποκλειεις? Εγω οχι, γιατι απλα εν εχω ιδεα ποιος κρυβεται πισω απο το καθε ονομα. ---- Καλα δεν αναφερομαι στο απλο γεγονος οτι ο καθε ενας εδω μεσα νοιωθει οτι πρεπει να υποστηριξει αυτο που πιστευει γιατι αλλιως νιωθει ηττημενος. Π.χ Αν εκανες εμβολια στα παιδια σου τοτε ΠΡΕΠΕΙ να υποστιριξεις τα εμβολια . Η ψυχολογια ειναι απλη.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Φαντάζομαι Pfizer, Bayer, Roche και λοιπές να έχουν θέση εργασίας "διαφημιστής σε φόρουμ".
φιρίκι Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 μα καλα δεν τους εσωσαν τα εμβολια και τα φαρμακα?? τι σκατα...... Αμφιβαλλεις δηλαδη οτι υπαρχουν ατομα που ειναι εδω μεσα για να διαφημισουν/προωθησουν τα συμφεροντα τους? (μηπως εγω ειμαι ασχετος απο marketing?). Το αποκλειεις? Εγω οχι, γιατι απλα εν εχω ιδεα ποιος κρυβεται πισω απο το καθε ονομα. ---- Καλα δεν αναφερομαι στο απλο γεγονος οτι ο καθε ενας εδω μεσα νοιωθει οτι πρεπει να υποστηριξει αυτο που πιστευει γιατι αλλιως νοιωθει ηττημενος. Π.χ Αν εκανες εμβολια στα παιδια σου τοτε ΠΡΕΠΕΙ να υποστιριξεις τα εμβολια . Η ψυχολογια ειναι απλη. Παίζει και να μην είχαν εμβολιαστεί οι 70 νεκροί, όμως. Επίσης, πώς ξέρω οτι κάποιος αρνητής των εμβολίων δημοσίως (που μπορεί κάλλιστα να εμβολιάζεται ο ίδιος στα κρυφά) δεν το κάνει για να προωθήσει το ρέικι ή ενεργειακούς κρυστάλους Ιμαλαϊων ή γύρευε ποια άλλη ...μοδα του New Age; Οσο για νίκες και ήττες, ενώ συμφωνώ οτι υπάρχει σαν στάση, προτιμώ να το βλέπω σαν ορθολογισμό/ιδεοληψία. Δεν ισχυρίζομαι οτι η δυτική επιστήμη ξέρει τα πάντα, απέχει παρασάγγας απο κάτι τέτοιο, λέω όμως οτι απλώς και μόνο με την δύναμη του νου δεν μπορώ να κάνω να κλείσει ούτε μια γρατζουνίτσα. Φαντάζομαι Pfizer, Bayer, Roche και λοιπές να έχουν θέση εργασίας "διαφημιστής σε φόρουμ". Καλά μην το γελάς, κάθε λιθαράκι βοηθάει. Σοβαρά το λέω.
bill999r Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Ημιμάθεια ειναι ο τιτλος και βλέπω πολλούς να απαντούν εχοντας πλήρη αγνοια. Φιλε μου εσυ που δεν υποστηρίζεις τον εμβολιασμο γνωριζεις τον μηχανισμό λειτουργίας του εμβολίου; Ανοσοποιηση λέγεται και αντι να την αφήσεις να συμβεί οταν νοσησεις την επισπευδεις ωστε να μην νοσησεις-ψοφησεις οπως πριν λιγα χρόνια που απο τα δεκα αδέρφια του παππού σου ζητημα να επιβιωσαν τα 2. Πολυ καλή και ανοιχτόμυαλη η ταινια The man fron earth αλλα σε επιστημονικά θέματα καλο ειναι να διαβάζουμε και καμια τεκμηριωμένη μελετη.
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Παιδια εσας ποια ειναι η αντιδραση σας οταν ακουτε καποιον να μιλαει για bullshit theories; Δεν παιζει ουτε μια στο τετρακις εκατομμυριο να ασχοληθω πολυ. Εχω ακουσει τις απειρες ηλιθιοτητες ανα διαστηματα λογω καθημερινης συναναστροφης με πολυ κοσμο και η ενστικτωδης αντιδραση μου πλεον ειναι "καταλαβα... καταλαβα..." οσο μιλαει. Αν ειναι καποιος φιλος ή καποιος του οικογενειακου μου περιβαλλοντος θα επιχειρησω να τον αντικρουσω και αν δω οτι τρωω τειχος, τοτε απαντω "ναι.. εδω που τα λεμε ισως να εχεις δικιο". Σιγα μη χαλασω τη ζαχαρενια μου 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις