theoritikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι καθόλου τυχαία αυτά τα 'αθώα' δημοσιεύματα που βλέπετε στο fb και στα διάφορα blog 'που λένε μόνο την αλήθεια'. Απο πίσω κρύβονται ομάδες συγκεκριμένου πολιτικού προσανατολισμού. Με πρόσχημα την ανωνυμία, θέλουν να στοχεύσουν σε νεαρό πληθυσμό εξοικειωμένο με την τεχνολογία, ίσως και σε μεγαλύτερους. Όταν βλέπετε άτομα της εμπιστοσύνης σας να δημοσιεύουν τέτοια πράγματα αναλογιστείτε πόσο καλά τα γνωρίζετε.. 3
zio10 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μπαινεις στο facebook, διαβαζεις οτι ενα καρο μπουρδες. Ταχα εχουν βρει την θεραπεια για τον καρκινο,τα εμβολια κανουν κακο, μπαινεις youtube βιντεακια για την γη που ειναι επιπεδη, οπαδικα καφριλικια κτλ κτλ κτλ.... Εχουμε αυτο το μεγαλο δωρο που λεγεται internet και μπορουμε πλεον αμεσα να βρουμε τα παντα η τουλαχιστον να διασταυρωσουμε οτι βλεπουμε και με την κριτικη ικανοτητα (???) που μας διακρινει να ξεχωρισουμε την αληθεια (η εστω το λογικο απο την μπουρδα)... ΥΓ:Αφορμη ενα ποστ για το οτι εχει βρεθει το φαρμακο για καρκινο απο τους εβραιους για αυτο και πεθαινουν μονο 100 τον χρονο. To internet πιο πολύ μπερδεύει παρά βοηθάει... 1
kathytherion Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Εμένα πάντως αυτό που με σοκάρει είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με φοβερά -τυπικά τουλάχιστον- προσόντα που γράφουν τέτοια. Π.χ. γνωστός που στα 35 του ήταν καθηγητής σε ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ποστάρει όλο κάτι μπούρδες ότι μας ψεκάζουν, κάτι hoaxes κτλ. Ή κοπέλα με διδακτορικό από σοβαρή σχολή που πιστεύει τυφλά στα ζώδια κ.ο.κ. Προφανώς ηλίθιοι δεν είναι, αλλά κάτι πάει στραβά! Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό. Κατι που μου χε κανει εντυπωση παλιοτερα ηταν ενας χημικος, καθηγητης πανεπιστημιου στην Ελλαδα , ο οποιος μου ειχε αναλυσει με λεπτομερεια πως πηγαινε στην Ακροπολη με στραβωμενα κουταλια τα οποια ως δια μαγειας εφτιαχναν μονα τους λογω των συμπαντικων πυλων απο οπου επικοινωνουν οι 12 θεοι του Ολυμπου με τον κοσμο. 4
doubtful Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 To internet πιο πολύ μπερδεύει παρά βοηθάει... Το ιντερνετ ειναι ο κοσμος μας ομως (δεν βλεπω TV εδω και χρονια). Απλα οι μαζες δεν ξερουν να σκεφτονται για να ξεχωρισουν τη εχει αξια να δουν και τη οχι. ----- Τι FB μου λετε..... Εγω εχω ξεφυγει.... Σκεφτομαι να κανω block καναλια στο youtube. Να μην βλεπουν τα ματια μου τη σαβουρα αυτου του πλανητη. Ολοι η γνωση του κοσμου ειναι αχρηστη αν ο ανθρωπος δεν εχει ικανοτητα ανεξαρτητης σκεψης. Υπαρχει μια ταινια σχετικα με αυτο το θεμα -> Τhe Μan From Εarth Γενικα προτεινω βιβλια ψυχολογιας και ακομα πιο συγκεκριμενα Ψυχολογια των μαζων (το πως χειραγωγουνται/ελεγχονται οι ανθρωποι). 5
παπι Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Εμένα πάντως αυτό που με σοκάρει είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με φοβερά -τυπικά τουλάχιστον- προσόντα που γράφουν τέτοια. Π.χ. γνωστός που στα 35 του ήταν καθηγητής σε ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ποστάρει όλο κάτι μπούρδες ότι μας ψεκάζουν, κάτι hoaxes κτλ. Ή κοπέλα με διδακτορικό από σοβαρή σχολή που πιστεύει τυφλά στα ζώδια κ.ο.κ. Προφανώς ηλίθιοι δεν είναι, αλλά κάτι πάει στραβά! Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό. Βεβαια εδω που τα λεμε, και εσυ πιστευεις σε hoax. Απο που και ως που κποιος που εχει τυπικα προσοντα ειναι εξυπνος; 2
akpe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό. Το ακόμα πιο βασικό θα ήταν στο σχολείο τα παιδιά να διδάσκονται την κριτική σκέψη από μικρή ηλικία. Αντί αυτού μαθαίνουν μόνο να παπαγαλίζουν και να καταπίνουν αμάσητα ό,τι διδάσκονται χωρίς να έχουν, όχι την υποχρέωση, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα αμφισβήτησης. Με αποτέλεσμα στη πλειονότητα τους ως νεαροί ενήλικες να είναι πολύ πιο επιρρεπείς στη χειραγώγιση. Παρεπιμπτόντως, σχετικό άσχετο. Πέρισυ το καλοκαίρι είχα «διαμάχη» και μετά προσωπική συζήτηση με εμβολιοφοβικό στη σελίδα του ellinika hoaxes. Ο άνθρωπος πέταγε απίστευτες ατάκες, ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατούσε, και ήρθε μετά με προσωπικό μήνυμα και μου έλεγε διάφορα τύπου «τα εμβόλια μου κατέστρεψαν τη ζωή» σε σημείο να τον λυπηθώ. Πρόσφατα έμαθα ότι έχει ολόκληρη επιχείρηση ομοιοπαθητικών και προωθεί τη δουλειά και τα προϊόντα του μέσω του διαδικτύου και των ανάλογων ομάδων... Αυτά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι φταίει μόνο ο «μέσος αμόρφωτος πολίτης». Για εμένα αυτός που πιστεύει όντως τέτοιες παπάτζες φταίει το λιγότερο, ειδικά όταν πραγματικά θεωρεί ότι κάνει το καλύτερο π.χ. για τα παιδιά του. Ναι θα μου πεις το ιντερνέτι το'χει μόνο για να παίζει φάρμβιλ, δε μπορεί να το ψάξει; Σίγουρα, αλλά θα προτιμήσω πρώτα να κυνηγήσω αυτόν που τον κατευθύνει. 1
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 @akpe Επειδη αυτος ηταν ενταντια στα εμβολια γιατι ειχε συμφεροντα δεν σημαινει οτι τα εμβολια ειναι καλα. Αυτη τη στιγμη και εσυ παραπληροφορεις.
zio10 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Το ιντερνετ ειναι ο κοσμος μας ομως (δεν βλεπω TV εδω και χρονια). Απλα οι μαζες δεν ξερουν να σκεφτονται για να ξεχωρισουν τη εχει αξια να δουν και τη οχι. ----- Σίγουρα, απλά πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα στο internet.
akpe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 @akpe Επειδη αυτος ηταν ενταντια στα εμβολια γιατι ειχε συμφεροντα δεν σημαινει οτι τα εμβολια ειναι καλα. Αυτη τη στιγμη και εσυ παραπληροφορεις. Όχι, είναι κακά επειδή οι φαρμακοβιομηχανίες μας ποτίζουν τον καρκίνο τους μέσω αυτών και μας ελέγχουν με τις παρενέργειες τους. Ορίστε, μας γλύτωσα σελίδες καψίματος για να μην πλακώσουν όλοι και κάνουν το θέμα κουρέλι, happy now? Pro-tip. Το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το κατά πόσο η κάθε άποψη είναι απόλυτη. Εννοώντας: Ναι, κάποια έχουν παρενέργειες, ναι στο παρελθόν ίσως κάποια ήταν επικίνδυνα λόγω αυτών, ναι γίνεται κατάχρηση από κάποιους που δεν δικαιούνται ως μέλη ευπαθών ομάδων αλλά στο πρώτο mass panic τρέχουν να εμβολιαστούν, ναι, πολλές φαρμακευτικές ποντάρουν και μαρκετάρουν τα προϊόντα τους στον πανικό και στην υπερβολή, αλλά αφενός ως ιδέα και αφετέρου αν τα δεις κατά περίπτωση, ή μάλλον κατά ασθένεια, μάλλον στο σύνολο τους δεν είναι και οι παγίδες θανάτου που μας παρουσιάζουν κάποιοι, έτσι; Εκτός αν πραγματικά κάποιος θεωρεί ΟΛΑ τα εμβόλια επικίνδυνα επειδή κοιτάει μια ανάκληση που έγινε επειδή βρέθηκε σκουριά στις βελόνες συγκεκριμένης παρτίδας και δεν τον απασχολεί καν πόσες ζωές έχουν σώσει. Μαζικά. Επί προσωπικού τώρα, δεν ανέφερα πουθενά ότι ΟΛΑ τα εμβόλια είναι καλά, ούτε καν είπα την άποψη μου πάνω σε αυτό, οπότε τα περί παραπληροφόρησης μάλλον δεν στέκουν. 2
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Όχι, είναι κακά επειδή οι φαρμακοβιομηχανίες μας ποτίζουν τον καρκίνο τους μέσω αυτών και μας ελέγχουν με τις παρενέργειες τους. Ορίστε, μας γλύτωσα σελίδες καψίματος, happy now? Ενα καλο παραδειγμα μη ανοιχτομυαλου ανθρωπου με προκαθορισεμνα πιστευω ο οποιος δεν εχει ικανοτητα ανεξαρτητης σκεψεις (η απλα εχει συμφερον να λεει αυτα που λεει?). (no hard feelings) Εγω δεν θα σου γραψω σελιδες με μπουρδες. Εγω το μονο σιγουρο που ξερω ειναι οτι η φυση δεν σε αφηνει ερμαιο. Οι οργανισμοι δεν γεννιουνται για να πεθαινουν στα πρωτα σταδια της ζωης τους απο αρρωστιες (ειδικα ο ανθρωπος). Πχ τα λιονταρια εχουν τεραστια ικανοτητα να θεραπευουν/να κλεινουν τις πληγες τους γρηγορα. Η αναγκη για επιβιωση μετα απο συγκρουση με καποιο αλλο ζωο εδωσε αυτη την ικανοτητα στα λιονταρια. Με την ιδια λογικη λοιπον ο ανθρωπος μπορει να ζησει μια χαρα και χωρις εμβολια. Δεν θα πεθανει αν δεν κανει εμβολια. Απλα θα περασει καποια σταδια αρρωστιας (φυσικα σταδια). Επισης. Λαμβανοντας υποψη τον κοσμο στον οποιον ζωο (συμφερον πανω απο ολα), δεν εχω κανενα λογο να εμπιστευτω καμια φαρμακοβιομηχανια. Μπορει να μην ξερω με ακριβεια τι γινετε αλλα ξερω οτι δεν μπορω να εμπιστευτω. Αυτο μου φτανει.
akpe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Βασικά ειρωνικό ήταν το quote, το editαρα για να φαίνεται Στο θέμα μας, ούτε εγώ έχω τον χρόνο για κατεβατά, στέκομαι μόνο σε μια σου πρόταση: Με την ιδια λογικη λοιπον ο ανθρωπος μπορει να ζησει μια χαρα και χωρις εμβολια. Δεν θα πεθανει αν δεν κανει εμβολια. Απλα θα περασει καποια σταδια αρρωστιας (φυσικα σταδια). Δε μιλάμε για την αποφυγή μιας αρρώστιας λόγω άβολων συμπτωμάτων. Μιλάμε για θωράκιση απέναντι σε ασθένειες όπως η ευλογιά, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ελονοδία και η πολιομυελίτιδα, όπου τα αντίστοιχα εμβόλια έχουν σώσει ζωές εκατομμυρίων. Αν πιστεύεις πως όλες αυτές απλά προκαλούν κάποια στάδια και τη βγάζεις καθαρή εύκολα, μάλλον έχεις λάθος ιδέα για αυτές Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως π.χ. η εποχιακή γρίπη είναι κάτι ασήμαντο. Για εσένα και για εμένα, για οποιονδήποτε υγιή ενήλικα ναι, κλάιν, θα την περάσει με λίγο βήχα και όλα κομπλέ. Και το να κυνηγήσει να εμβολιαστεί θα είναι, επιεικώς, γελοίο. Για μέλη ευπαθών ομάδων όμως, όπως ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς, άτομα με AIDS, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Ναι ακόμα και από την εποχιακή γρίπη.
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Βασικά ειρωνικό ήταν το quote, το editαρα για να φαίνεται Στο θέμα μας, ούτε εγώ έχω τον χρόνο για κατεβατά, στέκομαι μόνο σε μια σου πρόταση: Δε μιλάμε για την αποφυγή μιας αρρώστιας λόγω άβολων συμπτωμάτων. Μιλάμε για θωράκιση απέναντι σε ασθένειες όπως η ευλογιά, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ελονοδία και η πολιομυελίτιδα, όπου τα αντίστοιχα εμβόλια έχουν σώσει ζωές εκατομμυρίων. Αν πιστεύεις πως όλες αυτές απλά προκαλούν κάποια στάδια και τη βγάζεις καθαρή εύκολα, μάλλον Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως π.χ. η εποχιακή γρίπη είναι κάτι ασήμαντο. Για εσένα και για εμένα, για οποιονδήποτε υγιή ενήλικα ναι, κλάιν, θα την περάσει με λίγο βήχα και όλα κομπλέ. Και το να κυνηγήσει να εμβολιαστεί θα είναι, επιεικώς, γελοίο. Για μέλη ευπαθών ομάδων όμως, όπως ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς, άτομα με AIDS, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Ναι ακόμα και από την εποχιακή γρίπη. για αυτα μιλαω και εγω.
akpe Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δε νομίζω ότι για τις παραπάνω ασθένειες μπορεί να ισχύει το «δεν θα πεθάνεις, απλά θα περάσεις τα στάδια της». Θα αφήσω όμως την ανάλογη απάντηση σε κάποιον πιο ειδικό όπως τους γιατρούς του forum. Πίσω στο θέμα μας λοιπόν
doubtful Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δε νομίζω ότι για τις παραπάνω ασθένειες μπορεί να ισχύει το «δεν θα πεθάνεις, απλά θα περάσεις τα στάδια της». Θα αφήσω όμως την ανάλογη απάντηση σε κάποιον πιο ειδικό όπως τους γιατρούς του forum. Πίσω στο θέμα μας λοιπόν Εδωσα εξηγηση πιο πανω.
panospc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 μπαινεις youtube βιντεακια για την γη που ειναι επιπεδη Τους τελευταίους μήνες έχει γεμίσει το youtube με τέτοια video. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έπιασε ξαφνικά. Κοιτάξτε πόσα dislike έχουν πάρει τα βίντεο που προσπαθούν να απομυθοποιήσουν την επίπεδη γη. https://www.youtube.com/watch?v=uexZbunD7Jg https://www.youtube.com/watch?v=_YzeGRFDIms
Προτεινόμενες αναρτήσεις