Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπαινεις στο facebook, διαβαζεις οτι ενα καρο μπουρδες. Ταχα εχουν βρει την θεραπεια για τον καρκινο,τα εμβολια κανουν κακο, μπαινεις youtube βιντεακια για την γη που ειναι επιπεδη, οπαδικα καφριλικια κτλ κτλ κτλ....

Εχουμε αυτο το μεγαλο δωρο που λεγεται internet και μπορουμε πλεον αμεσα να βρουμε τα παντα η τουλαχιστον να διασταυρωσουμε οτι βλεπουμε και με την κριτικη ικανοτητα (???) που μας διακρινει να ξεχωρισουμε την αληθεια (η εστω το λογικο απο την μπουρδα)...

ΥΓ:Αφορμη ενα ποστ για το οτι εχει βρεθει το φαρμακο για καρκινο απο τους εβραιους για αυτο και πεθαινουν μονο 100 τον χρονο.

• Like 4
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κοινή λογική και κριτική ικανότητα. 2 πράγματα που όταν (δεν νομίζω) αποκτήσει ο μέσος άνθρωπος όλα θα πάνε καλύτερα. Όσο υπάρχει ο δογματισμός απο κάποιους και ο η τυφλή ακολουθία απο κάποιους άλλους όλα πάνε κατα διαόλου..

• Like 7
Δημοσ.

Ανοίγεις τεράστιο θέμα.

Από την μια η όλη κατάσταση που επικρατεί με τα social media, τα οποία σαν τεχνολογικό μέσον δεν μας φταίνε σε κάτι αλλά εμείς φταίμε με τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε και στην κατάσταση που τα έχουμε φέρει.

Από την άλλη το θέμα της αφέλειας το οποίο υπήρχε φυσικά πολύ πριν τα social media, υπάρχει τώρα και το βλέπουμε παντού και θα υπάρχει και στο μέλλον.

Ναι με εκνευρίζουν και εμένα πολύ αυτά που αναφέρεις, γενικά δεν μ' αρέσουν στο fb διάφορα και σιγά σιγά έχω αρχίσει να μπλοκάρω φιλους μου χωρίς να τους διαγράφω βέβαια αλλά απλά να μην βλέπω τι δημοσιεύουν.

ΥΓ:Αφορμη ενα ποστ για το οτι εχει βρεθει το φαρμακο για καρκινο απο τους εβραιους για αυτο και πεθαινουν μονο 100 τον χρονο.

Αυτά με τους εβραίους και τα συνομοσιακά, κλασσικές δημοσιεύσεις από χρυσαυγήτες και λοιπούς....

Δημοσ.

Απλα σκεψου τις γνωσεις-επιπεδο που εχει ο μεσος πολιτης και μετα σκεψου οτι οι υπολοιποι μισοι ειναι κατω απο αυτο.

• Like 7
Δημοσ.

Καλα ανεκαθεν το 90-95% θεματα στα social media ειναι σαβουρες,μαλακιες,ψευτιες και παραπληροφορηση στο φουλ.

Επισεις αν μπεις youtube σε οποιοδηποτε βιντεο δεν παιζει απο κατω να μην υπαρχουν 3847447489 σχολια με καφριλικια,βαριες βρισιες και μαγκιες μεσω pc.

Απλα log out, σβησιμο και ησυχαζεις.

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό δεν ειναι καν εφαρμογή που έβαλα. Είναι ο messenger που υπάρχει για τα κινητά απλά σε εκδοση για desktop. Μια καρτέλα στον browser είναι όπως κάθε άλλη.Ένα site.Αντί να ανοίγεις το φβ ανοίγεις αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά εγω πώς και δεν έχω τέτοιους στο facebook. Μήπως κάνετε κάτι λαθος

Δημοσ.

Εμένα πάντως αυτό που με σοκάρει είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με φοβερά -τυπικά τουλάχιστον- προσόντα που γράφουν τέτοια. Π.χ.  γνωστός που στα 35 του ήταν καθηγητής σε ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ποστάρει όλο κάτι μπούρδες ότι μας ψεκάζουν, κάτι hoaxes κτλ. Ή κοπέλα με διδακτορικό από σοβαρή σχολή που πιστεύει τυφλά στα ζώδια κ.ο.κ. Προφανώς ηλίθιοι δεν είναι, αλλά κάτι πάει στραβά!

Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό.

• Like 20
Δημοσ.

Εμένα πάντως αυτό που με σοκάρει είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με φοβερά -τυπικά τουλάχιστον- προσόντα που γράφουν τέτοια. Π.χ.  γνωστός που στα 35 του ήταν καθηγητής σε ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και ποστάρει όλο κάτι μπούρδες ότι μας ψεκάζουν, κάτι hoaxes κτλ. Ή κοπέλα με διδακτορικό από σοβαρή σχολή που πιστεύει τυφλά στα ζώδια κ.ο.κ. Προφανώς ηλίθιοι δεν είναι, αλλά κάτι πάει στραβά!

Το πιο βασικό μάθημα στο σχολείο θα έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "κοινή λογική και διασταύρωση πληροφοριών", αλλιώς δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ αυτό.

Αυτό είναι που λέμε ο book smart και ο street smart. Τελείως διαφορετικό πράγμα η εκπαίδευση απ'την μόρφωση και την νοημοσύνη. Εκπαιδευμένοι άνθρωποι υπάρχουν αμέτρητοι...μορφωμένοι πάρα πολύ λιγότεροι.

• Like 6
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο θέμα υγείας έχει απασχολήσει πολύ με διάφορες απάτες αλλά υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που έχουν ακολουθήσει ασθενείς και έχουν γιατρευτεί.

Αυτό δε σημαίνει ότι βρέθηκε φάρμακο,ίσως να έτυχε ίσως συνέβη κάτι άλλο,για κάποιους πέτυχε για άλλους όχι.

Αλλά και όσοι έκαναν χημειοθεραπεία,ακτινοβολίες κλπ δε σώθηκαν όλοι.

Μακριά από εμάς αλλά πίστεψέ με πως όταν κάποιος πάσχει από τη παλιό αρρώστια θα δοκιμάσει και κάτουρο κατσίκας για να βρει την υγειά του.

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο θέμα υγείας έχει απασχολήσει πολύ με διάφορες απάτες αλλά υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που έχουν ακολουθήσει ασθενείς και έχουν γιατρευτεί.

Αυτό δε σημαίνει ότι βρέθηκε φάρμακο,ίσως να έτυχε ίσως συνέβη κάτι άλλο,για κάποιους πέτυχε για άλλους όχι.

Αλλά και όσοι έκαναν χημειοθεραπεία,ακτινοβολίες κλπ δε σώθηκαν όλοι.

Μακριά από εμάς αλλά πίστεψέ με πως όταν κάποιος πάσχει από τη παλιό αρρώστια θα δοκιμάσει και κάτουρο κατσίκας για να βρει την υγειά του.

Μα εδώ δεν μιλάμε για αυτούς που πάσχουν από καρκίνο και μέσα στην απελπισία τους είναι ως ένα σημείο κατανοητό να πιστέψουν ως και την φραπελιά της Δρούζας. Εδώ λέμε για ανθρώπους που στα καλά καθούμενα πιστεύουν την κάθε παπαριά που βλέπουν στο ίντερνετ! Μιλάμε για πράγματα που βγάζουν μάτι!

Δημοσ.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και πράγματα που βγάζουν μάτι αλλά είναι αποδεκτά από τη πλειοψηφία.

Για παράδειγμα η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας.

Όσον αφορά τους οπαδούς της επίπεδης Γης αυτοί είναι ελάχιστοι.

Δημοσ.

"Κοινη λογικη" αυτο ακριβως.πρεπει να μαι προικισμενος με αυτη την εννοια, οταν ακουω κατι και μου μοιαζει με μπουρδα, συνηθως ειναι μπουρδα... :ph34r:
 Αλλα ρε γαμωτο, ψαξτο...μπορει να ειναι ετσι μπορει και οχι, μια φωτογραφια να ανεβασω απο ενα παιδακι οτι ειναι αρρωστο και με ενα share θα παρει 1 ευρω η οικογενεια για την θεραπεια της θα γινει χαμος...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...