telisjok Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, έχω φτάσει στο έλεος του θεού και δεν ξερω τι αλλο να δοκιμασω. Γιαυτο, ζηταω απεγνοσμενα τη βοηθεια σας! Παρατηρησα οτι χθες για αγνωστο λογο, ο windows explorer (σε Windows 8.1 Pro x64) ανταποκρινοταν με πολυ αργους ρυθμους. Ανοιγμα φακελων και γενικα το browsing στον C και στον D επαιρνε περιπου 20-30 δευτερολεπτα για να ανοιξει το καθε folder. Αρχικα googlara το προβλημα και κατεληξα σε λυσεις του στυλ scan με antivirus (δοκιμασα με eset nod32 και malware bytes). Δεν βρεθηκε κανενας ιος κανενα κακοβουλο λογισμικο. Με τα πολλα με τα λίγα, εκανα φορματ, clean install απο την αρχη windows 8.1 Pro x64 παλι. Αρχικα φαινεται να δουλευουν ολα κανονικα. Υστερα απο 2-3 restarts που απαιτουνταν για drivers install κλπ, εμφανιστηκε και παλι το προβλημα. Ανοιγμα φακελων 20-30 δευτερολεπτα και γενικα αργο windows explorer. Φορματ ξανα και βαζω windows 7 ultimate x64. Απενεργοποιω windows updates, εγκαθιστω drivers Και μετα απο 2-3 restarts εμφανιζεται ξανα το προβλημα. Περα απο το αργο folder browsing, δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα. Ο SSD δισκος φαινεται φυσιολογικος, οι ταχυτητες αντιγραφης-επικολλησης ειναι φυσιολογικες, τα scan, τα installations και γενικα ολες οι υπολοιπες λειτουργιες, κυλουν φυσιολογικα χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Εχει κανεις να προτεινει κατι? Οποιαδηποτε βοηθεια θα εκτιμηθει υπερβολικα πολυ καθως σε 2 βδομαδες παραδιδω την πτυχιακη μου εργασια και ο χρονος μου ειναι υπερβολικα περιορισμενος αυτη τη στιγμη για να βρω λυση στο προβλημα μονος μου! Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων. Hardware: Asus P5QC motherboard, SSD Kingston 120GB, HDD WD 1TB, Kingston ram 3x2GB, Intel Core 2 Quad Q9650, 3GHz
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Απεγκατέστησε ξανά όλους τους drivers. Πέρασέ τους και να κάποιος σου ζητά επανεκκίνηση θα κάνεις και όχι θα τους περνάς όλους μαζί και να κάνεις μια φορά επανεκκίνηση. Έλεγξε την υγεία του σκληρού και του ssd με το HD Sentinel και το πρόγραμμα του κατασκευαστή.
Fdtech Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Κάνε και αυτό: Δεξί click στους φακέλους/δίσκους (C & D) -> ιδιότητες->προσαρμογή-> επιλέγεις "Γενικά στοιχεία" και tick εφαρμογή σε όλους τους υποφακέλους
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Βάλε hd sentinel και δες υγεία, ιδίως του 1tb. Αποσύνδεσε τον 1tb και δες αν το ξανακάνει.
telisjok Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Το HD Sentinel δειχνει τον HDD 1TB υγιεστατο. Οσο για τον SSD λεει τα εξης: The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found. The TRIM feature of the SSD is supported and enabled for optimal performance. The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): #233 Media Wearout Indicator It is recommended to backup immediately to prevent data loss. Επίσης, παρατήρησα το εξής που ίσως είναι πολύ σημαντικό! Για να σας δειξω την παραπανω φωτογραφια, την εκανα πρωτα upload στο imgur. Οταν μου ανοιξε το Chrome window για να κανω browse τα files και folders μου για να περιηγηθω στην εικονα και να την κανω upload, το browsing απο το παραθυρο του chrome γινοταν κανονικοτατα χωρις κανενα απολυτως μα απολυτως προβλημα. Δεν κολλουσε τιποτα, οι φακελοι ανοιγαν απ ευθειας! Το δοκιμασα ξανα και ξανα, μια απο το chrome window, μια απο το windows explorer και αντιστροφα και διαπιστωσα οτι τελικα το προβλημα υπαρχει μονο απο τη μερια των windows και οτι ισως να μην εχει να κανει με τους δισκους.
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δες μέσω του software της Kingston το Toolbox αν έχεις το τελευταίο firmware.
telisjok Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δες μέσω του software της Kingston το Toolbox αν έχεις το τελευταίο firmware. Μολις το τσεκαρα και μου λεει οτι δεν υπαρχουν διαθεσιμα updates!
Fdtech Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Health 0%. Η υγεία του SSD είναι υπό αμφισβήτηση, δες τον και μ' αυτό
Fdtech Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δες αν είναι σωστά εγκατεστημένος ο sata AHCI controller ή μήπως ο SSD δεν είναι σε ΑCHI mode.
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Η έκδοση του sentinel είναι παλιά (11/2011), η τελευταία είναι η 4.71. Το ότι τη βρήκες σε pro δε σημαίνει ότι είναι και καλή. Η trial έκδοση είναι υπεραρκετή.
telisjok Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Με την καινουρια εκδοση HD Sentinel ολα φαινονται να ειναι φυσιολογικα. Υπαρχει περιπτωση να φταιει το Intel Chipset Driver? Το προβλημα εμφανιστηκε μετα απο τα πρωτα 2-3 restart αφοτου εγινε το φορματ και τις δυο φορες, με windows 8.1 και με windows 7.
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Το περίμενα ότι θα ήταν εντάξει με την τελευταία έκδοση γιατί το ssdlife στον έβγαλε υγιές. Λοιπόν... μετά από μια μικρή έρευνα βρήκα τα εξής! Any chance your ssd is the Kingston SSDNow V300 model? If it is, then I have some bad news. About 6 months ago Kingston changed the brand and type of flash memory from Toshiba to Micron. The Micron flash memory is slower than the Toshiba memory. Kingston switched the flash memory to keep costs down. In addition, a corresponding firmware update (505) developed glitches. There have been several firmware updates since then. Kingston was slow to admit they changed flash memory which led to accusations of Kingston using bait and switch tactics. Πηγή: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2122876/slow-kingston-ssd.html Ο δίσκος σου είναι όντως ο V300, δεν ξέρω όμως αν είναι με τον toshiba ή με τον Micron controller. Κατέβασε το SSD Toolbox της Kingston και στήστο. Βεβαιώσου ότι στο bios ο δίσκος είναι σε achi mode και κάντου μια αναβάθμιση στο firmware γιατί βλέπω ότι πρέπει να έχεις το 5.21 ενώ έχει φτάσει στο 6.03 και 6.08 (είναι για διαφορετικά μοντέλα, δες εδώ).
telisjok Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Παιδια και firmware update δοκιμασα, και τα παντα οσα μου προτεινατε δοκιμασα και τελικα δεν αλλαξε κατι. Μολις εκανα ξανα φορματ, περασα προς το παρον chrome firefox nvidia drivers και τιποτα αλλο. Εγκαθιστω ενα ενα τα απαραιτητα και ελεγχω συνεχως που και αν εμφανιστει ξανα το προβλημα. Προς το παρον ολα ειναι μια χαρα. Αμα διαπιστωσω τι φταιει θα σας ενημερωσω για οσους ενδιαφερονται. Πιστευω εχει να κανει με τους drivers για chipset. Σκεφτομαι να μην περασω τιποτα απο chipset drivers. Κατα 95% πιστευω οτι φταιει το Dropbox παιδια... Ειχα περασει chrome, MS office 2013, firefox, winrar, torrent client, viber, skype, xampp, Visual C++, adobe reader, Java, Realtek Audio Driver, ενα utility της Asus Motherboard το EPU Six engine και τελος το notepad++ και δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Με το που περασα το dropbox, γονατισε ο Windows explorer και για να κανεις browsing στα προσωπικα εγγραφα και αρχεια, επαιρνε αιωνες!! Απεγκατεστησα το dropbox επιτοπου, εκανα restart και ολα φυσιολογικα και παλι! Εχει κανεις αντιστοιχο προβλημα με το dropbox?? Το εψαξα λιγο στο google και βρηκα οτι το dropbox ευθυνεται γενικα οσον αφορα το slow respond του Windows Explorer!
micos000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Αν έχει να συγχρονίσει πάρα πολλά αρχεία τότε ίσως είναι φυσιολογικό. Εγώ βασικά το dropbox δεν το εγκαθιστώ και το δουλεύω καθαρά από τον browser. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα