voltmod Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Για χάρη του Photos app, η Google θα σταματήσει την υποστήριξη του Picasa. Από τις 15 Μαρτίου η εφαρμογή για υπολογιστές desktop θα σταματήσει να υποστηρίζεται και από τις 1 Μαΐου του 2016, η Google θα σταματήσει την υποστήριξη της υπηρεσίας photo storage, Picasa. Ως εναλλακτική πρόταση, η Google προτείνει το Google Photos όπως ήταν φυσιολογικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, αν διατηρείτε λογαριασμό Picasa “ο απλούστερος τρόπος για να έχετε πρόσβαση, να τροποποιείτε και να διαμοιράζετε περιεχόμενο είναι να κάνετε log-in στο Google Photos, και όλες οι φωτογραφίες και τα videos σας θα βρίσκονται εκεί. Ωστόσο, για εκείνους που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Google Photos, τα άλμπουμ φωτογραφιών στην υπηρεσία Picasa θα συνεχίσουν να υπάρχουν online και θα είναι προσβάσιμα για κατέβασμα ή για διαγραφή. Η Google εξαγόρασε το Picasa το 2004 για αδιευκρίνιστο ποσό, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί άλλες μεγάλες εταιρείες στο Internet εκείνη την εποχή, όπως τις Yahoo και Microsoft (MSN). Την επόμενη χρονιά, το Yahoo εξαγόρασε το Flickr. Site: TheVerge
paperpakis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ λογικό άμα προσθέσει και κάποια features του picassa στο photos θα γίνει πολύ δυνατό.
xaerialtwistx Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 η συγκεκριμενη υπηρεσια μου ειναι εντελως αδιαφορη.. από την άλλη, το πρόγραμμα picasa ειναι ο αγαπημενος μου viewer. ο τρόπος που λειτουργεί (που σου εμφανιζει αμεσα την φωτογραφια και όχι μέσα από προγραμμα ή κάποιο πλαίσιο) είναι ο καλύτερος για πανοράματα και για φωτογραφίες μεγάλων αναλύσεων αφου σου δινει με τον καλυτερο τροπο την αισθηση του μεγεθους της φωτογραφιας. Δυστυχως σταματάει και η υποστηριξη της εφαρμογης στις 15 Μαρτίου αν και μαλλον θα συνεχισω να την χρησιμοποιω για αρκετα χρονια ακόμα, απλα και μονο για τον τροπο που λειτουργει η προβολή (αν και εχει και αλλες ωραιες επιλογες όπως η δημιουργια ιστοσελιδας από φάκελο με εικόνες, κολάζ, κτλ). 2
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Τι σημαίνει «η εφαρμογή θα σταματήσει να λειτουργεί»; Χαθήκατε λίγο στη μετάφραση πιστεύω...
bisbirikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Το Picasa έχει ελάχιστη υποστήριξη για raw αρχεία. Το lightroom είναι μακρά καλύτερο ακόμα και για αυτούς που διάλεξαν να το αγοράσουν. Το Picasa είναι καλό για τους αρχάριους που θέλουν κάτι απλό για να βάλουν σε τάξη τις φωτογραφίες τους. Είναι δωρεάν, γρήγορο και απλό. Από ένα σημείο και μετά είναι υπερβολικά απλό. Η επεξεργασία εικόνας είναι επιπέδου windows 98. Δεν έχει πολλές επιλογές για catergories, labels, stars κτλ. Γενικά είναι ένα καλό σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. 1
ostvarivanje Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Από ό,τι κατάλαβα δε θα μπορείς να το εγκαταστήσεις μετά τομ Μάρτιο γιατί ο imstaller συνδέεται με τους servers της Google για να το κατεβάσει. Για απλή και αυτόματη επεξεργασία φωτογραφίας τι προτείνετε; Ίσως και για κάτι παραπάνω
Καρκίνος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 . Για απλή και αυτόματη επεξεργασία φωτογραφίας τι προτείνετε; Χμ.... Paint 2
IKARIWTHS Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 εγω που το δουλευω 10 χρονια και εχω κανει και σε ολες τις φωτογραφιες μου facetag τι κανω τωρα?
kallair Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Για να καταλάβω καλά, θα καταργήσει τελειως και τον photo viewer αλλά και το προγραμμα γενικα που σε αφηνε να κανεις την στοιχειωδη επεξεργασια στις φωτογραφίες σου; Προς χαρην της web based google photos; ή υπάρχει νέα εφαρμογή που ερχεται να αντικαταστήσει τις λειτουργίες του picasa; Mας δουλεύουν εκεί στην google;
keysmith Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 δεν είναι το ίδιο το picasa που με ενοχλεί που καταργείται, άλλωστε δεν το χρησιμοποιούσα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η μετάβαση όλων των υπηρεσιών σιγά σιγά στο σύννεφο. Και πλεονεκτήματα έχει βέβαια αυτό, αλλά και σοβαρά μειονεκτήματα που δείχνουν να μη τα λογαριάζουν οι μεγάλες εταιρίες. Δεν τα λογαριάζουν καθώς μόνο από το σύννεφο μπορούνε να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος. Όμως εμείς σαν καταναλωτές μπορούμε να έχουμε άλλη άποψη. Κάποια δεδομένα (πχ οι φωτογραφίες μας) δεν χρειάζεται να είναι φόρα παρτίδα στο internet (σύννεφο). Ναι είναι βολικό να τις βλέπεις από παντού, αλλά και άλλοι θα μπορούν να κάνουν το ίδιο (για τις δικές σου φωτογραφίες). 2
pigeon Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Για κάποιο φίλο πιο πάνω, στο google photos μπορείς να κάνεις κάποια βασική επεξεργασία των φωτογραφιών: zoom, crop, φωτεινότητα και μερικά έτοιμα color filters. Πάντως άφησαν ελεύθερες διάφορες ουσίες εκεί στo googleplex. Το ξέρουν άραγε ότι σ'αυτή τη διεύθυνση (https://picasaweb.google.com/home) κρατάνε τα gmail avatars, τα backgrounds και τα covers (channel art) του youtube; Ομολογώ βέβαια, όταν κάνεις upload ένα καινούργιο avatar το στέλνει αυτόματα στο google photos, όμως τα υπάρχοντα -παλιά- τα διαβάζει από εκεί.
mants118 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 εγω που το δουλευω 10 χρονια και εχω κανει και σε ολες τις φωτογραφιες μου facetag τι κανω τωρα? όπως το άφησες στο picasa έτσι θα το βρεις στο Google Photos!!!
IKARIWTHS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 υπαρχει google photos σε υπολογιστη?οπως ειπα μιλαω για το ≈icasaπου εχω στον υπολογιστη διοτι δεν εχω ανεβασει τις φωτογραφιες μου στο ιντερνετ και ουτε θα το κανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα