Προς το περιεχόμενο

CF591 και CF390, οι νέες gaming οθόνες της Samsung με υποστήριξη AMD FreeSync

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαλλον θες να πεις οτι θες καρτα να σηκωνει αξιοπρεπεστατα το 4κ με 200-280ευρω.Γιατι τα παραπανω που γραφεις αλλιως δεν στεκουν και εν μερη παραπληροφορεις τον κοσμο.

1)980ti και TitanX μια χαρα σηκωνουν 4κ gaming σε ικανοποιητικα επιπεδα. Δεν γινεται να μου εχεις απαιτησεις για αναλυση που δεν ειναι mainstream και απευθυνεται σε ενα παρα πολυ μικρο κομματι του κοσμου και να πληρωνεις για αυτο ψιχουλα. http://store.steampowered.com/hwsurvey  Δες ποσα ατομα παιζουν σε 4κ ετσι για να μην μιλαμε με λογια του αερα.

Επισης η 960 μια χαρα καρτα ειναι για 1080p μην γραφουμε οτι θελουμε.Εκτως αν καποιος ζει σε καποιο ονειρο και εχει απαιτηση με καρτα των 200ευρω να τα σηκωνει ολα στα Ultra :)

Επισης ουτε τα παραπανω που γραφεις ισχυουν.

1)Ποιος ειπε οτι το FreeSync λειτουργει και για Nvidia καρτες???

2)Λιγοτερο αυξημενες επιδοσεις ειναι η μεταβαση απο Gtx 770 σε Gtx 970????Οι φθηνοτερες 770 πωλουντας 380-400ευρω ενω η 970(με αισθητα λιγοτερη καταναλωση κιολας)και την εβρισκες πρωτες μερες στα 320ευρω ??(Zotac απο Digitalmaster)??

Και δεν μου κατηγορεις για rebrand την Amd που τα τελευταια χρονια μας εχει γεμισει με rebrands??

Ναι το Gsync ειναι ακριβο δεν διαφωνω(ειναι αλλωστε και νεα τεχνολογια αρα χρεωνεται και αναλογα)αλλα και τα 144Hz Tn panel monitors παραμενουν ουτως ή αλλως να πωλουνται στα 300+ευρω (βλεπε Asus,Benq κλπ)αρα δεν ειναι εν μερη ετσι τα πραγματα.

Και επισης για δες απο το παραπανω link τι επιλεγουν και στο εξωτερικο που το ψαχνουν πολυ περισσοτερο απο εμας στις καρτες γραφικων....

When I see popping funboys I kick funboy asses

The-Undertaker-wwe-19091622-500-375.jpg

Μαλλον θες να πεις οτι θες καρτα να σηκωνει αξιοπρεπεστατα το 4κ με 200-280ευρω.Γιατι τα παραπανω που γραφεις αλλιως δεν στεκουν και εν μερη παραπληροφορεις τον κοσμο.

1)980ti και TitanX μια χαρα σηκωνουν 4κ gaming σε ικανοποιητικα επιπεδα. Δεν γινεται να μου εχεις απαιτησεις για αναλυση που δεν ειναι mainstream και απευθυνεται σε ενα παρα πολυ μικρο κομματι του κοσμου και να πληρωνεις για αυτο ψιχουλα. http://store.steampowered.com/hwsurvey  Δες ποσα ατομα παιζουν σε 4κ ετσι για να μην μιλαμε με λογια του αερα.

To Gsync το κάναμε γαργάρα βλέπω... τεσπα ας πάμε σε αυτά που αναφέρθηκες και όχι σε αυτά που ακόμη και ως funboy δεν μπορείς να πεις κάτι θετικό και έτσι παραβλέπεις...

Πάμε να δούμε benchmarks για titan x στα 4κ (κάρτα των χιλίων ευρώ το κομμάτι )

Battle field 4 @ 4k

bf4-frot-38x21_r_600x450.png

βλέπουμε οτι την περισσότερη ώρα είναι κάτω απο 40 FPS που φτάνει και τα 27 FPS ....

Thief @ 4k

thief-frot-38x21_r_600x450.png

και εδώ πάλι τον περισσότερο χρόνο κάτω απο 40 FPS....

Farcry 4 @ 4k

fc4-frot-38x21_r_600x450.png

Και εδώ για άλλη μια φορά την περισσότερη ώρα κάτω απο τα 40 FPS !!!!!!!!!

Το συμπέρασμα; ότι μια κάρτα κόστους 1000 ευρώ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει όχι στα 60 FPS σε 4k ανάλυση αλλά με το ζόρι κρατάει τα 40... και την περισσότερη ώρα βρίσκεται στα 30κάτι.... (ενας φυσιολογικός καταναλωτής και όχι κομματόσκυλο/funboy θα περίμενε με 1000 ευρώ κάρτα γραφικών αν όχι να ξεφτίλιζε τα παιχνίδια με τιποτα 120 FPS +++ τουλάχιστον να μπορεί να τα σηκώσει στην βασική ανανέωση για smooth gaming που είναι 60 FPS στην εξίσου καλή οθόνη 4k που έχει.... και την λύση SLi θα την επέλεγε είτε για τρελά FPS - και όχι για να πιάσει με το ζόρι 60 FPS όπως γίνεται σήμερα στην πραγματικότητα- ή για να συνδέσει πάνω απο μια οθόνες...)

η 980 ti αν και δεν υπάρχει μερικά frame διαφορά έχει απο την X αν και η διαφορά στην τιμή τους ειναι περίπου 300 ευρώ (άλλη αρλούμπα σκάς 300 ευρώ παραπάνω για να έχεις 5 frames διαφορά και άν :P )

Επισης η 960 μια χαρα καρτα ειναι για 1080p μην γραφουμε οτι θελουμε.Εκτως αν καποιος ζει σε καποιο ονειρο και εχει απαιτηση με καρτα των 200ευρω να τα σηκωνει ολα στα Ultra :)

200 κάνει η φθηνότερη... και αυτό απο σκρουτζ χωρίς τα μεταφορικά και την χρέωση αντικαταβολής -με αυτά πάμε κάνα 215 -230- (και δεν κατάλαβα  μετοχές της nvidia έχεις ή είσαι εντελώς .... τεσπα εσύ δεν θέλεις δηλαδή μια προσητή σε τιμή κάρτα με δυνατές επιδόσεις;  παλιότερα όταν έσκαγες 250-300 ευρώ η κάρτα σου έπαιζε maxάρισμένη όλα τα παιχνίδια στις τοπ αναλύσεις...  )  η μέση τιμή για μια 960 είναι 250 χωρίς μεταφορικά κτλ απο σκρουτζ...

και όχι δεν είναι μια χαρά για 1080p που στις μέρες μας είναι η βασική ανάλυση για οθόνη pc (όπως πριν κάτι χρόνια το 1024χ768 ) τα περισσότερα games τα παίζει 30-45 FPS στην ανάλυση αυτή σε high settings (με το πιο συνηθισμένο να είναι κάτω απο 40)

για 1440p που είναι και η "καλή ανάλυση" για gaming  (τύπου 1280*1024 παλιότερα) δεν το συζητάω καν...

και ναι περιμένω απο μια κάρτα που κοστίζει σχεδόν όσο μισό μηνιάτικο ή (γιατι δεν έχουμε όλοι το ίδιο εισόδημα με τον μέσο Έλληνα) όσο κοστίζει ο καλός βασικός επεξεργαστής ή 2 μεγάλοι SSD ή όσο μια καλή οθόνη να παίζει όλα τα παιχνίδια στην βασική ανάλυση (1080p) σε καλά γραφικά τουλάχιστον με 60 FPS!!!

Είναι Open spec VESA standard (πιο συγκεκριμένα είναι κομμάτι του πρωτοκόλλου displayport 1.2)   αυτό σημαίνει οτι ελεύθερα χωρίς να πληρώσει φράγκο ο καθε κατασκευαστής μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το spec (η καλή η amd φράγκο δεν ζητάει :P )  οι κάρτες τις nvidia Λοιπον αφού είναι vesa compliant μπορουν απροβλημάτιστα να παίξουν σε Freesync απλά η nvidia επειδή ειναι τόσο GTP δεν θέλει να προσθέσει την επιλογή στους driver της (γιατι αυτό ειναι μια γραμμή κώδικα στον diver) αν και το υποσχέθηκε εδώ και ένα χρόνο http://wccftech.com/nvidia-promises-support-freesync/ αλλα surprise surprise ακόμη δεν έχει προβεί στην αλλαγή γιατι έτσι κανένας δεν θα αγόραζε την βλακεία της το Gsync... αλλα κοντός ψαλμός αλληλούια θα πεθάνει απο μήνα σε μήνα και η nvidia θα το υποστηρίξει και επίσημα...

μέχρι τότε μπορείς πάλι να παίξεις ελεύθερα με Freesync έχοντας nvidia κάρτα πειράζοντας τον driver (ουσιαστικά ξεμπλοκάροντας το τεχνιτό μπλοκάρισμα που έχουν βάλει για να μπορεί μόνο να παίζει με gsync...)  και να φανταστείς ότι δεν τους κοστίζει τιποτα να αλλάξουν τον driver απλά θέλουν να κλειδώσουν τους πελάτες τους για να τους πιέσουν για Gsync... αλλά αφού πιά και η intel υποστηρίζει freesync στα γραφικά της ειναι απλά θέμα χρόνου...

Ναι το Gsync ειναι ακριβο δεν διαφωνω(ειναι αλλωστε και νεα τεχνολογια αρα χρεωνεται και αναλογα)

Βλέπω δεύτερη φύση σου έχει γίνει το νταβατζιλίκι όχι μόνο δεν σε ενοχλεί πια αλλά το θεωρείς και φυσιολογικό... ποια νέα τεχνολογία είναι;;... απλά πατέντα στον scaller είναι για να αλλάζει δυναμικά το framerate αντι να είναι σταθερό σε έναν αριθμό! πατέντα την οποία η amd στην δίνει δωρεάν ενω η nvidia θέλει να σε κλειδώσει στο να αγοράσεις 100ευρώ τσιπάκι είτε ενσωματωμένο στην οθόνη που θα πάρεις (που θα ενσωματώσει και το επιπλέον κόστος) είτε ξεχωριστά... και δεν δέχεται να επιτρέψει επίσημα (ακόμη) το τζάμπα ακριβώς για να αρμέγει τους πελάτες της γιατι τέτοιοι είναι!

Λιγοτερο αυξημενες επιδοσεις ειναι η μεταβαση απο Gtx 770 σε Gtx 970????Οι φθηνοτερες 770 πωλουντας 380-400ευρω ενω η 970(με αισθητα λιγοτερη καταναλωση κιολας)και την εβρισκες πρωτες μερες στα 320ευρω ??(Zotac απο Digitalmaster)??

Και δεν μου κατηγορεις για rebrand την Amd που τα τελευταια χρονια μας εχει γεμισει με rebrands??

Ναι το Gsync ειναι ακριβο δεν διαφωνω(ειναι αλλωστε και νεα τεχνολογια αρα χρεωνεται και αναλογα)αλλα και τα 144Hz Tn panel monitors παραμενουν ουτως ή αλλως να πωλουνται στα 300+ευρω (βλεπε Asus,Benq κλπ)αρα δεν ειναι εν μερη ετσι τα πραγματα.

Τα βίντεάκια δεν τα είδες καθόλου ε; δες τα πρώτα και μετά το συζητάμε ξανά αυτό το θέμα. Γιατι; γιατι ο λόγος που τα έβαλα ήταν ακριβώς για να γλιτώσω σεντόνια γράφοντας τα εγώ είναι όλα έτοιμα νοικοκυρεμένα μέσα στα βίντεο. Αν το δεις και ακόμη δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί λέγοντας Planned obsolescence τότε μιλάμε πάλι.

Και επισης για δες απο το παραπανω link τι επιλεγουν και στο εξωτερικο που το ψαχνουν πολυ περισσοτερο απο εμας στις καρτες γραφικων....

Ναι ναι τα 13χρονα dorks στο steam ξέρουν καλύτερα απο εμένα :P οκ δεκτό αλλά ακόμη και αυτό  να ισχύει δεν σημαίνει δεν σημαίνει κάτι αυτό δεύτερη στην σειρά (αν πατήσεις στα stats) ξέρεις ποιά είναι ; ενα onbard κύκλωμα της intel ! άρα με την δική σου λογική αμέσως καλύτερη λύση για gaming μετα απο nvidia είναι τα onboard graphics της intel!!

Απλά στα συγκεκριμένα stats δείχνουν τι κάρτες έχουν τα περισσότερα PC που παίζουν στο steam ... (btw και εμείς οι έλληνες ειμαστε μέσα στα στατιστικά όχι μονο οι ξένοι "που ξέρουν καλύτερα " :P )

Και το μόνο που δείχνει δηλαδή ειναι το τι αγοράζει ο κόσμος ε και το ξέρουμε ότι η Nvidia έχει μεγαλύτερο μερίδιο τα τελευταία χρόνια απο την amd αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα και γιαυτό έχει γίνει τέτοιος proprietary δικτάτορας χειρότερος και απο την apple! που φτάνει στο σημείο να βάζει στην πίστα ένα ασήμαντο παγκάκι τίγκα στο tesselation μονο και μονο για να φαίνεται στα bench ότι η καρτα τους έχει καλύτερα FPS απο τον ανταγωνισμό για να βλέπουν τα 13χρονα και να αγοράζουν....

αλλά θα γυρίσει ο τροχός με το DX12 τις Polaris και το GPU OPEN... (παρεμπιπτόντως και εγώ Nvidia κάρτες έπαιρνα  κυρίως -απλά απο προτίμηση λόγω συναισθήματος μια και η πρώτη μου 3d κάρτα ήταν Nvidia.. επειδή ήταν πιο userfriendly το CP των driver κτλ δεν θεωρούσα όμως κατώτερες τις ati/amd- αλλά σιγά σιγά πολλά μας τα κάνει η nvidia και η επόμενη μου κάρτα θα είναι polaris μου φαίνεται! )

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πρόκειται να υποστηρίξει FreeSync η NGreedia, τον εαυτό τους δεν πρόκειται να τον μποϊκοτάρουν και όχι, το G-Sync δεν είναι καθόλου βλακεία, ίσα ίσα που είναι καλύτερο από το FreeSync για την ώρα μιας και σε όλα τα μόνιτορ που το υποστηρίζουν δουλεύει από 30Hz-144Hz σε αντίθεση με το FreeSync που σε πολλά δουλεύει από 40-48Hz και φτάνει μέχρι 90Hz πολλές φορές(Στο IPS Asus το κατάφεραν να δουλέψει από 35-90Hz). Φυσικά μπορεί να υποστηρίξει πολύ μεγαλύτερο εύρος απλά θέλει δουλειά ακόμη. Είναι ακριβό το G-Sync και δεν συμφωνώ με την πολιτική της NGreedia να το χρεώνει τόσο ή να το κρατάει κλειδωμένο, αλλά είναι game changer και θα το καταλάβει κάποιος μόνο όταν παίξει με G-Sync.

Τώρα όσον αφορά το 4Κ, εννοείται πως με sGPU το ξεχνάμε για την ώρα ακόμα και αν μιλάμε για κάρτα του χιλιάρικου@Titan X.

Και το μόνο που δείχνει δηλαδή ειναι το τι αγοράζει ο κόσμος ε και το ξέρουμε ότι η Nvidia έχει μεγαλύτερο μερίδιο τα τελευταία χρόνια απο την amd αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα και γιαυτό έχει γίνει τέτοιος proprietary δικτάτορας χειρότερος και απο την apple! που φτάνει στο σημείο να βάζει στην πίστα ένα ασήμαντο παγκάκι τίγκα στο tesselation μονο και μονο για να φαίνεται στα bench ότι η καρτα τους έχει καλύτερα FPS απο τον ανταγωνισμό για να βλέπουν τα 13χρονα και να αγοράζουν....

αλλά θα γυρίσει ο τροχός με το DX12 τις Polaris και το GPU OPEN... (παρεμπιπτόντως και εγώ Nvidia κάρτες έπαιρνα  κυρίως -απλά απο προτίμηση λόγω συναισθήματος μια και η πρώτη μου 3d κάρτα ήταν Nvidia.. επειδή ήταν πιο userfriendly το CP των driver κτλ δεν θεωρούσα όμως κατώτερες τις ati/amd- αλλά σιγά σιγά πολλά μας τα κάνει η nvidia και η επόμενη μου κάρτα θα είναι polaris μου φαίνεται! )

Πάνε αυτά με τα τίγκα tessellation κλπ, αυτό ίσχυε για τις πρώτες DX11(GTX480, HD5870 κλπ) κάρτες που η NVIDIA ήταν αρκετά πιο δυνατή στο tessellation, πλέον και η AMD τα πάει μια χαρά και οι διαφορές είναι μικρές, υπάρχουν και πάλι όμως γιατί η AMD έχει θέματα με τους DX11 drivers που ευελπιστούμε με το DX12 να μην τα έχει. Όσον αφορά το GPU Open, μακάρι οι devs(Αν και δεν περιμένω από την Ubisoft να παρατήσει το GimpWorks μιας και συνεργάζονται με την πράσινη) να το χρησιμοποιήσουν γιατί είναι ανοιχτό πρότυπο και ελπίζω να μην καταστρέφουν το performance ενός παιχνιδιού όπως το GimpWorks. 

Όσον αφορά την σύγκριση Apple με NVIDIA, εντάξει, καμία από τις δύο δεν διοικείται από Άγιους. Το ίδιο ισχύει και για την AMD/Intel βέβαια, ειδικά η Intel πόσα έχει πετσοκόψει από τους τελευταίους CPU της..Όλοι τον πώλο τους κοιτάνε και πως θα κόψουν διάφορα για να ελαττώσουν το κόστος και πάντα ο καταναλωτής την πληρώνει.

Οι Amd κάρτες θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και τις θερμοκρασίες τους για να γίνουν κάρτες γραφικών. Μέχρι τότες θα είναι τοστιέρες. Όπως και οι επεξεργαστές της.

Επίσης όταν γίνεται σύγκριση τιμών AMD με nvida και intel να λαμβάνεται υπόψιν και το κόστος της κιλοβατόρας. Γιατί τα έχει κάνει πλακάκια με τη ΔΕΗ και σου τα παίρνει από εκει. Σατανικό σχέδιο.

Οι Nvidia μπορεί να έχουν τσιμπημένες τιμές αλλά είναι λογικό γιατί είναι καλύτερες και πιο αξιόπιστες. Αλλά συμφωνώ είναι στην κρίση του καθενός το τι σύστημα θα προτιμήσει. Εγώ θα θυσίαζα ένα μικρό μέρος των επιδόσεων για περισσότερη αντοχή στο χρόνο.

Τέλος το G-Sync είναι καλύτερο. Διαφορετικά θα το μοιράζανε τσαμπα.

Εν πάσει περιπτώσει, γύρω στα 300-400 που σκέπτομαι να δώσω (και κάτοχος AMD, το μηχάνημα της γυναίκας μου), τί μόνιτορ προτείνετε μεταξύ 25-27 ίντσες;

Καλως ή κακως ετσι ειναι τα πραγματα το σημερα.Ουτε απαιτησεις μπορεις να εχεις που δεν παιζεις σταθερα 60fps ολα high/very high με καρτες των 215ευρω. Καθεται ο παραπανω κυριος και μου γραφει σεντονια να αποδιξει τι ακριβως??Οτι πλεον παιζουν αθλια console ports και εχουμε φτασει σε σημειο στα τελευταια παιχνιδια για max 1080p 60fps να θελεις 980ti???

Ολα τα αλλα που γραφτηκαν παραπανω ειναι να ειχαμε να λεγαμε(και το σεντονι πολυ μεγαλο δυστηχως μιας και εχουν μπει και γραφηματα για να το κανω Quote

Δεν πρόκειται να υποστηρίξει FreeSync η NGreedia, τον εαυτό τους δεν πρόκειται να τον μποϊκοτάρουν και όχι, το G-Sync δεν είναι καθόλου βλακεία, ίσα ίσα που είναι καλύτερο από το FreeSync για την ώρα μιας και σε όλα τα μόνιτορ που το υποστηρίζουν δουλεύει από 30Hz-144Hz σε αντίθεση με το FreeSync που σε πολλά δουλεύει από 40-48Hz και φτάνει μέχρι 90Hz πολλές φορές(Στο IPS Asus το κατάφεραν να δουλέψει από 35-90Hz). Φυσικά μπορεί να υποστηρίξει πολύ μεγαλύτερο εύρος απλά θέλει δουλειά ακόμη. Είναι ακριβό το G-Sync και δεν συμφωνώ με την πολιτική της NGreedia να το χρεώνει τόσο ή να το κρατάει κλειδωμένο, αλλά είναι game changer και θα το καταλάβει κάποιος μόνο όταν παίξει με G-Sync.

To freesync σαν τεχνολογία (άλλο αν κάποια μοντέλα οθονών δεν το υποστηρίζουν σε όλο το φάσμα αυτό δεν εξαρτάται απο την amd ή απο το πρότυπο εξαρτάται απο το πόσο ποιοτικό scaller έχει βάλει ο κατασκευαστής)

υποστηρίζει απο 2 έως 240Mhz σε αντίθεση με το Gsync που σωστά είπες είναι 30-144 Μhz (και 100-150 ευρώ καπέλο)  δεν ξέρω αν υπάρχουν οθόνες που να υποστηρίζουν freesync sta 240Mhz έως τώρα.. αλλά υπάρχουν οθόνες που υποστηρίζουν στα 30-144mhz σίγουρα και είναι έτοιμες διαθέσιμες για την αγορά...

μια απο αυτές είναι σίγουρα η Acer XF270HU που κοίταξα τελευταία και θυμάμαι το μοντέλο υπάρχουν και αρκετές άλλες αλλα θα χρειαστεί να googlάρω γιατι δεν θυμάμαι τα μοντέλα και βαριέμαι κάντο εσύ αν θέλεις....

Και όσο για το "gamechanger" είναι απλά πάλι funboyσμοί  που προκαλεί η nvidia στο μάτι δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά μεταξύ Freesync και Gsync (ακομη και εγώ που ειμαι αρκετά έμπειρος και δοκίμασα τον εαυτό σε τεστ όπου μπορούσα να καταλάβω πότε η οθόνη έτρεχε 60,120,144 Mhz με  ~95% επιτυχία  δυσκολεύομαι αρκετά και μάλλον απλά μου φαίνεται και δεν μπορώ να καταλάβω πότε είναι Gsync και πότε Freesync σε οθόνες ίδιων δυνατοτήτων και σε πολύ παραπλήσια FPS)

Αλλά ο linus έχει κάνει μια πολύ αντικειμενική μέτρηση του Gsync και του Freesync και μπορεί στο μάτι να φαίνονται ίδια αλλά στα σκληρά νούμερα το freesync ειναι όπου έχει νόημα (χωρίς Vsync που κανείς δεν βάζει και πιο το νόημα του να θέλεις hard syng μέσω των δύο τεχνολογιών αν κολλάς απο πάνε και Virtual sync...)  ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο το Gsync (που όχι μόνο το πληρώνεις εσύ σαν καταναλωτής έξτρα γιατι είναι "game changer" όχι μόνο δεν είναι τιποτα παρά μια πατέντα -και όχι κάποια νέα τεχνολογία κτλ- αλλά ειναι και κλειστό πρότυπο που σημαίνει πως μια εταιρία εκτός απο το να σε χρεώνει παραπάνω εσένα πρέπει να πληρώνει και στην nvidia νταβατζιλίκια κάθε χρόνο για να έχει την δυνατότητα να βάζει τα τσιπάκια!!!!! και δεν μπορεί να βάλει τους μηχανικούς της να το τροποποιήσουν για να δουλεύει καλύτερα στις οθόνες τους!! τέτοιοι είναι! ενώ η amd λέει όποιος θέλει το υιοθετεί τζάμπα και το βελτιώνει αν μπορεί!! )

Βάλτο μετά το 11ο λεπτό αν βαριέσαι να το δείς όλο

Επιπλέον βάλε κατα νού ότι οι επιδόσεις του freesync στο συγκεκριμένο τεστ έχουν να κάνουν και με την οθόνη σαν ανοιχτό πρότυπο μπορεί ελεύθερα κάθε κατασκευαστείς να προσαρμόσει καλύτερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης του (σε αντίθεση με το Gsync) οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση τα νούμερα αυτά να πέσουν κιάλλο με νέα μοντέλα.. ή και τα σημερινά (μιας και το τεστ έγινε σχεδόν ενα χρόνο πριν)

Τώρα όσον αφορά το 4Κ, εννοείται πως με sGPU το ξεχνάμε για την ώρα ακόμα και αν μιλάμε για κάρτα του χιλιάρικου@Titan X.

Ναι άλλα όπως είδες απο τα παραπάνω γραφήματα κάρτα των ~600 ευρώ της amd  εχει πολύ καλύτερες επιδόσεις στο 4k απο την κάτα 400 ευρώ ακριβότερη κάρτα της nvidia που η μέν ήταν την περισσότερη όρα πάνω απο 50FPS και άγγιζε τα 60 και καμιά φορά και τα 80+! ενώ η δε ήταν την περισσότερη ώρα κάτω απο τα 40!!!

Απλά δεν το ανέφερα στο παραπάνω πόστ μου γιατι δεν ήθελα να συγκρίνουμε κάρτες αλλά πολιτικές εταιριών....

φαντάσου η fury x2 δηλαδή...

και όχι το ότι έχει 2 τσιπάκια η μια και ένα η άλλη ειναι funboyσμός...

Αυτό που με νοιάζει εμένα σαν αντικειμενικό καταναλωτή είναι το πόσο πληρώνω και το τι επιδόσεις έχουν τα λεφτά που έδωσα!  απο εκει και πέρα αν έχουν 1 2 100 3000 GPUs δεν με αφορά ας τρέχουν και με χαμστεράκια σε τροχό... το ευρώ/FPS ratio με νοιάζει αν δεν είμαι funboy....

Και ναί ξέρω έχει και η nvidia 2πλή titan με την διαφορά όμως ότι ακόμη και καλύτερη να είναι δεν ειναι κατα πολύ καλύτερη αλλα κοστίζει 3000 ευρώ σηλαδή 5 φορές παραπάνω απο την 295x2 για να έχει το 1/10 (στην καλύτερη ) καλύτερες επιδόσεις...  (όχι ότι το δένω κόμπο πως θα έχει καλύτερες επιδόσεις μπορεί να είναι και το ίδιο γρήγορη ή λίγο πιο αργή απλά βαριέμαι να googlάρω για το συγκεκριμένο θέμα και θεωρώ πως θα είναι καλύτερη απλά για να είμαι αντικειμενικός)

Πάνε αυτά με τα τίγκα tessellation κλπ, αυτό ίσχυε για τις πρώτες DX11(GTX480, HD5870 κλπ) κάρτες που η NVIDIA ήταν αρκετά πιο δυνατή στο tessellation, πλέον και η AMD τα πάει μια χαρά και οι διαφορές είναι μικρές, υπάρχουν και πάλι όμως γιατί η AMD έχει θέματα με τους DX11 drivers που ευελπιστούμε με το DX12 να μην τα έχει. Όσον αφορά το GPU Open, μακάρι οι devs(Αν και δεν περιμένω από την Ubisoft να παρατήσει το GimpWorks μιας και συνεργάζονται με την πράσινη) να το χρησιμοποιήσουν γιατί είναι ανοιχτό πρότυπο και ελπίζω να μην καταστρέφουν το performance ενός παιχνιδιού όπως το GimpWorks. 

Αμ δεν πάνε απλά μειώθηκε πολύ το φαινόμενο γιατι έγινε βούκινο το θέμα όσο για το DX11 το πρόβλημα δεν ειναι τόσο εκει όσο στο Gameworks !! (που είναι κλειστή πλατφόρμα της nvidia που σημαίνει ότι την πληρώνεις για να την χρησιμοποιείς, δεν μπορείς να την πειράξεις στις ρίζες της για να έχεις καλύτερες επιδόσεις μόνο η nvdia μπορεί να το κάνει ή με άλλα λόγια έχουν το καρπούζι έχουν και το μαχαίρι και κάνουν ό,τι θέλουν... )   και έτσι "μπαγκάρουν" τα παιχνίδια εναντίων της amd

αλλά απότι φαίνεται δεν επηρεάζεται μόνο οι amd αλλά και οι καταναλωτές της ίδιας της nvidia που έχουν κάρτες της εταιρίας αλλά παλιότερα μοντέλα γιατι σε νέα παιχνίδια φαίνεται να υπάρχει nerf στους kepler!!  και βλέπεις πχ την 780 σου σε παιχνίδια τοπ της εποχής της να βγάζει πχ 60 FPS και σε νέα παιχνίδια που γίνανε με gameworks ενώ δεν έχουν και τρελές διάφορες στην ποιότητα ξαφνικά τα frames να πέφτουν αρκετα... και λές τι γινεται; πάλι αναβάθμιση πρέπει να κάνω;

ενώ σε άλλα παιχνίδια που δεν γίνανε με gameworks τα πράματα είναι καλύτερα..

Και η amd έρχεται και σου βγάζει OPEN SOURCE Λύση που παράλληλα την αναπτύσσει και η ίδια ενεργά δεν την αφήνει δηλαδή απλά έτσι ελεύθερα και ό,τι γίνει... και έτσι ο κάθε developer πέρα απο την υποστήριξη της amd μπορεί και μόνος του να βελτιστοποιήσει τα games για να τρέχουν καλύτερα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ GPU...

• Like 1

Η Fury X έχει 4GB Vram, ήδη στο RoTR πρέπει να ρίξει τα textures στο High από Very High διότι ζητάει 6GB Vram(Μόνο εάν έχεις 16GB Ram μπορείς να τα ενεργοποιήσεις με 4άρα κάρτα και αυτό γιατί έχεις μπόλικη Ram ώστε να φορτώσουν εκεί οι υφές), φαντάσου τι θα γίνει στους επόμενους τίτλους..Και θέλουν να βγάλουν και Χ2 ; Καλά κρασιά πες τους, το HBM την έφαγε αυτή την κάρτα..Να τρέχει ο κάτοχος της R9 390 8GB Ultra textures και αυτός με την Fury X να κατεβάζει την ρύθμιση λόγω μνήμης, απλά τραγικό. Κατά τα άλλα δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου σ' αυτά που λες, μακάρι να γυρίσει λίγο ο τροχός και η AMD να έρθει πιο δυνατή τόσο στις GPU όσο και με τους Zen(Ειδικά εδώ πρέπει οπωσδήποτε να έρθει δυνατή) για να δούμε επιτέλους λίγο ανταγωνισμό γιατί έχουν καβαλήσει το καλάμι NVIDIA/Intel, καιρός είναι.

• Like 1

Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο ειναι νταβατζιλικι το Gsync...Σε αναγκαζει κανεις με το ζορι εξ αρχης να αγορασεις Monitor gsync ή FreeSync???Οχι.  Αν ομως αγοραζεις(καλως ή κακως)κυριως nvidia καρτες και θες το αντιστοιχο FreeSync εχεις αλλες επιλογες???

Ας κοιταξει η AMd να βελτιωσει αυτο που εχουν παραπονο οχι μονο οσοι πηγαν απο Amd σε Nvidia αλλα και οι ιδιοι οι κατοχοι Amd καρτων που ειναι οι drivers γιατι και με τους crimson παλι ακουστηκαν ομορφα πραγματα. Οχι οτι και η nvidia δεν εχει κανει τις λαλακιες της και το κραξιμο εχει πεσει αβερτα στα forums της αλλα δυστηχως εξακολουθει μεχρι και σημερα να ειναι λιγο πιο σταθερη τουλαχιστον σε drivers απο την Amd.

Και το αστειο ειναι οτι η amd ενα απο τα δυνατα χαρτια που ειχε μεχρι και τις καρτες 7---- κυριως ηταν οτι εδινε και αρκετα παιχνιδια δωρο αναλογα με την κατηγορια/αξια της καρτας.Τωρα τα εχει κοψει και αυτα και η Nvidia(που δεν εχει και αναγκη απο πωλησεις)εχει φτασει σε σημειο να δινει παιχνιδια δωρεαν(οπως περυσι πχ Batman Arkham Knight και Withcer 3 αξιας 70-80ευρω περιπου)στις καρτες και να γινονται και καλυτερο value for money ετσι.

Με το περιβοητο και πολυ διαφημισμενο mantle τελος τι εγινε και ξαφνικα υπαρχει εδω και καιρο σιωπη???Μονο αναφορα στο BF4 θυμαμαι και απο τοτε το χαος...

Γιαυτο καλο ειναι οταν κραζουμε την nvidia σε καποια πραγματα(που την αξιζουν οπως το θεμα με την Vram που εφαγε αναλογο κραξιμο και οχι μονο)να κραζουμε και την αλλη εταιρια αν εχει και αυτη κουσουρια για κραξιμο.

Δεν ειναι τυχαιες οι πωλησεις που χτυπαει η nvidia κυριως στο εξωτερικο,που πιστεψε με εκει ειναι παρα πολλες φορες ψαγμενοι εκει απο οτι εμεις που οι περισσοτεροι αγοραζουν κυριως για φιγουρα και οτι αγοραζει η μαζα ουτε ειναι ολοι οι κατοχοι 13αχρονα στο steam

''''Ναι ναι τα 13χρονα dorks στο steam ξέρουν καλύτερα απο εμένα  :P οκ δεκτό αλλά ακόμη και αυτό  να ισχύει δεν σημαίνει δεν σημαίνει κάτι αυτό δεύτερη στην σειρά (αν πατήσεις στα stats) ξέρεις ποιά είναι ; ενα onbard κύκλωμα της intel ! άρα με την δική σου λογική αμέσως καλύτερη λύση για gaming μετα απο nvidia είναι τα onboard graphics της intel!!''''

Οσο για το παραπανω που γραφεις περι Intel Hd graphics και παλι εισαι λαθος. Το οτι βλεπεις τοσο ψηλα Intel Hd graphics προφανως και ειναι κυριως των laptops και επισης μιας και δεν ειναι ολοι τοσο ενθουσιασμενοι με το να καθονται να ψειριζουν τα γραφικα και να τα θελουν ολα στα Ultra οπως στα διαφορα τεχνολογικα forums,ουτε ολοι διαθετουν τοσα πολλα χρηματα για αναβαθμισεις και εν μερη ουτε τους χρειαζονται για τα mainstream παιχνιδια που παιζουν. Το ανεφερε αλλωστε και πιο παλια(επι εποχες Crysis 3 πχ)ο Linus οτι το μεγαλυτερο ενδιαφερον ολως τυχαιως δεν πεφτει στις καρτες των 400+ ευρω αλλα στις καρτες των 200-250ευρω περιπου.Και αν κρινω απο τους κατοχους Gtx 960 τοτε μαλλον καλυπτει και με το παραπανω τους περισσοτερους για τις απαιτησεις/παιχνιδια που παιζουν.

Επιμένεις να "παραβλέπεις" πως το Freesync είναι επιλογή της nVidia να μην το δίνει, για να μην της πέσει η μούρη και κυρίως για να μη φάει κατάρες από εταιρείες και καταναλωτές για το τσιπάκι των 100+€.

Mantle=free=(περίπου)Vulkan...το ανέπτυξε, το έδωσε (τσάμπα), δημιούργησε το hype της και στη συνέχεια το έδωσε (τσάμπα) για να βγει κάτι καλύτερο.

Ούτε το χρέωσε στους καταναλωτές, ούτε (κυρίως) προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στους "απέναντι" (το οποίο σε μεγάλο βαθμό απαύτωσε και τους δικούς της -Hairworks/Gameworks).

Oι οδηγοί...μια χαρά είναι. Έχουν τα θεματάκια τους, ειδικά σε μεγάλες αλλαγές, αλλά είτε διορθώνουν, είτε διορθώνονται τα ίδια τα παιγνίδια...Ομορφιές από αμφότερους, όπως σωστά λες, κατά καιρούς.

Το Arkham Knight...καλό είναι να μην αναφέρεται ως δώρο...

Βέβαια...τρελά ψαγμένοι στο εξωτερικό...τόσο που οι 770 έχουν εξαφανιστεί από παντού πάνω από χρόνο τώρα, με τις 7950/70 να "κρατάνε"...τις 780 να επιβιώνουν ανάλογα με τα γραμματάκια που ακολουθούν...

Τόσο ψαγμένοι που η 980 ψάχνει κι αυτή γραμματάκια για να αντέξει την πίεση...και αρχίζει να "ιδρώνει" με κάτι φάσεις στο DX12 (και ακόμα χωρίς να έχει εμφανιστεί το Vulkan...).

Ta 6+ του RoTR, κριτήριο δεν αποτελούν...όπως δεν αποτελούσαν και τα 3.5+5 της 970...σωστός οδηγός/patch/optimization και στο μεγαλύτερο βαθμό το θέμα δεν το παρατηρείς καν...

Άμα θέλει ο άλλος megaultrauber textures@4k@Skyrim, ας βρει μνήμη να τα φορτώσει...

Είπαμε...την τσέπη μας, και μόνο.

Το ξεσκίσαμε στο off...όλοι μας.

• Like 1

Βασικα δεν εχεις αδικο αλλα ουτως ή αλλως ενδιαφερον στην Ελλαδα γενικα για Freesync ή Gsync(οπως και για πολλα αλλα παρομοια)δεν υπαρχει αρα ας υπαρχει μια ψευτο κουβεντα στο θεμα απο το να μην υπαρχουν καθολου απαντησεις.

Αλλωστε για εμενα προσωπικα(που μια με φωναζουν nvidia fanboy μια Amd fanboy)για την Nvidia και ποσο μαλλον για την νεα και προηγουμενη σειρα τις εχω πει στις αρχες της κυκλοφοριας των καρτων αυτων αλλα και στα τελη πριν την κυκλοφορια των επομενων(κατι σαν συνοψη ενα πραγμα).

• Like 1

2)Λιγοτερο αυξημενες επιδοσεις ειναι η μεταβαση απο Gtx 770 σε Gtx 970????Οι φθηνοτερες 770 πωλουντας 380-400ευρω ενω η 970(με αισθητα λιγοτερη καταναλωση κιολας)και την εβρισκες πρωτες μερες στα 320ευρω ??(Zotac απο Digitalmaster)??

1) Εννοεί ότι η nVidia και οποιοσδήποτε άλλος έχει τη δυνατότητα να προσθέσει το στις κάρτες του γιατί η ίδια η VESA ενσωμάτωσε το FreeSync/Adaptive Sync στο πρότυπο του DisplayPort. Γι' αυτό ακόμα και η Intel θα το υιοθετήσει.

2) Νομίζω αυτό που εννοεί είναι αυτό που είπε και αυτός στο βίδεον. Είναι δυνατόν μετά το patch η 780Ti να είναι στα ίδια επίπεδα με μια 960? Είμαστε σοβαροί?

---------------------------------------- Από εδώ και κάτω δεν απαντάω στο quote----------------------------------------

Το θέμα είναι άλλο, το είδαμε με την Intel τα τελευταία 3 χρόνια, το βλέπουμε εδώ και λίγο καιρό με την nVidia.

Δεν παίρνω μεριές, αν έπαιζε ακριβώς το αντίθετο σενάριο και η AMD έκανε τέτοιες παπαριές τα ίδια θα λέγαμε, το ίδιο θα κράζαμε.

Γιατί ό,τι και να γίνει, εμείς τον τρώμε τελικά, και αυτοί που υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσης κάποια εταιρία που δεν είναι δικιά τους (η έστω δεν έχουν καν καμιά μετοχή) είναι οι ίδιοι που ήδη ξέχασαν το φιάσκο με την 970, τα λάθος specifications και την κουτσουρεμένη VRAM αλλά αντί να παλέψουν για το δίκιο τους έδωσαν την 970 πίσω για να πάρουν 980.

Και το κερασάκι είναι ο CEO της nVidia που σε blog post όχι απλά προσπάθησε να τα πλασάρει ως θετικά, ούτε ένα ξερό συγνώμη δεν είπε.

Πιστεύω αν η nVidia ήταν στη θέση της AMD θα έκανε παρόμοια πράγματα, ώστε κάπως να κινηθούν τα προϊόντα της στην αγορά.

Όπως και να έχει, όσο υπάρχει ανταγωνισμός εμείς κερδίζουμε και καμία εταιρεία δεν θα μπει μέσα για το καλό του κοσμάκη, μην ανησυχείτε.

Άμα θέλει ο άλλος megaultrauber textures@4k@Skyrim, ας βρει μνήμη να τα φορτώσει...

Είπαμε...την τσέπη μας, και μόνο.

Σώπα ρε, θα δώσω 6-7 κατοστάρικα για GPU(Fury X - 640 έχει η φτηνότερη skroutz) και θα αναγκαστώ να ρίξω τις υφές επειδή η AMD ήθελε να βάλει το μπουρδο-HBM και τσιγκουνεύτηκε την ποσότητα της μνήμης ; Sure thing bro, 980Ti και τα μυαλά στα κάγκελα σ' αυτά τα λεφτά ακριβώς γιατί κοιτάμε την τσέπη μας :) Το RoTR είναι η αρχή του τέλους των 4GB όσον αφορά τα Ultra textures, μην παρεξενευτείς αν και τα επόμενα ΑΑΑ παιχνίδια ζητάνε 6GB Vram(Ήδη και το Quantum Break στα requirements ζητάει 6GB και παρ' όλα αυτά προτείνουν την Fury X που έχει 4GB για Ultra). Τέλος πάντων, το θέμα έχει ξεφύγει, το νήμα αφορά νέες οθόνες της Samsung με FreeSync.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...