Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Είμαι κάτοχος ενός σταθερού υπολογιστή εδώ και 5-6 χρονια. Το σύστημα μου είναι AMD Phenom(tm.) II X4 955 3.20 GHZ με καρτα γραφικών ATI Radeon HD4850.

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος θα έλεγα. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι του θορύβου. Είναι ιδιαίτερα εκνευριστικο , ειδικά όταν κάθεται δίπλα η κοπέλα σου με ένα Laptop Imac. Που είναι σα να μην υπάρχει..

Ανοίγοντας λοιπόν το κουτι παρατήρησα ότι τον θόρυβο τον κάνει ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων και του επεξεργαστή. Σε δεύτερη φάση λιγότερο θόρυβο κάνει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού. Τους ανεμιστήρες  του κουτιού τους εχω αποσυνδέσει τώρα το χειμώνα.

Θα ήθελα λοιπον να μου προτείνεται λύσεις προκειμένου να μειώσω οσο τον δυνατόν περισσότερο το θόρυβο που κάνει το μηχάνημα μου. Θα ήθελα οικονομικές λύσεις καθώς νομίζω ότι δεν αξίζει να πετάω λεφτά σε ένα σχετικά παλιό μηχάνημα.

Σας επισυνάπτω φωτώ από τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και από το τροφοδοτικο

Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων.

post-266927-0-83043400-1455432751_thumb.jpg

post-266927-0-12402900-1455432762_thumb.jpg

post-266927-0-80069700-1455432771_thumb.jpg

post-266927-0-64012300-1455432775_thumb.jpg

post-266927-0-60088400-1455432765_thumb.jpg

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Τσέκαρε αν έχει καθήσει σωστά ο ανεμιστήρας στην ψύκτρα και δεν βρίσκει σε κανένα καλώδιο 

Από κει και πέρα 3 πολύ καλες επιλογες είναι οι : 

Αν κάνει θόρυβο και του τροφοδοτικού και "πιάνουν" τα χέρια σου μπορείς να τον αλλάξεις κι εκείνον 

Δημοσ.

Αν ειναι να αλλαξεις fan στο PSU ασε το τροφοδοτικο σου εκτος μπριζας για καμια ωρα αλλιως θα σε τιναξει το ρευμα. Το εχω δει με τα ματια μου αυτο.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπερα και παλι

Ο ανεμιστηρας που εχω τωρα πρεπει να ειναι αυτος

http://www.avadirect.com/A12025-120mm-Black-Case-Fan-3-Pin-Power/Product/1891958

Αν καταλαβενω σωστα ο θορυβος που κανει εχει  να κανει με το  dBA , σωστα ? αρα ψαχνω ενα ανεμιστηρα με χαμηλο DBA ?? Επισης πως ξερω πως  θα προσαρμοζεται ο ανεμιστηρας πανω στην ψηκτρα που υπαρχει τωρα ??

Σχετικα με το τροφοδοτικο, εχω το παρακατω

http://tech-reviews.co.uk/reviews/silver-power-sp-ss500-power-supply-review/

Που βλεπω ποσο αθορυβο ειναι ???

ευχαριστω.

Δημοσ.

Νομιζω οτι ο ανεμηστηρας της ψυκτρας επεξεργαστη σου δεν ειναι PWM, δηλαδη δουλευει συνεχεια σε φουλ στροφες.

Η τον αλλαζεις ή  αν δεν εχεις προβλημα απο θερμοκρασιες, προσθετεις  ενα  fan controller http://www.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.806160.jpg (αυτο εχω κανει και εγώ)

Δημοσ.

Νομιζω οτι ο ανεμηστηρας της ψυκτρας επεξεργαστη σου δεν ειναι PWM, δηλαδη δουλευει συνεχεια σε φουλ στροφες.

Η τον αλλαζεις ή  αν δεν εχεις προβλημα απο θερμοκρασιες, προσθετεις  ενα  fan controller http://www.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.806160.jpg (αυτο εχω κανει και εγώ)

Καλημέρα. η αληθεια ειναι οτι αγορασα ενα  fan controller , αλλα μαλλον δεν ειναι σωστο. Εχει 3 υποδοχες ενω  ο ανεμιστηρας εχει 4 ???  Μηπως δεν εχω καταλαβει πως θα κανω τη συνδεσμολογια ???

post-266927-0-45084800-1455522613_thumb.jpg

Επισης για τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων τι μπορω να κανω ??

Κατι διαβασα για το  MSI Afterburner, το εγκατεστησα αλλα δεν ξερω πως λειτουργει ??

post-266927-0-33159000-1455522749_thumb.jpg

Δημοσ.

Θα πας στο options custom fan profile/ curve. Δες βιντεο στο youtube. Ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη ειναι pwm οποτε το ρυθμιζεις απο το bios. Καθαρισε και την ψυκτρα.

Αν θες ριξε λιγο και την ταση του επεξεργαστη. Ενα 5% ειναι ασφαλες και σταθερο λογικα.

Δημοσ.

Θα πας στο options custom fan profile/ curve. Δες βιντεο στο youtube. Ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη ειναι pwm οποτε το ρυθμιζεις απο το bios. Καθαρισε και την ψυκτρα.

Αν θες ριξε λιγο και την ταση του επεξεργαστη. Ενα 5% ειναι ασφαλες και σταθερο λογικα.

Το προβλημα ειναι οτι δεν εμφανιζεται το Tab του Fan

post-266927-0-10313200-1455576624_thumb.jpg

Επισης πως ρυθμιζω τον ανεμιστηρα απο το BIOS ?? Δεν το εχω κανει ποτε...

Δημοσ.

Η΄το πουλας και χρησιμοποιεις το imac της κοπελιας σου η΄την παντρευεσαι και σου κανει ο πεθερος σου δωρο ενα imac και ασε τους αλλους να ψαχνουν sta bios και στα uefi πως θα χαμηλωσουν τους ανεμιστηρες!Και να ξερεις οτι ο βηχας και τα imac δεν κρυβονται και οπου υπαρχει ενα imac, μπορει να υπαρξει και δευτερο!

• Like 2
Δημοσ.

Η΄το πουλας και χρησιμοποιεις το imac της κοπελιας σου η΄την παντρευεσαι και σου κανει ο πεθερος σου δωρο ενα imac και ασε τους αλλους να ψαχνουν sta bios και στα uefi πως θα χαμηλωσουν τους ανεμιστηρες!Και να ξερεις οτι ο βηχας και τα imac δεν κρυβονται και οπου υπαρχει ενα imac, μπορει να υπαρξει και δευτερο!

χαχαχα θεός! Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις στους ανεμιστήρες όπως είπαν παραπάνω αν κάπου βρίσκουν σε καλώδιο η οτιδήποτε και επίσης μήπως έχουν πιάσει μέσα τρίχες κλπ. και γι' αυτό κάνουν θόρυβο ειδικά αν έχεις κάποιο κατοικίδιο είναι πολύ πιθανό.

Δημοσ.

Χαχαχα... ωραιος, ε οχι να παντρευτω για ενα Mac, αν και θα το ηθελα !!!

Λοιπον περα απο την πλακα. το προβλημα με τους ανεμιστηρες του κουτιου,τους σκληρους και τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη εχει λυθεί. Το μονο που μου μενει ειναι να ρυθμισω τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων .

Τι μπορει να γινει ?? Γιατι το MSI Burner δεν μου λειτουργει ???

Δημοσ.

Λοιπον περα απο την πλακα. το προβλημα με τους ανεμιστηρες του κουτιου,τους σκληρους και τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη εχει λυθεί. Το μονο που μου μενει ειναι να ρυθμισω τον ανεμιστηρα της καρτας γραφικων .

(Χαχαχα... ωραιος, ε οχι να παντρευτω για ενα Mac, αν και θα το ηθελα !!!)   το mac θα΄θελες η΄το να παντρευτεις?

ττην μαμισια ψυκτρα εχεις πανω στον επεξεργαστη? Γιατι εγω εχω τον 940BE  και με το παραμικρο βογγαει και τωρα πριν λιγο μπηκα bios και εβαλα smart mode cpu fan κτλ αλλα εννοειται οτι θα κραταει παρα πανω θερμοκρασια και οτι το καλοκαιρι παμε για πυροσβεστηρα..

οκ οκ οκ την ειδα την ψυκτρα σου, εμενα παντως η μαμισια ειναι και θα παρω λιγο αργοτερα οταν αρχισει τις απογειωσεις μια καλυτερη.Οσων αφορα την καρτα γραφικων, κοιτα να της περασεις φρεσκια παστουλα να καθαρισεις ανεμηστηρακι και ψυκτρα και ψαξου λιγο με κανα προγραμμα της καρτουλας (msi) οπως λες η΄μαλλον καλυτερα της ati

• Moderators
Δημοσ.

Κατέβασε το speedfan και κάνε μια δοκιμή και με εκείνο Γι την κάρτα μήπως καταφέρεις κάτι, αν και πολύ πιθανών να μην περνει ρύθμιση γενικότερα ο ανεμηστηρας της κάρτας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...