Προς το περιεχόμενο

Intel core i5 vs Intel core i7 (ivy bridge)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αναβαθμίζω αυτές τις μέρες τον υπολογιστή μου. Αφου κάναμε το πρώτο βημα με την μνήμη, ήρθε η ώρα του επεξεργαστή. Αυτή την στιγμή έχω έναν Intel Core i3 3210 Ivy Bridge 1155 socket.

Κύριες δουλειές του υπολογιστή είναι audio processing/recording, matlab, catt acoustics απο εμένα και autocad και rhino από την κοπέλα μου.

Το δίλημμα λοιπόν είναι να παω στον Core i5 3570 ή στον Core i7 3770; Είδα κάποια benchmarks, έχω δηλαδή μία πρώτη εικόνα απλά θέλω να δω και την γνώμη κόσμου για το αν αξίζει η υπέρβαση με έναν i7. Ή αν εν τέλει ένας i5 θα είναι υπεραρκετός γι αυτά που θέλω.

Δημοσ.

Οι διαφορές από τον i3 3210 στον i5-3570 είναι πολύ μεγάλες.

Οι διαφορές από τον i5-3570 στον ι7-3770 εντοπίζονται βασικά στο hyper threading και στα καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά (ο i5-3570k όμως έχει τα ίδια γραφικά με τον ι7-3770).

Με έναν i5-3570 λογικά είσαι καλυμμένος...

Αν βρεις τον i5-3570k, ακόμα καλύτερα, στους μεταχειρισμένους η διαφορά τιμής συχνά είναι ελάχιστη.

Δημοσ.

Αν εχουν μεχρι 20-30 ευρω διαφορα παρε τον ι7 για παραπανω τον ι5 

Θα καταλαβεις διαφορα στις εφαρμογες που λες αλλα και οι δυο ειναι τοσο γρηγοροτεροι απο τον ι3 που θα σου φανουν αεροπλανο. Το ΗΤ που δινει το μπονους του 20% περιπου ειναι ΜΟΝΟ για περιπτωσεις περισσοτερων απο 4 (βασικα 8+ ) threads και θα την δεις μονο στα προγραμματα που λες . η διαφορα απο ι3 σε ι5 θα ειναι 2Χ και υπολογιζε αλλο ενα 20% για το ι5->ι7

παρε οπωσδηποτε εκδοση Κ, ακομη και αν δεν κανεις OC 

Δημοσ.

Γεια παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι πως η αποψή μου συμφωνεί με αυτά που μου λέτε και τα οποία συμπέρανα από διαφορα άρθρα που διαβασα.

Η οικονομική διαφορά ειναι της ταξης των 100 ευρώ περίπου αν θυμάμαι σωστά.

Γιατι ομως την K εκδοση και όχι την απλή; Πέρα από τη δυνατοτητα oc τι άλλο προσφέρει; Αν θυμάμαι από κάποια συγκριτικά τεστ πάλι δεν είχα εντοπίσει κάτι διαφορετικό.

Thanks και πάλι πάντως.

Δημοσ.

H δυνατότητα για oc είναι το βασικό της k έκδοσης και φυσικά το βασικότερο, καλύτερη μεταπωλητική αξία, ένας 3770k μπορεί να φύγει πιο εύκολα και με υψηλότερη τιμή από έναν 3770 χωρίς k, σε περίπτωση που θελήσεις να τον πουλήσεις στο μέλλον.

Δημοσ.

100 ευρω κρινω οτι ειναι πολλα . στα μτχ ο 3570κ θα πρεπει να τον βρισκεις στα 150 το πολυ και τον 3770κ οχι πανω απο 200

Σκεψου και τον ι7 2600κ ή 2700κ ειναι πιο δυνατος απο τον 3570κ εχει ελαχιστη διαφορα 5 % το πολυ απο τον 3770 και ειναι καλυτερος στο oc . βρισκεις με 160~170 ευρω και συμφαιρει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...