nzeppos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Φίλε Storm Shadow, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με λυπάσαι, δεν είπα ποτέ ότι θέλω να απολαύσω τις ταινίες, γενικά δεν είμαι συνεφίλ, μια φορά το χρόνο (και αν) πηγαίνω σινεμά. Από την αρχή δεν ήθελα να βγει σε ταινία το βιβλίο, αλλά ακόμα κι αν γινόταν αυτό δεν ήθελα να πάρει τέτοια δημοσιότητα. Χίλιες φορές να ήταν γνωστό το έργο του Τόλκιν στην κοινότητα των μεταλλάδων μόνο (ροκάδων γενικά, μην ξεχνάμε ότι και οι Zeppelin έχουν γράψει τραγούδια επηρεασμένοι από Τόλκιν.). Η φιλοσοφία μου έγκειται απλώς στην εξής φράση : "Δεν γουστάρω να μου μαγαρίζουν τον αγαπημένο μου συγγραφέα για να βγάλουν πέντε φράγκα παραπάνω και να αρχίσουν όλοι οι τυχάρπαστοι να διαβάζουν τα βιβλία και να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους σε όλους εμάς (ναι, τους μεταλλάδες!) που μεγαλώσαμε με Τόλκιν." Στο Troy φυσικά δεν πρόκειται να πάω, κυρίως γιατί δεν ενδιαφέρει. Ακόμα κι αν "σφάξουν" την Ιλιάδα, καρφί δεν μου καίγεται. (Σάμπως καλοθυμάμαι και τι έγινε! Με το ζόρι την διάβαζα στο γυμνάσιο πριν δεκατόσα χρόνια) Αποκάλεσα το Σιλμαρίλλιον "Βίβλο" (μεταξύ σοβαρού και αστείου) στο πρώτο πρώτο post μου, κι έτσι νιώθω για το έργο του Τόλκιν. Είναι κάτι απίστευτο και ανεπανάληπτο, κανένα fictional σύμπαν δεν είναι σαν αυτό που δημιούργησε ο Tolkin, ούτε καν του ανυπέρβλητου Dune. Δε χωράμε πολλοί στη Μέση Γη, δε γουστάρω να πλακώσει η μάζα, να έρθει ο κάθε τυχαίος. Γι'αυτό ας αρχίσουν όσοι είδαν την ταινία και δεν διάβασαν τα βιβλία, μουσική θεραπεία με Blind Guardian και "Nightfall in Middle Earth", γρήγορα!
nthanasis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Simera to mesimeraki perasa apo to village kai pira kai ego to magiko xartaki gia tin premiera kai mazi mou edosan ena anamnistiko mprelok den kratieme katholou.... gia osa graftikan parapano i deuteri tainia theoreite kaliteri apo tin proti apo osous den exoun diavasei ta vivlia....
epote Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δε χωράμε πολλοί στη Μέση Γη, δε γουστάρω να πλακώσει η μάζα, να έρθει ο κάθε τυχαίος. πεστα γαμωτο!!!!!!!!!!!!
nthanasis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 epeidi den asxoloume poli me metal mousiki mipos mporei kaneis post stixous apo tragoudi pou anaferetai ston tolkin??? To silmarilion anaferetai kai auto stin mesi gi???
nthanasis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 molis tsekara afto kai ematha oti i proti episimi premiera tou TTT egine kante klik edo na deite http://www.lordoftherings.net/index_105_fi_news.html
HaPagan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2003 Το Σιλμαρίλιον είναι η Βίβλος της Μέσης Γης . Είναι το βιβλίο που περιγράφει πως δημιούργηθηκε η Μέση Γη . Είναι πολύ ενδιαφέρον δημιούργημα . Πρέπει να το διαβάσεις .
Storm Shadow Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 katarxas opoion akouo na leei oti oi tainies eginan gia ta fraga eilikrina thelo na ton sfaxo sa kouneli!!!! min to xanaakouso ayto parakalo..... o peter jackson einai theos... einai megalos fan ton biblion kai edose se ayta to prosopiko tou optiko orama boithoumenos apo pasignostous illustrators ton biblion..... sigopura oi tainies den antikathistoun ta biblia.... omos mono pou blepeis tin mageia me ta matia sou einai kati to apisteyto...... kai kati akoma filoi mou... o ratzismos tou na erthei o kathe tyxaios einai i megalyteri malakia pou exo akousei..... na erthei opoios thelei... kollimenoi me ti mpala an thelete na eiste eseis na eiste..... ego thelo to orama tou tolkien na ginei gnosto pantou kai na ginoume xiliades... den tha kopso ego kanena apo to dikaioma tou na matheis... esy dld epote kai nzeppos tha sas arese otan protoasxolithikate me ton lordo na erxotan kapoios na sas pei oti den axizete na gnorizete kai na mathete???? epsisis ... oi blind guardian einai xalia.... den mou aresoun katholou kai den pianoun mpaza mprosta stous rhapsody..... exo akousei ta album gia ta biblia tou tolkien kai mou fanika bareta , xoris ixnos lyrismou (opos px ta soundtrack).... alla kai pali gousta einai ayta... ego xero oti otan prospathisan oi rhaps na kanoun album gia ton lordo.. itan poly arga kai ta dikaiomata tou lordou eixan anebei sta ypsi logo ton tainion... kai etsi xeminame me tis mapes tou blind..... kai pali leo... goysta einai ayta... ego omos den apokleio kanena apo tin xara tou sympantos tou tolkien.... oloi eimastan neoteroi kai amatheis kapote..... kai nai re pousti mou!!!! na piasoun oloi ton tolkien kai na lene to makry kai to konto tous!!!! etsi tha kanoume syzytisi kai tha tous deixoume to sosto an kanoun lathos..... kai den einai anagi na eisai metalas gia na "xereis " apo tolkien eleos!!!!!!!
nthanasis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Re nthanasi TTT simainei The Two Towers sorry re pedia ena lathali ekana logo grigoradas
nzeppos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Καλά φίλε Storm Shadow, ό,τι πεις εσύ παιδί μου, και μόνο το signature σου να δω καταλαβαίνω γιατί δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε με τίποτα. Πάνε πάρε κανα κουκλάκι του Γκάνταλφ (μπορεί να έχει βγει και κουκλάκι του Τζάκσον, που ξέρεις? αφού τον θαυμάζεις τόσο πολύ, θα γουστάρεις!) Τη γνώμη μου την είπα, δεν ξαναγράφω σε αυτό το post. Αφήνω του διαφωνούντες στην οργή των οπαδών των Blind Guardian (όχι δεν είμαι ένας απ'αυτούς). Αυτά περι ρατσισμού και κουραφέξαλα που γράφεις, τα αγνοώ τελείως. Άλλο ρατσισμός κι άλλος ελιτισμός. Ευχαριστώ.
Storm Shadow Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 "Άλλο ρατσισμός κι άλλος ελιτισμός." ta idia skata einai.... katse ekei me tin grinia sou kai to kollima sou... kathese kai sxoliazeis to signature xoris na xereis tipota gia mena... kollimenos me ton .....kolo eisai file kai an den xekoliseis mia zoi ekei geek (me tin kaki ennoia) tha meineis sti gonia sou me tous omoideates sou sa to gollum... my precious books!!!!! min ta aggizei kaneis!!!!! file oso esy tha lioneis sti mizeria sou pou xexilizei ego tha poronomai sto sinema me tin maxi sta peleanor fileds...... alloste makarioi oi ptoxoi to pneymati.... 8)
Lucifer Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 @nzeppos: Χαλάρωσε... και εγώ τα ίδια έλεγα όταν έβλεπα την κάθε γκομενίτσα να δηλώνει πως ο αγαπημένος της ήρωας είναι ο Legolas επειδή της αρέσει ο Orlando Bloom... Ξέρεις πόσο εύκολο και διασκεδαστικό είναι να την πείς σε τέτοια ματζαφλάρια? Ας τους να βλέπουνε την "μάχη στην πεδιάδα του Πέλενορ" και τις αιματοχυσίες και ας αφήσουν σε εμάς να ξέρουμε τι είχε γίνει στους Βάλτους Των Νεκρών (τί είναι το Dagorland???) και τι ακριβώς έριξε τον Mithrandir από την γέφυρα του Khazad-Dum... Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι... So right...
arakis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Καλά για να διαβάσει κανείς τον άρχοντα πρέπει να ακουεί metal μη τρελαθούμε τελικα και δεν καταλαβα τα υπονοουμενα για ελιτισμο δηλαδή <ρατσισμό>.Εγω δεν ακούω σχεδόν καθόλου metal και τα βρήκα τα βιβλία τέλεια τελικά για μερικούς αναρωτιέμαι για την ψυχική του κατάσταση.
nikolaos_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Πολλοί στο τόπικ συγκρίνουν Όμηρο με Tolkien με μια αίσθηση ότι διαπράττουν ένα είδος ιεροσυλίας. Σχολιάζω: 1) Ο Όμηρος είναι ένα από τα πρώτα κείμενα του είδους του (εντάξει υπάρχουν και αρχαιότερα όπως το Γκιγλαμές των Ασσυριών ή Σουμερίων ή Βαβυλωνίων - ή Μήδων ή Περσών (, ίσως κανένα Ταοϊστικό κείμενο από Κίνα, ή οι περίεργες Βέδες ( της Ινδίας αλλά πόσοι τα ξέρουν; Στη χειρότερη περίπτωση τα δίνουν ισάξια με τα ομηρικά, αν συμβαίνει και τα ξέρουν. Άλλα διάσημα έργα είναι μεταγενέστερα του Ομήρου) 2) Ο Όμηρος αποτυπώνει εποχές, μύθους, ένα ιστορικό παραμύθι. Αλλά αυτό ίσως το κάνουν και άλλα κείμενα. 3) Τα ομηρικά έπη αποτυπώνουν αξίες που έχουν ακόμη οι Έλληνες και γενικότερα η ανθρωπότητα, ειδικά η Οδύσσεια. Αυταπάρνηση για το φίλο (Πάτροκλος - Αχιλλέας), νόστος και αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια, θανατηφόρο μίσος για αυτόν που εκμεταλλεύεται δύσκολες καταστάσεις και περιουσίες (μνηστήρες), συντροφικότητα κλπ. 4) Συναρπάζει διαχρονικά. Πρέπει να είναι μπεστ σέλλερ εδώ και 2500 χρόνια. Tolkien δεν έχω διαβάσει, αλλά είναι κείμενο 70 ετών νομίζω. Σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί σε ηλικία με βιβλία φαντασίας όπως του Ιουλίου Βέρν, αλλά πιστεύω ότι θα κρατήσει πολύ. Το διαχρονικό στοιχείο του Tolkien είναι ότι διαφορετικά πλάσματα (άνθρωποι και φύση) προσπαθούν να συντηρήσουν ένα κόσμο όπως τον ξέρουν και αντιστέκονται στην έλευση του κακού (=καταστροφή της φύσης). Το όπλο είναι η αποφασιστικότητα (=ενός ταπεινού χόμπιτ) η συντροφικότητα, η γενναιότητα (μάχες), η συμφωνία και το δακτυλίδι (=γνώση, ισχύς, δύναμη) Δεν ξέρω αν συμφωνείτε.
epote Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2003 katarxas opoion akouo na leei oti oi tainies eginan gia ta fraga eilikrina thelo na ton sfaxo sa kouneli!!!! αποψη σου. Εγω παλι οταν ακουω καποιον να λεει οτι οι ταινιες δεν εγιναν ΚΑΙ για τα φραγκα και οτι ο παραγοντας ΦΡΑΓΚΑ δεν διαδραματισε ΣΟΒΑΡΟ ρολο στο καλιτεχνικο αποτελεσμα του εργου τον θεωρω μαλακα. Πατσι? o peter jackson einai theos... einai megalos fan ton biblion kai edose se ayta to prosopiko tou optiko orama boithoumenos apo pasignostous illustrators ton biblion ναι και το εκανε για τη ψυχη της μανας του. ασε ρε μας ρε φιλε...Αν ο jackson ειναι θεος τι να πουνε οι πραγματικα μεγαλοι? o ratzismos tou na erthei o kathe tyxaios einai i megalyteri malakia pou exo akousei ο ρατσισμος αναφερεται σε ΦΥΛΕΤΙΚΗ διακριση, συνεπως λαθος λεξη... na erthei opoios thelei... kollimenoi me ti mpala an thelete na eiste eseis na eiste..... ego thelo to orama tou tolkien na ginei gnosto pantou kai na ginoume xiliades... den tha kopso ego kanena apo to dikaioma tou na matheis... ναι και να ερθουν ολα τα 12χρονα κοριτσακια που εμαθαν τον λεγκολας απο τον ορλαντο μπλουμ να ουρλιαζουν, και να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ η αναγνωση του βιβλιου για το ΣΥΝΟΛΟ των γενεων που θα ερθουν. Ωραια...το μαθανε ολοι....γουσταρω φαση! Η εκλαικευση οπου και αν εγινε εκανε κακο στο πυρηνα του αντικειμενου...αν και εφερε λευτα esy dld epote kai nzeppos tha sas arese otan protoasxolithikate me ton lordo na erxotan kapoios na sas pei oti den axizete na gnorizete kai na mathete???? κατ αρχας δεν απετρεψε κανενας να κανει κανεις τιποτα. Εχω βοηθησει πολλους οπως και εγω βοηθηθικα να μπω στον κοσμο του τολκιν. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΩ. οχι να μου τον πασαρουν ετημο και να το παιζω και ειδημονας μετα... συνεπως ναι, θελω να μηνει μακρια απο τους ΒΛΑΚΕΣ (και ειναι πολλοι!) αυτο που αγαπω. epsisis ... oi blind guardian einai xalia.... den mou aresoun katholou kai den pianoun mpaza mprosta stous rhapsody..... exo akousei ta album gia ta biblia tou tolkien kai mou fanika bareta , xoris ixnos lyrismou (opos px ta soundtrack).... alla kai pali gousta einai ayta... ego xero oti otan prospathisan oi rhaps na kanoun album gia ton lordo.. itan poly arga kai ta dikaiomata tou lordou eixan anebei sta ypsi logo ton tainion... kai etsi xeminame me tis mapes tou blind..... kai pali leo... goysta einai ayta... ego omos den apokleio kanena apo tin α)γουστο σου β)οι guardian εχουν κανει μακραν την καλυτερη μελοποιηση των βιβλιων του τολκιν ΕΙΔΙΚΑ στο nightfall in middle earth. αριστοι οι rapsody αλλα μην το γαμαμε κιολλας kai den einai anagi na eisai metalas gia na "xereis " apo tolkien eleos!!!!!!! δεν ειναι αναγαια, αλλα σαφως ικανη συνθηκη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.