Προς το περιεχόμενο

Lord of the rings!!!

nthanasis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε nzeppos καταρχην συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όσον αφορά την υπερβολική προβολή που ενοχλεί τους "χομπίστες" που ασχολούνταν με κάτι πριν το μάθουν όλοι οι υπόλοιποι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα παλιά adventure games που όλοι οι παλιοί τα αναπολούν ενώ τα σύγχρονα εμπορικά παιχνίδια έχουν φοβερά γραφικά κλπ αλλά λιγότερη ουσία.Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα.

Για την μεταφορά της ταινίας πάντως νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός.

Και εγώ συμφωνώ για πολλές ανακρίβειες αλλά οι ταινίες είναι για μένα ΣΧΕΔΟΝ η καλύτερη μεταφορά που μπορούσε να γίνει(ή αν το θέσω αλλιώς έκανε τις λιγότερες δυνατές υποχωρήσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι και εμπορικό ταυτόχρονα)

Τι πρέπει να πει κανείς τότε για μεταφορές βιβλίων σε ταινίες όπως "Οι άθλιοι" για παραδειγμα που έχουν κατακρεουργηθεί στην μεγάλη οθόνη.

Ένα βιβλίο ΠΑΝΤΑ έχει περισσότερο βάθος και αφήνει στον αναγνώστη το περιθώριο να προσαρμόσει αυτά που διαβάζει στην δική του αισθητική ενώ μία ταινία είναι μία και μόνο οπτική γωνία που αποκλείεται να αρέσει σε όλους.

Όσο για Ιλιάδα και Οδύσσεια που αναφέρεις νομίζω είναι ιεροσυλεία μια και και δεν πρόκειται απλώς για ένα έπος αλλά γλωσσικά και λογοτεχνικά θαύματα πάνω στα οποία θεμελιώθηκαν όλες οι δυτικές γλώσσες(και όχι μόνο η Ελληνική)

Δημοσ.

Exallou o sygrafeas (i oi sygraffeis ) tis Iliadas kai tis Odysseias-kyriws tis prwtis- exoun anadeixei ena plouto idewn kai idewdwn tis epoxis enw o Tolkien,an den kanw lathos,exei paradextei oti oudepote ithele na peraseidees mesa apo ton Arxonta(xwris auto na afairei kati apo to megaleiwdes tou ergou tou)

Δημοσ.

Μαζί σου και εγώ,έχοντας διαβάσει τα βιβλία θα προτιμούσα να μην είχανε μπει.

Και σε ξένα site που έχω δει ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Jackson διαφωνούν τουλάχιστον με την πτώση του Aragorn απο τον γκρεμό στο Two Towers.

Μόνη εξαίρεση στην εμπορικότητα οι σκηνές με την Arwen που μπήκαν για να υπάρχει και κάποιο love story και ίσως τράβηξε κάποιο επιπλέον κοινό(ειδικά γυναικείο υποθέτω)

Σε αυτό που διαφώνησα με τον nzeppos είναι οτι το έργο δεν βλέπεται κλπ

Συνολικά η μεταφορά ειναι καλή για μένα.

Δημοσ.

Το έργο σαν ταινία είναι ΚΑΛΟ. Είναι μακράν η καλύτερη ταινία φαντασίας που υπάρχει. Σε αυτό δεν αντιλέγω. Βέβαια εκτός από τα καταπληκτικά τοπία, τη σκηνοθεσία και τη μουσική βοηθάει και το σενάριο (το σφάξιμο της ιστορίας του Τόλκιν δηλαδή, όπως επίσης και το ιδιαίτερο ύφος του).

Αλλά όπως ίσως για κάποιους είναι ιεροσυλία να συγκρίνω τα έργη του Τόλκιν με τον Όμηρο (εντάξει, παιδιά παραδέχομαι ότι είμαι λίγο υπερβολικός όταν τα συγκρίνω, κι εγώ είμαι υπερήφανος ως Έλληνας για την αρχαία και τη νέα ελληνική ποίηση..πιο πολύ όμως τη σύγκριση την κάνω στον.."πιασάρικο" τομέα, δηλ. την ιστορία που διηγείται ο συγγραφέας, αυτή καθεαυτή και όχι στην επίδρασή της ή στα νέα στοιχεία που εισάγει στην λογοτεχνία κλπ.). ..όπως έλεγα, και παρασύρθηκα πάλι, όση ιεροσυλία είναι για εσάς να συγκρίνω την έξοδο του Έκτορα με την έξοδο του Άραγκορν από το κάστρο στο Φαράγγι του Χελμ (την σκηνή την έχω δει μόνο στο παιχνίδι της EA Games, που παραδόξως είναι καλό!), άλλη τόση ιεροσυλία είναι να αλλάζουμε τις ιστορίες του Τόλκιν..έστω κι αν στο σενάριο συνέβαλλε και ο γιος του ο Κρίστοφερ (μέγας αλήτης που επέτρεψε να γίνουν τέτοια φρικτά πράγματα στις ταινίες!)

Δεν θα μπλέξω σε λεπτομέρειες, π.χ. γιατί να πέσει ο Άραγκορν από το γκρεμό στους Δύο Πύργους ή γιατί δεν υπήρχε ο χαρακτήρας που πάνω του βασίστηκε ο Τόλκιν για να ξεκινήσει το Χόμπιτ, ο Τομ Μπομπαντίλ δηλαδή, η κούκλα του γιου του, θυμάστε? Αυτά φαίνονται λεπτομέρειες στους πολλούς αλλά όσοι διάβαζαν κάποτε Τόλκιν το έκαναν ακριβώς γιατί δεν ήθελαν να είναι με τους "πολλούς" και αισθάνονταν ότι μοιράζονταν κάτι πολύ σημαντικό με τους πιο κοντινούς τους φίλους, που κι αυτοί ήταν μυημένοι στα μυστήρια της Μέσης Γης και των ηρώων της.

Και τώρα γίνεται αλλά μας έκλεψαν μεγάλο μέρος της μαγείας και νιώθω..περίεργα, αν μη τι άλλο, όταν ακούω να πηγαίνει ο 40αρης στο βίντεο κλαμπ και να λέει ότι θέλει τη βιντεοκασέτα και το κουκλάκι Γκόλουμ του "Βασιλιά των Δαχτυλιδιών" για την κόρη του. Εντάξει, έλεος.

Με εκνευρίζει ακόμα το γεγονός ότι σε κάποιες σκηνές των έργων που είδα, οι χόμπιτ είχαν δέσει το Γκόλουμ από το λαιμό και όχι από το πόδι.

Εκνευρίζομαι έυκολα? Ακούγεται υπερβολικό? Για μένα δεν είναι! Όμως παραδέχομαι ότι μου κόπηκε η ανάσα όταν είδα τον Άραγκορν και την υπόλοιπη Συντροφιά να κατεβαίνει τον Μεγάλο Άντουιν και να περνούν από τις Στήλες των Βασιλέων, αυτή η σκηνή ήταν μαγεία. Ή η εισαγωγή της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, με τις μάχες στο Οροντρούιν (κι ας "πέθανε" ο Σάουρον επειδή του έκοψαν τα δάχτυλα (πολλά! ούτε καν ένα!) αντί για να δέιξει το δόρι του Γκιλ Γκάλαντ να τον κάνει κρεατόπιτα :D

Κι όπως είπε κι ένας φίλος μου : "Αυτό που θέλεις δεν θα γίνει, δηλαδή να γίνει 15ωρη η κάθε ταινία και να λέει έξω από το σινεμά <<Προσοχή, η ταινία είναι μόνο για αναγνώστες του Τόλκιν>>...άρα καλύτερα να μην τη γυρίσουν καθόλου, δεν γίνεται να γυριστεί τέτοια ιστορία σε ταινία και να μείνει 100%..πόσο μάλλον το Σιλμαρίλλιον.."

Αυτά. Συγγνώμη για την έκταση του κειμένου.

Δημοσ.

file nzeppos pragmatika se lypamai..... to kollima pou exeis den se afinei na deis 3 apo tis kalyteres tainies fantasias ever..... os fan tou eidous axizei na tis deis... katalabaino poso agapas ta biblia alla ayto ego to theoro psyxosi... exo dei pramata kai thamata sti zoi mou kai polloi mou exoun xalasei comics, biblia kai alla ... alla to na bgo apo aithousa pote... oso mapa kai na einai i tainia..... kai oxi den einai ierosylia na sygrineis ta epi tou tolkien me ayta tou omirou.... elpizo na min bgeis apo tin aithousa tou TROY otan tha to deixoun epeidi den einai "pisto" sto biblio..... krima... esy xaneis... :roll:

Δημοσ.

Den mporoume na poume oti i tainia einai toso kaki re pedia iremiste,prosopika ego gnorisa ton tolkin kai autin tin trilogia mesa apo tin tainia pou sta parousiazei pio aplousteumena kai pio katanoita,otan arxisa na diavaso to proto vivlio eixa mperdeutei poli me tosa onomata kai toses leptomereies oi opoies den tha mporousan na mpoun stin tainia

Anyway thelo na rotiso kati pou to exo kairo aporia

Giati oi perisoteroi metalades exoun diavasei tolkin prin akomi vgei i tainia???

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μένα.

Μια σύντομη απάντηση στον φίλο άνωθεν. Οι περισσότεροι "μεταλλάδες" έχουν διαβάσει Tolkien ή έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω τέλος πάντων με την ιστορία που λέγεται Lord of the Rings είναι διότι πολλά συγκροτήματα αυτής της μουσικής σκηνής εμπνέονται στίχους και μουσική από τον κόσμο της Μέσης Γης. (π.χ. Blind Guardian, Nightwish).

Τώρα ένα σχόλιο για αυτά που διάβασα για το τί θα υπάρχει και τί όχι στο τρίτο μέρος.

______---------- SPOILER!!!!!!!!!!!! ------------_______

Όλα καλά και άγια αλλά ρε παιδιά αύτό που διάβασα ό,τι ο Frodo στρέφεται εναντίον του Sam λόγω του δαχτυλιδιού και τον διώχνει με έκανε να μου σηκωθεί η τρίχα. ΕΛΕΟΣ!

________-------------------- SPOILER ENDS ------_______

Πάντως συμφωνώ ό,τι είναι αδύνατη η πιστή μεταφορά βιβλίων. Όμως μπορεί να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα ενός βιβλίου. Για παράδειγμα το πρώτο μέρος ήταν ΜΑΓΙΚΟ και τό έχω δει 15 φορές (χωρίς υπερβολή) ενω τους Δύο Πύργους δεν τους έχω στην ίδια θέση στη καρδιά μου διότι δεν είχε την ίδια ατμόσφαιρα του Fellowship.

Οπως και να έχει περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία το τρίτο μέρος.

Και τότε ας κρίνουμε... 8)

Δημοσ.

me mono to gegonos oti me tin trilogia arketos kosmos kathise kai diavase ta vivlia,theoro tin tainia epitiximeni...einai isos apo tis elaxistes fores pou o kinimatografos alla kai i tv eksothoun ton kosmo na diavasei...

Giati oi perisoteroi metalades exoun diavasei tolkin prin akomi vgei i tainia???

poli apla,giati tetoia thematologia einai aresti stous metal-fans...kai oxi mono to lord of the rings,elric (genika oi istories tou moorcock-sosta to grafo e?),conan,alla kai alla polla...einai megali i lista...

Δημοσ.

γιατι τυγχανει η μεταλ κοινοτητα να απαρτιζεται απο εφυης και μορφωμενους ανθρωπους πρακτικα στο συνολο της, γιαυτο...

οπως για παραδειγμα η βανδη απαρτιζεται απο 12χρωνα κοριτσακια

kai mias kai to efere i koybenta oi rhapsody einai apo ta kalytera epic metal sygrotimata pou exo akousei pote..... an oxi to kalytero... pio lotr den ginetai.....

πολυ τους παω:P αλλα οχι...πιο lord of the rings απο τους blind guardian ΔΕΝ παει...

Δημοσ.

rapshody???

Auti den exoun ton fabio Leone kai ton Luca Turilli kai milane gia ton polemisti tou fwtos kai tin maxi me ena skoteino warlord pou an den kanw lathos ton prodwse kapoios kai meta kontepse na pethanei o polemistis alla o prodotis metaniwse ton voithise kai me tin teleytaia tou pnoi o polemistis eswse to vasilio???

Sorry an lew mpourdes, den akouw tetoia mousiki kai den ta xerw kala

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...