Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μερικούς μήνες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Καθώς βρίσκομαι συνδεδεμένος στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού μου, το σήμα χάνεται και λαμβάνω μήνυμα "περιορισμένη πρόσβαση". Παρόλο που ακολουθώ το ενδεικνυόμενο troubleshooting, το πρόβλημα δεν λύνεται παρά μόνο με επανεκκίνηση ολόκληρου του υπολογιστή. Σημειωτέον, δεν είναι πρόβλημα του μόντεμ, γιατί παράλληλα είναι συνδεδεμένος και άλλος ένας υπολογιστής που τρέχει το ίδιο λειτουργικό και δεν επηρεάζεται η σύνδεση εκείνου.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το χαρτογραφήσω, καθώς δεν εμφανίζεται μετά από κάποια συγκεκριμένη ενέργεια, ούτε με κάποια σταθερή συχνότητα. Έχω ξαναπεράσει τους drivers του προσαρμογέα δικτύου μα χωρίς αποτέλεσμα.

Ο υπολογιστής είναι ένας Lenovo G560 με 4 GB RAM, intel core i3, και τρέχει Windows 7 ultimate.

Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει πάνω στο θέμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις το power save της κάρτας δικτύου (αν είναι ενεργοποιημένο).

Επίσης θα βοηθουσε αν έβαζες στατική ip στον υπολογιστή και στατική arp entry για το router. Google it αν σου φαίνονται αγνωστες έννοιες.

Δημοσ.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.Θα το ψάξω σχετικά με την ip address και την arp entry που μου είπες. Όσον αφορά το power save της κάρτας δικτύου,πού θα μπορούσα να το τσεκάρω αν είναι ενεργοποιημένη; Στις ρυθμίσεις του υπολογιστή περί power save δεν βρίσκω κάποια τέτοια επιλογή,μόνο για την περιστροφή του σκληρού κτλ. Πρέπει να το δω μέσω BIOS;

Σόρρυ για την ασχετοσύνη, ήμουν θεωρητική κατεύθυνση :)

Δημοσ.

Νομίζω από τις ιδιότητες της κάρτας με δεξί κλικ σε κάποιο tab θα το βρεις. Εναλλακτικά και από device manager. Κ εγώ έχω να ασχοληθω με windows πολλά χρόνια μη νομιζεις, με έχει φάει το λίνουξ.

Δημοσ.

Βρήκα το power save της κάρτας δικτύου, όντως ήταν τικαρισμένο ένα κουτάκι που έλεγε για εξοικονόμηση ενέργειας όταν ο υπολογιστής είναι σε αδράνεια. Έβαλα και μια static IP, καθώς και static arp entry στο μόντεμ μου. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζει αμείωτο. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση περί του θέματος; 

Δημοσ.

Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλη καρτα; Για να αποκλεισεις το hardware θεμα.

Δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Μια κάρτα δικτύου μου εμφανίζει, (Broadcom 802.11n Network Adapter). Φοβάμαι πως θα πρέπει να είναι πρόβλημα hardware τελικά. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Μια κάρτα δικτύου μου εμφανίζει, (Broadcom 802.11n Network Adapter). Φοβάμαι πως θα πρέπει να είναι πρόβλημα hardware τελικά. 

εαν ειναι η καρτα της azerwave που χει και bluettoth ,μαλλον παει για φουντο, εμενα στην αρχη δουλευε κανονικα και τωρα στα drivers εχει μονο το bluetooth

Δημοσ.

εαν ειναι η καρτα της azerwave που χει και bluettoth ,μαλλον παει για φουντο, εμενα στην αρχη δουλευε κανονικα και τωρα στα drivers εχει μονο το bluetooth

Όχι, το bluetooth το δείχνει μόνο του, με άλλη κάρτα. Broadcom λέει ότι είναι η κάρτα δικτύου. Αλλά έτσι όπως πάει μάλλον θα χρειαστεί άλλαγμα. Εσύ πώς το έφτιαξες το δικό σου πρόβλημα; Γίνεται αντικατάσταση κάρτας δικτύου σε λάπτοπ ή θα πρέπει να αλλαχθεί όλη η μητρική, άρα κλάφτα Χαράλαμπε; 

Δημοσ.

ναι στα πλειστα γινεται ,καθε λαπτοπ εχει mici pci half wirelles /bluetooth card

και εχει chip wif και bluetooth τις περισοτερες φορες στο iδιο κυκλωμα

Δημοσ.

ναι στα πλειστα γινεται ,καθε λαπτοπ εχει mici pci half wirelles /bluetooth card

και εχει chip wif και bluetooth τις περισοτερες φορες στο iδιο κυκλωμα

Μάλιστα. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μάλλον θα το δώσω για επισκευή, αφού όλα δείχνουν πως δεν είναι θέμα software. Και αν αλλάζει μόνο η κάρτα δικτύου ελπίζω να έρθει πιο οικονομικά... 

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις εδω μεσα μια μεταχειρισμενη.Σιγουρα καποιος θα εχει.Ανεβασε μια φωτογραφία αν μπορεις ετσι για να δουμε.

Δημοσ.

Πριν το στείλεις σε τεχνικό δοκίμασε να μπεις στο μοντεμ/ρουτερ σου και να βάλεις μια static arp entry για το λάπτοπ(αν γίνεται). Επίσης μείωσε το εύρος του dhcp ωστε η στατικη ip που έδωσες στο λάπτοπ να είναι εκτός. Κάνε και ένα σοφτ ρεσετ στο ρουτερ και δοκίμασε πάλι.

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις εδω μεσα μια μεταχειρισμενη.Σιγουρα καποιος θα εχει.Ανεβασε μια φωτογραφία αν μπορεις ετσι για να δουμε.

Φωτογραφία της κάρτας δικτύου εννοείς; Δύσκολο, καθότι θα πρέπει να ανοίξω το λάπτοπ και προς το παρόν δεν διαθέτω ψιλό κατσαβίδι που χρειάζεται. Άσε που φοβάμαι να το σκαλίσω για να πω την αλήθεια, μήπως γίνουν τα πράγματα χειρότερα ή χαλάσω τίποτα άλλο! 

Αν φτάσουμε στο ότι είναι θέμα hardware βέβαια, δεν το γλιτώνω. Αλλά θα προτιμούσα να το έδινα σε κάποιον (ξέρω, σαν κοριτσάκι ακούγομαι! Απλά δεν έχω ξανασχοληθεί και επειδή φαντάζομαι είναι λεπτοδουλειά, έχω μια επιφύλαξη μην το χαλάσω τελείως)

Έκανα ένα printscreen από τη σελίδα ελέγχου του router. Πώς θα μπορούσα να την ανεβάσω εδώ;

Δημοσ.

Αν συνδεθεί πρώτος ο υπολογιστής και μόνος του, με το router να έχει κάνει επανεκκίνηση πριν υπάρχει πρόβλημα;

Έχουν αυξηθεί οι συσκευές σου πρόσφατα στο τοπικό σου σύστημα;

Με καλώδιο έχει πρόβλημα ο υπολογιστής αυτός;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...