Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Μένω πλέον σε ένα σύμπλεγμα ,από οικοδομες κτλ. Και κάπου έχει έναν κεντρικό κατανεμητή και όλα τα δωμάτια παίρνουν ίντερνετ αλλά για να παρεις εσύ θέλεις καλώδιο ερθενετ και να το βάλεις στο λάπτοπ σου.

Εγώ θέλω να βάλω σκέτο καλώδιο και να το βάλω σε κάποιο σύστημα ώστε να μου το κάνει WiFi γιατί χωρίζεται σε 2 δωμάτια ,και να παίρνουμε 2 άτομα στα κινητά μας ίντερνετ

Τι χρειάζομαι ένα router ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

χρειάζεσαι ένα (σκέτο) router ή υπολογιστή που μπορεί να κάνει share το ethernet.

Για το router μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό modem router απενεργοποιώντας το dhcp και αλλάζοντας την gateway ip σε κάτι μη κλασσικό (π.χ. ΟΧΙ 192.168.1.254 ή 192.168.1.1)

Δημοσ.

To router εχει σαν είσοδο/port καλώδιο/θυρα ethernet

ενω το modem router εχει σαν είσοδο/port καλώδιο/θυρα τηλεφώνου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Modem routers μπορει να χρησιμοποιηθεί και σαν router αν βάλεις καλώδιο ethernet (αυτό που παίρνεις από τον τοίχο) σε μια από τις θύρες ethernet. 

Δες τις φωτογραφίες στα παρακάτω

Ενδεικτικό ΣΚΕΤΟ router

http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-9_TL-WR1042ND.html

Ενδεικτικό modem router

http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-15_TD-W8968.html

Δημοσ.

Αν έχεις laptop μαζί σου δεν χρειάζεσαι τίποτα. Κατέβασε μια σπασμένη έκδοση του Connectify και θα κάνεις το laptop σου router. Εννοείται ότι η λύση είναι για χώρους προσωρινής διαμονής.

Δημοσ.

Όχι ειμαι εξωτερικό τώρα και θα μεινω μήνες εδώ ,και θα χρειαστω για αυτό το λεω. Και ψάχνω σκέτο ρουτερ...εάν βρω ένα απλό ρουτερ μόντεμ φθηνο γίνεται να το κάνω να πάρει ίντερνετ και να στελνει ασύρματα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...