Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλη ιδεα, μπορεις να παραθεσεις καποιο link για ενα εξωτερικο καλωδιο ethernet? Μηκος δεν ξερω ακομα αλλα θα χρειαστει να ειναι μεγαλο, θα ξερω αυριο. Μπορω να το πιασω σε καποιον σωληνα πιστευω. Ξερεις εαν θα εχει καποια απωλεια σηματος;

εγω εχω 2 χρονια απλο φθηνο utp5e και περναει πανω απο 3 σπιτια (σκεπες) και 1 μετρο κρεμετε στον αερα. τρωει κρυο βροχες χιονια λιακαδες και δεν εχει παθει τιποτα.

ε σε μια δεκαετια αν χαλασει δινω αλλα 20 ευρο και περνω brand new :)

μην χαλασεις λεφτα σε ακριβα καλωδια!! αστο να κρεμεται αν δεν εχει οπτικο προβλημα.

Δημοσ.

εγω εχω 2 χρονια απλο φθηνο utp5e και περναει πανω απο 3 σπιτια (σκεπες) και 1 μετρο κρεμετε στον αερα. τρωει κρυο βροχες χιονια λιακαδες και δεν εχει παθει τιποτα.

μην χαλασεις λεφτα σε ακριβα καλωδια!! αστο να κρεμεται αν δεν εχει οπτικο προβλημα.

Οκ ευχαριστω, ειδες καμια διαφορα στις ταχυτητες ομως;

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω, ειδες καμια διαφορα στις ταχυτητες ομως;

το καλωδιο παει σφερα ρε.

δεν το τερματισα καλα , και βαριομουν να το τερματισω ξανα. και επιανα 100mbps αντι για 1000. δεν με πειραζει ομως!

απο ping και bandwidth ειμαι καλα!ειναι η καλυτερη και η πιο αξιοπιστη λυση το καλωδιο.

Δημοσ.

Καταρχήν χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος υπάρχουν και powerlines που παίζουν σε τριφασικό. Όταν είχα πάει να ρωτήσω στο πλαίσιο σχετικά με είχαν ρωτήσει το θέλετε για μονοφασικό ή τριφασικό. Στο τριφασικό ακόμα και σε διαφορετικές φάσεις να βάλεις πομπό και δέκτη παίζουν, κάνουν κάποια επαγωγική σύζευξη φάσεων δεν ξέρω ακριβώς. Πάντως το βέλτιστο είναι να βρίσκονται σε κοινό πίνακα, αλλιώς μετά σε κοινό ρολόι. Πιο πέρα δεν νονίζω ότι παίζει. Γενικά όταν μεταφέρεις πληροφορία μέσω ενεργειακών καλωδίων δεν είναι για πολλά μετρα, εξασθενεί πολύ το σήμα. Αλλιώς θα μας παρείχε υπηρεσίες internet και η ΔΕΗ.

Σας ευχαριστω ολους παιδια, με βοηθησατε πολυ. Κατεληξα στην λυση με το εξωτερικο καλωδιο και ισως στο μελλον βαλω δικη μου συνδεση.

:)

• Like 1
Δημοσ.

παρε κουλουρα 100 μετρα

βγαινει πιο φθηνα , εστω και αν χρησιμοποιησεις τα 50!!

ρωτα σε μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο! ειναι πιο φθηνα απο skroutz.( κατα 90%)

και πες εναν γνωστο σου ηλεκτρολογο να ερθει να στο τερματισει!

η ακομα καλυτερα , ξερεις τι εκανα εγω? σε μια αλλη εγκατασταση που ηταν 110μετρα , για να μην το τερματισω , πηρα 2 πριζες τοιχου  rj-45 και τις κωτσαρα πανω στο καλωδιο! 100% επιτυχεια! και απο τις πριζες , τραβας 2 καλωδια του εμπορειου 1μετρου, και ολα ειναι τελεια!

Δημοσ.

παρε κουλουρα 100 μετρα

η ακομα καλυτερα , ξερεις τι εκανα εγω? σε μια αλλη εγκατασταση που ηταν 110μετρα , για να μην το τερματισω , πηρα 2 πριζες τοιχου  rj-45 και τις κωτσαρα πανω στο καλωδιο! 100% επιτυχεια! και απο τις πριζες , τραβας 2 καλωδια του εμπορειου 1μετρου, και ολα ειναι τελεια!

Οταν λες "τερματισει" τι εννοεις; Να το μικρυνει σε μεγεθος;

Δημοσ.

αυτο εννοω οταν λεω να το τερματισεις. (χρειαζεσαι πρεσα και βισματα rj-45)

μπορεις να το αποφυγεις περνωντας τετοιες πριζες

female.jpg

και απλα βαζει τα καλωδιακια στην αναλογη εσοχή!

μετα περνεις 2 τετοια , (1 για καθε μερια)

53AU3180-900x600.jpg

και εισαι αρχοντας!

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θέλω να συνδεσω ένα router και δεν βρίσκω πουθενά τις γνωστές θύρες τηλεφώνου που χρησιμοποιούμε σήμερα. Η δεύτερη λύση είναι να περάσω ένα εξωτερικό καλώδιο δύο ορόφους κατω, κάτι το οποίο θα προτιμούσα να αποφυγω. Η χρήση που θα γίνει θα περιλαμβάνει online gaming, YouTube κτλ οπότε θέλω να αποφυγω να πάρω στικακι internet. Έχεις καμια άλλη λύση;

Απλή τηλεφώνου είναι τελικα ή κανονική πρίζα;

για να παιξεις σε πριζα τηλεφωνου θα πρεπει ή να εχεις δικια σου γραμμη στο σπιτι ή θα πρεπει η γραμμη να ειναι κοινη με τον αλλον οροφο που ομως εκει δεν θα μπορεις να εχεις και ρουτερ πανω παρα μονο κατω ή το αναποδο.ακομα και αν δεν ειναι κοινη βεβαια μπορεις να παιξεις στον κατανεμητη/χωνευτη και να γινουν μια γραμμη και τα 2 σπιτια.αλλα το καλωδιο ethernet παντα ειναι το καλυτερο/.μεσα στο σπιτι καπου θα υπαρχουν πριζες τηλεφωνου ειτε καινουριες ειτε παλιες.σπανια να μην εχει ενα σπιτι.επισης καποιες φορες εχει τυχει να δω να εχουν κοψει τα καλωδια συριζα στον τοιχο.ηταν εξωτερικο πριζακι και ειχαν κοψει τα καλωδια πολυ κοντα και ο αλλος μετα πηγε και stockare και τον τοιχο να μην βρισκεις την τηλεφωνικη πριζα:P

Αυτή είναι παλιά θύρα τηλεφώνου.

Και μένα στο σπίτι μου οι πρίζες τηλεφώνου ήταν έτσι. Μπορείς να πάρεις τον αντάπτορα που παρέθεσε ο discoboyminimal ή θα μπορούσες να τις αντικαταστήσεις με τι πιο φθηνές νέες πρίζες τηλεφώνου (αυτό που έκανα και εγώ δλδ.

Δεν χρειάζονται φωτογραφίες από τα ρολόγια. 

Για τα powerline αυτά που ξέρω εγώ είναι ότι τα τριφασικά εκμεταλλεύονται και την γείωση και για τα μονοφασικά ότι πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα και ακόμα καλύτερα και στην ίδια ασφάλεια. 

Εγώ δεν νομίζω να δουλέψει στην περίπτωση του TS. TS ψάξε για το μέλος "poulinos" και ρώτα τον και θα σου πει 100%.

καλο ειναι να μην βαζει καποιος ανταπτορες.μερικες κολυμπανε κιολας και δεν ειναι οτι καλυτερο για το ιντερνετ.οποτε καλυτερα αλλαγη.δεν θα παιξει σε διαφορετικα ρολογια δυστυχως.

Εξαρτάται τί έχεις συνδέσει μέσα. Αν έχεις συνδέσει φάση ουδέτερο είναι κανονική απλή διπολική πρίζα, δεν κάνει για φις σούκο, δεν έχει σύνδεση για γείωση. Αν έχεις συνδέσει τηλεφωνικό ζεύγος είναι τηλεφώνου. Πολύ πιθανό αν είναι παλιό το σπίτι να μην έχει συνδέσει και τίποτα εκεί ο ηλεκτρολόγος, μου έχει συμβεί στο δικό μου σπίτι.

Τα απλά φις όπως είπα μπαίνουν μια χαρά. Όχι τα χοντρά με την γείωση, τα απλά λεπτά φισάκια.Σε μένα μπαίνει μια χαρά το απλό φις, δεν ξέρω για την απόσταση που λέτε. Προφανώς εξάρταται τι έχει συνδεθεί εκεί μέσα για να πούμε αν είναι τηλεφωνική ή ηλεκτρολογική.

Όπως σου είπα δεν έχει συμβεί καμία συνδεσμολογία εκεί μέσα, οι ηλέκτρολόγοι μερικές φορές δεν περνάνε κάν καλώδια λόγω λάθους ή τα περνάνε αλλά δεν τα συνδέουν επειδή βαριούνται, όπως γίνεται πολύ συχνά με τα πριζάκια δικτύου. Εγώ στο σπίτι μου έχω τέτοια κατακόρυφη πρίζα και μπαίνουν κανονικά τα φις χωρίς γείωση, εφόσον κάτι μπορεί να δουλέψει λοιπόν δεν έχει σημασία τι συνηθιζόταν παλιά.Απο οτι φανταζομαι δεν εχεις utp πισω απο τον τοιχο αρα η λυση ειναι powerline προσοχη στην ιδια φαση αν προκειται για τριφασικο αλλιως plug and surf.

η τηλεφωνικη γραμμη με διπολικο πριζακι χρησιμοποιει διαφορετικο πριζακι απο του ρευματος την απλη.επισης σε καποιες ειναι και πιο μικρες οι τρυπες περα απο την αποσταση που ειπαν οτι ειναι μικροτερη ακριβως για να μην κανει καποιος καμια πατατα.

αν μπαινει κανονικα εσενα τοτε σου εχουν βαλει πριζα ρευματος για τηλεφωνικη οποτε μετα δεν θα σου χωραει το ανταπτορακι.αν τωρα στην τηλεφωνικη καποιος εβαλε καλωδια ρευματος τοτε θα πρεπε να τον κλεισουν μεσα.το ιδιο ακομα και αν εχει αφησει καλωδιο ρευματος αποσυνδεδεμενα απο πισω και μπροστα τηλεφωνικη πριζα.οποτε δεν ειναι τι εχει συνδεθει αλλα τι πριζακι ειναι και τι θα επρεπε να εχει συνδεθει για να μην γινει ατυχημα.τα χοντρα με την γειωση ειναι τα schuko.

αν δεν εχει γινει καμια συνδεσμολογια τοτε δεν φτιαχτηκε για τηλεφωνο αλλα για ρευμα αν εχει βαλει πριζα που χωραει φις ρευματος.ή πολυ απλα ηθελε να κλεισει μια τρυπα στον τοιχο και εβαλε απλα μια πριζα. το καθενα χρησιμοποιει διαφορετικη πριζα και ειναι διαφορετικες επιτηδες για να μην γινει καποιο λαθος.τωρα ηλεκτρολογοι ηλιθιου υπαρχουν παντα.

και utp να εχει εφοσον ειναι διαφορετικος οροφος θα πρεπε να τα ενωσει στον κατανεμητη και να φτασουν πανω.θελει αρκετες γνωσεις για να το κανει καποιος

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Η θύρα είναι τηλεφώνου, μόλις το έμαθα. Αυτό που θέλω είναι το εξής: Στον 1ο όροφο έχω το router το οποίο είναι συνδεδεμένο σε μια θύρα τηλεφωνου. Θέλω να χρησιμοποιώ την ΙΔΙΑ σύνδεση και στον 3ο όροφο μέσω αυτής της θύρας με εναν ανταπτορα για καλώδιο Ethernet το οποίο θα πηγαίνει σε ένα ρουτερ και από εκεί στο pc. Τι μπορω να κάνω για αυτό; Φαντάζομαι οι δύο θύρες δεν μοιράζονται την ίδια γραμμη σωστά; Συγγνώμη για το μπέρδεμα αλλά οι γνώσεις μου πάνω στα δίκτυα είναι ελλιπείς.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα κατάλαβα ότι το powerline χρησιμοποιεί τα καλώδια ηλεκτρισμού. Συνδέεις το ένα σε μια πρίζα κοντά στο ρουτερ και με ένα Ethernet καλώδιο το συνδέεις με το ρουτερ. Την δεύτερη συσκευή την συνδέεις σε μια πρίζα στον 3ο όροφο και συνδέεις το Ethernet καλώδιο στο pc (εάν θέλω και wifi στον όροφο να το σύνδεση πρώτα σε ρουτερ; )

Δεν έχω ιδέα τι πάει να πάει τριφασικό και utp, τι πρέπει να προσεξω;

*ευχαριστω για την βοήθεια :)

Τώρα κατάλαβα τι εννοεις. Ο τρίτος όροφος έχει κοινό ρολόι με τον δεύτερο αλλά ο πρώτος έχει ξεχωριστό. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Τι πρόβλημα υπαρχει;

εφοσον θες και οι 2 οροφοι να εχουν ιντερνετ πας σε καλωδιο utp.θα μπορουσε να στηθει και εξωτερικο link για να μην ριξεις καλωδιο αλλα θα ανεβασεις το κοστος.θα πρεπει δηλαδη να βγαινει utp εξω στο μπαλκονι σε εξωτερικο access point απο εκει να βλεπει ενα δικο σου access point που θα ειναι φτιαγμενο σαν client το οποιο θα φερνει καλωδιο μεχρι εσενα μεσα και εκει θα μπει ενα access point για να σου δινει και με καλωδιο αλλα και ασυρματα.το καλωδιο θα μπορουσε να περαστει και απο τις σκαλες αλλα θα φαινεται και επισης μεγαλωνει η αποσταση.παλι δεν θα φτασεις 100 μετρα βεβαια.και να βρεις τροπο να κανεις να μοιραζονται τα 2 σπιτια την ιδια τηλεφωνικη γραμμη που γινεται παλι δεν σου κανει γιατι δεν μπορεις να εχεις  2 adsl/vdsl ρουτερ.θα πρεπει μεταξυ τους να ειναι με ethernet.

τριφασικο ρευμα ειναι οταν υπαρχουν 3 φασεις που φερνουν ρευμα στο σπιτι και ενας ουδετερος και η γειωση.καποια Powerline για να παιξουν σε διαφορετικες φασεις χρησιμοποιουν τον ουδετερο.απλα αν ειναι διαφορετικο ρολοι εκει το ξεχνας.Utp ειναι το καλωδιο δικτυου.απλα δεν θα παιξει ποτε το powerline.

Φανταζομαι 1ος με 3ος οροφος ειναι υπερβολικα μεγαλη αποσταση, ειδικα αμα ειναι και σε διαφορετικα ρολογια και θα εχω και αλλα ατομα συνδεδεμενα στο δικτυο και συσκευες να φορτιζουν(κανουν παρεμβολες απο οτι καταλαβα). Να το ξεχασω το powerline λοιπον; Ενα Powerline θα μου κοστιζε 60ευρω το λιγοτερο, πιο πολυ με συμφερει να κανω οικονομια και να εχω δικια μου συνδεση απο το να μπλεξω με ολη αυτην την διαδικασια και στο τελος να εχω 0.5Mbs download speed. 

vetaranos123 θα ρωτησω αυτον που μου ειπες αλλα ετσι οπως το βλεπω πιο πολυ θα συνεφερε να εχω δικια μου συνδεση, ακομα και να λειτουργει το powerline με οσα μου ειπατε καταλαβα οτι θα σερνεται το δικτυο, υπαρχουν 100 παραγοντες που θα παρεμβαλουν και θα μειωνουν την ταχυτητα του δικτυου.

*Το powerline θα μου κοστιζε οσο τρεις μηνες δικιας μου συνδεσης.

Ωραια η παρομοιωση σου :P Οποτε η ανεξαρτητη συνδεση ειναι μονοδρομος; Μπορω να εχω δυο συνδεσεις στο ιδιο σπιτι;  (3 ανεξαρτητοι οροφοι αλλα ειναι ενα σπιτι πρακτικα). Δηλαδη ο 1ος οροφος να ειναι στην x εταιρεια και να εχει το δικο του ρουτερ και συνδεση και ο 3ος οροφος στην ψ εταιρεια και να εχει δικια του συνδεση και ρουτερ. Θα επηρεαζει η μια συνδεση τις ταχυτητες της αλλης;

δεν θα παιξει καν κατα 99,9 τις 100 λογω διαφορετικου ρολογιου.ναι μπορεις να εχεις κανονικα και μια και δυο και δεν ξερω ποσες διαφορετικες συνδεσεις σε καθε σπιτι.αυτο εξαρτατε απο το ποσα καλωδια φτανουν μεχρι την κεντρικη πριζα τηλεφωνου σου.εσυ εφοσον εχεις διαφορετικο ρολοι λογικα εχεις και διαφορετικα καλωδια τηλεφωνου οποτε μπορεις να φερεις κανονικα γραμμη και ισως και 2 γραμμες για συνδεση adsl.οχι δεν επηρεαζει η μια την αλλη.και μια πολυκατοικια ενα σπιτι ειναι, αλλα ειναι διαφορετικα διαμερισματα με διαφορετικα ρολογια και διαφορετικες τηλεφωνικες γραμμες.οποτε ναι μπορει ο 1ος οροφος να ειναι στην χ εταιρεια και ο τριτος στην ψ και ο δευτερος στην α και στην β επειδη ειναι large:P

Όχι φίλε μου καμία σχέση, θα είναι τελείως ανεξάρτητα. Να τραβήξεις καλώδιο ethernet δεν παίζει; Αν είχε γίνει η δομημένη καλωδίωση με utp πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις ότι πατέντα ήθελες αλλά με αυτά τα τηλεφωνικά πριζάκια που επικοινωνούσαν οι ήρωες του 1821, αυτά που έχεις δηλαδή στο σπίτι σου, δεν νομίζω να παίζει τέτοιο σενάριο.

Όπως είπε ο κύριος βετεράνος. Το μόνο θέμα είναι πώς θα το περάσεις απέξω. Αν έχει κάποιος φίλος σου quadcopter μπορείς να το δέσεις εκεί και από τον πρώτο να το πάς στον τρίτο, χωρίς να κάνω πλάκα. Αλλιώς πρέπει να δέσεις κάτι βαρύ στην άκρη του και να το πετάξεις επάνω με δύναμη, να έχει βγει ο από πάνω στο μπαλκόνι και να το πιάσει και κάνεις το σταυρό σου να μην σκοτώσεις κανέναν. Η μάλλον βγαίνει ο από πάνω με ένα σχοινί εσύ το δένεις και το τραβάει πάνω. Κάνεις και δύο τρύπες και είσαι κομπλέ. Η πρώτα το βάζεις πάνω και μετά το πετάς κάτω, που είναι και η προφανής λύση αλλά δεν την σκέφτηκα για κάποιον περίεργο λόγο.

Χαίρομαι που ψυχαγωγώ. Θα το τραβήξεις να τεντώσει μετά στοκάρεις τις τρύπες και δεν πάει πουθενά.

Κανονικά το βέλτιστο θα ήταν να το καρφώσεις με ρόκες διαμέτρου utp, αλλά δεν είσαι ο spiderman. Μπορείς να πεις στον κύριο που είναι στον δεύτερο να το πιάσει με κάποιο κλιπσάκι στο μπαλκόνι του ή σε κάποιον σωλήνα εκεί κοντά.

Επίσης ενδεχομένως να μην χωρά το rj45 το φισάκι στην άκρη του utp αν πας να το περάσεις από την τρύπα, Οπότε παίρνεις καλώδιο μαζί με κοννέκτορες που τους πρεσσάρεις, αλλιώς θα χρειαστείς μεγάλη αρίδα στο τρυπάνι και δεν λέει, δεν θες να περάσεις χαλκοσωλήνες για κλιματιστικό άλλωστε. Έτσι μπορείς να ελέγχεις και το μήκος που θες χωρίς στο τέλος να γίνεται κουβάρι. Πάρε και μερικά καναλάκια για το κάθε σπίτι μην φαίνεται άσχημο από το πράκτικερ, πάμφθηνα είναι, αλλιώς θερμή σιλικόνη.

γιατι να πεταξεις κατι προς τα πανω οταν μπορεις να αφησεις να κατεβει κατι απο πανω προς τα κατω??:P.συν οτι απο πανω ακομα και το μπαλκονι να ειναι σε λιγο διαφορετικο σημειο μπορεις με ταλαντωση να το μετακινησεις αρκετα προς τα εκει που θες αν υπαρχει περιθωριο.επισης ακομα και τωρα μπορει να πετυχεις ψιλο νεα σπιτια να ειναι με ραζιμ δυστυχως.σπιτι πχ του 2000+

γενικως αποφευγουμε τις μεγαλες τρυπες για να περασει το klip.ειναι χωρις λογο εκτος αν υπαρχει ηδη τρυπα για το κλιματιστικο οποτε το περνας απο εκει αν δεν την εχουν κλεισει και εκει με λιγο προσοχη γιατι μπορει να υπαρχει και κανα καλωδιο ρευματος.

Η αποσταση ειναι πολυ μεγαλη και οι οροφοι ειναι ανεξαρτητοι, δεν υπαρχει εσωτερικη σκαλα οποτε το καλωδιο πρεπει να ειναι εξωτερικο  και ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε μηκος, θα χαθει μεγαλο μερος της ταχυτητας του δικτυου και σε κατι μηνες θα θελει αλλαγη γιιατι θα το φαει η υγρασια και ο ανεμος. Και χρειαζομαι και ολοκληρο συνεργειο για να το εγκαταστησω.Και πως θα το εγκαταστησω μονος μου; θελω ολοκληρη σκαλωσια.

Πραγματικα ελιωσα με τις πρωτες 3 λυσεις :P Και με το καλωδιο που θα κρεμεται εξω τι θα κανω; θα το αφησω να ανεμιζει;

Καλη ιδεα, μπορεις να παραθεσεις καποιο link για ενα εξωτερικο καλωδιο ethernet? Μηκος δεν ξερω ακομα αλλα θα χρειαστει να ειναι μεγαλο, θα ξερω αυριο. Μπορω να το πιασω σε καποιον σωληνα πιστευω. Ξερεις εαν θα εχει καποια απωλεια σηματος;Θα δω καμια απωλεια οσον αφορα την ισχυ;

Οταν λες "τερματισει" τι εννοεις; Να το μικρυνει σε μεγεθος;Οκ ευχαριστω, ειδες καμια διαφορα στις ταχυτητες ομως;

απο τον τριτο οροφο μεχρι τον πρωτο δεν εχεις παραπανω αποσταση απο 10 μετρα.αντε σου λεω αλλα 20 μετρα ο καθενας για να το πας μεσα στο σπιτι σου εκει που θες.10 +20 για σενα +20 για τον αλλον = 50.εχεις αλλα 50.αν περναει απο ενδιαμεσο μπαλκονι τοτε βαζει ροκα  αυτος σε οποιο σημειο μπορει.το ιδιο και εσυ και ο τριτος οπου φτανετε και οπου μπορειτε.αν τεντωσει το καλωδιο (μην το ξηλωσετε κιολας τοτε δεν εχειςθεμα).δεν χανεις εφοσον δεν ξεπερασεις τα 100 μετρα.και παραπανω απο 100 θα παιξει αλλα οκ το βαζουμε 100.δεν γινεται να φτασεις τα 100 μετρα εκτος αν εχετε αναποδα μπαλκονια και 150 tm σπιτι ο καθενας.εσενα σε νοιαζει να μπει μεσα στο σπιτι και οχι να φτασει μεχρι εκει που θες.αμα μπει μεσα μετα το σκας σε ενα switch ή σε ενα access point και δινεις ασυρματα.αν το βαλεις σε switch μετα πας αλλα 100.δεν θα δεις καμια απωλεια.ενα καλωδιο ειναι μην τρελενεσαι χωρις λογο.χεχε.για ολα υπαρχουν λυσεις και δεν ειναι ολες δυσκολες.

Τερματισμος ειναι αντι να βαλεις rj45 klips να το τερματισεις σε πριζακια.πχ στα περισσοτερα απο αυτα δεν χρειαζεσαι καν εργαλεια αντε κανα κοφτακι μονο.οποτε δεν χρειαζεται να παρεις πενσα.καντο απο την αρχη σωστα με outdoor καλωδιο για να μην ξανα ασχοληθεις ξανα.

το καλωδιο παει σφερα ρε.

δεν το τερματισα καλα , και βαριομουν να το τερματισω ξανα. και επιανα 100mbps αντι για 1000. δεν με πειραζει ομως!

απο ping και bandwidth ειμαι καλα!ειναι η καλυτερη και η πιο αξιοπιστη λυση το καλωδιο.

παρε κουλουρα 100 μετρα

καποια στιγμη θα χαλασει αλλα θα αργησει πολυ.η διαφορα στην τιμη μεταξυ outdoor και indοοr δεν ειναι τοσο μεγαλη συν οτι πολλες φορες δεν ειναι το κοστος αλλα ο μπελας να ξαναπερασεις το καλωδιο ειδικα αμα ειναι μεσα σε καναλι ή αμα το εχεις stockarei.επισης αποφευγουμε να κρεμεται διοτι με τον αερα ζοριζεις το καλωδιο οποτε μπορει να χαλασει πιο ευκολα.ξαναβαλε 2 connectors.δεν ειναι κοπος.καποιο pin δεν παταει λογικα.με calbe tester το βλεπεις.Οχι οτι θα φτασεις ποτε τα 1000 mbit ακομα και με vdsl αλλα για το γαμοτο.και τα 100 μια χαρα ειναι.Το να το τερματισεις γενικα σε πριζακι (μπορει ο φιλος μας να βρει εξωτερικα πριζακια απο legrand μεχρι panduit ειναι γενικα καλυτερο).γιατι ουτε το καλωδιο τραβιεται ουτε φοβασε μην σπασει το klip ουτε τετοια.οτι παθει θα το παθει το patch cord.προσοχη αμα το τερματισεις ο ιδιος ειδικα σε rj45 klips.τα χρωματα δεν πανε τυχαια ενα προς ενα.δες το σχεδιαγραμμα για το t568b.επισης αν παρεις πριζακια οπως τερματισεις το ενα θα τερματισεις και το αλλο.εχουν πανω σχεδιο και για t568a και για t568b.εννοειται και στις δυο πλευρες κανεις το ιδιο πχ το b.

Αυτή είναι η θύρα κεραίας τηλεόραση ή θύρα κεραίας ραδιόφωνο και πρέπει να είναι ραδιοφώνου γιατί νομίζω πως της τηλεόρασης είναι λίγο πιο μεγάλο το βύσμα. Τηλεφώνου δεν είναι σίγουρα. Για ξεβίδωσε την και πες μας τι καλώδιο συνδέεται πάνω της ή και φωτογραφία αν θες βάλε.

http://www.elektronik.gr/eshop/images/01_old/148-16410.jpg

η διαφορα νομιζω ειναι στο male/female

• Like 2
Δημοσ.

για να παιξεις σε πριζα τηλεφωνου θα πρεπει ή να εχεις δικια σου γραμμη στο σπιτι ή θα πρεπει η γραμμη να ειναι κοινη με τον αλλον οροφο που ομως εκει δεν θα μπορεις να εχεις και ρουτερ πανω παρα μονο κατω ή το αναποδο.ακομα και αν δεν ειναι κοινη βεβαια μπορεις να παιξεις στον κατανεμητη/χωνευτη και να γινουν μια γραμμη και τα 2 σπιτια.αλλα το καλωδιο ethernet παντα ειναι το καλυτερο/.μεσα στο σπιτι καπου θα υπαρχουν πριζες τηλεφωνου ειτε καινουριες ειτε παλιες.σπανια να μην εχει ενα σπιτι.επισης καποιες φορες εχει τυχει να δω να εχουν κοψει τα καλωδια συριζα στον τοιχο.ηταν εξωτερικο πριζακι και ειχαν κοψει τα καλωδια πολυ κοντα και ο αλλος μετα πηγε και stockare και τον τοιχο να μην βρισκεις την τηλεφωνικη πριζα:P

καλο ειναι να μην βαζει καποιος ανταπτορες.μερικες κολυμπανε κιολας και δεν ειναι οτι καλυτερο για το ιντερνετ.οποτε καλυτερα αλλαγη.δεν θα παιξει σε διαφορετικα ρολογια δυστυχως.

η τηλεφωνικη γραμμη με διπολικο πριζακι χρησιμοποιει διαφορετικο πριζακι απο του ρευματος την απλη.επισης σε καποιες ειναι και πιο μικρες οι τρυπες περα απο την αποσταση που ειπαν οτι ειναι μικροτερη ακριβως για να μην κανει καποιος καμια πατατα.

αν μπαινει κανονικα εσενα τοτε σου εχουν βαλει πριζα ρευματος για τηλεφωνικη οποτε μετα δεν θα σου χωραει το ανταπτορακι.αν τωρα στην τηλεφωνικη καποιος εβαλε καλωδια ρευματος τοτε θα πρεπε να τον κλεισουν μεσα.το ιδιο ακομα και αν εχει αφησει καλωδιο ρευματος αποσυνδεδεμενα απο πισω και μπροστα τηλεφωνικη πριζα.οποτε δεν ειναι τι εχει συνδεθει αλλα τι πριζακι ειναι και τι θα επρεπε να εχει συνδεθει για να μην γινει ατυχημα.τα χοντρα με την γειωση ειναι τα schuko.

αν δεν εχει γινει καμια συνδεσμολογια τοτε δεν φτιαχτηκε για τηλεφωνο αλλα για ρευμα αν εχει βαλει πριζα που χωραει φις ρευματος.ή πολυ απλα ηθελε να κλεισει μια τρυπα στον τοιχο και εβαλε απλα μια πριζα. το καθενα χρησιμοποιει διαφορετικη πριζα και ειναι διαφορετικες επιτηδες για να μην γινει καποιο λαθος.τωρα ηλεκτρολογοι ηλιθιου υπαρχουν παντα.

και utp να εχει εφοσον ειναι διαφορετικος οροφος θα πρεπε να τα ενωσει στον κατανεμητη και να φτασουν πανω.θελει αρκετες γνωσεις για να το κανει καποιος

εφοσον θες και οι 2 οροφοι να εχουν ιντερνετ πας σε καλωδιο utp.θα μπορουσε να στηθει και εξωτερικο link για να μην ριξεις καλωδιο αλλα θα ανεβασεις το κοστος.θα πρεπει δηλαδη να βγαινει utp εξω στο μπαλκονι σε εξωτερικο access point απο εκει να βλεπει ενα δικο σου access point που θα ειναι φτιαγμενο σαν client το οποιο θα φερνει καλωδιο μεχρι εσενα μεσα και εκει θα μπει ενα access point για να σου δινει και με καλωδιο αλλα και ασυρματα.το καλωδιο θα μπορουσε να περαστει και απο τις σκαλες αλλα θα φαινεται και επισης μεγαλωνει η αποσταση.παλι δεν θα φτασεις 100 μετρα βεβαια.και να βρεις τροπο να κανεις να μοιραζονται τα 2 σπιτια την ιδια τηλεφωνικη γραμμη που γινεται παλι δεν σου κανει γιατι δεν μπορεις να εχεις  2 adsl/vdsl ρουτερ.θα πρεπει μεταξυ τους να ειναι με ethernet.

τριφασικο ρευμα ειναι οταν υπαρχουν 3 φασεις που φερνουν ρευμα στο σπιτι και ενας ουδετερος και η γειωση.καποια Powerline για να παιξουν σε διαφορετικες φασεις χρησιμοποιουν τον ουδετερο.απλα αν ειναι διαφορετικο ρολοι εκει το ξεχνας.Utp ειναι το καλωδιο δικτυου.απλα δεν θα παιξει ποτε το powerline.

δεν θα παιξει καν κατα 99,9 τις 100 λογω διαφορετικου ρολογιου.ναι μπορεις να εχεις κανονικα και μια και δυο και δεν ξερω ποσες διαφορετικες συνδεσεις σε καθε σπιτι.αυτο εξαρτατε απο το ποσα καλωδια φτανουν μεχρι την κεντρικη πριζα τηλεφωνου σου.εσυ εφοσον εχεις διαφορετικο ρολοι λογικα εχεις και διαφορετικα καλωδια τηλεφωνου οποτε μπορεις να φερεις κανονικα γραμμη και ισως και 2 γραμμες για συνδεση adsl.οχι δεν επηρεαζει η μια την αλλη.και μια πολυκατοικια ενα σπιτι ειναι, αλλα ειναι διαφορετικα διαμερισματα με διαφορετικα ρολογια και διαφορετικες τηλεφωνικες γραμμες.οποτε ναι μπορει ο 1ος οροφος να ειναι στην χ εταιρεια και ο τριτος στην ψ και ο δευτερος στην α και στην β επειδη ειναι large:P

γιατι να πεταξεις κατι προς τα πανω οταν μπορεις να αφησεις να κατεβει κατι απο πανω προς τα κατω??:P.συν οτι απο πανω ακομα και το μπαλκονι να ειναι σε λιγο διαφορετικο σημειο μπορεις με ταλαντωση να το μετακινησεις αρκετα προς τα εκει που θες αν υπαρχει περιθωριο.επισης ακομα και τωρα μπορει να πετυχεις ψιλο νεα σπιτια να ειναι με ραζιμ δυστυχως.σπιτι πχ του 2000+

γενικως αποφευγουμε τις μεγαλες τρυπες για να περασει το klip.ειναι χωρις λογο εκτος αν υπαρχει ηδη τρυπα για το κλιματιστικο οποτε το περνας απο εκει αν δεν την εχουν κλεισει και εκει με λιγο προσοχη γιατι μπορει να υπαρχει και κανα καλωδιο ρευματος.

απο τον τριτο οροφο μεχρι τον πρωτο δεν εχεις παραπανω αποσταση απο 10 μετρα.αντε σου λεω αλλα 20 μετρα ο καθενας για να το πας μεσα στο σπιτι σου εκει που θες.10 +20 για σενα +20 για τον αλλον = 50.εχεις αλλα 50.αν περναει απο ενδιαμεσο μπαλκονι τοτε βαζει ροκα  αυτος σε οποιο σημειο μπορει.το ιδιο και εσυ και ο τριτος οπου φτανετε και οπου μπορειτε.αν τεντωσει το καλωδιο (μην το ξηλωσετε κιολας τοτε δεν εχειςθεμα).δεν χανεις εφοσον δεν ξεπερασεις τα 100 μετρα.και παραπανω απο 100 θα παιξει αλλα οκ το βαζουμε 100.δεν γινεται να φτασεις τα 100 μετρα εκτος αν εχετε αναποδα μπαλκονια και 150 tm σπιτι ο καθενας.εσενα σε νοιαζει να μπει μεσα στο σπιτι και οχι να φτασει μεχρι εκει που θες.αμα μπει μεσα μετα το σκας σε ενα switch ή σε ενα access point και δινεις ασυρματα.αν το βαλεις σε switch μετα πας αλλα 100.δεν θα δεις καμια απωλεια.ενα καλωδιο ειναι μην τρελενεσαι χωρις λογο.χεχε.για ολα υπαρχουν λυσεις και δεν ειναι ολες δυσκολες.

Τερματισμος ειναι αντι να βαλεις rj45 klips να το τερματισεις σε πριζακια.πχ στα περισσοτερα απο αυτα δεν χρειαζεσαι καν εργαλεια αντε κανα κοφτακι μονο.οποτε δεν χρειαζεται να παρεις πενσα.καντο απο την αρχη σωστα με outdoor καλωδιο για να μην ξανα ασχοληθεις ξανα.

καποια στιγμη θα χαλασει αλλα θα αργησει πολυ.η διαφορα στην τιμη μεταξυ outdoor και indοοr δεν ειναι τοσο μεγαλη συν οτι πολλες φορες δεν ειναι το κοστος αλλα ο μπελας να ξαναπερασεις το καλωδιο ειδικα αμα ειναι μεσα σε καναλι ή αμα το εχεις stockarei.επισης αποφευγουμε να κρεμεται διοτι με τον αερα ζοριζεις το καλωδιο οποτε μπορει να χαλασει πιο ευκολα.ξαναβαλε 2 connectors.δεν ειναι κοπος.καποιο pin δεν παταει λογικα.με calbe tester το βλεπεις.Οχι οτι θα φτασεις ποτε τα 1000 mbit ακομα και με vdsl αλλα για το γαμοτο.και τα 100 μια χαρα ειναι.Το να το τερματισεις γενικα σε πριζακι (μπορει ο φιλος μας να βρει εξωτερικα πριζακια απο legrand μεχρι panduit ειναι γενικα καλυτερο).γιατι ουτε το καλωδιο τραβιεται ουτε φοβασε μην σπασει το klip ουτε τετοια.οτι παθει θα το παθει το patch cord.προσοχη αμα το τερματισεις ο ιδιος ειδικα σε rj45 klips.τα χρωματα δεν πανε τυχαια ενα προς ενα.δες το σχεδιαγραμμα για το t568b.επισης αν παρεις πριζακια οπως τερματισεις το ενα θα τερματισεις και το αλλο.εχουν πανω σχεδιο και για t568a και για t568b.εννοειται και στις δυο πλευρες κανεις το ιδιο πχ το b.

http://www.elektronik.gr/eshop/images/01_old/148-16410.jpg

η διαφορα νομιζω ειναι στο male/female

Καταρχήν ευχαριστώ που εγραψες όλο αυτό το αναλυτικό μήνυμα. Πάει να εκραγεί το κεφαλι μου από την υπερβολική πληροφορία και γνώση και θέλω κάποιες διευκρινίσεις. Τα βήματα ειναι ως εξής: 1) Παιρνώ εξωτερικό καλώδιο 2) το συνδεω σε μια θύρα LAN του router (1ος όροφος) 3) Το περναω εξωτερικά και το συνδεω σε ένα "switch" (κουτάκι με πολλές θυρες, σωστά;) στον τρίτο όροφο 4) Στο switch συνδεω ένα Ethernet που πάει στο pc και ένα που πάει στο "access point" (δίνει wifi αυτό σωστά;) 5) Έχω internet στο pc και από το κινητό συνδεομαι στο access point. Ερωτηση: Το access point θα εμφανιστεί ως άλλο δίκτυο ή απλώς θα δυναμώνει το ήδη υπαρχον; Δηλαδή εαν το δίκτυο μου λέγεται PoulinosWifi θα δω το PoulinosWifi στο κινητο ή κάποιο άλλο;

Ερωτηση 2:Θ εχω καμία απώλεια ή επιπλοκή με όλο αυτό;

Ερωτηση 3: Να τρυπησω τον τοίχο για να το περάσω;

Δημοσ.

Ναι προφανώς αυτά με τις πλίθες, τα drones και τα σχοινιά τα είπα χάριν αστεϊσμού. Όσον αφορά αυτές τις παλιές θύρες είχα την εντύπωση ότι υπάρχουν πρίζες τηλεφώνου παλιές με ίδια απόσταση ακροδεκτών με τις ηλεκτρολογικές, αλλά αυτό από ό,τι διαβάζω δεν πρέπει να ισχύει. Σωστά πρέπει κάθε φις να σε αποτρέπει από το να συνδέσεις σε διαφορετικό τύπο πρίζας, όπως ειπώθηκε. Απλά εδώ σπίτι έχω μία με κατακόρυφους ακροδέκτες την οποία είχα για τηλεφωνική και στην οποία μπαίνει κανονικό απλό ηλεκτρολογικό φις, όχι σούκο. Μέσα δεν έχει συνδεθεί κάτι. Όσον αφορά το πρόβλημα του Mechacorn έπρεπε να το είχε κάνει τόσο καιρό, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ που εγραψες όλο αυτό το αναλυτικό μήνυμα. Πάει να εκραγεί το κεφαλι μου από την υπερβολική πληροφορία και γνώση και θέλω κάποιες διευκρινίσεις. Τα βήματα ειναι ως εξής: 1) Παιρνώ εξωτερικό καλώδιο 2) το συνδεω σε μια θύρα LAN του router (1ος όροφος) 3) Το περναω εξωτερικά και το συνδεω σε ένα "switch" (κουτάκι με πολλές θυρες, σωστά ;) στον τρίτο όροφο 4) Στο switch συνδεω ένα Ethernet που πάει στο pc και ένα που πάει στο "access point" (δίνει wifi αυτό σωστά ;) 5) Έχω internet στο pc και από το κινητό συνδεομαι στο access point. Ερωτηση: Το access point θα εμφανιστεί ως άλλο δίκτυο ή απλώς θα δυναμώνει το ήδη υπαρχον; Δηλαδή εαν το δίκτυο μου λέγεται PoulinosWifi θα δω το PoulinosWifi στο κινητο ή κάποιο άλλο;

Ερωτηση 2:Θ εχω καμία απώλεια ή επιπλοκή με όλο αυτό;

Ερωτηση 3: Να τρυπησω τον τοίχο για να το περάσω;

ας τα παρουμε ενα ενα.

παιρνεις καλωδιο το ριχνεις ολα οκ.

2.το συνδεεις σε μια θυρα του adsl/vdsl router που παιζει.αν εχει stb οχι σε stb διοτι εκει μπαινει ο

αποκωδικοποιητης αν εχεις..

3.το switch δεν ειναι υποχρεωτικο.μπορεις να το πας απευθειας πανω στο δευτερο adsl router που θα παιξει σαν access point και απο το ιδιο το access point μπορεις να παρεις και με καλωδιο για να δωσεις στο pc που θες.

switch βαζεις μονο αν για καποιο λογο το καλωδιο σου ειναι 100 μετρα με το που μπει στο σπιτι οποτε βαζεις ενα dummy switch μονο και μονο για να μπορεις να ξαναδωσεις αλλα 100 μετρα και να φτασεις στο δωματιο σου πχ που θα μπει το access point.

αλλα 100 μετρα να τα φτασεις ειδικα απο εξωτερικο χωρο ειναι λιγο δυσκολο .θα πρεπει να εχετε τελειως αναποδο μπαλκονια ή το καλωδιο να κανει το γυρο ολο τον δωματιων.απλα το ειπα και αυτο σαν failsafe σεναριο.

4.τα εγραψα στο 3.

5.ναι μπορεις να το κανεις να εμφανιστει με οτι στοιχεια θες ασχετα με το πανω.επειδη δεν κανεις αναμεταδοση αλλα παιρνεις με καλωδιο

μπορεις να βαλεις οτι θες εσυ.και σε repeater γινεται αλλα οχι σε ολα.θελει διπλο radio αλλα μην σε μπερδευω.εσυ μπορεις να βαλεις οτι θες.

το πανω μπορει να λεγεται poulinos και το κατω να λεγετε poulnos0-wifi.οτι θες εσυ.

οχι δεν εχεις καμια επιπλοκη.

ναι τρυπας τον τοιχο εκτος αν υπαρχει καμια τρυπα για εξαερισμο ή καμια τρυπα για σωληνα air condition.προσεχε που θα τρυπησεις.χαμηλα καμια γωνια μην παρεις σβαρνα κανα καλωδιο ρευματος.

Ναι προφανώς αυτά με τις πλίθες, τα drones και τα σχοινιά τα είπα χάριν αστεϊσμού. Όσον αφορά αυτές τις παλιές θύρες είχα την εντύπωση ότι υπάρχουν πρίζες τηλεφώνου παλιές με ίδια απόσταση ακροδεκτών με τις ηλεκτρολογικές, αλλά αυτό από ό,τι διαβάζω δεν πρέπει να ισχύει. Σωστά πρέπει κάθε φις να σε αποτρέπει από το να συνδέσεις σε διαφορετικό τύπο πρίζας, όπως ειπώθηκε. Απλά εδώ σπίτι έχω μία με κατακόρυφους ακροδέκτες την οποία είχα για τηλεφωνική και στην οποία μπαίνει κανονικό απλό ηλεκτρολογικό φις, όχι σούκο. Μέσα δεν έχει συνδεθεί κάτι. Όσον αφορά το πρόβλημα του Mechacorn έπρεπε να το είχε κάνει τόσο καιρό, δεν είναι κάτι δύσκολο.

περα απο την πλακα με τα drones μπορεις να κανεις πολλα πραγματακια αν ειναι τιποτα παραξενο.κανονικα οχι δεν υπαρχουν.η διαφορετικη αποσταση ειναι ακριβως για αυτο το λογο.θεμα ασφαλειας.μαλλον αυτην που ειχες εκει δεν ηταν για τηλεφωνικη αλλα για ρευμα.εκτος οπως ειπες ο ηλεκτρολογος απλα εκανε μια τρυπα εκει τελικα για καποιο λογο δεν εβαλε τιποτα και βρηκε απλα ενα καπακι οτι ηταν καιτο εβαλε.το τραγικο θα ειναι να γινει λαθος καποιος ηλεκτρολογος να βαλει τιποτα καλωδια ρευματος σε πριζα τηλεφωνικη.το να βαλει τηλεφωνο σε εξωτερικη πριζα ρευματος μικρο το κακο.απλα δεν θα μπαινει μεχρι καποιος να καταλαβει τι εχει γινει .αλλα το αναποδο ειναι ενα θεμα.

Δημοσ.

ας τα παρουμε ενα ενα.

παιρνεις καλωδιο το ριχνεις ολα οκ.

2.το συνδεεις σε μια θυρα του adsl/vdsl router που παιζει.αν εχει stb οχι σε stb διοτι εκει μπαινει ο

αποκωδικοποιητης αν εχεις..

3.το switch δεν ειναι υποχρεωτικο.μπορεις να το πας απευθειας πανω στο δευτερο adsl router που θα παιξει σαν access point και απο το ιδιο το access point μπορεις να παρεις και με καλωδιο για να δωσεις στο pc που θες.

switch βαζεις μονο αν για καποιο λογο το καλωδιο σου ειναι 100 μετρα με το που μπει στο σπιτι οποτε βαζεις ενα dummy switch μονο και μονο για να μπορεις να ξαναδωσεις αλλα 100 μετρα και να φτασεις στο δωματιο σου πχ που θα μπει το access point.

αλλα 100 μετρα να τα φτασεις ειδικα απο εξωτερικο χωρο ειναι λιγο δυσκολο .θα πρεπει να εχετε τελειως αναποδο μπαλκονια ή το καλωδιο να κανει το γυρο ολο τον δωματιων.απλα το ειπα και αυτο σαν failsafe σεναριο.

4.τα εγραψα στο 3.

5.ναι μπορεις να το κανεις να εμφανιστει με οτι στοιχεια θες ασχετα με το πανω.επειδη δεν κανεις αναμεταδοση αλλα παιρνεις με καλωδιο

μπορεις να βαλεις οτι θες εσυ.και σε repeater γινεται αλλα οχι σε ολα.θελει διπλο radio αλλα μην σε μπερδευω.εσυ μπορεις να βαλεις οτι θες.

το πανω μπορει να λεγεται poulinos και το κατω να λεγετε poulnos0-wifi.οτι θες εσυ.

οχι δεν εχεις καμια επιπλοκη.

ναι τρυπας τον τοιχο εκτος αν υπαρχει καμια τρυπα για εξαερισμο ή καμια τρυπα για σωληνα air condition.προσεχε που θα τρυπησεις.χαμηλα καμια γωνια μην παρεις σβαρνα κανα καλωδιο ρευματος.

περα απο την πλακα με τα drones μπορεις να κανεις πολλα πραγματακια αν ειναι τιποτα παραξενο.κανονικα οχι δεν υπαρχουν.η διαφορετικη αποσταση ειναι ακριβως για αυτο το λογο.θεμα ασφαλειας.μαλλον αυτην που ειχες εκει δεν ηταν για τηλεφωνικη αλλα για ρευμα.εκτος οπως ειπες ο ηλεκτρολογος απλα εκανε μια τρυπα εκει τελικα για καποιο λογο δεν εβαλε τιποτα και βρηκε απλα ενα καπακι οτι ηταν καιτο εβαλε.το τραγικο θα ειναι να γινει λαθος καποιος ηλεκτρολογος να βαλει τιποτα καλωδια ρευματος σε πριζα τηλεφωνικη.το να βαλει τηλεφωνο σε εξωτερικη πριζα ρευματος μικρο το κακο.απλα δεν θα μπαινει μεχρι καποιος να καταλαβει τι εχει γινει .αλλα το αναποδο ειναι ενα θεμα.

Ενα access point σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/6313453/Power-On-RPD-700.html θα έκανε (παράδειγμα)

Τι πρέπει να προσέχω όταν κοιτάζω για access point; Εάν εβαζα ένα router θα κερδιζα κατι ή θα έκανε ακριβως την ίδια δουλεια; Έχεις να μου προτείνεις κανενα; Ψάχνω για κάτι με wifi και μια τουλάχιστον έξτρα θύρα για να το συνδεσω στο pc.

Lolikos δεν το είχα κάνει τόσο καιρό επειδή δεν επιγει ακόμα. Σε κάνα μήνα σκοπεύω απλώς ήθελα να ξερω τι να κάνω από νωρις, μην ψαχνομαι τελευταια στιγμη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...