Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχήν χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος υπάρχουν και powerlines που παίζουν σε τριφασικό. Όταν είχα πάει να ρωτήσω στο πλαίσιο σχετικά με είχαν ρωτήσει το θέλετε για μονοφασικό ή τριφασικό. Στο τριφασικό ακόμα και σε διαφορετικές φάσεις να βάλεις πομπό και δέκτη παίζουν, κάνουν κάποια επαγωγική σύζευξη φάσεων δεν ξέρω ακριβώς. Πάντως το βέλτιστο είναι να βρίσκονται σε κοινό πίνακα, αλλιώς μετά σε κοινό ρολόι. Πιο πέρα δεν νονίζω ότι παίζει. Γενικά όταν μεταφέρεις πληροφορία μέσω ενεργειακών καλωδίων δεν είναι για πολλά μετρα, εξασθενεί πολύ το σήμα. Αλλιώς θα μας παρείχε υπηρεσίες internet και η ΔΕΗ.
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Οριστε και τα ρολογια. Αυτο που εχει καταναλωσει το περισσοτερο ειναι για τον 3ο οροφο και αυτο με την μικροτερη καταναλωση για τον 1ο. Ελπιζω να βοηθανε σε κατι.
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δεν χρειάζονται φωτογραφίες από τα ρολόγια. Για τα powerline αυτά που ξέρω εγώ είναι ότι τα τριφασικά εκμεταλλεύονται και την γείωση και για τα μονοφασικά ότι πρέπει να είναι στον ίδιο πίνακα και ακόμα καλύτερα και στην ίδια ασφάλεια. Εγώ δεν νομίζω να δουλέψει στην περίπτωση του TS. TS ψάξε για το μέλος "poulinos" και ρώτα τον και θα σου πει 100%.
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Φανταζομαι 1ος με 3ος οροφος ειναι υπερβολικα μεγαλη αποσταση, ειδικα αμα ειναι και σε διαφορετικα ρολογια και θα εχω και αλλα ατομα συνδεδεμενα στο δικτυο και συσκευες να φορτιζουν(κανουν παρεμβολες απο οτι καταλαβα). Να το ξεχασω το powerline λοιπον; Ενα Powerline θα μου κοστιζε 60ευρω το λιγοτερο, πιο πολυ με συμφερει να κανω οικονομια και να εχω δικια μου συνδεση απο το να μπλεξω με ολη αυτην την διαδικασια και στο τελος να εχω 0.5Mbs download speed. vetaranos123 θα ρωτησω αυτον που μου ειπες αλλα ετσι οπως το βλεπω πιο πολυ θα συνεφερε να εχω δικια μου συνδεση, ακομα και να λειτουργει το powerline με οσα μου ειπατε καταλαβα οτι θα σερνεται το δικτυο, υπαρχουν 100 παραγοντες που θα παρεμβαλουν και θα μειωνουν την ταχυτητα του δικτυου. *Το powerline θα μου κοστιζε οσο τρεις μηνες δικιας μου συνδεσης
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Θα ανάβεις φώτα, κουζίνες, πλυντήρια, συνέχεια θα έχεις σκαμπανεύασμα της ισχύος και από εκεί μέσα εσύ θα πρέπει να περάσεις πληροφορία. Βέβαια είναι διαφορετικές οι συχνότητες άλλο τα 50Hz του ενεργειακού δικτύου και άλλο τα MHz του internet, αλλά και πάλι είναι σαν να πας να βάλεις ένα γατάκι στην ζούγκλα και να περιμένεις να επιβιώσει με τέτοιες αποστάσεις.
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Θα ανάβεις φώτα, κουζίνες, πλυντήρια, συνέχεια θα έχεις σκαμπανεύασμα της ισχύος και από εκεί μέσα εσύ θα πρέπει να περάσεις πληροφορία. Βέβαια είναι διαφορετικές οι συχνότητες άλλο τα 50Hz του ενεργειακού δικτύου και άλλο τα MHz του internet, αλλά και πάλι είναι σαν να πας να βάλεις ένα γατάκι στην ζούγκλα και να περιμένεις να επιβιώσει με τέτοιες αποστάσεις. Ωραια η παρομοιωση σου Οποτε η ανεξαρτητη συνδεση ειναι μονοδρομος; Μπορω να εχω δυο συνδεσεις στο ιδιο σπιτι; (3 ανεξαρτητοι οροφοι αλλα ειναι ενα σπιτι πρακτικα). Δηλαδη ο 1ος οροφος να ειναι στην x εταιρεια και να εχει το δικο του ρουτερ και συνδεση και ο 3ος οροφος στην ψ εταιρεια και να εχει δικια του συνδεση και ρουτερ. Θα επηρεαζει η μια συνδεση τις ταχυτητες της αλλης;
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Όχι φίλε μου καμία σχέση, θα είναι τελείως ανεξάρτητα. Να τραβήξεις καλώδιο ethernet δεν παίζει; Αν είχε γίνει η δομημένη καλωδίωση με utp πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις ότι πατέντα ήθελες αλλά με αυτά τα τηλεφωνικά πριζάκια που επικοινωνούσαν οι ήρωες του 1821, αυτά που έχεις δηλαδή στο σπίτι σου, δεν νομίζω να παίζει τέτοιο σενάριο.
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Όχι φίλε μου καμία σχέση, θα είναι τελείως ανεξάρτητα. Να τραβήξεις καλώδιο ethernet δεν παίζει; Αν είχε γίνει η δομημένη καλωδίωση με utp πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις ότι πατέντα ήθελες αλλά με αυτά τα τηλεφωνικά πριζάκια που επικοινωνούσαν οι ήρωες του 1821, αυτά που έχεις δηλαδή στο σπίτι σου, δεν νομίζω να παίζει τέτοιο σενάριο. Η αποσταση ειναι πολυ μεγαλη και οι οροφοι ειναι ανεξαρτητοι, δεν υπαρχει εσωτερικη σκαλα οποτε το καλωδιο πρεπει να ειναι εξωτερικο και ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε μηκος, θα χαθει μεγαλο μερος της ταχυτητας του δικτυου και σε κατι μηνες θα θελει αλλαγη γιιατι θα το φαει η υγρασια και ο ανεμος. Και χρειαζομαι και ολοκληρο συνεργειο για να το εγκαταστησω.
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Τα καλώδια ethernet δουλεύουν χρήσης απώλειες έως 100 μέτρα και υπάρχουν καλώδια ethernet εξωτερικού χώρου
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Τα καλώδια ethernet δουλεύουν χρήσης απώλειες έως 100 μέτρα και υπάρχουν καλώδια ethernet εξωτερικού χώρου Και πως θα το εγκαταστησω μονος μου; θελω ολοκληρη σκαλωσια
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Όπως είπε ο κύριος βετεράνος. Το μόνο θέμα είναι πώς θα το περάσεις απέξω. Αν έχει κάποιος φίλος σου quadcopter μπορείς να το δέσεις εκεί και από τον πρώτο να το πάς στον τρίτο, χωρίς να κάνω πλάκα. Αλλιώς πρέπει να δέσεις κάτι βαρύ στην άκρη του και να το πετάξεις επάνω με δύναμη, να έχει βγει ο από πάνω στο μπαλκόνι και να το πιάσει και κάνεις το σταυρό σου να μην σκοτώσεις κανέναν. Η μάλλον βγαίνει ο από πάνω με ένα σχοινί εσύ το δένεις και το τραβάει πάνω. Κάνεις και δύο τρύπες και είσαι κομπλέ. Η πρώτα το βάζεις πάνω και μετά το πετάς κάτω, που είναι και η προφανής λύση αλλά δεν την σκέφτηκα για κάποιον περίεργο λόγο. 2
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Όπως είπε ο κύριος βετεράνος. Το μόνο θέμα είναι πώς θα το περάσεις απέξω. Αν έχει κάποιος φίλος σου quadcopter μπορείς να το δέσεις εκεί και από τον πρώτο να το πάς στον τρίτο, χωρίς να κάνω πλάκα. Αλλιώς πρέπει να δέσεις κάτι βαρύ στην άκρη του και να το πετάξεις επάνω με δύναμη, να έχει βγει ο από πάνω στο μπαλκόνι και να το πιάσει και κάνεις το σταυρό σου να μην σκοτώσεις κανέναν. Η μάλλον βγαίνει ο από πάνω με ένα σχοινί εσύ το δένεις και το τραβάει πάνω. Κάνεις και δύο τρύπες και είσαι κομπλέ. Η πρώτα το βάζεις πάνω και μετά το πετάς κάτω, που είναι και η προφανής λύση αλλά δεν την σκέφτηκα για κάποιον περίεργο λόγο. Πραγματικα ελιωσα με τις πρωτες 3 λυσεις Και με το καλωδιο που θα κρεμεται εξω τι θα κανω; θα το αφησω να ανεμιζει;
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Χαίρομαι που ψυχαγωγώ. Θα το τραβήξεις να τεντώσει μετά στοκάρεις τις τρύπες και δεν πάει πουθενά. Κανονικά το βέλτιστο θα ήταν να το καρφώσεις με ρόκες διαμέτρου utp, αλλά δεν είσαι ο spiderman. Μπορείς να πεις στον κύριο που είναι στον δεύτερο να το πιάσει με κάποιο κλιπσάκι στο μπαλκόνι του ή σε κάποιον σωλήνα εκεί κοντά. Επίσης ενδεχομένως να μην χωρά το rj45 το φισάκι στην άκρη του utp αν πας να το περάσεις από την τρύπα, Οπότε παίρνεις καλώδιο μαζί με κοννέκτορες που τους πρεσσάρεις, αλλιώς θα χρειαστείς μεγάλη αρίδα στο τρυπάνι και δεν λέει, δεν θες να περάσεις χαλκοσωλήνες για κλιματιστικό άλλωστε. Έτσι μπορείς να ελέγχεις και το μήκος που θες χωρίς στο τέλος να γίνεται κουβάρι. Πάρε και μερικά καναλάκια για το κάθε σπίτι μην φαίνεται άσχημο από το πράκτικερ, πάμφθηνα είναι, αλλιώς θερμή σιλικόνη. 1
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Χαίρομαι που ψυχαγωγώ. Θα το τραβήξεις να τεντώσει μετά στοκάρεις τις τρύπες και δεν πάει πουθενά. Κανονικά το βέλτιστο θα ήταν να το καρφώσεις με ρόκες διαμέτρου utp, αλλά δεν είσαι ο spiderman. Μπορείς να πεις στον κύριο που είναι στον δεύτερο να το πιάσει με κάποιο κλιπσάκι στο μπαλκόνι του ή σε κάποιον σωλήνα εκεί κοντά. Καλη ιδεα, μπορεις να παραθεσεις καποιο link για ενα εξωτερικο καλωδιο ethernet? Μηκος δεν ξερω ακομα αλλα θα χρειαστει να ειναι μεγαλο, θα ξερω αυριο. Μπορω να το πιασω σε καποιον σωληνα πιστευω. Ξερεις εαν θα εχει καποια απωλεια σηματος;
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 http://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou.html?keyphrase=%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%85
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα