Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Σε μένα μπαίνει μια χαρά το απλό φις, δεν ξέρω για την απόσταση που λέτε. Προφανώς εξάρταται τι έχει συνδεθεί εκεί μέσα για να πούμε αν είναι τηλεφωνική ή ηλεκτρολογική.
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μήπως ο ηλεκτρολόγος χρησιμοποίησε ηλεκτρολογική διπολική πρίζα για τηλεφωνική. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο γιατί οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι είναι ανίδεοι. Το σωστό και για λόγους ασφαλείας είναι να μην μπορεί να μπει το ένα φις στο άλλο καθώς είναι για τελείως διαφορετική χρήση. 1
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Όπως σου είπα δεν έχει συμβεί καμία συνδεσμολογία εκεί μέσα, οι ηλέκτρολόγοι μερικές φορές δεν περνάνε κάν καλώδια λόγω λάθους ή τα περνάνε αλλά δεν τα συνδέουν επειδή βαριούνται, όπως γίνεται πολύ συχνά με τα πριζάκια δικτύου. Εγώ στο σπίτι μου έχω τέτοια κατακόρυφη πρίζα και μπαίνουν κανονικά τα φις χωρίς γείωση, εφόσον κάτι μπορεί να δουλέψει λοιπόν δεν έχει σημασία τι συνηθιζόταν παλιά.
discoboyminimal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 τοτε καποια αλλη πριζα εχεις εσυ. γιατι αυτην που φωτοφραφηθηκε απο τον ts , ειναι μονο για τηλεφωνο , ειναι παλια , και δεν εχει καμια σχεση στις διαστασεις με μια απλη ρευματος.εμφανησιακα μοιαζουν , αλλα 101% δεν μπαινει συσκευη ρευματος των 220V εκει. και δυστηχως δεν μπορω να βρω το πριζακι για να στα βγαλω μια φωτο να στα συγκρινω btw , κατι παει στραβα με τον σπιτι σου η τον ηλεκτρολογο σου 1
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Έχω βγει όμως λίγο off topic και ο χρήστης που άνοιξε το thread έχει βγει εκτός ελέγχου. Θέλει να πάρει το modem από δύο ορόφους πιο πάνω να το βάλει σπίτι του και να πιάνει internet, χωρίς να μας λέει αν έχουν κοινή γραμμή με τον προαναφερθέντα γείτονά του. Λίγες περισσότερες πληροφορίες από μέρους του θα βοηθούσαν. 2
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 τοτε καποια αλλη πριζα εχεις εσυ. γιατι αυτην που φωτοφραφηθηκε απο τον ts , ειναι μονο για τηλεφωνο , ειναι παλια , και δεν εχει καμια σχεση στις διαστασεις με μια απλη ρευματος.εμφανησιακα μοιαζουν , αλλα 101% δεν μπαινει συσκευη ρευματος των 220V εκει. και δυστηχως δεν μπορω να βρω το πριζακι για να στα βγαλω μια φωτο να στα συγκρινω Και γω έψαξα αλλά δεν βρήκα. Για να είμαστε σίγουροι και οι τρεις ας ανοίξει ο ts την πρίζα για να δούμε τι παίζει από πίσω. 1
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Με το σπίτι μου πάνε στραβά πολλά πράγματα, όσον για τον ηλεκτρολόγο μου δεν ξέρω αν είναι ακόμα εν ζωή, το σπίτι ήταν του παππού μου. Δεν αποκλείω να υπάρχουν και πρίζες με πιο κοντά τις τρυπούλες για τους ακροδέκτες των ηλεκτρολογικών φις και τελικά να μην χωράει. Εγώ τέτοια πρίζα έχω όπως είπα σπίτι μου και μπαίνει κανονικά. Αν συνδέσεις μέσα φάση ουδέτερο θα δουλέψει κανονικά. Αν συνδέσεις τηλεφωνικό ζεύγος πάλι θα δουλέψει κανονικά.
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Σίγουρα θα δουλέψει αλλά δεν είναι σώστο.
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Με το σπίτι μου πάνε στραβά πολλά πράγματα, όσον για τον ηλεκτρολόγο μου δεν ξέρω αν είναι ακόμα εν ζωή, το σπίτι ήταν του παππού μου. Δεν αποκλείω να υπάρχουν και πρίζες με πιο κοντά τις τρυπούλες για τους ακροδέκτες των ηλεκτρολογικών φις και τελικά να μην χωράει. Εγώ τέτοια πρίζα έχω όπως είπα σπίτι μου και μπαίνει κανονικά. Αν συνδέσεις μέσα φάση ουδέτερο θα δουλέψει κανονικά. Αν συνδέσεις τηλεφωνικό ζεύγος πάλι θα δουλέψει κανονικά. Σίγουρα θα δουλέψει αλλά δεν είναι σώστο. τοτε καποια αλλη πριζα εχεις εσυ. γιατι αυτην που φωτοφραφηθηκε απο τον ts , ειναι μονο για τηλεφωνο , ειναι παλια , και δεν εχει καμια σχεση στις διαστασεις με μια απλη ρευματος.εμφανησιακα μοιαζουν , αλλα 101% δεν μπαινει συσκευη ρευματος των 220V εκει. και δυστηχως δεν μπορω να βρω το πριζακι για να στα βγαλω μια φωτο να στα συγκρινω btw , κατι παει στραβα με τον σπιτι σου η τον ηλεκτρολογο σου Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Η θύρα είναι τηλεφώνου, μόλις το έμαθα. Αυτό που θέλω είναι το εξής: Στον 1ο όροφο έχω το router το οποίο είναι συνδεδεμένο σε μια θύρα τηλεφωνου. Θέλω να χρησιμοποιώ την ΙΔΙΑ σύνδεση και στον 3ο όροφο μέσω αυτής της θύρας με εναν ανταπτορα για καλώδιο Ethernet το οποίο θα πηγαίνει σε ένα ρουτερ και από εκεί στο pc. Τι μπορω να κάνω για αυτό; Φαντάζομαι οι δύο θύρες δεν μοιράζονται την ίδια γραμμη σωστά; Συγγνώμη για το μπέρδεμα αλλά οι γνώσεις μου πάνω στα δίκτυα είναι ελλιπείς.
Lolarikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Απο οτι φανταζομαι δεν εχεις utp πισω απο τον τοιχο αρα η λυση ειναι powerline προσοχη στην ιδια φαση αν προκειται για τριφασικο αλλιως plug and surf.
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Απο οτι φανταζομαι δεν εχεις utp πισω απο τον τοιχο αρα η λυση ειναι powerline προσοχη στην ιδια φαση αν προκειται για τριφασικο αλλιως plug and surf.Κάνοντας μια μικρή έρευνα κατάλαβα ότι το powerline χρησιμοποιεί τα καλώδια ηλεκτρισμού. Συνδέεις το ένα σε μια πρίζα κοντά στο ρουτερ και με ένα Ethernet καλώδιο το συνδέεις με το ρουτερ. Την δεύτερη συσκευή την συνδέεις σε μια πρίζα στον 3ο όροφο και συνδέεις το Ethernet καλώδιο στο pc (εάν θέλω και wifi στον όροφο να το σύνδεση πρώτα σε ρουτερ; ) Δεν έχω ιδέα τι πάει να πάει τριφασικό και utp, τι πρέπει να προσεξω; *ευχαριστω για την βοήθεια
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Mechacorn τα δύο διαμερίσματα έχουν κοινό ρολόι συνεπώς και κοινή φάση; Φίλε lolarikos σωστά δεν το λέω; Λογικά αν πρόκειται για πολυκατοικία το κάθε διαμέρισμα θα έχει ξεχωριστό ρολόι άρα και φάση οπότε δεν θα δουλέψει
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Mechacorn τα δύο διαμερίσματα έχουν κοινό ρολόι συνεπώς και κοινή φάση; Φίλε lolarikos σωστά δεν το λέω; Λογικά αν πρόκειται για πολυκατοικία το κάθε διαμέρισμα θα έχει ξεχωριστό ρολόι άρα και φάση οπότε δεν θα δουλέψει Τώρα κατάλαβα τι εννοεις. Ο τρίτος όροφος έχει κοινό ρολόι με τον δεύτερο αλλά ο πρώτος έχει ξεχωριστό. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Τι πρόβλημα υπαρχει;
veteranos123 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Κάτσε να δούμε τι θα πει ο φίλος lolarikos που από ότι είδα και από άλλα θέματα γνωρίζει παραπάνω για τα power line
MechaCorn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Κάτσε να δούμε τι θα πει ο φίλος lolarikos που από ότι είδα και από άλλα θέματα γνωρίζει παραπάνω για τα power line Οκ, σε 5 θα έχω και φωτογραφία από τα δύο ρολόγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα