vb23 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Επειδή είμαι ένα βήμα πριν την αγορά του πρώτου μου iMac (iMac 21-inch: 3.1GHz Retina 4K) θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικές απορίες που έχω. Πρώτα από όλα θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν έχει κάποια εμπειρία με δίσκο “Fusion Drive” διότι βλέπω μεγάλη διαφορά στην τιμή από την στάνταρ έκδοση (1ΤΒ 5400rpm) σε σχέση πάντα με τον “FD” (+133€ ) . Δεύτερον σκέφτομαι να αγοράσω και Apple Care Protection Plan το οποίο στοιχίζει 189€. Απλά είναι λίγο κοροϊδία γιατί στο σύνολο σου παρέχει 3 χρόνια εγγύηση ενώ θα έπρεπε να είναι 4 χρόνια. Τους τηλεφώνησα για να ρωτήσω τι παίζει και μου είπαν 1 χρόνο + 2 Apple Care. Μόλις τους ανέφερα ότι και η Apple στο site της γράφει ότι για Ελλάδα ισχύει 2 χρόνια εγγύηση άρα πάμε 2+2 μου είπε δεν γίνεται, και μάλιστα η ενεργοποίηση του apple care plan γίνεται μονό στην αρχή και στο τέλος του πρώτου χρόνου. Οπότε δεν ξέρω εάν αξίζει πραγματικά για ένα έτος επιπλέον να δώσεις 189€. Περιμένω σχόλια / απόψεις. Ευχαριστώ Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2016 από vb23
Gr00vy Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 http://www.insomnia.gr/forum/45-apple-hardware/ υπαρχή ενότητα για apple μπορεις να ρωτησεις εκει.
vb23 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Σκέφτηκα να το ανοίξω εκεί απλά θεώρησα σωστότερο να το κάνω εδώ. Θα στείλω σε moderator να το μεταφέρει .
dkotanid Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 καλημέρα φίλε μου, η επιλογή ως προς τον ρέτινα είναι καλή. Ενημερωτικά να πώ ότι ο δίσκος είναι 5400rpm και όχι 5200rpm. Καταλαβαίνεις και από μόνο σου, ότι αν πάρεις το μηχάνημα με αυτό το δίσκο, είναι σαν να παίρνεις φεράρι με ζάντες LADA. Είναι πολύ αργός ο δίσκος και παραπέμπει σε άλλες εποχές! Θα σου πρότεινα καθαρό ssd 256GB, να μην έχεις και θέμα θερμοκρασιών και ανεμηστηράκια - θορύβου (BTO-Build to order) λέγεται και αργεί η παραγγελία, συνήθως >15 μέρες, ανάλογα το κατάστημα κτλ. Εναλλακτικά, αν θες πολλά datas να έχεις αποθηκευμένα στο imac, θα πας σε Fusion Drive. Το fusion αποτελείται από 2 δίσκους: 1) έναν ssd 24GB (pci connect - όχι sata) σε αυτό το μοντέλο 2) τον κλασσικό 1ΤΒ 5400rpm δίσκο Τι κάνει τώρα το fusion drive; - Το Λ.Σ. (OS X), χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από εσένα, σου προσφέρει ένα ιδεατό περιβάλλον ότι δουλεύεις σχεδόν καθαρά με ssd δίσκο. Οι ταχύτητες είναι πολύ καλές και εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις μηχανικό δίσκο. Το Λ.Σ. μεταφέρει τα πιο συχνά χρησιμοπούμενα λογισμικά, αρχεία κτλ στον ssd και τα υπόλοιπα (που δεν χρησιμοπούνται συχνά) τα "κρατάει" στον μηχανικό δίσκο. Τα μειονεκτήματα είναι ( σε σχέση πάντα με τον καθαρό ssd) ότι ακούς ένα μικρό έστω γρύλισμα του μηχανικού δίσκου και έχει ανεμηστηράκι για να τον ψύχει, οπότε κάνει και έναν σχετικό μικρό θόρυβο, που δεν θα είχες με ssd καθαρό. Το μεγάλο πλεονέτημα είναι η χώρος του δίσκου - που έχεις τα data σου all in one και δε θα χρειαστείς εξωτερικό δίσκο κτλ, σε σχέση με ssd. Αυτά από μένα - δε ξέρω αν τα είπα καλά, αν έχεις ερωτήσεις συνεχίζουμε ευχαρίστως! 1
haHa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Nα παρεις την εκδοση με ssd ή fusion drive, διαφορετικα το μηχανημα ειναι αργο κ θα λαγκαρει με το που το ανοιξεις , ακομα και σε απλες καθημερινες εργασιες. Ενδεικτικα: http://www.theverge.com/2015/11/5/9670426/apple-imac-review-27-inch-5k-21-inch-4k-retina It’s 2015, and Apple somehow thinks it’s reasonable to put cheap 5400-rpm hard disks in these wondrous Retina machines (7200 rpm in the case of the 27-inch version). Everyone should stay far away from these configurations, otherwise your new Mac will feelnoticeably slow the moment you take it out of the box. Try opening even basic, everyday apps like Safari and Mail and you’ll be met with maddening delays. So consider the $100 Fusion Drive upgrade to be a mandatory one if you’re buying these machines. http://www.engadget.com/2015/10/13/apple-imac-review-2015-21-5-inch-4k/%C2%A0 If you're not careful, you also might end up with frustrating disk speeds. Even on my review unit, which would cost $1,499 at retail, I have just a traditional hard drive, one that spins at a modest 5,400 revolutions per minute. (Seriously, what year is this?) I routinely waited through a lengthy startup of around 47 seconds, with the machine taking seven seconds just to show the splash screen. http://www.macworld.com/article/2991920/hardware/imac-with-4k-retina-display-review-a-high-resolution-desktop-mac-for-the-masses.html The base storage configuration of the 4K iMac is a 1TB, 5400rpm hard drive. It’s been a few years since I regularly used a Mac with a spinning disk as its primary hard drive, and man, did it feel slow.Starting up was slow. Launching apps was slow. Everything... just... took... longer. It’s disconcerting to take a brand-new, top-of-its-line Mac out of the box and be disappointed by how sluggish it feels, but that’s what I experienced, and it’s pretty much down to that slow hard drive. 1
vb23 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Τελικά κατέληξα στο iMac 27” Retina 5K MK472 με Fusion Drive και 8GB ram. Έγινε η παραγγελία και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα J . Πιστεύω να είναι καλός ο Fusion από ότι μου γράψατε. Θα ήθελα να γράψω και την εμπειρία μου μέχρι τώρα από το κατάστημα που το έκανα παραγγελία, αλλά θα το κάνω μόλις ολοκληρωθεί η αγορά για να είναι και ολοκληρωμένη η άποψη μου. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος σε πρώτη φάση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα