Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να τραβήξω καλώδιο ethernet μήκους 10 μέτρων στο Thomson TG585 v8, ώστε να συνδέομαι ενσύρματα με τον υπολογιστή μου....θα έχω απώλειες σήματος;;

Πρέπει να προτιμήσω κάποιο καλώδιο με ειδικές προδιαγραφές;;

Ευχαριστώ εκ΄ των προτέρων.

Δημοσ.

Που θα το πας φίλε μου σε άλλη ήπειρο; Μέχρι 100μ φτάνουν τα utp για σύνδεση συσκευής από το router. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις καλώδιο 10μ όχι έτοιμο αλλά κομμένο από μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό και να ζητήσεις και 2 κοννέκτορες rj 45. Αν δεν έχεις πρέσσα να τους πρεσσάρεις κάνεις δουλειά και με ένα κατσαβιδάκι αλλά θέλει προσοχή. Το καλώδιο που θα πάρεις να είναι cat 5e και Plenum για να περάσεις πιο εύκολα τα καλωδιάκια στο φισάκι, γιατί αν δεν είναι plenum μπερδεύονται και μετά πάμε πάλι από την αρχή. Αν το πάρεις έτοιμο θα σου βγει πιο ακριβο, αλλά θα ξέρεις ότι είναι σωστό. Πάρε και κανένα καναλάκι μην φαίνεται αντιαισθητικό, αλλά κυρίως για λόγους προστασίας. Αν έχεις σπίτι σου πριζάκια δικτύου και τηλεφωνική καλωδίωση με utp στους τοίχους δεν χρειάζεται καν να τα κάνεις όλα αυτά. Πες μας να σε βοηθήσουμε αν θες.

• Like 1
Δημοσ.

Ο βασικός στόχος μου είναι να μην εκτίθεμαι στην ακτινοβολία του wireless router και επίσης να έχω ένα καλό uploade rate καθώς η ασύρματη κάρτα που έχω στο pc δε λέει και πολλά. Δυστυχώς στο σημείο που είμαι δεν έχω τηλεφωνική πρίζα για τα κάνω ενσύρματη σύνδεση...

Να πάρω αυτό;; Τι λέτε;;

http://www.e-shop.gr/equip-825416-eco-patchcable-u-utp-10m-grey-cat5e-p-PER.750295

Ή μήπως να πάω σε πιο ακριβό;;;;

Δημοσ.

Δεν έχεις λόγο να πας σε πιο ακριβό. Το πιο ακριβό θα έχει καλύτερη μόνωση.Αν ήθελες να το βάλεις σε ps3 που το exhaust ανεβάζει θερμοκρασίες θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι καλύτερο.Αν το ήθελες για εξωτερικό χώρο πάλι θα έπρεπε να πάρεις ένα εξωτερικού χώρου με καλύτερο shielding που είναι πιο ακριβό. Για την δουλειά που το θες όμως κάνει μία χαρά αυτό. Επίσης, το wireless είναι ακίνδυνο. Δηλαδή αν ήσουν μηχανικός στο Τσέρνομπιλ ότι έγινε η διαρροή τί θα έκανες; 

Δημοσ.

Χαχα... αν και έχω πτυχίο Πυρηνικού Φυσικού από το Α.Π.Θ, απλά φυλάω τα ρούχα μου.... Οι έρευνες μέχρι στιγμής δε δείχνουν και πολλά... Σε καμμιά 20-αρια χρόνια που η επιστημονική κοινότητα θα έχει περισσότερα δεδομένα ξαναμιλάμε.... 

Δημοσ.

Χαχα... αν και έχω πτυχίο Πυρηνικού Φυσικού από το Α.Π.Θ, απλά φυλάω τα ρούχα μου.... Οι έρευνες μέχρι στιγμής δε δείχνουν και πολλά... Σε καμμιά 20-αρια χρόνια που η επιστημονική κοινότητα θα έχει περισσότερα δεδομένα ξαναμιλάμε.... 

Πυρηνικός Φυσικός και έχεις "ενοχλήσεις" για το wireless; How about your mobiles? (including yours, your friends, γειτονες, κλπ)

Επισης το 10μέτρα να εχει τζόγο γιατί εχεις γωνίες, ανόδους, καθόδους...

Μέτρα ολη τη διαδρομή (αναλυτικά, τοιχος, πάτωμα, γωνια, κλπ) από το router μεχρι το πριζάκι του υπολογιστή σου

Δημοσ.

Αγαπητέ isay δεν έχω ενοχλήσεις μόνο για το wireless...ο λόγος που ανέφερα το wireless είναι επειδή αποτελεί το θέμα της συζήτησης μας.... Ναι μέτρησα αναλυτικά όλες τις γωνίες και έβαλα και επιπλέον "καλούμπα". 

Όταν ολοκληρωθεί το project θα ανεβάσω εικόνες.

Δημοσ.

Παιδιά έβαλα powerline και σώθηκα....το συνιστώ σε όλους.... επέλεξα να συνδέσω το modem σε μια ηλεκτρική πρίζα που βρίσκεται κοντά στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού. Τώρα μπορώ να έχω internet plug and play σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού σ οποιοδήποτε δωμάτιο...το συνιστώ σε όλους...

Δημοσ.

Ναι είναι πολύ καλή λύση τα powerline.

Δεν χάνεις και πακέτα στη διαδρομή ενώ με το wireless όλο και κάποιο πακέτο θα χαθεί στο δρόμο ακόμα και αν είσαι στο ίδιο δωμάτιο.

Δοκίμασε ένα ping με 200 πακέτα και θα δεις ότι ισχύει αυτό που λέω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να τραβήξω καλώδιο ethernet μήκους 10 μέτρων στο Thomson TG585 v8, ώστε να συνδέομαι ενσύρματα με τον υπολογιστή μου....θα έχω απώλειες σήματος;;

Πρέπει να προτιμήσω κάποιο καλώδιο με ειδικές προδιαγραφές;;

Ευχαριστώ εκ΄ των προτέρων.

για το v8 μην ξεχασεις να περασεις και το τελευταιο Firmware 8.2.7.8 ειτε generic ειτε της forthnet.

όχι μέχρι 60-70 μέτρα παίζουν οκ αυτά. 

πρέπει να είναι utp cat 5 ή 6   straight 

και 100 να παει θα παιξει.

Που θα το πας φίλε μου σε άλλη ήπειρο; Μέχρι 100μ φτάνουν τα utp για σύνδεση συσκευής από το router. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις καλώδιο 10μ όχι έτοιμο αλλά κομμένο από μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό και να ζητήσεις και 2 κοννέκτορες rj 45. Αν δεν έχεις πρέσσα να τους πρεσσάρεις κάνεις δουλειά και με ένα κατσαβιδάκι αλλά θέλει προσοχή. Το καλώδιο που θα πάρεις να είναι cat 5e και Plenum για να περάσεις πιο εύκολα τα καλωδιάκια στο φισάκι, γιατί αν δεν είναι plenum μπερδεύονται και μετά πάμε πάλι από την αρχή. Αν το πάρεις έτοιμο θα σου βγει πιο ακριβο, αλλά θα ξέρεις ότι είναι σωστό. Πάρε και κανένα καναλάκι μην φαίνεται αντιαισθητικό, αλλά κυρίως για λόγους προστασίας. Αν έχεις σπίτι σου πριζάκια δικτύου και τηλεφωνική καλωδίωση με utp στους τοίχους δεν χρειάζεται καν να τα κάνεις όλα αυτά. Πες μας να σε βοηθήσουμε αν θες.

μια απλη πρεσσα εινα 7 ευρω οποτε καλο θα ηταν να το κανει με πρεσσα παρα με κατσαβιδακι γιατι δεν ειναι το θεμα να χαλασει το καλωδιο αλλα να μην του χαλασει την καρτα δικτυου ή το ρουτερ και του στραβωσει κανα Pin.

Ο βασικός στόχος μου είναι να μην εκτίθεμαι στην ακτινοβολία του wireless router και επίσης να έχω ένα καλό uploade rate καθώς η ασύρματη κάρτα που έχω στο pc δε λέει και πολλά. Δυστυχώς στο σημείο που είμαι δεν έχω τηλεφωνική πρίζα για τα κάνω ενσύρματη σύνδεση...

Να πάρω αυτό;; Τι λέτε;;

http://www.e-shop.gr/equip-825416-eco-patchcable-u-utp-10m-grey-cat5e-p-PER.750295

αν και ειναι παραξενο να μην πιανεις σωστη ταχυτητα στο Upload>μπορει να φταιει το καναλι που παιζεις ή να εχεις παλιους Drivers για την ασυρματη καρτα ή καποιο απο τα 2 να ειναι χωμενο καπου με αποτελεσμα μειωμενο σημα.εκτος αν ειναι μεγαλη η αποσταση.

για Indoor χρηση ολα τα καλωδια θα παιξουν μια χαρα αν δεν τα παταει καποιος.επισης αν αντι για τηλεφωνικα καλωδια εχεις utp θα μπορουσες και απο εκει να περασεις το ethernet.

απλα τοσα αλλα wireless δυστυχως γυρω μας.

Πάρε ένα σετ powerline και ούτε καλώδια ούτε ζημιά.

ωραια λυση απλα λιγο πιο ακριβα απο το Utp

Πυρηνικός Φυσικός και έχεις "ενοχλήσεις" για το wireless; How about your mobiles? (including yours, your friends, γειτονες, κλπ)

Επισης το 10μέτρα να εχει τζόγο γιατί εχεις γωνίες, ανόδους, καθόδους...

Μέτρα ολη τη διαδρομή (αναλυτικά, τοιχος, πάτωμα, γωνια, κλπ) από το router μεχρι το πριζάκι του υπολογιστή σου

γενικως φοβομαστε τα wifi και με τα κινητα επειδη ειναι ειδος καθημερινης αναγκης το εχουμε αποδεχτει :(

Αγαπητέ isay δεν έχω ενοχλήσεις μόνο για το wireless...ο λόγος που ανέφερα το wireless είναι επειδή αποτελεί το θέμα της συζήτησης μας.... Ναι μέτρησα αναλυτικά όλες τις γωνίες και έβαλα και επιπλέον "καλούμπα". 

Όταν ολοκληρωθεί το project θα ανεβάσω εικόνες.

απλα σκεψου και ποσα wireless παιζουν τριγυρω απο γειτονες ποσα κινητα και ποσα dect ασυρματα.

Παιδιά έβαλα powerline και σώθηκα....το συνιστώ σε όλους.... επέλεξα να συνδέσω το modem σε μια ηλεκτρική πρίζα που βρίσκεται κοντά στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού. Τώρα μπορώ να έχω internet plug and play σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού σ οποιοδήποτε δωμάτιο...το συνιστώ σε όλους...

αν εχεις παρει Passthrough τοτε βαλτο στον τοιχο και το πολυπριζο πανω σε αυτο.

Ναι είναι πολύ καλή λύση τα powerline.

Δεν χάνεις και πακέτα στη διαδρομή ενώ με το wireless όλο και κάποιο πακέτο θα χαθεί στο δρόμο ακόμα και αν είσαι στο ίδιο δωμάτιο.

Δοκίμασε ένα ping με 200 πακέτα και θα δεις ότι ισχύει αυτό που λέω.

απλα μπορει να εχεις ενα λιγο μεγαλυτερο delay απο οτι το καλωδιο ethernet αλλα μικροτερο καποιες φορες απο το wireless.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να πάρω αυτό;; Τι λέτε;;

η ακτινοβολία το wifi είναι εχμ.. αστεία μπροστά στα κινητά,ασύρματα τηλέφωνα κλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...