Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω το εξής πρόβλημα έχουμε 2 κεραίες που επικοινωνουσαν μεταξύ τους μέχρι πριν λίγες ημέρες. Ξαφνικά έπεσε το ρεύμα και από τότε χάσαμε επικοινωνία. Όταν είμαι στο pc που βρίσκεται η κεραία που μεταφέρει τα δεδομένα και κάνω cmd και βάζω 192.168.16.202/201 βλέπω κι τις 2 κεραίες. Όταν πάω στο pc που είναι η κεραία που δέχεται τα δεδομένα και κάνω cmd εκτός του ότι μου φέρνει σαν ip όχι 201 ή 202 αλλά 207. Όταν κάνω ping τις 201/202 μου λέει (Destination host unreachable) παρόλα αυτά πάνε όλα τα πακέτα κανονικά.

Να σημειώσω ότι δεν έχω στατική ip τις έχω αυτόματες στις ρυθμίσεις δικτύου όπως είναι και ότι δεν έχω Internet.

Πως γίνεται από τον Server να βλέπω με ping και τις 2 κεραίες ενω όταν πάω στο άλλο σπίτι που έχω το pc και κάνω ping να μου βγάζει εκείνο το error αλλά τα πακέτα να πάνε κανονικά

Δημοσ.

Βαλε αυτα που κανεις ping σε στατικες και θα παιξεις μαλλον. Απο οτι καταλαβα επεσε το ρευμα και ο dhcp σου εδωσε μια αλλη ip.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό κατάλαβα οτι έγινε αλλά πως γίνεται να βλέπω απο την 1 κεραία και τις 2 ενώ οταν πάω στην άλλη κεραία που κόπηκε το ρεύμα και κάνω ping δεν βλέπει καμία.. :-/
Έχω άλλο πρόβλημα μπήκα στο interface των κεραιών μέσω των ip τους πχ. 192.168.16.202 για την μια κεραία και .201 για την άλλη,τα έβαλα στον chrome και μπήκα και στις 2 κεραίες. έκανα μια πατάτα και έχασα την 1 κεραία, ούτε μέσω cmd /ping την βλέπω ούτε εαν βάλω την ip δεν μου φέρνει να μπω στο interface της. 

Πάω εκει που είναι η κεραία φυσώνω με ethernet το laptop βλέπω ip μια άκυρη, έβαλα αυτή στον chrome αλλά δεν μπαίνω μέσα!

Τι ip πρέπει να βάλω στον browser για να μπω στην κεραία?!

Δημοσ.

Δε ξερω ποια κεραια εχεις.... μπες στο manual και ριξε μια ματια και βαλτους αυτες τις ip που θες 201 και 202.

Πιθανον να θελει ρυθμιση απο την αρχη διοτι μπορει να εχει φαει κανα ρεσετ. Θα σε βοηθησει αυτη η κεραια που ηδη δουλευει για να παρεις το μενου.

Δημοσ.

ναι αυτό πήγα να κάνω έκανα χαζομάρα και έχασα την σύνδεση και τώρα πάω να μπω και δν βρισκω την ip για να μπω ξανα, θα κοιτάξω σε κανένα manual, αλλά δεν μπορώ με το καλώδιο ethernet οταν το συνδέω μέσω cmd να δω την ip? αυτή που βλέπω δεν θα έπρεπε να μου δίνει πρόσβαση στο interface?

Δημοσ.

Αναλογως, αν εχει dhcp και σου δινει αυτο ip μπορεις, συνδεσε μονο ενα πισι με αυτο.

Στο πισι φροντισε να εχεις αυτοματες ip's και στη κεραια κανε reset, αν δεις οτι το εικονιδιο κατω δεξια σου δειχνει συνδεση χωρις προσβαση στο ιντερνετ απο cmd τρεξε......

ipconfig /all και το gateway ειναι η ip που ψαχνεις.

Δημοσ.

Reset απο που να κάνω γιατι δεν βρήκα κάτι ανάλογο στην κεραία παρα μόνο να την βγάλω απο το ρεύμα και να την βάλω ξανά,  έκανα restart απο τα setting της κεραίας αλλά τπτ!

όμως κατάφερα τουλάχιστον να μπω στο interface της κεραίας.

Μπορώ να βλέπω και τις δυο κεραίες είτε με ping είτε μεσω της ip στον browser μόνο απο το χώρο που έχω τον server, οταν παω στον άλλο χώρο και βάζω τα ίδια στοιχεία δεν κάνει τπτ.

Είμαι σίγουρος οτι βλέπω και τις 2 κεραίες γιατι οταν έβγαλα την άλλη απο το ρεύμα είδα που χάθηκε το ping που είχα κάνει.

Έχω ψάξει στο interface των κεραιών και βλέπω μια διαφορά οτι στο ethernet η κεραία που θεωρώ πως έχει και το πρόβλημα έχει "down" στο ethernet ενώ σε ip και radio είναι πράσινο. Δες μια την φώτο.

insomnia_zpsdrwxfmx4.png

Όταν όμως πάω στα settings το ethernet μου το δείχνει enable!

πήγα στην κεραία που δίνει το internet και βλέπω στην επιλογή του ethernet αυτή την εικόνα

insomnia2_zps9xat72dk.png

Στην κεραία που είναι down το ethernet δες και αυτό

insomnia3_zpszpfjh7wf.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...