black66.gr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα.Έχω adsl 24 άρα γραμμή και εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω το router του τίτλου,από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.Σήμερα έκανα αντικατάσταση του παλιού zte 108 που είχα από τον OTE με το Speedport Entry 2i και σκέφτομαι να βάλω αυτό για κυρίως modem router και το Tp-link για repeater για να έχω παντού σε όλο το σπίτι (μεζονέτα) και έξω από αυτό,στον κήπο,wifi .Γίνεται; Και αν ναι με ποια διαδικασία; edit: στο σημείο που θα μπει το Tp-link υπάρχει σταθερός υπολογιστής αν βοηθάει αυτό. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2016 από black66.gr
Lolarikos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλύτερα πρώτα να βάλεις το tp-link σαν modem να ελέγχεις την σύνδεσή σου. Έχει καλύτερο interface και πιο πολλές δυνατότητες. Στο άλλο θα κλείσεις DHCP για να μην έχεις διπλό ΝΑΤ, θα βάλεις static LAN ip 192.168.χ.253 και θα συνδέσεις με Utp το tp-link με το speedport σε μία από τις LAN. Το wifi στο speedport θα πρέπει να έχει ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις με το tp-link. Κυρίως ίδιο ssid, αλλιά και ίδια προστασία, κωδικό, channel διαφορετικό και ψιλομακρινό, frequency 20 ή 20/40MHz. Με αυτόν τον τρόπο θα συνδέεσαι πάντα σε ένα από τα δύο εκεί που πιάνει πιο ισχυρό σήμα. Αν μετακινηθείς προς το άλλο και γίνει ισχυρότερο το σήμα εκεί δεν θα αλλάξει ώστε να παίρνει σήμα από το καινούριο, αλλά θα παραμείνει στο παλιό μέχρι να πέσει το σήμα τελείως. Αλλιώς πρέπει κλείσεις και να επανασυνδεθείς στο ssid. Επίσης υπάρχουν και δύο άλλες επιλογές για να συνδέεις ασύρματα δίκτυα μεταξύ τους, αλλά δεν τα έχω ψάξει καλά. Δες αν έχουν επιλογή τα router σου: universal repeater και wds bridge. Όποιος γνωρίζει ας μας τα εξηγήσει λίγο αναλυτικά. Εσύ προφανώς εννοείς χωρίς να τραβήξεις καλώδιο, απλά να το λάβει και να το επανεκπέμψει, όπως κάνουν τα repeaters. Ενδεχομένως να γίνεται, δεν είμαι σίγουρος, ίσως να έχει να κάνει με κάποιο από τα παραπάνω δύο. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2016 από Lolarikos 1
black66.gr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Ναι εννοώ χωρίς καλώδιο γιατί θα είναι σε άλλον όροφο.Θα ήθελα πάντως να βάλω το Speedport Entry 2i σαν κύριο modem router και το Tp-Link σαν repeater,γιατί από ότι πληροφορήθηκα πρόκειται να μπει VDSL στην περιοχή που μένω και το Tp-Link δεν υποστηρίζει.
chios Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Το tp-link δεν μπαίνει σαν repeater πρέπει να πάρεις access point για αυτήν τη δουλειά.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα.Έχω adsl 24 άρα γραμμή και εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω το router του τίτλου,από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.Σήμερα έκανα αντικατάσταση του παλιού zte 108 που είχα από τον OTE με το Speedport Entry 2i και σκέφτομαι να βάλω αυτό για κυρίως modem router και το Tp-link για repeater για να έχω παντού σε όλο το σπίτι (μεζονέτα) και έξω από αυτό,στον κήπο,wifi .Γίνεται; Και αν ναι με ποια διαδικασία; edit: στο σημείο που θα μπει το Tp-link υπάρχει σταθερός υπολογιστής αν βοηθάει αυτό. αν εχουν και τα 2 Wds θα μπορουσε να παιξει αλλα οι περιορισμοι ειναι παρα πολλοι.μπορει να μην παιξουν με wpa μπορει να μην παιξουν και λογω διαφορετικης μαρκας.οποτε σαν λυση την απορριπτουμε.οποτε ή θα πρεπει να ριξεις καλωδιο μεχρι το tp link και να το κανεις access point ή να βαλεις powerline και να βαλεις στο τελος του δευτερου powerline το tp link. Ναι εννοώ χωρίς καλώδιο γιατί θα είναι σε άλλον όροφο.Θα ήθελα πάντως να βάλω το Speedport Entry 2i σαν κύριο modem router και το Tp-Link σαν repeater,γιατί από ότι πληροφορήθηκα πρόκειται να μπει VDSL στην περιοχή που μένω και το Tp-Link δεν υποστηρίζει. αν ειναι ιδιο ρολοι ρευματος μπορει να μπει powerline αλλα αν ειναι αλλο διαμερισμα τοτε θα εχει αλλο ρολοι ρευματος.ναι το 8970 δεν παιζει vdsl εκτος αν βαλεις το ρουτερ του παροχου bridge και βαλεις το tp link να κανει κληση pppoe κληση.αλλιως σκετο access point. Καλύτερα πρώτα να βάλεις το tp-link σαν modem να ελέγχεις την σύνδεσή σου. Έχει καλύτερο interface και πιο πολλές δυνατότητες. Στο άλλο θα κλείσεις DHCP για να μην έχεις διπλό ΝΑΤ, θα βάλεις static LAN ip 192.168.χ.253 και θα συνδέσεις με Utp το tp-link με το speedport σε μία από τις LAN. Το wifi στο speedport θα πρέπει να έχει ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις με το tp-link. Κυρίως ίδιο ssid, αλλιά και ίδια προστασία, κωδικό, channel διαφορετικό και ψιλομακρινό, frequency 20 ή 20/40MHz. Με αυτόν τον τρόπο θα συνδέεσαι πάντα σε ένα από τα δύο εκεί που πιάνει πιο ισχυρό σήμα. Αν μετακινηθείς προς το άλλο και γίνει ισχυρότερο το σήμα εκεί δεν θα αλλάξει ώστε να παίρνει σήμα από το καινούριο, αλλά θα παραμείνει στο παλιό μέχρι να πέσει το σήμα τελείως. Αλλιώς πρέπει κλείσεις και να επανασυνδεθείς στο ssid. Επίσης υπάρχουν και δύο άλλες επιλογές για να συνδέεις ασύρματα δίκτυα μεταξύ τους, αλλά δεν τα έχω ψάξει καλά. Δες αν έχουν επιλογή τα router σου: universal repeater και wds bridge. Όποιος γνωρίζει ας μας τα εξηγήσει λίγο αναλυτικά. Εσύ προφανώς εννοείς χωρίς να τραβήξεις καλώδιο, απλά να το λάβει και να το επανεκπέμψει, όπως κάνουν τα repeaters. Ενδεχομένως να γίνεται, δεν είμαι σίγουρος, ίσως να έχει να κάνει με κάποιο από τα παραπάνω δύο. αν βαλει το tp link σαν modem δεν υποστηριζει vdsl.επισης αν το βαλει σαν modem το speedport 2i δεν εχει wan για να κανει το ρουτερ. εκτος αν εννοεις το αναποδο.το speedport modem και το tp link ρουτερ που οκ μπορει να το κανει αν θελει.η να παιξει με passthrough. το bridge κοβει το δευτερο nat οχι ο dhcp.τον dhcp απλα τον κλεινεις γιατι δεν υπαρχει λογος για 2 dhcp εκτος αν παιζεις pppoespassthrough.αλλα και σε bridge αν τον αφησει δεν θα του κανει θεμα οσο ξερω. μονο αν το βαλει access point lan-to-lan θα κλεισει υποχρεωτικα τον δευτερο dhcp γιατι δνε εχει λογο υπαρξης. το tp link δεν δινει universal repeater μονο wds αν δινει αλλα πονεμενη ιστορια .πολλα θεματα.ηταν μια λιγο off τεχνολογια. Το tp-link δεν μπαίνει σαν repeater πρέπει να πάρεις access point για αυτήν τη δουλειά. μονο wds αν εχει.
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εγώ στο οικιακό μου δίκτυο επειδή μοιράζω την σύνδεσή μου σε άλλα δύο σπίτια εκτός από το δικό μου έχω την εξής κατάσταση: στο σπίτι μου είναι το modem H367N και στα άλλα δύο έχω βάλει με κλειστό DHCP το tp link archer c2 και ένα adsl router που είχα από μία σύνδεση της wind. Όταν προσπαθώ να δω από τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στα δύο τελευταία κάποια ανοιχτά ports του H367N με το Port Forward Network Utilities επιτυγχάνω. Αυτό δεν θα συνέβαινε πιθανότατα με ανοιχτό dhcp στο archer και στο wind, εκεί θα έπρεπε να είχα κάνει διπλά port forward. Με αυτήν την έννοια το λέω ότι αποφεύγεται το διπλό ΝΑΤ. Διπλό ΝΑΤ έχουμε όταν δύο δρομολογητές λειτουργούν κάτω από την ίδια public ip, δηλαδή είναι στο ίδιο δίκτυο, χωρίς dhcp δεν έχω δεύτερο δρομολογητή.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εγώ στο οικιακό μου δίκτυο επειδή μοιράζω την σύνδεσή μου σε άλλα δύο σπίτια εκτός από το δικό μου έχω την εξής κατάσταση: στο σπίτι μου είναι το modem H367N και στα άλλα δύο έχω βάλει με κλειστό DHCP το tp link archer c2 και ένα adsl router που είχα από μία σύνδεση της wind. Όταν προσπαθώ να δω από τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στα δύο τελευταία κάποια ανοιχτά ports του H367N με το Port Forward Network Utilities επιτυγχάνω. Αυτό δεν θα συνέβαινε πιθανότατα με ανοιχτό dhcp στο archer και στο wind, εκεί θα έπρεπε να είχα κάνει διπλά port forward. Με αυτήν την έννοια το λέω ότι αποφεύγεται το διπλό ΝΑΤ. Διπλό ΝΑΤ έχουμε όταν δύο δρομολογητές λειτουργούν κάτω από την ίδια public ip, δηλαδή είναι στο ίδιο δίκτυο, χωρίς dhcp δεν έχω δεύτερο δρομολογητή. nope.θα ειχες διπλο nat αν ειχες συνδεσει το zte στις wan των 2 tp link,.εφοσον τα εχεις με lan to lan δεν εχεις δευτερο nat ετσι και αλλιως.απλα αν ανοιξεις τον dhcp θα εχεις αλλο θεμα.ο dhcp ειναι φτιαγμενος σε καποια ρουτερ απο την κατασκευη του να δινει σαν gateway την ip του ευατου του.δηλαδη εσυ εχεις το zte που λεει dhcp pool 192.168.1.10 εως 192.168.1.20 και σαν gateway την 192.168.1.1 που ειναι ο ευατος του. αν ανοιξεις τον dhcp του tp link θα λεει εγω στελνω 192.168.1.20 που μπορεις να το ρυθμισεις εως 192.168.1.40 αλλα με gateway τον ευατο του που ειναι 192.168.1.253 για παραδειγμα.αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα οι συσκευες σου να παιρνουν λαθος gateway.θα παιρνουν για gateway το tp link ενω δεν παιζει με wan το tp link.οποτε δεν θα βγουν στο ιντερνετ.αμα ησουν με wan και ειχες διπλο nat τοτε ολα οκ.οταν ομως το κανεις εσυ access point ειναι ενα αορατο πραγμα για αυτο δεν θες και διπλα port forward.αυτο το προβλημα θα μπορουσες να το λυσεις αν μπορουσες στο tp link να ορισεις οτι ναι μεν κανε εσυ τον dhcp αλλα για gateway μην δωσεις τον ευατο σου αλλα δωσε το 192.168.1.1.οποτε θα μπορουσε dhcp να κανει το tp linkοποιο απο τα 2 θες και οχι το zte.εδω τωρα ενα tip πως να το πω.σε μερικα ρουτερ πχ technicolor μπορεις να το αλλαξεις αυτο και να πεις οτι ναι μεν παιζεις σαν access point αλλα θελω να κανεις και dhcp και θελω να δωσεις και σαν gateway αλλη ip και οχι τον ευατο σου.ισως να το κανει και το tp link δεν το ξερω.τα universal repeater της tp link πχ 801nd το κανουν κανονικα.δυο nat θα εχεις οταν παιζεις και με δευτερη wan.οσο παιζεις απο lan σε lan δεν θα εχεις 2 nat.το tp link βεβαια μπορει την μια lan να την κανει wan.αν το κανεις ετσι θα εχεις 2 nat αμα δεν παιξεις σε bridge οποτε και διπλα port forward.απλα στο lan δεν εχει νοημα για 2 dhcp.απλα μπορει να θες να κανει dhcp το tp link και οχι το zte.μπορεις να το κανεις κανονικα. και να βαλεις τον dhcp στο tp link τα port forward θα παιξουν μια χαρα χωρις προβλημα.μπορεις να το δοκιμασεις αρκει το tp link να μπορει να δωσει σαν gateway την ip toy zte. αν τα αλλα δυο τα ειχες με wan θα επρεπε διπλα port forward και θα ηταν σαν αλλο δικτυο το ενα απο το αλλο.δεν θα εβλεπες ετσι απλα τις συσκευες που ειναι στο καθε ρουτερ σε επιπεδο τοπικου δικτυου η wan σου κανει το δευτερο nat οχι ο dhcp σαν dhcp μονος του
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε, αν δείτε και την τελευταία πρότασή μου λέω ότι αν είχα κάνει τις συνδέσεις με ανοιχτό dhcp, δηλαδή με lan to wan θα είχα διπλό nat, γιατί θα είχα δύο δρομολογητές κάτω από την ίδια public ip. Δεν έχει νόημα να ανοίξω DHCP με lan to lan, δεν θα δουλέψει, αφού από την wan γίνεται η δρομολόγηση. Άλλος τρόπος είναι να πεις ότι διπλό ΝΑΤ έχω όταν η wan θύρα του router έχει private και όχι public ip, δηλαδή είναι κάτω από μία συσκευή που ήδη κάνει Network Address Translation.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 συμφωνουμε απλα τα λεμε λιγο διαφορετικα.ο ανοιχτος dhcp δεν σημαινει ομως οτι εχεις κανει wan το lan.ο ανοιχτος dhcp μπορει να ειναι και σε wan to lan που το θελουμε αλλα μπορει να ειναι και για lan το lan γιατι μπορει να θες να βαλεις dhcp να κανει to tp link επειδη ειναι καλυτερο ή εχει παραπανω πραγματα απο το zte. Εννοω οτι ο dhcp ειναι παντα ασχετος αναλογως τι θελουμε να κανουμε.Δεν εχει καμια σχεση οτι ανοιχτος dhcp ισον wan το lan και κλειστος dhcp ισον lan to lan.Ολα ειναι τι θελουμε να κανουμε.Λογικα παντα ναι παει ανοιχτος dhcp με wan και κλειστος με lan αλλα καποιος μπορει να τα κανει αλλιως για δικους του λογους.Αν ανοιξεις dhcp σε lan το lan θα παιξει απλα θα πρεπει να δωσει το σωστο gateway αν μπορει να ρυθμιστει.ειναι κατι παρομοιο με αυτο που λενε καποιοι ποια η διαφορα disable dhcp με dhcp relay αφου και στις 2 περιπτωσεις ο σωστος dhcp ειναι ανοιχτος.Ο dhcp στο lan παιζει και ετσι και αλλιως εσυ συσκευες στο lan βαζεις οποτε μια χαρα θα σου δωσει ip.Δεν χρειαζεται οτι πρεπει να παιζει και το modem στο adsl/vdsl router για να χρησιμοποιησεις τον dhcp.Tο τελευταιο ναι αν εχει public σημαινει οτι πηρε ip αυτη ή οτι εχει ενα πραγματικο δικτυο ενω αν ειναι private εχεις nat πιο πριν.Μπορεις να το πεις και αλλιως οτι εχεις δευτερο nat εφοσον παιζεις με wan και δεν παιζεις pppoe και δεν εχεις και πραγματικο δικτυο.Γιατι αμα παιξεις pppoe το πρωτο adsl /vdsl router θα ειναι bridged ή θα ειναι pasthrough οποτε εχεις ενα nat οπως και αν εχεις πραγματικο δικτυο τοτε παλι δεν θα υπαρχει nat. . Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε, αν δείτε και την τελευταία πρότασή μου λέω ότι αν είχα κάνει τις συνδέσεις με ανοιχτό dhcp, δηλαδή με lan to wan θα είχα διπλό nat, γιατί θα είχα δύο δρομολογητές κάτω από την ίδια public ip. Δεν έχει νόημα να ανοίξω DHCP με lan to lan, δεν θα δουλέψει, αφού από την wan γίνεται η δρομολόγηση. Άλλος τρόπος είναι να πεις ότι διπλό ΝΑΤ έχω όταν η wan θύρα του router έχει private και όχι public ip, δηλαδή είναι κάτω από μία συσκευή που ήδη κάνει Network Address Translation. 1
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Με βάλατε σε σκέψεις τώρα γιατί δεν ήξερα ότι μπορεί να σεταριστεί και να παίζει lan to lan με dhcp enabled. Θα το ψάξω και μόνος μου μετά γιατί δεν το έχω καταλάβει πλήρως.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 μπορεις αν θες για δοκιμη ειτε να αφησεις και τους 2 dhcp ανοιχτους απλα να ειναι σε διαφορετικο ευρος ο ενας απο τον αλλον ειτε να κλεισεις του zteκαι να αφησεις του tp link.απλα για να γινει και να παιξει θα πρεπει ο dhcp του tp link να σου εχει δυνατοτητα να δωσει για gateway την ip που θα του πεις εσυ(του zte πχ 192.168.1.1) και οχι τον ευατο του (tp link 192.168.1.253).αν θες βλεπω και στο manual αν το κανει καποιο απο τα 2 router που εχεις .για αυτο σου ειπα ο dhcp ειναι ασχετος με το nat τελειως.απλα ναι σε νορμαλ cases παει κλειστος χωρις nat ανοιχτος με nat.αλλα αυτο δεν ειναι ο κανονας. Με βάλατε σε σκέψεις τώρα γιατί δεν ήξερα ότι μπορεί να σεταριστεί και να παίζει lan to lan με dhcp enabled. Θα το ψάξω και μόνος μου μετά γιατί δεν το έχω καταλάβει πλήρως. οτι χρειαστεις just ask το tplink σου c2 το κανει.default gateway. σελιδα 63 του manual http://www.tp-link.com/resources/document/Archer_C2_V1_User_Guide_1910010993.pdf 1
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ναι εκεί που λέει Default Gateway λέτε. Οπότε συνδέω lan to lan ενεργοποιώ dhcp στο tp-link βάζω στο ίδιο subnet, ορίζω σωστά τα εύρη να μην επικαλύπτονται και εκεί που λέει Default Gateway Optional βάζω την ip του H367N. Αν δεν το κάνω αυτό και αφήσω gateway την ip του archer, θα δουλέψει; Θα τα κάνω και μόνος μου όταν έχω χρόνο. Απλά ας πούμε ότι συνδέω lan to lan δεν αλλάζω τίποτα στο interface απολύτως. Θα δίνει internet από τις θύρες του το archer; Αν όχι τι θα φταίει;
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ναι εκεί που λέει Default Gateway λέτε. Οπότε συνδέω lan to lan ενεργοποιώ dhcp στο tp-link βάζω στο ίδιο subnet, ορίζω σωστά τα εύρη να μην επικαλύπτονται και εκεί που λέει Default Gateway Optional βάζω την ip του H367N. Αν δεν το κάνω αυτό και αφήσω gateway την ip του archer, θα δουλέψει; Θα τα κάνω και μόνος μου όταν έχω χρόνο. Απλά ας πούμε ότι συνδέω lan to lan δεν αλλάζω τίποτα στο interface απολύτως. Θα δίνει internet από τις θύρες του το archer; Αν όχι τι θα φταίει; λογικα ηδη lan το lan τα εχεις και τα 2 adsl router.δεν εχεις βαλει στο tp link να παιζει η lan σαν wan σωστα?για αυτο παιζουν και τα port forward χωρις διπλο port forward.αν εισαι ετσι τοτε ναι ενεργοποιεις dhcp βαζεις ιδιο subnet,οριζεις ευρος και βαζεις την ip του 367.του zte 367 κλειστον τον dhcp για δοκιμη για να το δεις.αν αφησεις να δινει την ip του archer τοτε ναι μεν θα παρουν ip τα pc σου αλλα δεν θα δεις ιντερνετ αφου θα βλεπουν σαν gateway λαθος ρουτερ.το tp link ειναι αορατο δεν κανει wan δεν κανει τιποτα ειναι απλα σαν ενα switch ασυρματο οποτε με το να δινει σαν gateway τον ευατο του δεν λεει κατι.αν επαιζε wan τοτε ναι θα ηταν λογικο να δινει τον ευατο του αφου το ιδιο το tp link μετα ξερει οτι θα εβρισκε το ιντερνετ στην wan.τωρα ομως δεν υπαρχει wan.σε lan το lan οπως τα εχεις βαλει τωρα ειτε τον dhcp τον κανει το zte ειτε το tp link οι ethernet θα δινουν ιντερνετ κανονικα.δεν θα δινουν ιντερνετ καμια θυρα ουτε του tp link ουτε του zte αμα κλεισεις τον dhcp του zte και βαλεις καταλαθως το tp linkνα δινει σαν gateway τον ευατο του.εκει ειτε συνδεθεις wireless ειτε με καλωδιο ειτε στο zte ειτε στο tp link ειτε στο αλλο δεν θα παιξεις γιατι ο dhcp σου ειναι λαθος.αν ο ενας dhcp ειναι τωρα σωστος και ο αλλος λαθος δεν ξερω τι θα γινει.σιγουρα θα παιξει μπερδεμα.ειναι οποιος dhcp προλαβει.αν μπεις στο zte ισως προλαβει ο dhcp του zte να δωσει οποτε να παιξεις.αν μπεις στο tp link ισως προλαβει ο dhcp του tp link οποτε δε θα παιξεις.αλλα αυτο δεν ειναι σιγουρο,θεωρειται λαθος δυο dhpc να δινουν διαφορετικες gateway αλλα και γενικα δεν εχει νοημα να εχεις δυο dhcp στο ιδιο δικτυο εφοσον δεν εχεις wan.αν τα ειχες και τα 2 με wan ναι θα μπορουσες και στα 3 ρουτερ να ειχες ανοιχτους dhcp και το καθενα να δινει ip σε αλλο δικτυο.πχ το zte 192.168.0.x ,το tp link 192.168.1.x και το αλλο 192.168.2.χ
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 "αν αφησεις να δινει την ip του archer τοτε ναι μεν θα παρουν ip τα pc σου αλλα δεν θα δεις ιντερνετ αφου θα βλεπουν σαν gateway λαθος ρουτερ.το tp link ειναι αορατο δεν κανει wan δεν κανει τιποτα ειναι απλα σαν ενα switch ασυρματο οποτε με το να δινει σαν gateway τον ευατο του δεν λεει κατι.αν επαιζε wan τοτε ναι θα ηταν λογικο να δινει τον ευατο του αφου το ιδιο το tp link μετα ξερει οτι θα εβρισκε το ιντερνετ στην wan." Ωραίος. Όσον αφορά τους δύο DHCP στο ίδιο δίκτυο, αυτό ναι δεν έχει καποια λογική. Απλά πειραματικά μιλάμε. Μία τελευταία ερώτηση: σε lan to lan για να παίξω πρέπει είπατε να δώσω το gateway του πρώτου. Αν θέλω όμως να κάνω lan to wan πρέπει οπωσδήποτε να βάλω σαν gateway την ip του δεύτερου ή μπορώ να βάλω και την gateway του H367N;
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 ναι δεν μπορω να σκεφτω καποια λογικη.το εχω χρησιμοποιησει με 2 dhcp αλλα υπηρχε συγκεκριμενος λογος .ηταν ενα repeater μετα το adsl router και εκανε κατι παραξενα και με δευτερο dhcp εστρωσε.δεν το εψαξα παραπανω γιατι θελει πολλες συσκευες και πολλες δοκιμες.βεβαια εχω δει και περιπτωση με 2 dhcp να κανει θεμα οπου και τον εκλεισα.απλα και εκει δεν ημουν σιγουρος αν εφταιγε αυτο μονο γιατι εγιναν και αλλες αλλαγες οπως drivers σε ασυρματη καρτα ... Αν κανεις wan to lan θα δινει τον ευατο του σαν gateway.γιατι σκεψου οτι το zte μπορει να ειναι 192.168.1.1 και το tp link σου να μοιραζει ο dhcp του 192.168.2.1 σαν gateway και η lan του tp link να ειναι 192.168.2.1.ασχετα που η wan θα εχει παρει dynamic ip ή θα παιζει σαν pppoe.εκει θα δωσεις του tp link και δεν θα παιξει οσο το σκεφτομαι αν του δωσεις του zte.και δεν ξερω αν θα σε αφησει καν να δωσεις Ip σε αλλο δικτυο. μετα πολλα παιζουν αν δωσεις αλλο subnet mask .δηλαδη αντι για 255.255.255.0 να δωσεις 255.255.0.0 οποτε εκει θα σε αφησει να δεις ολο το 192.168.χ.χ.παραπανω δεν ξερω για να σου πω κατι παραπανω.δεν τα εχω κανει δοκιμες ολα ουτε τα ξερω τοσο καλα. Ωραίος. Όσον αφορά τους δύο DHCP στο ίδιο δίκτυο, αυτό ναι δεν έχει καποια λογική. Απλά πειραματικά μιλάμε. Μία τελευταία ερώτηση: σε lan to lan για να παίξω πρέπει είπατε να δώσω το gateway του πρώτου. Αν θέλω όμως να κάνω lan to wan πρέπει οπωσδήποτε να βάλω σαν gateway την ip του δεύτερου ή μπορώ να βάλω και την gateway του H367N;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα