function Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Μια μικρή βοήθεια μιας και είμαι καινούριος στο server mvc και πιο συγκεκριμένα στο asp.net mvc. Παρακολουθώντας το tutorial στο http://www.asp.net/mvc/overview/older-versions/mvc-music-store/mvc-music-store-part-4 κάνω μια παραλλαγή όσο αφορά την βάση δεδομένων. Έφτιαξα μία βάση δεδομένων MusicStore στον SQL SERVER EXPRESS με τρεις πίνακες μέσα: Genres, Album, Artist. Στο πίνακα Genres (για να μην πολυλογώ με τους υπόλοιπους) έχω δύο πεδία: GenreId (PK, Identity), Name και τρεις εγγραφές Rock, Classical και Jazz. Στο web.config έχω το παρακάτω connectionstring: <connectionStrings> <add name="MusicStoreEntities" connectionString="data source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=SSPI;User Id=sa;Password=thrillos7; database=MusicStore; AttachDBFilename=|DataDirectory|aspnetdb.mdf; User Instance=true" providerName="System.Data.SqlClient" /> </connectionStrings> Έχω ένα μοντέλο στον φάκελο Models με όνομα Genre.cs και κώδικα τον παρακάτω using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Web; namespace MusicStore.Models { public partial class Genre { public int GenreId { get; set; } public string Name { get; set; } public List<Album> Albums { get; set; } } } Επίσης έχω έναν controller με όνομα StoreController και κώδικα τον παρακάτω: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Web; using System.Web.Mvc; using MusicStore.Models; namespace MusicStore.Controllers { public class StoreController : Controller { MusicStoreEntities storeDB = new MusicStoreEntities(); // // GET: /Store/ public ActionResult Index() { var genres = storeDB.Genres.ToList(); return View(genres); } } } Επίσης έχω και ένα model με όνομα MusicStoreEntities.cs για το db context με κώδικα using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Web; using System.Data.Entity; namespace MusicStore.Models { public class MusicStoreEntities : DbContext { public DbSet<Album> Albums { get; set; } public DbSet<Genre> Genres { get; set; } public DbSet<Artist> Artists { get; set; } } } Τέλος έχω και ένα view για το index του StoreController με κώδικα <!-- this is because we are expecting multiple genres, and not just one --> @model IEnumerable<MusicStore.Models.Genre> @{ ViewBag.Title = "Index"; } <h3>Browse Genres</h3> <p> Select from @Model.Count() genres:</p> <ul> @foreach (var genre in Model) { <li>@Html.ActionLink(genre.Name, "Browse", new { genre = genre.Name })</li> } </ul> Όταν τρέχω το project και πηγαίνω στο localhost..../Store ενώ στο breakpoint φαίνεται το storeDB να έχει ένα sql query που στον server φέρνει εγγραφές, το .ToList() φέρνει πάντα 0 count. Που ακριβώς έχω το λάθος? Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
function Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Αν ειναι δυνατον.. .λαθος connection string....ολα ενταξει παιδια
nucleus Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δεν δοκιμάζεις μια το παρακάτω connection string? <add name="MusicStoreEntities" connectionString="Data Source=.\SQLEXPRESS;Initial Catalog=MusicStore;Integrated Security=False;User Id=sa;Password=t hrillos7;Persist Security Info=False;MultipleActiveResultSets=True" providerName="System.Data.SqlClient" />
function Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου. Μολις πριν απο λιγο το δοκιμασα και δουλεψε μια χαρα...σε ευχαριστω πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα