Giannisth Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα. Σε τοίχο της επιχείρησης θα τοποθετηθούν 6 TV ανάλυσης 1080 pixels και χρειαζόμαστε pc το οποίο θα συνδεθεί με αυτές τις ΤV. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάθε οθόνη να προβάλει διαφορετικό περιεχόμενο. Επειδή με τo multi-monitor setup δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά, θα ήθελα να μου προτείνετε pc parts και αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως θα πάρουμε τις 6 εξόδους από την κάρτα γραφικών. Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέχρι 3 έχω δει και ξερω ότι γίνεται
Lolarikos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Πώς γίνεται να προβάλει διαφορετικό περιεχόμενο; Στην ουσία χρειάζεσαι έξι διαφορετικούς υπολογιστές. Εκτός αν θέλεις να βλέπεις έξι φορές το ίδιο. Οπότε χρειάζεσαι κάρτα γραφικών με έξι εξόδους, για παράδειγμα: http://www.amazon.com/VisionTek-Radeon-GDDR5-MiniDP-Graphics/dp/B0085O90SQ
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Πώς γίνεται να προβάλει διαφορετικό περιεχόμενο; Στην ουσία χρειάζεσαι έξι διαφορετικούς υπολογιστές. Εκτός αν θέλεις να βλέπεις έξι φορές το ίδιο. Οπότε χρειάζεσαι κάρτα γραφικών με έξι εξόδους, για παράδειγμα: http://www.amazon.com/VisionTek-Radeon-GDDR5-MiniDP-Graphics/dp/B0085O90SQ Με ενα υπολογιστη μπορει καθε οθονη να προβαλει τα δικα της, η μια καποια τενια, η αλλη μηνύματα κλπ
Lolarikos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήξερα ότι γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να έχω μείνει πολύ πίσω. Στην ουσία τί κάνεις δηλαδή χωρίζεις την οθόνη σε κομμάτια; Πώς κάνεις output διαφορετικό περιεχόμενο;
soteras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήξερα ότι γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να έχω μείνει πολύ πίσω. Στην ουσία τί κάνεις δηλαδή χωρίζεις την οθόνη σε κομμάτια; Πώς κάνεις output διαφορετικό περιεχόμενο; Ουσιαστικά κάνεις επέκταση οθόνης και της χωρίζει σε χ μέρη και μπορείς από την κεντρική οθόνη να στέλνει σε όπια θες το καθες παράθυρο
DigitalElf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ήξερα ότι γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να έχω μείνει πολύ πίσω. Στην ουσία τί κάνεις δηλαδή χωρίζεις την οθόνη σε κομμάτια; Πώς κάνεις output διαφορετικό περιεχόμενο; Θυμάμαι ότι το έκανα αυτό με τα windows millenium...η μπορεί να ήταν τα windows xp. Έναρξη ->Πίνακας Ελέγχου->Προσαρμογή ανάλυσης οθόνης->Εμφάνιση και Εξατομίκευση->Πολλές οθόνες->Επέκταση αυτών των οθονών
alkis13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Ουσιαστικά σε windows 10 κάνεις επέκταση οθονών (στο group στο fb της microsoft έχει και τη συντόμευση πληκτρολογίου που δε την θυμάμαι αυτή τη στιγμή). Και σε κάθε οθόνη σέρνεις από την αρχική ένα παράθυρο και το πετάς εκεί. Τώρα για υποστήριξη γραφικών φαντάζομαι θα θες κάρτες και όχι κάρτα ( εφόσον πρέπει να βγούν 6 hdmi).
naturalboy Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Με 2 κάρτες γραφικών γίνεται σίγουρα αλλά άς μας πεί κάποιος τί κάρτες γιατί δέν πέζει να έχουν 6 hdmi ,λογικά 2 hdmiαπο εκεί και μετά με ανταπτοράκια στις dvi εξόδους της κσρτας γραφικών σε hdmi,και μετά και μετά αφότου τις συνδέσεις όλες πάς στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και στις πολαπλές οθόνες κάνεις εκεί τις επιλογές σου,αλλα κάποιος που τα ξέρει καλύτερα ας βοηθήσει
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Παίζει να έχουν όμως 6x display port. η μίξη αυτών. Το έψαξα πρόσφατα,η καλύτερη περίπτωση αλλά κ η πιο ακριβή είναι μια Firepro που να υποστηρίζει από Eyefinity 6 και πάνω Απέναντι σε αυτό και αυτό που χρησιμοποίησα τελικά εγώ,είναι το nVidia Surround αλλά εδώ θα χρειαστείς 2 κάρτες ώστε να συμπληρώσεις την 6αδα. Με αυτές τις τεχνικές μπορείς να ενοποιήσεις κιόλας μια εικόνα σαν videowall δηλαδή πέρα από αυτό το σχετικά απλό που ζητάς. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πράξη κ με λίγη εξάσκηση θα ανασυρεις το παράθυρο που θέλεις στην κάθε μια σε fullscreen,δεν χρειάζεσαι ειδικές γνώσεις, Καλό ειναι να είναι ενα δυνατό i7 μηχάνημα με 2 κάρτες γραφικών ώστε να μην σου δημιουργεί δεσμεύσεις. Ίσως το ίδιο μπορείς να το καταφέρεις αφού δεν χρειάζεσαι την ενοποίηση (surround) που έγραψα πιο πάνω και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη GPU εδώ εγώ το εχω κάνει με 4+1 δηλαδή 4 στην GPU και μια από την ενσωματωμένη,πρέπει κάπως να το δοκιμάσεις για 4+2 δεν μπορώ να στο εγγυηθώ,επίσης συνήθως στις κάρτες μπορείς να λάβεις σε τέτοια κατάσταση μόνο το ένα από τα δυο DVI που υπάρχουν,οπότε στο μέτρημα εξόδων κανε το ανάλογο κουμάντο. ..και τελειώνοντας και τις δυο περιπτώσεις εγώ τις δοκίμασα με μια GTX 960 4vRam και στην δεύτερη που χρησιμοποίησα την ενσωματωμένη με Z97 μητρική και i7 4790. υ.γ (μπορεί να υπάρχουν κ πιο απλές τεχνικές αλλά εγώ επειδή χρειαζόμουν άσχετα με το τι δοκίμασα και το surround και το κατάφερα,δεν το έψαξα παραπάνω)
Giannisth Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να οργανωθούμε λίγο, απ οτι εχω καταλάβει χρειαζόμεστε 2 'νορμαλ' κάρτες ή μία firepro. Πάμε στο σενάριο των δυο καρτών λόγω χαμηλότερου κόστους. 1) Γίνεται σε ενα pc με την μητρική να υποστηρίζει crossfire να τοποθετηθούν οι δύο κάρτες γραφικών και να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα; 2) build του στύλ fx 6300, mobo με crossfire, 8 gigs ddr3, 2x gt 730....θα είναι αρκετό; στις οθόνες απλά θα προβάλεται υλικό από ένα portal, μια διαφορετική σελίδα σε κάθε μια από τις 6 οθόνες.
MoviemakerGr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μιλάς για hardware που δεν εχω δοκιμάσει,και εγώ συνηθίζω να μιλάω μόνο για ότι ξέρω σίγουρα,για να βγαίνει κ μια άκρη, παρ'ολα αυτά σου βρήκα άλλη μια λύση που λένε ότι δουλεύει με μια κάρτα, > http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/mst-hub-1-3.html με αυτό σαν δεδομένο και με αυτό το review μπορείς να έχεις 6 μόνιτορ απ'οτι πάντα λένε με μια R9 270x . > http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/mst-hub-1-3.html εξέτασε κ αυτή την περίπτωση λοιπόν. Άλλα link > http://www.overclock.net/t/1437364/mst-displayport-hub-discussion-thread-update-new-mst-hubs-from-club3d-4x-dp-3x-hdmi-etc 1
solution1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Η μία λύση είναι να επιλέξεις gpu με native υποστήριξη για 6 monitors, όπως είναι αυτή Αλλιώς πιο οικονομικά, μπορείς να πας λύση με 2+ gpu. Λέω "+" γιατί το πρόβλημα με τις συνηθισμένες κάρτες γραφικών είναι ότι ναι μεν, έχουν 3 εξόδους, μία εκ των τριών όμως συνήθως είναι vga. Τέτοια λύση δε θα λειτουργήσει γιατί μιλάς για τηλεοράσεις επομένως υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε hdmi συνδέσεις (ψηφιακές) Άρα πρέπει να επιλέξεις gpu με τρεις ψηφιακές εξόδους. Η καλύτερη Vfm λύση νομίζω ότι είναι η radeon R5 230 Έχει μία DVI-D, μία DVI-I και μία HDMI. Μπορείς πολύ εύκολα και οικονομικά να μετατρέψεις τις DVI σε HDMI με 2 adapters
Fulgore Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να οργανωθούμε λίγο, απ οτι εχω καταλάβει χρειαζόμεστε 2 'νορμαλ' κάρτες ή μία firepro. Πάμε στο σενάριο των δυο καρτών λόγω χαμηλότερου κόστους. 1) Γίνεται σε ενα pc με την μητρική να υποστηρίζει crossfire να τοποθετηθούν οι δύο κάρτες γραφικών και να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα; 2) build του στύλ fx 6300, mobo με crossfire, 8 gigs ddr3, 2x gt 730....θα είναι αρκετό; στις οθόνες απλά θα προβάλεται υλικό από ένα portal, μια διαφορετική σελίδα σε κάθε μια από τις 6 οθόνες. Για την ιστορια Crossfire=amd καρτες γραφικων ,Sli=nvidia καρτες γραφικων. Και σε Amd πλατφορμα το Sli δεν ειναι και οτι το καλυτερο....
badweed Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 δεν ειναι τιποτα το δυσκολο αρκει η καρτα που θα παρεις να υποστηριζει την συνδεση 6 οθονων . στο display port δια μεσο hub μπορεις να συνδεσεις 3 οθονες στην r9 280 που εχω (καπου στα 200 ευρω ) , διαβαζω πως γινεται να συνδεθουν 6 οθονες ( μεχρι 4 εχω συνδεσει απο περιεργεια αλλα δεν ειχα diplay port hub για να βαλω αλλες 2 ) επισης οι οθονες καλο ειναι να υποστηριζουν ψηφιακο σημα ( οχι απλο vga dsub γιατι τεινει να μην ειναι συμβατο με τις εξοδους των συνχρονων καρτων γραφικων ) επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις και την onboard καρτα γραφικων που στα συνχρονα μηχανηματα φτανει να υποστηριζει μεχρι 3 οθονες . οποτε μια τετοια υλοποιηση σε οδηγει σε πιο φθηνη καρτα γραφικων για τις αλλες 3 οθονες . τωρα για τις αναλυσεις 6 x 1080 δεν μπορω να ξερω τι απαιτησεις εχει απο την καρτα γραφικων , αλλα σε απλα βιντεο δεν νομιζω να ειναι προβλημα . απο την στιγμη που θα μπορεσεις να τις συνδεσεις δεν ειναι προβλημα η διευθετηση του τι θα δειχνει καθε οθονη . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα