ZAKKWYLDE Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 @dios231 Εγώ νομίζω ότι ένα ασφαλιστικό που θα βοηθάει τον νεοεισερχόμενο και θα σχετίζεται με το τζίρο είναι το καλύτερο. Για τον μισθωτό, η παρακράτηση φόρου θα μπορούσε να γίνει μετά τη κατάθεση του μισθού και για το ποσό που γνωρίζει η εφορία. Δηλαδή να μην μπλέκεται ο εργοδότης με παρακρατήσεις, και να υποχρεώνει τον εργοδότη η εφορία να καταθέτει στη τράπεζα τα χρήματα. Ξεχνάς όμως το εξής. Ουσιαστικά εξισώνουν τις ασφαλιστικές εισφορών Ε.Ε. και Μισθωτών. Μόνο που ο μισθωτός δεν πληρώνει τέλος επιτηδεύματος, δεν πληρώνει 20% παρακράτηση φόρου, δεν πληρώνει 75% προκαταβολή φόρου, έχει δικαίωμα για αποζημίωση, επίδομα ανεργίας, πληρωμένες ημέρες αδείας, πληρωμένες μέρες ασθενείας/νοσηλείας, πληρωμένες μέρες εγκυμοσύνης/λοχείας, και φυσικά δεν μπορεί να φοροδιαφύγει όπως ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο μηχανικός, ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος. Εγώ που είμαι μισθωτός με μπλοκάκι αν δεν πάω για δουλειά - δεν πληρώνομαι, αν φύγω με άδεια - δεν πληρώνομαι κτλ. Δεν μπορείς λοιπόν να τους έχεις να πληρώνουν τα ίδια.
M2000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μπορεί όμως να απολυθεί...χωρίς αιτία! Έτσι γιατί αποφάσισε ο "αρχηγός" να περιορίσει τα έξοδα! Ενώ εσύ μπορείς να προκόψεις! Επειδή αποφάσισες να ασχοληθείς με τους καλύτερους πελάτες και έκοψες με τους κακοπληρωτές, ή τους πικρόχολους γενικότερα...και η ψυχολογία μετράει...αν θες να πας μπροστά, γιατί να σου την χαλάνε για μερικά ευρώ; Δεν συζητώ το τι πληρώνει κανείς. Το ύψος δεν ξέρω ακριβώς το σκεπτικό που καθορίζεται, αλλά σίγουρα κάνουν κάποια πρόβλεψη για το τι μπορεί να πάρουν και τι μπορεί να πληρώσουν ώστε να έχουν το ιδανικότερο. Το σίγουρο είναι ότι για να εργαστεί κανείς σήμερα με ικανοποιητικές αποδοχές είναι δύσκολο. Μακάρι η δουλειά με τη Γερμανία να πιάσει!
CyberCr33p Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν το έψαξα λίγο..Δεν χρειάζεται θεώρηση το τιμολόγιο. Αλλά έναρξη χρειάζεται. Άρα το μόνο που σώνει είναι να μπουν αναλογικές οι ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που δε συμφέρει αυτόν που κερδίζει αρκετά, αλλά δεν βάζει μέσα αυτόν που ξεκινάει πρώτη ή δεύτερη δουλειά. Προσθήκη.. Για εργασίες σε ιδιώτες θέλει νόμιμη απόδειξη, από μηχανισμό. Σωστά. Πλέον δεν χρειάζεται θεώρηση στο τιμολόγιο αλλά μόνο στις αποδείξεις. Οπότε στην ουσία γλιτώνεις τα έξοδα του φορολογικού μηχανισμού καθώς και του προγράμματος για να φτιάχνεις τα τιμολόγια. Εφόσον και η εταιρία του εξωτερικού έχει ενεργοποιημένες τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν τους χρεώνεις ΦΠΑ. Πρέπει να υπολογίσεις όμως το τέλος επιτηδεύματος (γύρω στα 500 ευρώ / έτος εάν θυμάμαι καλά) καθώς και 26% του φόρου εισοδήματος. Η προκαταβολή φόρου στην ουσία θα σε επηρρεάσει περισσότερο τον πρώτο χρόνο.
M2000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Και το ασφάλιστρο. Αν είναι στο ΙΚΑ θα πρέπει να ασφαλιστεί ως προς το μέρος της σύνταξης.
kostenko Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Update : Πήγα σε λογιστή και Ρώτησα. Γράφω εδώ τι μου είπε σε περίπτωση που τα χρειαστεί Κ κάποιος άλλος. Εφόσον υπάρχει πλήρης ασφάλιση ΙΚΑ , απαλλάσσεται από το ΤΕΕΒΕ ,Δεν πληρωνεις κάτι. Αυτό ισχύει στην περίπτωση που υπάρχει ασφάλιση ΙΚΑ > 6 μηνών. Το Τέλος επιτηδευματος είναι 650 ευρώ το χρόνο, αλλά δεν πληρωνεις για τα 3 πρώτα χρόνια. Τέλος ή φορολογία είναι 29 % από το πρώτο ευρώ.
parsifal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Λίγο προσοχή με την απαλλαγή από ΟΑΕΕ λόγω πλήρους ασφάλισης ΙΚΑ: αν θυμάμαι καλά, έστω και για έναν μήνα αν συμβεί για οποιονδήποτε λόγο να σου «κολλήσουν» λιγότερα από 25 ένσημα, χάνεις την απαλλαγή ολόκληρου του εξαμήνου με ο,τι αυτό συνεπάγεται! 1
M2000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Τέτοια πράγματα κάνουν στον ΟΑΕΕ...Να γιατί χρειάζεται να υπάρχει μια ασφάλιση και να τελειώνουμε με τους "κανόνες"..της κακιάς ώρας!
tasanton Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Kostenko, δεν σου τα είπε καλά ο λογιστής σου. Τι ισχύει: Καταρχήν θα κανεις έναρξη ατομικής επιχείρησης (δηλώνεις ως έδρα το σπίτι σου)Στη συνέχεια, περνάς απο ΟΑΕΕ και παίρνεις απαλλαγή εφόσον ασφαλίζεται στο ΙΚΑ.Ο φόρος είναι 26% μέχρι 50000€ και 33% για τα επιπλέον.Τέλος επιτηδεύματος 650€Υπολόγισε και την έκτακτη εισφορά (Επι του τζίρου σου), τώρα την μαγειρεύουν.Δεν χρειάζεσαι θεωρημένα τιμολόγια. Δεν ξέρω αν έχεις παρακράτηση φόρου 20% λόγω εξωτερικού (εδώ ισχύει κανονικά).Καλό είναι να κάνετε σύμβαση έργου που θα υποβάλεις στην εφορία.Θες και ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Τέλος, 10€ την ώρα είναι ξεφτίλα. Σορού αλλα έτσι είναι. Αν καίγεσαι, οκ. Αν είναι εύκολο συμπλήρωμα εισοδήματος, οκ. Αλλα για κατι που θα σε παιδέψει η απαιτεί τεχνογνωσία, νομίζω οτι είναι πολυ χαμηλό. 1
Gagoling Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Για αυτό, επιμένω, δε δηλώνεις τίποτα και είσαι κύριος. Ελλαδα ζεις, όχι Γερμανία. Στα 10 ευρώ την ωρα που θα παίρνεις θα δίνεις αμεσως 4,55 ευρώ φόρο (26% (όχι 29) + 75% προκαταβολή που ισχύει από 1/1/2015 για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες - από 2017 γίνεται 100% η προκαταβολή) + εισφορά αλληλεγγύης + τέλος επιτηδεύματος (όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω) + αυξημένα τέλη στο δήμο καθώς πρέπει να δηλώσεις και σαν επαγγελματική στέγη την οικία σου + τεκμήρια! (αυτό γιατί το ξεχάσατε?) Αυτο που τσούζει περισσότερο από όλα είναι τα τεκμήρια που ισχύουν για τους ελ. επαγγελματίες. Και πρόσεξε! Στα τεκμήρια θα συνυπολογίζονται τα έσοδα σου από την τωρινή εργασία σου καθώς θα πάψεις να θεωρήσε μισθωτός. Ούτε έξοδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τα αποφύγεις, ούτε τίποτα. Δες τις κλίμακες και το φόρο που αντιστοιχεί για να δεις ότι "μπαίνεις μέσα" κανονικά και θα δίνεις περισσότερα από 10 ευρώ την ώρα.
M2000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μην κοιτά το φόρο, γιατί ναι μεν είναι κάτι, και υπολογίσιμο, αλλά είναι σαν να κοιτάς τα πορτοφόλι του άλλου πώς θα τον κλέψεις. Και καλά ο άλλος μπορεί να θέλει να το κάνεις, εδώ δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Μια φορά σε πιάνουν και γίνεσαι ρόμπα. Δεν είναι ότι πλήρωσες και ξεμπέρδεψες. Αυτά ήταν μια φορά! Τώρα θέλει λεφτά το κράτος! Αν δεν σου αρέσει να δουλεύεις για αυτό το κράτος...πήγαινε σε άλλο...(αν και πάλι θα σε κυνηγάει..μέχρι να βρεις τρόπο να διαγραφείς που δεν νομίζω να γίνεται), .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα