KnightRider Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Ειδα ακουστικα τα οποια ακους μεσω δονησης του κρανιου αντι μεσω του αερα οπως ακουμε τωρα. Διαβασα σε πολλες σελιδες (ειδικα σε αυτο εδω) πως με τα bone conduction μπορουμε να ακουμε πανω απο 20KHz και επειδη σκεφτομαι να τα αγορασω δεν ξερω αν αληθευει αυτο Τα εχει δοκιμασει κανενας για να μου πει κανενας την γνωμη του αν οντως μπορουμε να ακουμε τοσο καλα και μαλιστα να ακουμε και περα απο τα 20KHz ?? Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2016 από KnightRider 1
VonLoutsos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Αρκετές μ@λ@κίες δεν ακούμε μέχρι τα 20KHz;; Θέλουμε και παραπάνω; 1
KnightRider Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δεν νομιζω οτι θα ταν κακο να ακουμε και παραπάνω γιατι οι ηχοι δεν τελειωνουν στα 20KHz, σκεψου τουλαχιστον οτι οι 40ρηδες δεν ακουνε τα 16KHz οποτε πιστευω αυτα τα ακουστικά θα βοηθησουν αρκετα τους μεγαλυτερους να εχουν ξανα την ιδια ακοη οπως τα νιατα
orck Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Ποιες 20KΗz ακουμε; Στην θεωρια αυτο, πρακτικα ισως και κατω απο 12ΚHz. Ετσι και αλλιως ειναι πολυ... τσιριχτοι ηχοι με τοσο μεγαλη συχνοτητα.
KnightRider Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Eχω κανει πολλα τεστ και εχω βαλει γεννητρια συχνοτητων,,,γενικα οι νεοτεροι ακουνε στην πραξη πολυ καλα τα 16 KHz (οπως σφυριζει μια CRT τηλεοραση) εχω κανει και cutoff μεχρι τα 16KHz και καταλαβαινα την διαφορα ακομα και στο blind test. Nαι μεν ειναι τσιριχτοι αλλα τουλαχιστον ο ηχος ειναι ποιο ζωντανος σε σχεση με το να ακους μουσικη μεχρι τα 12KHz. Σιγουρα πολυ λιγοι ειναι που θα αντιληφθουν τα 20KHz αλλα τα παιδια μεχρι ~19χρονων αντιλαμβανουν πολυ καλα τα 18KHz Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2016 από KnightRider
KnightRider Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπον μετά από πολύ καιρό τελικά αγόρασα τα bone conduction τα DigiCare Mix8 και δοκίμασα να βάλω συχνότητα 22KHz (μεχρί εκεί μπορώ λόγω του samplerate που είναι στα 44.1KHz) και πραγματικά πρώτη φορά στην ζωή μου άκουσα τόσο ψηλό ήχο αλλά δυστυχώς μονο στην maximum ένταση ακούγεται (δεν δημιουργεί αρμονικές κλπ και δοκίμασα με επαγγελματικό μικρόφωνο για να δω στο spectrum analyzer αν τίποτα βγάζει aliasing κλπ) - επίσης τα έδωσα στην μητέρα μου που ακούει μόνο μέχρι 13KHz και με τα bone conduction άκουσε τα 16KHz !!! Συμπέρασμα: Θετικά: - Διαρκούν μέχρι ~5 ώρες χρήσης - Πολύ βολικά όταν περπατάς - Ακούς τους γύρω σου (σε μερικούς ίσως είναι κακό αλλά σίγουρα ακούς αν έρχεται αμάξι οπότε είναι πιο ασφαλές) - Καλή ποιότητα απλα τα μπάσα τα ακούς όταν έχει λίγο ησυχία - Βοηθάει σε μερικούς να ακούσουν τις υψηλές συχνότητες Αρνητικά: - Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν τα βγάζουν στην αγορά (απορώ το γιατί ) - Είναι λίγο ακριβά (από 35€ - 100€ ανάλογα την μάρκα κλπ) - Θέλει πολύ Equalizer ώστε να κάνεις σωστό Calibration τον ήχο που θες - Αν βάλεις πολλά μπάσα τότε δονείται όλο το κεφάλι και σε μερικούς είναι ενοχλητικό - Αν έχεις volume ακούγεται και στους γύρω σου Επεξ/σία 10 Απριλίου 2017 από KnightRider 1
THUKIS Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 knightrider thank για το review . Να ρωτήσω . Σε έναν ημικουφο ,βαρυκωο δουλεύουν ;
KnightRider Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2017 knightrider thank για το review . Να ρωτήσω . Σε έναν ημικουφο ,βαρυκωο δουλεύουν ; Από όσο γράφουν ναι γιατι ουσιαστικά δεν περνάει ο ήχος από το τύμπανο, ίσως να δουλεύει και σε κουφούς που δεν ακούνε καθόλου αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη ενίσχυση στα bone conduction ώστε η δόνηση να είναι πιο δυνατή για περνάει πιο εύκολα στον εγκέφαλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα