Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. εδω και 1 μηνα , το τροφοδοτικο κανε ενα συνεχες (και μερικες φορες διακοπτεται και ξανα αρχιζει σε διαστημα 1-2 δευτερολεπτα) και λεπτο(χαμηλης συχνοτητας) σφυριγμα.

Το κανει οταν ειναι ο πυργος σε Stand-By (ανεμενο πολυμπριζο & διακοπτακι ΟΝ / ΟFF τροφοδοτικου) χωρις να εχω πατησει το κουμπι Power δηλαδη σβηστος ο υπολογιστης.

Το τροφοδοτικο μου ειναι 840Watt. Τι μπορει να φταιει ? 

Δημοσ.

Τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό σου? Αν ήταν ανοιχτό και έκανε αυτόν τον θόρυβο  τότε θα είχες θέμα coil whine. Επίσης σε stand-by δεν είναι τελείως κλειστο σαν shutdown, είναι σε sleep state και καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από οταν είναι ανοικτό κανονικά. Γενικά να ξέρεις αυτό δεν είναι καλό, μάλλον το τροφοδοτικό σου έχει κάποιο θέμα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό σου? Αν ήταν ανοιχτό και έκανε αυτόν τον θόρυβο  τότε θα είχες θέμα coil whine. Επίσης σε stand-by δεν είναι τελείως κλειστο σαν shutdown, είναι σε sleep state και καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από οταν είναι ανοικτό κανονικά. Γενικά να ξέρεις αυτό δεν είναι καλό, μάλλον το τροφοδοτικό σου έχει κάποιο θέμα .

Το θεμα ειναι οτι οταν δουλευει ο υπολογιστης, δεν ακουγεται τιποτα, δουλευει μια χαρα. Δε ξερω τι φταιει , εαν αποσυνδεσω και το ξανασυνδεσω (σπροχνωντας το καλα προς τα μεσα) και το αναψω, δεν ακουγεται τιποτα για καποια λεπτα (ακομη και αν ειναι standby)

Μάρκα δεν ξερω , δεν φαινεται γιατι ειναι απο τη κατω πλευρα , βιδωμενο στο κουτι. παντως ειναι πολυ παλιο

Παιζει να φταιει το καλωδιο ? 

Να συμπληρωσω οτι οταν αποσυνδεω το καλωδιο , εξακολουθει για 2 δευτερολεπτα να σφυριζει , μεχρι που εξασθενει και σταματαει..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Για πόσο παλίο λεμε  τώρα? Δεν φαίνεται κάποιο χαρακτηριστικό στο τροφοδοτικό πάνω ώστε να μπορείς να κάνει μια αναζήτηση για να βρεις την μάρκα?

Δημοσ.

Περίπου 7-8 χρόνων.. Μονο BarCode φαινεται πανω (απο την πλευρα που μπορω και το βλεπω)

Δημοσ.

Συγγνώμη, σε ξέχασα τελείως, αλλά κάνε και εσυ παράθεση αν θες σίγουρα να ειδοποιηθεί κάποιος. Τώρα το 1ο βήμα είναι να το βγάλεις και να δεις τη μάρκα είναι, και δεύτερον ψάξε για εγγυήσεις και αποδείξεις, αν και λόγω παλαιότητας δεν νομίζω να καλύπτεσαι πλέον. Μάλλον πας για καινούριο, να το έχεις στα υπόψη σου.

Δημοσ.

Παιζει να φταιει το καλωδιο ? παρατηρω οτι αν το πιεζω κατω και αριστερα (με δυναμη) σταματαει να σφυριζει , αλλα αν μειωσω την δυναμη που βαζω, το καλωδιο επανερχεται και συνεχιζει το σφυριγμα.

Δημοσ.

Κλασσική περίπτωση βλάβης, δοκίμασε άλλο καλώδιο, γενικά το πρώτο που κοιτάς στο σφύριγμα από πρίζα είναι η επαφή. Μου έχει τύχει αρκετές φορές αυτό και σε φορτιστή κινητού,

Δημοσ.

κανείς ?

Σε ρωτησαν οι συμφωρουμητες ειτε να δεις τι γραφει πανω στο τροφοδοτικο απο εταιρια ή να ανεβασεις καποια φωτογραφια μπας και βγει ακρη. Επισης να σου πω οτι 8 χρονια λειτουργιας του ειτε ειναι μαρκα μεξαψες ειτε επωνυμο δεν ειναι και λιγα χρονια που εχει απο πισω του ειδικα αν λειτουργει και συχνα ο υπολογιστης. Βεβαια αν το pc δεν εχει καλο/ακριβο hardware μπορεις να βολευτεις με καποιο φθηνο επωνυμο νεο τροφοδοτικο. Την αλλαγη του παντως την θεωρω οπως και να εχει σιγουρη.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι , δεν ειναι noname , ειναι μαρκα , αλλα δεν μπορω να θυμηθω ποια , και δεν μπορω να το αποσυνδεω-ξεβιδωνω.. 

Το καλωδιο ειναι το κλασικο τροφοδοσιας (3πινο θηλυκο που μπαινουν μεσα του 3 πλακέ σίδερα).

Power%20Cord%203%20Pin.jpg

Το αριστερό βύσμα ειναι..

Λεφτα για καινουριο δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα.. ο εξοπλισμος hardware που εχω , ειναι πανακριβος μιας και το εφτιαξα προσφατα και εδωσα πολλα λεφτα.

Θα δοκιμασω αλλο καλωδιο και θα σας πω

Δημοσ.

Τοτε αφου ειναι πανακριβος ο εξοπλισμος κακως και τον εμπιστευτηκες σε τροφοδοτικο που εχει φαει τα χρονακια του και ουτως ή αλλως επρεπε να μεριμνησεις για ενα νεο τροφοδοτικο ακριβως επειδη εδωσες και πολλα χρηματα.

Μου κανει εντυπωση παντως που δεν γνωριζεις την μαρκα αλλα εισαι σιγουρος οτι ειναι επωνυμο αλλα εσυ ξερεις.

• Like 1
Δημοσ.

δεν μπορω να θυμηθω μωρε με τιποτα τη μαρκα ηταν. Τι σημασια εχει ομως ? , και ετσι χαλασμενο και αλλιως χαλασμενο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...