Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , μένοντας μόνιμος πελάτης στη fortnet για τουλάχιστον 5+χρονια ,λογω χαμηλής ταχυτητας στο ίντερνετ αποφάσισα να παω στη wind . Βεβαια, παλευα τουλαχιστον ενα χρονο να βρω λυση στο πρόβλημα μου με πολλα τηλεφωνα στην τεχνικη υποστηριξη και φερνοντας τεχνικο στο σπιτι , η απαντηση ηταν παντα η ιδια , το κατεβασμα μου ειναι πολυ χαμηλο οντως αλλα σε λογικα πλαισια σε σχεση με την αποσταση μου απο το κεντρο συμφωνα με τον τεχνικο (κατοικος περιστεριου) και οτι δεν γινεται κατι αλλο. Ο γειτονας μου που μενουμε στην ιδια πολυκατοικια και ειναι παροχος wind κατεβαζει 6,5mbps περιπου ενω εγω 1,8-2,1mbps. Ετσι αποφασισα να παω στη wind μπας και διορθωθει το προβλημα ομως οι πρωτες ενδειξεις δειχνουν παρομοια κατάσταση. Σκεφτηκα να αλλαξω ρουτερ (Thomson tg585) και εβαλα ενος φιλου το zte zvx10 h108l . Μηπως πρεπει να παρω καινουριο ρουτερ ή να αλλάξω καποιες ρυμθίσεις ή μηπως φταίει τιποτα αλλο;

Δημοσ.

(Θεωρώ προϋποθεση οτι ο γειτονας σου εχει αυτά τα νουμερα. Επισης δεν εχει σημασία πόσο κατεβάζεις αλλά σε τι ταχύτητα κουμπώνεις. Αυτό θα δεις εσύ και ο γειτονας σου)

Όλα τα παρακατω απαιτουν γνώσεις, εργαλεία και αναλώσιμα. Αν δεν ξέρεις βρες καλό ηλεκτρολόγο

Παρόλο που εχεις κάνει τόσα, στο εχουν πει/δειξει οι συνθήκες, συνεχίζεις να παραβλέπεις το βασικό. Τη δικτύωση της πολυκατοικίας/σπιτιου σου. Αποσύνδεσε τα πάντα από την κεντρική γραμμή εισόδου του δικτύου οτε (μεσα στο σπίτι σου - δοκίμασε και αλλη πρίζα) και κουμπωσε πάνω του μονο το router. Αν σου δείξει κάτι ψηλό τοτε μεσα στο σπίτι σου γίνεται το προβλημα.

Αλλιώς κατέβα στο κουτί της πολυκατοικίας, βρες το τηλέφωνο σου (πρόσεχε, μίλα με διαχειριστή), αποσύνδεσε το καλώδιο, βάλε εκεί μια πριζα (καινουργια, οχι απο αυτές που εχεις στο σπιτι) και κουμπωσε εκεί router. Δες την ταχύτητα που κλειδώνεις. Αν εκεί ειναι ψηλό, τοτε φταίει η καλωδίωση από το κουτί μεχρι το σπιτι σου. 

Κάνε αυτά και βλέπουμε μετα (μη γράφουμε τζάμπα όλα τα ενδεχόμενα)

Δημοσ.

Θα ελέγξω τα παραπανω και θα σε ενημερωσω για την κατασταση. Δυο αποριες εχω μονο:

1)Πως βλεπω με τη ταχυτητα κουμπωνει;

2)Αυτα τα ρουτερ ειναι καταλληλα ή πρεπει να αγορασω καποιο αλλο; 

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.

Γιατί δεν βάζεις ένα VDSL και να βρεις την υγειά σου; Εγώ με hol 50/5 VDSL, απεριόριστα σταθερά και αρκετές ώρες προς κινητά δίνω μόνο 33 ευρώ τον μήνα τα οποία μοιράζομαι και με άλλα δύο νοικοκυρια μιας και το internet και το τηλέφωνο είναι κοινό. Αν βάλεις vdsl 50 mbps και γίνει σωστά η καλωδίωση σύμφωνα με τον οδηγό της cyta δεν θα σε ξαναπασχολήσει ξανά το θέμα ταχύτητα, τουλάχιστον μέχρι να βγουν στην αγορά οι κατοστάρες συνδέσεις, που πρόκειται να γίνει σε λίγο καιρό. Επίσης, τί εννοείς κατεβάζεις με 2mbps; Speedtest είναι αυτό; Υποθέτω από το router σου ότι είσαι σε adsl σύνδεση, τουλάχιστον ήσουν πριν πας wind. Δεν νομίζω να είναι θέμα παρόχου. Παντού τα ιδια λένε. Εγώ μένω σε ένα χωριό έξω από το Ρίο και πριν βάλω vdsl ήμουν πάλι hol αλλα με 24mbps adsl. Και έπιανα 4.9mbps. Η εξήγηση του τεχνικού ήταν ότι η χιλιομετρική απόσταση από το Ρίο είναι μεγάλη. Στα vdsl όμως από ότι ξέρω δεν παίζουν αυτά. Θα πιάνεις καμπάνα είτε βάλεις πενήντα είτε τριάντα mbps.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...