skiabox Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εχω αγοράσει αυτήν την κάρτα (http://www.amazon.com/Toshiba-Secure-Digital-Memory-PFM032U-1DCK/dp/B00FIYF0OE) για το tablet μου. Η κάρτα τρέχει μέχρι 30mb/sec από ότι λένε τα specs. To tablet είναι ένα samsung tab s 10.5 inch. Το πρόβλημα είναι ότι αν δω ταινία από την κάρτα και όχι από τη μνήμη του tablet τότε έχω σπασίματα κάθε λίγο και λιγάκι. Ποια λύση μου προτείνετε; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2016 από skiabox
haHa Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Εχω αγοράσει αυτήν την κάρτα (http://www.amazon.com/Samsung-Class-Adapter-MB-MP64DA-AM/dp/B00IVPU7AO/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1455190005&sr=1-3&keywords=samsung+evo) για το tablet μου. Η κάρτα τρέχει μέχρι 48mb/sec από ότι λένε τα specs. To tablet είναι ένα samsung tab s 10.5 inch. Το πρόβλημα είναι ότι αν δω ταινία από την κάρτα και όχι από τη μνήμη του tablet τότε έχω σπασίματα κάθε λίγο και λιγάκι. Ποια λύση μου προτείνετε; Ευχαριστώ. Δοκιμασε αλλη εφαρμογη. Ποια χρησιμοποιεις τωρα?
anax111 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αν όντως έτρεχε η κάρτα με 48Mps read (Σε αυτό αναφέρεται το up to 48/MB/s, το write είναι πάντα μικρότερο) τότε δεν θα είχες πρόβλημα. Το bitrate για 1080p video είναι πολύ μικρότερο, κάπου στα 6 Mps. Το θέμα είναι ότι αν πήρες την κάρτα από το Amazon και από το κατάστημα της Samsung σύμφωνα με το link που δίνεις τότε σίγουρα είναι αυθεντική και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που γράφεις. Αν την πήρες από eBAY εκεί γίνετε χαμός και μπορεί να είναι μούφα. Κατ' αρχήν δοκίμασε να παίξεις τα αρχεία με το VLC Player. Εάν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα τότε κάνε το εξής test. Συνέδεσε την ταμπλέτα με τον υπολογιστή σου και μετέφερε στην κάρτα ένα μεγάλο αρχείο μεγέθους 1gb. Μετά αντίγραψέ το πάλι από την κάρτα στον υπολογιστή. Δες στο παράθυρο που θα ανοίξει με τι ταχύτητα κάνει εγγραφή στην κάρτα και με τι ταχύτητα διαβάζει. Εάν διαβάζει με ταχύτητα κάτω από 10Mps τότε η κάρτα είναι σαφώς ελαττωματικιά και μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση από το Amazon. Εάν η ταχύτητα ανάγνωσης είναι άνω των 10Mps τότε η κάρτα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επίσης μπορείς να τεστάρεις και τι διαφορά ταχύτητας της κάρτας όταν αυτή είναι συνδεδεμένη κατευθείαν στον υπολογιστή σου και όταν είναι συνδεδεμένη στην ταμπλέτα. Έτσι θα δεις και εάν υπάρχει θέμα διασύνδεσης της κάρτας με την ταμπλέτα. Πάντως γενικά πρέπει να ξέρεις πως η κάρτα σου είναι αργή. Τα 48Mps read δεν θα τα δεις ποτέ, υπολογίζω πως η ταχύτητα που θα δεις θα είναι ανάμεσα στα 10 με 20 Mps read και 4-8 Mps write. Και πάλι θα έπρεπε να δουλέψει αλλά είναι πολύ πιθανό πως ο decoder της ταμπλέτας χρειάζεται υψηλότερο bitrate για να δουλέψει απρόσκοπτα.
skiabox Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Επειδή αναφέρθηκε το θέμα του software που χρησιμοποιώ να πω ότι το πρόβλημα υπάρχει σε όλους του πιθανούς media players. Η κάρτα είναι αγορασμένη από το Saturn Φρανκφούρτης οπότε πιστεύω δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για android με το οποίο να τεστάρω την ταχύτητα της κάρτας; Λοιπόν χρησιμοποίησα την εφαρμογή A1 SD Bench και μου λεει ότι η κάρτα έχει 26.5mb/sec Read Speed και 11mb/sec Write Speed. Τελικά η κάρτα είναι αυτή εδώ. http://www.amazon.com/Toshiba-Secure-Digital-Memory-PFM032U-1DCK/dp/B00FIYF0OE Δε θυμόμουν καλά το μοντέλο και έγραψα λάθος πιο πάνω. PS : Διόρθωσα και το αρχικό post. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2016 από skiabox
anax111 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Με αυτές τις ταχύτητες δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα. Αφού όμως έχεις και συμβαίνει με όλους τους players η μόνη λύση είναι να πας σε ποιο γρήγορη κάρτα. Θα σου πρότεινα αυτήν http://www.amazon.co.uk/Samsung-Memory-MicroSDXC-without-Adapter/dp/B00J2C87T8/ref=sr_1_17?ie=UTF8&qid=1455207163&sr=8-17&keywords=samsung+microsd+64gb Είναι ποιο ακριβή αλλά είναι πολύ ταχύτερη. Έχω την ίδια της προηγούμενης γεννιάς στο Galaxy S4 μου και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μάλιστα κάποτε για να τεστάρω τον screen time το είχα βάλει και έπαιζε ασταμάτητα Full HD video από την κάρτα για 7 ώρες. Αν δεν σου κάνει δουλειά αυτή δεν θα σου κάνει καμία.
skiabox Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Λεω να πάρω αυτό εδω : http://www.plaisio.gr/fotografia-video/accessories/kartes-mnimis/SanDisk-Ultra-microSDHC-32GB-Class-10-SDSQUNC-032G-GN6IA.htm
haHa Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή αναφέρθηκε το θέμα του software που χρησιμοποιώ να πω ότι το πρόβλημα υπάρχει σε όλους του πιθανούς media players. Η κάρτα είναι αγορασμένη από το Saturn Φρανκφούρτης οπότε πιστεύω δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για android με το οποίο να τεστάρω την ταχύτητα της κάρτας; Λοιπόν χρησιμοποίησα την εφαρμογή A1 SD Bench και μου λεει ότι η κάρτα έχει 26.5mb/sec Read Speed και 11mb/sec Write Speed. Τελικά η κάρτα είναι αυτή εδώ. http://www.amazon.com/Toshiba-Secure-Digital-Memory-PFM032U-1DCK/dp/B00FIYF0OE Δε θυμόμουν καλά το μοντέλο και έγραψα λάθος πιο πάνω. PS : Διόρθωσα και το αρχικό post. Mε 20+MB/s read δεν θα επρεπε να ειχες κανενα προβλημα. Δεν νομιζω οτι θα λυθει με πιο γρηγορη καρτα.
skiabox Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Εκανα reset την ταμπλέτα και έβαλα και μια κάρτα με ταχύτητα μέχρι 90mb/sec. Για να δούμε τώρα τι θα γίνει. Θα ποστάρω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εντυπώσεις από κάποιο movie play.
skiabox Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Όλα καλά πλέον με το playback ταινιών!
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 αν αλλαξεις σε HW decoding παραμενει το προβλημα?
skiabox Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Spect : Είχα δοκιμάσει τα πάντα μην ανησυχείς. Τώρα είμαι οκ πάντως οπότε δε θα το ψάξω πιο πολύ το θέμα.
haHa Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Spect : Είχα δοκιμάσει τα πάντα μην ανησυχείς. Τώρα είμαι οκ πάντως οπότε δε θα το ψάξω πιο πολύ το θέμα. Απο περιεργεια για να λυθεί κ η δικιά μας απορια: Παιζει να δοκιμασεις ξανα με την παλια καρτα για να δουμε αν βοηθησε το reset ή η καινούργια γρήγορη καρτα; 1
anax111 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Αφού λύθηκε το πρόβλημα τότε συμβαίνει αυτό που έγραψα παραπάνω. Ο decoder του επεξεργαστή απαιτεί μεγαλύτερο bitrate από το playback σε υπολογιστή. Στο ίδιο συμπέρασμα είχα καταλήξει και με το Xperia tablet Ζ που είχα όπου και σε μένα το πρόβλημα λύθηκε με μια ποιο γρήγορη κάρτα. Αν θες πόσταρε με ποια κάρτα έλυσες το πρόβλημα ώστε όσοι διαβάσουν αυτό το νήμα να ξέρουν και με ποια κάρτα λύθηκε το πρόβλημά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα