Προς το περιεχόμενο

"Όχι gaming σε Mac". Που βασίζεται αυτό;

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά έχω ένα pc-τούμπανο που χρησιμοποιώ μόνο για παιχνίδια, κι ένα mac που χρησιμοποιώ για δουλειά. Το mac μου είναι του 2010, το πήρα 700 ευρώ μεταχειρισμένο το 2012 (καινούργιο έκανε περίπου 1500 ευρώ) και είναι ένα imac με core i5/2.8ghz, με 12giga ραμ, 1 τερα hard disk 5400σαλ, και ati 6770m κάρτα γραφικών. Εχω δοκιμάσει κάποια παιχνίδια πάνω του, ό,τι αντέχει η κάρτα γραφικών το παίζει. Αλλωστε, μπορείς να εγκαταστήσεις τα windows σε άλλο partition και να βάλεις κανονικά παιχνίδια. Το limitation είναι πάντα, όπως ειπώθηκε, η κάρτα γραφικών, η οποία είναι ουσιαστικά κάρτα για laptop, ενσωματωμένη στη motherboard και δεν αναβαθμίζεται. Αν κάποιος "τα σκάσει" και πάρει mac για να παίζει παιχνίδια θα τον θεωρήσω ηλίθιο, αλλά για occasional gaming παλαιότερων τίτλων ή σε χαμηλότερες αναλύσεις,ή αυτά που βασίζονται πιο πολύ στον επεξεργαστή παρά στην κάρτα γραφικών και φυσικά με μεγαλύτερους χρόνους loading, είναι μια χαρά. ΠΧ για παιχνίδια όπως το football manager, το xcom2, το minecraft ή ακόμη και το civilization: beyond earth, που πωλούνται στο apple store, είναι μια χαρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Αν κάποιος "τα σκάσει" και πάρει mac για να παίζει παιχνίδια θα τον θεωρήσω ηλίθιο, αλλά για occasional gaming παλαιότερων τίτλων ή σε χαμηλότερες αναλύσεις,ή αυτά που βασίζονται πιο πολύ στον επεξεργαστή παρά στην κάρτα γραφικών και φυσικά με μεγαλύτερους χρόνους loading, είναι μια χαρά. ΠΧ για παιχνίδια όπως το football manager, το xcom2, το minecraft ή ακόμη και το civilization: beyond earth, που πωλούνται στο apple store, είναι μια χαρά.

Ένα είναι αυτό (παλιότερα games) και ένα άλλο είναι ότι -εάν και εφόσον- κάποιος έχει ένα mac και ένα gaming pc μπορεί να streamάρει locally καινούρια games από το πισί στο mac. Το Mad Max το παίζω αποκλειστικά στο mba μου με το PS4 gamepad στο κρεβάτι πριν κοιμηθώ. :P

Αν θες για παιχνίδια laptop - desktop πας σε Windows κατάσταση!!!εκτος αν θες κάτι απλό...προσωπικά εχω mbp retina late 2015 κ μόνο το football manager παιζω κ τρέχει μια χαρά!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εδω ενα σχετικο αρθρο:

Oculus Founder: Rift will come to Mac if Apple “ever releases a good computer”

Now, according to Oculus co-founder Palmer Luckey, it "is up to Apple" to change that state of affairs. Specifically, "if they ever release a good computer, we will do it," he told Shacknews recently.

Basically, Luckey continued, even the highest-end Mac you can buy would not provide an enjoyable experience on the final Rift hardware, which is significantly more powerful than early development kits. "It just boils down to the fact that Apple doesn’t prioritize high-end GPUs," he said. "You can buy a $6,000 Mac Pro with the top-of-the-line AMD FirePro D700, and it still doesn’t match our recommended specs."

"So if they prioritize higher-end GPUs like they used to for a while back in the day, we’d love to support Mac. But right now, there’s just not a single machine out there that supports it," he added. "Even if we can support on the software side, there's just no audience that could run the vast majority of software on it."

• Like 1

καλα κανουν και τους τα χανουν μπας και δουμε quadcore και καλη καρτα στα 13αρια και στα mac mini..

αν και πολυ πιθανο ειναι η apple να τους γραψει ολους και να βγάλει το δικο της set που θα παιζει super ακομα και με καμια voodoo gpu.. χαχαχαχα

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που -με ορισμένες λίγες εξαιρέσεις- έχουν κινηθεί στην ουσία του ερωτήματός μου.

Αν λοιπόν το αντιλαμβάνομαι σωστά, αδυναμία των Macs/MacBooks στο gaming οφείλεται στις κάρτες γραφικών επί της ουσίας

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που -με ορισμένες λίγες εξαιρέσεις- έχουν κινηθεί στην ουσία του ερωτήματός μου.

Αν λοιπόν το αντιλαμβάνομαι σωστά, αδυναμία των Macs/MacBooks στο gaming οφείλεται στις κάρτες γραφικών επί της ουσίας

Απ' ότι έχω καταλάβει υπάρχουν 2 είδη καρτών: αυτές που είναι για gaming και αυτές που είναι για επαγγελματική δουλειά (final cut, κ.τ.λ.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MacOS + νga + drivers => [παντα] μικροτερη < αποδοση απο Windows + (ιδια) vga + drivers!

:shifty:
Και μονο οι Windows_βελτιστοποιημενοι_διαρκως_ανανεωσιμοι_οδηγοι & DirectX, κανουν [μεγαλη] διαφορα. 

Edit:
Ολιγα για το θεμα επεξηγηματικα διαχρονικα reviews, benchmarks, κλπ, εδω:
http://www.techradar.com/news/computing/apple/can-a-mac-be-a-gaming-pc-how-the-world-is-changing-for-mac-gamers-1209369/4
http://www.macworld.com/article/1155124/mac_windows_graphics.html
http://barefeats.com/imac11e.html
http://www.anandtech.com/show/3726/quick-look-mac-os-x-portal-performance#Update

Επεξ/σία από TheDevilMayCare

Πάρτε ένα MBPRO 13/15 γύρο στα 1500 και τα υπόλοιπα που θα δίνατε για να πάρετε αυτό με την αυτόνομη κάρτα για games πάρτε ps4 + 10 games και τέλος :P

Επισκέπτης

Εγώ πιστεύω ότι μας έχει μείνει μια αντίληψη για το gaming από μια παλιότερη εποχή, που σήμερα δεν είναι τόσο "κρίσιμη".

Εξηγούμαι: τον καιρό που αναπτύσσονταν τα πρώτα σοβαρά games, οι απαιτήσεις σε hardware αλλάζαν κάθε 2-3 χρόνια και τα αποτελέσματα στα παιχνίδια ήταν εμφανέστατα! Αν συγκρίνω παιχνίδι του 1995 με τους 1998 και μετά του 2002, υπάρχει πραγματικά τεράστια απόσταση και κάθε νέο παιχνίδι πίεζε τις δυνατότητες του hardware στα όριά του! Οπότε αν κάποιος ήθελε να είναι gamer και ζούσε στο 1998, έπρεπε να έχει καινούργιο μηχάνημα (ή καινούργια κάρτα γραφικών) του 1997-98, ώστε να μπορεί να παίζει του τίτλους που μόλις κυκλοφόρησαν και δε συγκρίνονταν με τους παλιότερους.

Σήμερα, υπάρχουν τίτλοι που κυκλοφόρησαν ακόμη και 10 χρόνια πριν, με πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε hardware, που είναι αριστουργήματα και παίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε η συζήτηση "χρειάζεσαι πάρα πολύ καλό hardware για να παίξεις παιχνίδια" δεν είναι το ίδιο επίκαιρη. Ναι, ισχύει ακόμη το ίδιο για αρκετούς μοντέρνους και απαιτητικούς τίτλους, οπότε αν κάποιος θέλει να παίζει τέτοια παιχνίδια θα πρέπει (ασφαλώς) να έχει PC ή κονσόλα τελευταίας γενιάς, αλλά μπορεί κανείς να παίξει πολλά παλιότερα games ή πιο σύγχρονα games χαμηλών απαιτήσεων σε έναν Mac, αρκετά ώστε να τον κρατήσουν απασχολημένο για χρόνια.

Εγώ έχω παίξει τα τελευταία χρόνια Dragon Age 1-2, Civilization IV-V, Football Manager, Assassin's Creed (μόνο το 2 και το Brotherhood υπάρχουν δυστυχώς, να ένα πρόβλημα), Bioshock (τριλογία), Cities: Skylines, Total War, Half Life, Portal, Knights of the Old Republic 1-2, Braid, Broken Age, The Witcher 1-2, Prison Architect, Democracy, Warcraft, Starcraft και πολλά ακόμη, ενώ εδώ και μήνες παίζουμε με την κοπέλα μου Baldur's Gate 1-2 με LAN ανάμεσα στους δύο Macbook.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δυνατότητες υπάρχουν. Απλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, αλλά δε θα έφτανα να πω ότι τα Mac "δεν είναι για gaming". Μα τότε εγώ τι κάνω τα τελευταία 8 χρόνια; :P

Ξερεις κατι τετοια λεγανε οι περισσοτεροι μεχρι να παρουνε macbook. Και μετα πηρανε και κλεγανε τα λεφτα τους τοσο χρονια που τα δινανε σε αλλα λαπτοπς.

Πριν 3-4 χρονια ισως.Βλεπω απο εμενα πηρα με χιλια κ κατι λαπτοπ 17αρι αφης με ssd που πεταει κ πηρε ο αδερφος μου μακ με 2100 με εκπτωση απο 2400 τον 15αρι.Παραδεχομαι οτι ειναι λιγο πιο γρηγορος κ εχει λιγο καλυτερη αναλυση οθονης.Μεχρι εκει αλλα δεν δικαιολογω τα παραπανω χιλια ευρω.Απο εδω και περα θα ειναι πλεον οτι λογισμικο βολευει τον καθε ενα τα θεματα γρηγοραδας κτλ τελειωσανε.Οταν παιρνεις ενα λαπτοπ 500ευρω μη περιμενεις να κανει παπαδες.Επισης εχω μεσα ενα gta5 ενα fifa κ οτι αλλο θελω.Με mac δωσε αλλα 450 να παρεις ενα πλειστεισιον.

το gaming στα (ικανά) Mac είναι ένα restart μακριά!

Αν εννοείς dual boot windows δεν συμφωνώ. Γιατί παίζεις games σε μηχάνημα που σύμφωνα με τα specs θα έπρεπε να έχει 1,500 ευρώ μαξ και εσύ θα έχεις δώσει 2,500

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...