Προς το περιεχόμενο

"Όχι gaming σε Mac". Που βασίζεται αυτό;

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ μόνο και μόνο για την UNIX φύση του το λατρεύω. Γενικά όλα τα άλλα τα κάνω και με windows. Θέλω ένα λειτουργικό για όλα, ενάμιση χρόνο δε με έπεισε το Mac και γύρισα σε windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όλο και περισσότεροι στρέφονται στο Mac, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των φθηνών Mac αποτελούν overpriced web machines. Δυστυχώς όπως ειπώθηκε με 5400 rpm δίσκους και Iris pro gpus δεν πάνε πουθενά. Εγώ θέλω να γυρίσω σε Mac αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό για την την δουλειά που το θέλω, τόσο που κάνω μηχάνημα με ddr4-socket 2011 και gtx 980ti στα ίδια λεφτά

Επίσης αν δεν έχει steep learning curve η metal νομίζω θα υιοθετηθεί αρκετά

Εννοείς στην Ελλάδα ή παγκοσμίως; Αυτό δείχνουν οι πωλήσεις;

Έχω ακούσει/διαβάσει πολλές φορές αυτή τη φράση, σε πληθώρα πηγών. Ελληνικά sites, forums αλλά και ξένα. Και όχι από apple-haters, από τον κάθε μετριοπαθή χρήστη/reviewer. Εγώ να το δεχτώ. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω:

Πού ακριβώς βασίζεται αυτό;

Είναι θέμα του λογισμικού; Και αν ναι γιατί; Δεν υπάρχει υποστήριξη από developers ή η "αρχιτεκτονική" του λογισμικού λειτουργεί αρνητικά;

Μήπως είναι θέμα hardware; Ότι δεν φέρουν gaming-optimised GPUs τα Macbooks + iMacs;

Η πραγματικη ερωτηση βεβαια ειναι για ποιο λογο να κατσει καποιος να σκασει ενα σκασμο χρηματα για να παρει ακριβοτερο mac να παιζει και παιχνιδια και οχι ενα φθηνοτερο(που να κανει βεβαια μια χαρα την δουλεια του)+ενα φθηνο δευτερο pc με Windows ή ακομα καλυτερα ενα ps4.

Να πουμε ομως οτι αυτη τι στιγμη πληθωρα των πιο γνωστων games κυκλοφουρουν για mac και καθε μερα ολο και περισσοτερα.

Eπίσης με το καινουργιο framework που κυκκλοφορησε η apple το metal στα επομενα 1-2 χρονια θα εξυσωθουν πιστυευω οι τιτλοι..

Το μονο που μένει είναι η Apple να σπρωξει καλο hardware gpu στα computers και επιτέλους 4core σε mac mini και mbpr 13..

Για την ιστορια εγω με MBPR 13 παιζω medium - high settings Attila Total War.. σε 1920x1200 res!!

Προσωπικά (και αν το σηκωνει η τσεπη φυσικα) θα πηγαινα σε iMac 5K για gaming που εχει και τέλεια οθόνη!!

Το θεμα βεβαια ειναι σε αντιστοιχο Windows μηχανημα με τα ιδια χρηματα τι θα μπορουσες να παιξεις :P

Επισης ελπιζω να ψιλο καταλαβαινεις τι παει να πει 5k αναλυση για παιχνιδια και μαλλον δεν εχεις πληρη εικονα του τι χρειαζεται το pc πραγματικα για να σηκωνει αυτη την αναλυση.

• Like 1

Η πραγματικη ερωτηση βεβαια ειναι για ποιο λογο να κατσει καποιος να σκασει ενα σκασμο χρηματα για να παρει ακριβοτερο mac να παιζει και παιχνιδια και οχι ενα φθηνοτερο(που να κανει βεβαια μια χαρα την δουλεια του)+ενα φθηνο δευτερο pc με Windows ή ακομα καλυτερα ενα ps4.

Το θεμα βεβαια ειναι σε αντιστοιχο Windows μηχανημα με τα ιδια χρηματα τι θα μπορουσες να παιξεις :P

Ναι αλλα μιλάμε για laptop 13.. Δεν λέμε γενικα τι θα μπορουσες να παρεις... Υπαρχουν μηχανες που κανουν 15000€ αυτο δε σημαινει οτι θα επρεπε ολοι να αγοραζουν αμαξι στα ιδια λεφτα..

Επισης ελπιζω να ψιλο καταλαβαινεις τι παει να πει 5k αναλυση για παιχνιδια και μαλλον δεν εχεις πληρη εικονα του τι χρειαζεται το pc πραγματικα για να σηκωνει αυτη την αναλυση.

ε το imak 5k με quad 32gb ram kai R9 M395X με 4 GB δε λες οτι δε θα σηκωνε καλό gaming... (απειρα λεφτα βεβαια) οκ

Ναι αλλα μιλάμε για laptop 13.. Δεν λέμε γενικα τι θα μπορουσες να παρεις... Υπαρχουν μηχανες που κανουν 15000€ αυτο δε σημαινει οτι θα επρεπε ολοι να αγοραζουν αμαξι στα ιδια λεφτα..

ε το imak 5k με quad 32gb ram kai R9 M395X με 4 GB δε λες οτι δε θα σηκωνε καλό gaming... (απειρα λεφτα βεβαια) οκ

Στην περιπτωση μας δεν συγκρινει κανενας μηχανη με αμαξι, αλλα λαπτοπ για games με λαπτοπ για games. 

Επισης οχι, με R9 M395X ουτε καν πλησιασεις 5k gaming. 2560x1440 ισως. Εκτως αν με gaming εννοεις κατι σε στυλ lol , τοτε ναι κατι θα κανεις.

• Like 1

Και ποιος λεει οτι δεν λεμε γενικα τι θα μπορουσες να παρεις στα χρηματα αυτα???Το λεει αυτο πουθενα στο θεμα?? Με τιμες macbook pro retina 13 οταν σου φτανουν σε τετοια επιπεδα αγοραζεις windows laptop που μονο καφε δεν φτιαχνει https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=macbook+pro+retina+13 

Επισης με τετοιες αναλυσεις οθονης και Intel graphics απλα δεν πας πουθενα οσον αφορα τα παιχνιδι μην κοροιδευομαστε τωρα.

Εξαρτάται την χρήση.. Επαναλμβανω πως παιζω attila total war με 13αρι λαπτοπ medium high... Για βρες μου 13αρι pc να το κανει αυτο...

Επιμενεις κ λες τα ιδια οταν ξερεις οτι λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware απο τα windows , θα επαιζες με το ιδιο μηχανημα πιο απροβληματιστα τα ιδια παιχνιδια.

Επισης, αγνοεις οτι υπαρχουν 13αρια ultrabook με ξεχωριστη καρτα γραφικων nvidia (αντι για ενσωματωμενη intel που εχει το καλυτερο 13αρι mac), οπως τα: 

asus zenbook ux303 με nvidia 940 2GB στα 999€ με τελευταιας γενια intel i5 ή

το ιδιο με 512GB ssd, 8GB ram, intel i7 6500U 2.50GHz nvidia 940 2GB στα 1296€ ή

φυσικα το ms surface book(που γινεται κ tablet οποτε θελεις) ή

καποιο razor blade που φορανε quad core intel κ nvidia 970m gtx.

Τετοιες επιδοσεις σε 3d gaming σε 13-14" δεν μπορεις να δεις στο mac os x .

• Like 1

Δεν υπάρχει μηχανάκι που να τα κάνει όλα,

άρα καλό είναι να γράψουμε σε ένα χαρτί τι χρήση θέλουμε να κανουμε με ένα μηχάνημα κ ν'αξιολογησουμε την ανάγκη μας,πριν προβούμε στην αγορά μας.

Δεν αγοράζουμε laptop για το μέγεθος το αγοράζουμε για την φορητοτητα.

..και φορητοτητα δεν είναι να το πάρουμε το καλοκαίρι μαζί διακοπές,για 20 μέρες βολέψου με το κινητό,και κανε τον υπόλοιπο χρόνο σωστά την δουλειά σου.

Από τα παραπάνω ξεκινάνε όλα,σωστή αξιολόγηση λοιπόν.

Τώρα έχει κάποιος ένα macbook που δουλεύει στους 45c κάνοντας εγκατάσταση μόνο των windows ανεβαίνει αυτή η θερμοκρασία στους 60c χρειάζεται κανείς να δει κάτι άλλο ώστε να μην βάλει βαρύ Win παιχνίδι πάνω του ?

Εξ'αλλου υπάρχουν παιχνίδια στο AppStore που μπορεί να παίξει κάνεις στο osX,τα windows στα Mac είναι μια δυνατότητα χρήσιμη,για κάποιον επαγγελματία που κάποια στιγμή θα την χρειαστεί και δεν πρέπει να "κρεμαστεί" σίγουρα δεν υπάρχει εκεί αυτή η δυνατότητα για να παίζει κάποιος windows παιχνίδια σε Mac.

Τα Mac μπορεί να είναι "παιχνιδιάρικα" αλλα σίγουρα δεν είναι "παιχνιδομηχανες". κανένα Mac όσο ισχυρό και αν είναι.

Αυτά όσο αφορά μια ορθολογιστική σκέψη,από εκεί και πέρα μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει,μπορεί να αγοράσει ότι θέλει και μπορεί να είναι και όσο ικανοποιημένος αυτός θέλει από το εγχείρημα του.

Εγώ θα σας πω ότι τα Computers  είναι κάτι που θα σας ακολουθεί μια ζωή,δεν υπάρχει ζωή χωρίς αυτά οτι δουλειά και να κάνει κανείς πλέον,η αξιολόγηση της ανάγκης σας λοιπόν θα γράψει ακόμα και στο σώμα σας για μια ζωή,στα μάτια,στην στάση σώματος,κλπ οπότε επιβάλλεται να είναι η πιο σωστή,κάτι σαν την διατροφή μας ένα πράγμα,μην το λαμβάνετε "χαλαρά" υπ'οψην πολύ περισσότερο στις μικρές ηλικίες που ξεκινάνε,ξεκινήστε κάτι σωστά,λοιπόν,αξιολογήστε σωστά τι σας χρειάζεται, και αποφασίστε.

• Like 5

Κατά την άποψη μου η Apple δεν ήθελε- δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί στο συγκεκριμένο τομέα και σε ένα βαθμό καλά έκανε.

Δεν έχει αναπτύξει εφάμιλλη τεχνολογία με την direct x της Microsoft και τα μηχανήματα της δεν έχουν γενικά και τις καλύτερες κάρτες γραφικών. Αυτό όμως είναι και πλεονέκτημα. Η κάρτα γραφικών καταναλώνει ενέργεια, πιάνει όγκο και κάνει θόρυβο.

Όλα αυτά επιβαρύνουν τους στόχους που έχει θέσει η Apple. Έτσι καταφέρνει να φτιάξει μικρές και αποδοτικές συσκευές οι οποίες υστερούν σε 3d rendering το οποίο όμως δε χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις των εφαρμογών για υπολογιστές με εξαίρεση τα παιχνίδια.

Κατά την άποψη μου η Apple δεν ήθελε- δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί στο συγκεκριμένο τομέα και σε ένα βαθμό καλά έκανε.

Δεν έχει αναπτύξει εφάμιλλη τεχνολογία με την direct x της Microsoft και τα μηχανήματα της δεν έχουν γενικά και τις καλύτερες κάρτες γραφικών. Αυτό όμως είναι και πλεονέκτημα. Η κάρτα γραφικών καταναλώνει ενέργεια, πιάνει όγκο και κάνει θόρυβο.

Όλα αυτά επιβαρύνουν τους στόχους που έχει θέσει η Apple. Έτσι καταφέρνει να φτιάξει μικρές και αποδοτικές συσκευές οι οποίες υστερούν σε 3d rendering το οποίο όμως δε χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις των εφαρμογών για υπολογιστές με εξαίρεση τα παιχνίδια.

Και πάλι, δεν υστερούν όλοι οι υπολογιστές της. Π.χ. τα 15άρια macbook, όλοι σχεδόν οι iMac 27'' και ο Mac Pro έχουν αρκετά καλές κάρτες γραφικών.

Και πάλι, δεν υστερούν όλοι οι υπολογιστές της. Π.χ. τα 15άρια macbook, όλοι σχεδόν οι iMac 27'' και ο Mac Pro έχουν αρκετά καλές κάρτες γραφικών.

Όταν λες αρκετά καλές, πόσο καλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Δε ξέρω επειδή δεν ασχολούμαι με κάρτες γραφικών. Π.χ. στο iMac 27 που θα μπορούσε να λειτουργήσει και για gaming.

Όταν λες αρκετά καλές, πόσο καλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Δε ξέρω επειδή δεν ασχολούμαι με κάρτες γραφικών. Π.χ. στο iMac 27 που θα μπορούσε να λειτουργήσει και για gaming.

https://www.skroutz.gr/s/7697277/Apple-iMac-27-Retina-5K-3-2GHz-i5-8GB-1TB-Radeon-R9-M390.html αυτός εδώ είναι αρκετά καλός. Ούτε εγώ ασχολούμαι με κάρτες γραφικών και γενικότερα με hardware PC αλλά λογικά μπορεί να παίξει άριστα gaming

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...