Προς το περιεχόμενο

"Όχι gaming σε Mac". Που βασίζεται αυτό;

Abudi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ακούσει/διαβάσει πολλές φορές αυτή τη φράση, σε πληθώρα πηγών. Ελληνικά sites, forums αλλά και ξένα. Και όχι από apple-haters, από τον κάθε μετριοπαθή χρήστη/reviewer. Εγώ να το δεχτώ. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω:

Πού ακριβώς βασίζεται αυτό;

Είναι θέμα του λογισμικού; Και αν ναι γιατί; Δεν υπάρχει υποστήριξη από developers ή η "αρχιτεκτονική" του λογισμικού λειτουργεί αρνητικά;

Μήπως είναι θέμα hardware; Ότι δεν φέρουν gaming-optimised GPUs τα Macbooks + iMacs;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι θέμα developers αρχικά. Τα Windows δυστυχώς έχουν εξαπλωθεί πολύ περισσότερο από το Mac, και γενικά κάθε άλλο λειτουργικό. Άρα οι developers δεν έχουν τόσο μεγάλο κέρδος αν κάνουν παιχνίδια για Mac. Επίσης, ας υποθέσουμε ότι αποφάσιζαν να κάνουν παιχνίδια για Mac, αναλογίσου πόσοι Apple υπολογιστές έχουν τη δύναμη να τα τρέξουν και πόσοι από αυτούς χρησιμοπιούνται από επαγγελματίες που δεν παίζουν παιχνίδια. 

Προσωπικά έχω παίξει Bioshock σε Mac, και Tomb Raider και είχαν μια χαρά framerates. Δεν είναι θέμα συμβατότητας, optimization κλπ, είναι καθαρά θέμα κέρδους και κοινού.

• Like 2

Ειναι συνδυασμος κυριως 3 πραγματων:

1) Δεν εχουν ιδιαιτερες δυνατες gpu τα entry level μηχανηματα.

Πρεπει συνηθως να πας σε μηχανημα ανω των 1500-2000€ για να μην εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων intel, που και παλι αυτη που θα εχει δεν ειναι και πολυ δυνατη συνηθως.

2) Το λογισμικο δεν εκμεταλλευεται τοσο αποτελεσματικα το hardware .

Αυτο ειναι προβλημα με τις gpu που υπαρχει στο mac os x. Οι drivers συνηθως δεν ειναι τοσο αποδοτικοι οσο στα windows, βγαινουν πιο αραια νεες εκδοσεις . Ακομα και η υποστηριξη OpenGL ειναι χειροτερη συνηθως σε mac os x απο οτι σε windows.

3) Κυκλοφορουν λιγοτεροι τιτλοι για mac απο οτι για windows.

Αυτο ειναι λογικο , γιατι οι developers νοιαζονται να γραψουν πρωτα για το 90% της αγορας και μετα για το λιγοτερο απο 10% της αγορας. 

Προσθεσε σε αυτο και τους 2 προηγουμενους λογους που αποθαρρυνουν τους developers να γραψουν παιχνιδια για mac os x, την ελλειψη directx και την συνηθως χειροτερη υποστηριξη του OpenGL σε σχεση με τα windows και δενει το γλυκο.

• Like 2

Άρα σε ένα σημαντικό βαθμό (αν λίγο παραμερίσουμε το επιχείρημα για το hardware που πρέπει να πας πάνω από 1500 για να το βρεις) είναι συνολικά θέμα υποστήριξης λόγω μικρού μεριδίου στην αγορά;

Να πουμε ομως οτι αυτη τι στιγμη πληθωρα των πιο γνωστων games κυκλοφουρουν για mac και καθε μερα ολο και περισσοτερα.

Eπίσης με το καινουργιο framework που κυκκλοφορησε η apple το metal στα επομενα 1-2 χρονια θα εξυσωθουν πιστυευω οι τιτλοι..

Το μονο που μένει είναι η Apple να σπρωξει καλο hardware gpu στα computers και επιτέλους 4core σε mac mini και mbpr 13..

Για την ιστορια εγω με MBPR 13 παιζω medium - high settings Attila Total War.. σε 1920x1200 res!!

Προσωπικά (και αν το σηκωνει η τσεπη φυσικα) θα πηγαινα σε iMac 5K για gaming που εχει και τέλεια οθόνη!!

• Like 2

Να πουμε ομως οτι αυτη τι στιγμη πληθωρα των πιο γνωστων games κυκλοφουρουν για mac και καθε μερα ολο και περισσοτερα.

Eπίσης με το καινουργιο framework που κυκκλοφορησε η apple το metal στα επομενα 1-2 χρονια θα εξυσωθουν πιστυευω οι τιτλοι..

Το μονο που μένει είναι η Apple να σπρωξει καλο hardware gpu στα computers και επιτέλους 4core σε mac mini και mbpr 13..

Για την ιστορια εγω με MBPR 13 παιζω medium - high settings Attila Total War.. σε 1920x1200 res!!

Προσωπικά (και αν το σηκωνει η τσεπη φυσικα) θα πηγαινα σε iMac 5K για gaming που εχει και τέλεια οθόνη!!

H διείσδυση του metal στις εταιρίες software είναι το κλειδί.

Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσο γρήγορη είναι. 

H διείσδυση του metal στις εταιρίες software είναι το κλειδί.

Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσο γρήγορη είναι. 

Θα γίνει πολυ γρηγορα πιστευω μιας και ολο και περισοτεροι στρεφονται στα mac

Όλο και περισσότεροι στρέφονται στο Mac, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των φθηνών Mac αποτελούν overpriced web machines. Δυστυχώς όπως ειπώθηκε με 5400 rpm δίσκους και Iris pro gpus δεν πάνε πουθενά. Εγώ θέλω να γυρίσω σε Mac αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό για την την δουλειά που το θέλω, τόσο που κάνω μηχάνημα με ddr4-socket 2011 και gtx 980ti στα ίδια λεφτά

Επίσης αν δεν έχει steep learning curve η metal νομίζω θα υιοθετηθεί αρκετά

Όλο και περισσότεροι στρέφονται στο Mac, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των φθηνών Mac αποτελούν overpriced web machines. Δυστυχώς όπως ειπώθηκε με 5400 rpm δίσκους και Iris pro gpus δεν πάνε πουθενά. Εγώ θέλω να γυρίσω σε Mac αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό για την την δουλειά που το θέλω, τόσο που κάνω μηχάνημα με ddr4-socket 2011 και gtx 980ti στα ίδια λεφτά

Επίσης αν δεν έχει steep learning curve η metal νομίζω θα υιοθετηθεί αρκετά

Εξαρτάται την χρήση.. Επαναλμβανω πως παιζω attila total war με 13αρι λαπτοπ medium high... Για βρες μου 13αρι pc να το κανει αυτο...

Δε θελω να μπω σε αντιπαραθεση mac vs pc αλλα δεν υπαρχει ασπρο μαυρο... Ουτε μπορεις να συγκρινεις ανομια πράγματα.

Ουτε μπορεις να πεις οτι κατι ειναι overpriced με iris pro.. Εγω παιζω με iris pro στο ίδιο laptop και Skyrim high εως very high..

Ti να λέμε τωρα.. Το καθε τι έχει το λογο και το κοινο του.. Αλλα όχι και web machines μη λεμε οτι θέλουμε αγαπητε

ps εχω και τα 2 συστηματα μη παρεξηγηθω..

Εξαρτάται την χρήση.. Επαναλμβανω πως παιζω attila total war με 13αρι λαπτοπ medium high... Για βρες μου 13αρι pc να το κανει αυτο...

Mην λεμε κ οτι θελουμε.

Ακομα κ το δικο σου το λαπτοπ αν του βαλεις windows θα παιζει το ιδιο παιχνιδι στις ιδιες ρυθμισεις το ιδιο ανετα. Το πιο πιθανο ειναι να το παιζει ακομα πιο ανετα λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware  απο τα windows.

• Like 1

Mην λεμε κ οτι θελουμε.

Ακομα κ το δικο σου το λαπτοπ αν του βαλεις windows θα παιζει το ιδιο παιχνιδι στις ιδιες ρυθμισεις το ιδιο ανετα. Το πιο πιθανο ειναι να το παιζει ακομα πιο ανετα λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware  απο τα windows.

Δεν ειπα το αντιθετο το πιστευω μαλλον θα γινεται αλλα αναφερω οτι μιλαμε για 13 αρι computer οχι για οτι αν γενικα τα πισια μπορουν να παιξουν αναλογα ο φιλος μιλησε για webmachines...

Το γεγονος οτι δεν ειναι για games δεν σημαινει οτι ειναι web machines.

Δεν ειναι value for money, αλλα προσωπικα βρισκω το osx αξιζει τα λεφτα του. Για daily usage, ειναι απλα τοσο καλυτερο απο windows laptop.

Εκτός από το όχι gaming σε mac υπάρχει και το άλλο που λέει "Να μην πάρεις mac αν δεν το θες για επαγγελματική χρήση. Είναι πεταμένα λεφτά"

• Like 1

Εκτός από το όχι gaming σε mac υπάρχει και το άλλο που λέει "Να μην πάρεις mac αν δεν το θες για επαγγελματική χρήση. Είναι πεταμένα λεφτά"

Ξερεις κατι τετοια λεγανε οι περισσοτεροι μεχρι να παρουνε macbook. Και μετα πηρανε και κλεγανε τα λεφτα τους τοσο χρονια που τα δινανε σε αλλα λαπτοπς.

Ξερεις κατι τετοια λεγανε οι περισσοτεροι μεχρι να παρουνε macbook. Και μετα πηρανε και κλεγανε τα λεφτα τους τοσο χρονια που τα δινανε σε αλλα λαπτοπς.

3 λεπτά στην γωνία των mac στα public ήταν αρκετά για καταλάβω την μαγεία του OS X :-D  :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...