ziggy_stardust Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αναβάθμισα προσφάτως σε VDSL και μπάινοντας στο παιχνίδι να δω λίγο τις νεές ταχύτητες μπακάλικα με το speedtest.net διαπίστωσα τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε 4 διάφορετικές συσκεύες pc (windows 7) καλωδιωμένοlaptop (windows 7 ) ασυρματα2 android συσκεύες - προφανώς ασύρματαόσον αφορά στο download speed:τα windows δεν πιάνουν καλά- καλά τα 18 Μbit - με το ασύρματα συνδεδεμένο λαπτοπ να πηγαίνει καλύτερα και με πολύ καλύτερο ping responseτα android πιάνουν μίνιμουμ 10 Μbit παραπάνω αλλά σχεδόν 40άρισαν ανα διαστήματατο upload speed είναι κοινό περίπου στα +/-5 Mbit. Περισσότερο το χω σαν απορία και θα ζήτουσα απλώς κάποια φιλική συμβουλή για το που μπορεί να οφείλεται και πως να το ψάξω - δε μου δημιουργεί πρακτικό πρόβλημα να θέλω να το λύσω άμεσα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχάς, στα πόσα συγχρονίζεις?
ziggy_stardust Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Καταρχάς, στα πόσα συγχρονίζεις?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρά ο συγχρονισμός. Δοκίμασε speedtest.net από το desktop που είναι ενσύρματα με τον server του ΟΤΕ (όχι αυτόν που λέει Cosmote) στην Αθήνα...
ziggy_stardust Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 καλά τώρα αυτό είναι αστείο. εγώ κάθησα αλλάζα καλώδια, έκανα σκανς να δω μήπως κάτι μου τρώωει bandwidth εν αγνοία μου και έφταιγε ο default σερβερ που διάλεγε το τεστ; το android app είναι πιο έξυπνο στην επιλογή του σέρβερ του ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 No idea, απλά κάποιοι servers δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο άλλοι, όχι τουλάχιστον με όλους τους ISPs...
ziggy_stardust Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 No idea, απλά κάποιοι servers δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο άλλοι, όχι τουλάχιστον με όλους τους ISPs... φχάριστώ πάντως. πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω. όχι ότι υπάρχουν σερβερ αργοί, αλλά αυτό το πράμα με τρέλλανε προσωρινά. πάλι καλά που δε χασομέρισα και πόσταρα άμεσα γιατί ακόμα θα σπαγα τζάμπα το κεφάλι μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αν είσαι σε άλλο ISP παίζει να μην υπάρχει "απευθείας" peering με τον server και να βγαίνεις πρώτα εξωτερικό και να γυρνάς πίσω για να επικοινωνήσεις μαζί του...
Lolarikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Εγω ειμαι σε hol και οταν τρεχω σε vodafone παιρνω οχι τοσο καλη ταχυτητα με λιγα βουναλακια. Ενω με ΟΤΕ εγγυηση 47 mbps σε απολυτη ευθεια.
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 φχάριστώ πάντως. πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω. όχι ότι υπάρχουν σερβερ αργοί, αλλά αυτό το πράμα με τρέλλανε προσωρινά. πάλι καλά που δε χασομέρισα και πόσταρα άμεσα γιατί ακόμα θα σπαγα τζάμπα το κεφάλι μου. αυτος ειναι και ο λογος που λεμε οτι δεν κανουμε speedtest και οτι δεν ειναι παντα αξιοπιστα. το σωστο download ειναι απο καποιον Ftp server πχ με Filezilla ή απο καποιο γρηγορο site με download manager.απο εκει και περα η ταχυτητα μπορει να επηρεαστει απο πολλα πραγματα. τι καρτα φοραει η εκαστοτε συσκευη. το ρουτερ τι wireless modes υποστηριζει. firewalls που μπορει να σου κοβουν ταχυτητα. ασυμβατοτητες αναμεσα σε ασυρματη καρτα και ρουτερ χαμηλο σημα μιας συσκευης παλιοι drivers μια συσκευης. το καλυτερο τεστ ειναι παντα με καλωδιο που μπορει συνηθως να δινει τα μεγιστα. επισης μπορει να εχεις ενα ρουτερ που παιζει και στα 2,4 ghz και στα 5 και συσκευες που ειναι στα 5 ghz να παιζουν πιο καλα απο συσκευες που ειναι στα 2,4ghz λογω παρεμβολων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 αυτος ειναι και ο λογος που λεμε οτι δεν κανουμε speedtest και οτι δεν ειναι παντα αξιοπιστα. το σωστο download ειναι απο καποιον Ftp server πχ με Filezilla ή απο καποιο γρηγορο site με download manager. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει ο server του ΟΤΕ στο speedtest.net με κάποιον καλό ftp εφόσον μιλάμε για single connection download... Από την στιγμή που ξέρεις εξαρχής ότι ο ftp είναι γρήγορος και βρίσκεται στο εσωτερικό τότε είναι το ίδιο με το να γνωρίζεις ότι ο server του ΟΤΕ είναι γρήγορος και στο εσωτερικό. "Cherry picking" κάνεις στην μία περίπτωση cherry picking και στην άλλη...
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Το ίδιο αποτέλεσμα έχει ο server του ΟΤΕ στο speedtest.net με κάποιον καλό ftp εφόσον μιλάμε για single connection download... Από την στιγμή που ξέρεις εξαρχής ότι ο ftp είναι γρήγορος και βρίσκεται στο εσωτερικό τότε είναι το ίδιο με το να γνωρίζεις ότι ο server του ΟΤΕ είναι γρήγορος και στο εσωτερικό. "Cherry picking" κάνεις στην μία περίπτωση cherry picking και στην άλλη... το speedtest θα κανει ενα τεστ 10 seconds-20 seconds ενω απο τον ftp περα οτι μπορω να κανω και download πολλαπλων αρχειων μπορω να βαλω και μεγαλα αρχεια.ειδικα το να βαλεις πολλα αρχεια ειναι ενας ωραιος τροπος για να ζορισεις την γραμμη σου οχι οτι το single connection δεν θα την ζορισει.επισης μπορεις να δεις και αλλα πραγματα παραπανω απο καποιον ftp λογω οτι μπορουν να μπουν μεγαλα αρχεια για κατεβασμα οποτε θα διαρκεσουν και μια χ ωρα.αν ανεβαζει errors μια γραμμη αν πεφτει το margin τι γινεται με το download etc.επισης ναι θελει λιγο προσοχη να διαλεξεις/δοκιμασεις server στο speedtest.net οπως και οχι δοκιμες με wireless που κανουν πολλα ατομα εκτος αν θελουν να δοκιμασουν το wifi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα