zio10 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Σε θέμα που έχει ανοίξει για το πόσο λάθος είναι το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο, ο άλλος παραπονιέται για ποιο λόγο κάποιος ΔΕΝ παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Νταξ. Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα που θα πάρω τα βουνά. Νομίζω ότι γράφει για μηχανάκια που όντως σε κάποια μεγάλα πεζοδρόμια δεν ενοχλούν. 1
nick#18 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2016 Σε θέμα που έχει ανοίξει για το πόσο λάθος είναι το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο, ο άλλος παραπονιέται για ποιο λόγο κάποιος ΔΕΝ παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Νταξ. Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα που θα πάρω τα βουνά. Σε 2μισι μετρα πλατος πεζοδρομιου οταν ειναι 3.. 3 ξαναλεω μηχανακια στη γειτονια σου ολα και ολα και δεν βρισκεις να παρκαρεις ποτε γιατι ειναι σε κανονικη θεση ναι θα μπορουσαν να ειναι εκει... δεν νομιζω οτι θα ενοχλουσαν στην τελικη.. ας το βαλει καθετα αναμεσα απο 2.. Αλλο η γαιδουδια οπου ειναι και το "ξεκινημα" του topic που το κανουν επανελλημενα και σταθερα καθε μερα και αλλο το να σεβεσε οτι και ο αλλος μενει διπλα στο διπλα, απεναντι και καθε αλλο σπιτι γυρω..
kalogeros Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Σε 2μισι μετρα πλατος πεζοδρομιου οταν ειναι 3.. 3 ξαναλεω μηχανακια στη γειτονια σου ολα και ολα και δεν βρισκεις να παρκαρεις ποτε γιατι ειναι σε κανονικη θεση ναι θα μπορουσαν να ειναι εκει... δεν νομιζω οτι θα ενοχλουσαν στην τελικη.. ας το βαλει καθετα αναμεσα απο 2.. Αλλο η γαιδουδια οπου ειναι και το "ξεκινημα" του topic που το κανουν επανελλημενα και σταθερα καθε μερα και αλλο το να σεβεσε οτι και ο αλλος μενει διπλα στο διπλα, απεναντι και καθε αλλο σπιτι γυρω.. FYI, το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Τελεία και παύλα. Έστω ότι ο γείτονάς σου παρκάρει το μηχανάκι του πάνω στο πεζοδρόμιο για να εξυπηρετήσει εσένα και έρχεται το περιπολικό και τον γράφει. Θα του πληρώσεις εσύ την κλήση; FYI 2, ο ΚΟΚ στο άρθρο 34 παράγραφος 6 λέει ότι όλα τα οχήματα θα πρέπει να σταθμέυουν "παράλληλα με την oριoγραμμή τoυ oδoστρώματoς". Τόσο απλά και ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, ακόμα και για τα μηχανάκια. Αν το παρκάρει κάθετα -όπως λες ότι μπορεί να κάνει- και τον γράψουν θα του πληρώσεις εσύ την κλήση; FYI 3, ως κάτοχος μηχανής, σε πληροφορώ ότι ο λόγος που δεν παρκάρουν τα μηχανάκια τους κάθετα δεν είναι γιατί φοβούνται την κλήση, αλλά γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τους τα ρίξουν. Ξέρεις πόσες φορές έχω μαζέψει τα μηχανάκια μου από κάτω γιατί είχα παρκάρει κάθετα ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και το μπροστινό (ως επιτο πλείστον) αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να ξεπαρκάρει ή να παρκάρει μου το χτύπησε και μου το έριξε κάτω; Ξέρεις πόσες φορές το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια αυτό να συμβαίνει και όχι μόνο σε δικά μου μηχανάκια; Σε αφήνω να μαντέψεις πόσοι από αυτούς έχουν αφήσει τα στοιχεία τους για να μου πληρώσουν τις ζημιές. Μπράβο, ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αναλάβεις το κόστος των ζημιών ή έστω το να βρεις και να αποδείξεις ποιος το έριξε για να πληρώσει εκείνος τις ζημιές; Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση, τα μηχανάκια είναι 100% νόμιμα και εφαρμόζουν τον ΚΟΚ και εσύ είσαι ο Ελληναράς που βαφτίζει τη νομιμότητα γαϊδουριά. Υ.Γ.: Το τόπικ δεν έχει ανοίξει με αφορμή τη γαϊδουριά γενικά, αλλά με αφορμή τη γαϊδουριά να παρκάρεις πάνω σε πεζοδρόμιο. 2
zio10 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 FYI, το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Τελεία και παύλα. Έστω ότι ο γείτονάς σου παρκάρει το μηχανάκι του πάνω στο πεζοδρόμιο για να εξυπηρετήσει εσένα και έρχεται το περιπολικό και τον γράφει. Θα του πληρώσεις εσύ την κλήση; FYI 2, ο ΚΟΚ στο άρθρο 34 παράγραφος 6 λέει ότι όλα τα οχήματα θα πρέπει να σταθμέυουν "παράλληλα με την oριoγραμμή τoυ oδoστρώματoς". Τόσο απλά και ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, ακόμα και για τα μηχανάκια. Αν το παρκάρει κάθετα -όπως λες ότι μπορεί να κάνει- και τον γράψουν θα του πληρώσεις εσύ την κλήση; FYI 3, ως κάτοχος μηχανής, σε πληροφορώ ότι ο λόγος που δεν παρκάρουν τα μηχανάκια τους κάθετα δεν είναι γιατί φοβούνται την κλήση, αλλά γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τους τα ρίξουν. Ξέρεις πόσες φορές έχω μαζέψει τα μηχανάκια μου από κάτω γιατί είχα παρκάρει κάθετα ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και το μπροστινό (ως επιτο πλείστον) αυτοκίνητο στην προσπάθεια του να ξεπαρκάρει ή να παρκάρει μου το χτύπησε και μου το έριξε κάτω; Ξέρεις πόσες φορές το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια αυτό να συμβαίνει και όχι μόνο σε δικά μου μηχανάκια; Σε αφήνω να μαντέψεις πόσοι από αυτούς έχουν αφήσει τα στοιχεία τους για να μου πληρώσουν τις ζημιές. Μπράβο, ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αναλάβεις το κόστος των ζημιών ή έστω το να βρεις και να αποδείξεις ποιος το έριξε για να πληρώσει εκείνος τις ζημιές; Έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση, τα μηχανάκια είναι 100% νόμιμα και εφαρμόζουν τον ΚΟΚ και εσύ είσαι ο Ελληναράς που βαφτίζει τη νομιμότητα γαϊδουριά. Υ.Γ.: Το τόπικ δεν έχει ανοίξει με αφορμή τη γαϊδουριά γενικά, αλλά με αφορμή τη γαϊδουριά να παρκάρεις πάνω σε πεζοδρόμιο. Σε αυτό που λες πολλές φορές φταίνε αυτοί με τα μηχανάκια πάντως που πάνε και τα σφηνώνουν όπου βρουν μισό μέτρο κενό ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα...
kalogeros Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2016 Σε αυτό που λες πολλές φορές φταίνε αυτοί με τα μηχανάκια πάντως που πάνε και τα σφηνώνουν όπου βρουν μισό μέτρο κενό ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα... Ζιο συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Για να αποφεύγονται, λοιπόν, τέτοια περιστατικά, ο νομοθέτης έκρινε ότι το σωστότερο όλων είναι να παρκάρουν τα δίκυκλα παράλληλα με το πεζοδρόμιο. 1
tsourakis13 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 @testtesttest μάλλον δεν διάβασες όλο το μήνυμα μου για να γράψεις αυτή την απάντηση. Γενικά με το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο δεν βγάζεις άκρη, ειδικά σε μικρές γειτονιές που ο κόσμος το θεωρεί φυσιολογικό. Πριν λίγο καιρό ένας γείτονας είχε παρκάρει έξω από την αυλή μας, ακριβώς μπροστά από την πόρτα και δίπλα από ενα δεντρο που είναι στο πεζοδρόμιο. Και πρέπει μετά εσύ να κάνεις τον ταρζαν για να βγεις από το σπίτι σου, γιατί πολύ απλα δεν υπαρχει χώρος!!! Δεν ξέρω αν είναι αναισθησία, αδιαφορία ή κάτι άλλο πραγματικά...Μα δεν βλέπεις ότι εμποδίζεις??? Μιλάμε τραγικό γεγονός, που αν τυχόν κάνεις καταγγελία θα σε πουν ρουφιάνο και θα σε θάψει όλη η γειτονιά. 1
haris_216 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Όπως ήδη ειπώθηκε και παραπάνω, ΚΑΝΕΝΑ (μα ΚΑΝΕΝΑ) όχημα δε νομιμοποιείται να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Ασχέτως μεγέθους (οχήματος) ή πλάτους (πεζοδρομίου). Επειδή είναι πολύ υποκειμενικό τι θεωρεί ο καθένας μας φαρδύ-στενό πεζοδρόμιο, πρόλαβε ο νομοθέτης να το ξεκαθαρίσει και συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι όλοι στην εφαρμογή του νόμου και όχι στην προσωπική ερμηνεία με βάση την αντίληψη ή την γαϊδουριά μας. Τώρα το ποιος θα μας "υποχρεώσει", αυτό είναι άλλο θέμα. Και για όσους θέλουν/στηρίζουν στάθμευση επί του πεζοδρομίου θα έλεγα πρώτα να ζητήσουν την αλλαγή της ονομασίας του (του πεζοδρομίου) γιατί δημιουργεί συνειρμούς και σκέψεις στους "αδαείς". Άσε που οι "θρασύτατοι" πεζοί το θεωρούν βασίλειό τους 1
testtesttest Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 @testtesttest μάλλον δεν διάβασες όλο το μήνυμα μου για να γράψεις αυτή την απάντηση. Πριν λίγο καιρό ένας γείτονας είχε παρκάρει έξω από την αυλή μας, ακριβώς μπροστά από την πόρτα και δίπλα από ενα δεντρο που είναι στο πεζοδρόμιο. Αν καταλαβαινω καλα ο γειτονας ειχε παρκαρει νομιμως στο δρομο και εσυ δεν μπορουσες να βγεις διοτι στο πεζοδρομιο υπαρχει ενα δεντρο. Αντι να σου φτιαξει αυτος που εβαλε ενα δεντρο (!) στο πεζοδρομιο, σου φταιει ο γειτονας που παρκαρει νομιμως;
zio10 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Αν καταλαβαινω καλα ο γειτονας ειχε παρκαρει νομιμως στο δρομο και εσυ δεν μπορουσες να βγεις διοτι στο πεζοδρομιο υπαρχει ενα δεντρο. Αντι να σου φτιαξει αυτος που εβαλε ενα δεντρο (!) στο πεζοδρομιο, σου φταιει ο γειτονας που παρκαρει νομιμως; Κάτι άλλο πρέπει να εννοεί γιατί αλλιώς δεν στέκουν κι αυτά περί καταγγελίας.
tsourakis13 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Αν καταλαβαινω καλα ο γειτονας ειχε παρκαρει νομιμως στο δρομο και εσυ δεν μπορουσες να βγεις διοτι στο πεζοδρομιο υπαρχει ενα δεντρο. Αντι να σου φτιαξει αυτος που εβαλε ενα δεντρο (!) στο πεζοδρομιο, σου φταιει ο γειτονας που παρκαρει νομιμως; Είχε καβαλήσει κανονικά το πεζοδρόμιο και είχε αφήσει 40-50 πόντους από την πόρτα!! Και λίγο πιο δίπλα υπάρχει ένα δέντρο που υπό κανονικές συνθήκες φυσικά δεν δημιουργεί πρόβλημα. Αν ήταν κανονικά στο δρόμο για ποιο λόγο να κάνω καταγγελία; Το αν παρκάρει με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει χώρο για τους άλλους είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
takiss!! Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Το να κλείνεις το δικό σου γκαράζ και να παίρνεις κλήση δεν είναι και λογικό πάντως! Και φαντάζεσαι την καταγγελία να την έκανε ο ίδιος ο ΜΑΝΩΛΗΣ1
De@th L0rd Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 100 και ειχα δοκιμασει και καποιο τηλεφωνο της τοπικης τροχαιας, οπου με παρεπεμψαν και αυτοι στο 100. Ειμαι απο Καλλιθεα. Υπαρχει παραδοση στους δημοτες τα τελευταια 20 χρονια να παρκαρουν οπου και οποτε θελουν, συν να οδηγουν αναποδα στο δρομο και αλλα πολλα. Απο οτι φαινεται, η αστυνομια σεβεται τις νεες παραδοσεις και δεν κανει ποτε τιποτα. H καλλιθέα, σορρυ κιόλας τίποτα προσωπικό, επειδή έχω μείνει ένα καιρό, είναι ο ορισμός του shithole. Αν κ έχει βελτιωθεί αρκετά με παλιότερα που ήταν απάλευτη. Πάντως με τίποτα δεν αξίζει το όνομά της.
Getta Robo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 H καλλιθέα, σορρυ κιόλας τίποτα προσωπικό, επειδή έχω μείνει ένα καιρό, είναι ο ορισμός του shithole. Αν κ έχει βελτιωθεί αρκετά με παλιότερα που ήταν απάλευτη. Πάντως με τίποτα δεν αξίζει το όνομά της. Ολα αυτα αρχιζουν απο τους κακους, ως τους εγκληματικα κακους δημαρχους μας για τα τα τελευταια 20+ χρονια. Γενικοτερα ο δημοσιος τομεας εδω ειναι στη χειριστη κατασταση. Μην εκπλαγεις αν δεις μια μερα στη τηλεοραση πως εχουν παει οι μισοι δημοσιοι (γενικοτερα) υπαλληλοι της περιοχης μου στη φυλακη.
pontez2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Νομικά είμαστε απολυτά καλυμμένοι αν παρκάρουμε μηχανή παράλληλα στο πεζοδρόμιο... ηθικά απέναντι στους συμπολίτες μας όμως όχι. Και αυτό διότι αν όλες οι μοτοσυκλέτες και μηχανάκια πάρκαραν όπως ορίζει ο ΚΟΚ, το πρόβλημα του παρκαρίσματος θα ήταν 3 φορές χειρότερο από το ήδη υπάρχον. Πάντως είναι πολύ εύκολο οποιοσδήποτε να δημιουργήσει πρόβλημα σε εμένα ή εσένα που θέλουμε να πάμε με το γράμμα του νόμου και παρκάρουμε παράλληλα. Το άρθρο 34 του ΚΟΚ έχει διάφορες λεπτομέρειες για το πώς να κάνεις δύσκολη τη ζωή του συμπολίτη σου που «τόλμησε» να παρκάρει παράλληλα στερώντας θέσεις αυτοκινήτων. Ενδεικτικά παραθέτω: θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκoσι (20) μέτρα από φωτεινoύς σηματoδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υπoχρεωτικής διακoπής πoρείας (STOP), ως και σε θέση, στην oπoία τo όχημα κρύβει από τoυς χρήστες της oδoύ τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματoδoτών. ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τoμή oικoδoμικών γραμμών ή των νoητών πρoεκτάσεων αυτών. Γενικά το γράμμα του νόμου είναι μη εφαρμόσιμο σε πόλεις όπως η Αθήνα. Η μηχανή παράλληλα στο πεζοδρόμιο είναι μια μη εφαρμόσιμη προοπτική και κατά την άποψή μου, κάθε γειτονιά θα έπρεπε να έχει 6-7 μέτρα οδοστρώματος, με ειδικό χρώμα έστω (να μην αναφερθώ σε μπάρες ή σε ειδική σήμανση) για παρκινγκ για τα μηχανάκια. Είναι προτιμότερο να χάνονται 1-2 θέσεις αυτοκίνητων σε μια γειτονιά, παρά να χάνονται χιλιάδες απ τις μοτοσυκλέτες.
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Νομικά είμαστε απολυτά καλυμμένοι αν παρκάρουμε μηχανή παράλληλα στο πεζοδρόμιο... ηθικά απέναντι στους συμπολίτες μας όμως όχι. Και αυτό διότι αν όλες οι μοτοσυκλέτες και μηχανάκια πάρκαραν όπως ορίζει ο ΚΟΚ, το πρόβλημα του παρκαρίσματος θα ήταν 3 φορές χειρότερο από το ήδη υπάρχον. Πάντως είναι πολύ εύκολο οποιοσδήποτε να δημιουργήσει πρόβλημα σε εμένα ή εσένα που θέλουμε να πάμε με το γράμμα του νόμου και παρκάρουμε παράλληλα. Το άρθρο 34 του ΚΟΚ έχει διάφορες λεπτομέρειες για το πώς να κάνεις δύσκολη τη ζωή του συμπολίτη σου που «τόλμησε» να παρκάρει παράλληλα στερώντας θέσεις αυτοκινήτων. Ενδεικτικά παραθέτω: θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκoσι (20) μέτρα από φωτεινoύς σηματoδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υπoχρεωτικής διακoπής πoρείας (STOP), ως και σε θέση, στην oπoία τo όχημα κρύβει από τoυς χρήστες της oδoύ τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματoδoτών. ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τoμή oικoδoμικών γραμμών ή των νoητών πρoεκτάσεων αυτών. Γενικά το γράμμα του νόμου είναι μη εφαρμόσιμο σε πόλεις όπως η Αθήνα. Η μηχανή παράλληλα στο πεζοδρόμιο είναι μια μη εφαρμόσιμη προοπτική και κατά την άποψή μου, κάθε γειτονιά θα έπρεπε να έχει 6-7 μέτρα οδοστρώματος, με ειδικό χρώμα έστω (να μην αναφερθώ σε μπάρες ή σε ειδική σήμανση) για παρκινγκ για τα μηχανάκια. Είναι προτιμότερο να χάνονται 1-2 θέσεις αυτοκίνητων σε μια γειτονιά, παρά να χάνονται χιλιάδες απ τις μοτοσυκλέτες. Όχι μόνο η Αθήνα, νομίζω πουθενά δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτά. Μόνο με το «ζόρι» (με γράψιμο δηλαδή). Αλλά επειδή ξέρουν τι συμβαίνει νομίζω ότι το θεωρούν κι αυτοί παράλογο να αρχίσουν να γράφουν για τέτοιους λόγους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις